February 2Feb 2 15 dana pre rusenja izvrsena prijava radova dva puta otvarana pre toga ko zna koliko ljudi tu treba zaglaviti samo za nadstresnicu nam nece biti dovoljni zatvorski kapaciteti
February 3Feb 3 Popular Post On 31. 1. 2025. at 0:04, Fakundo Sava said: @freemason Kakva je sada statika zgrade ,barem pretpostavka I šta ako je narušena ? Izvinjavam se što tek sad odgovaram, moralo je da se ode u Novi Sad i da se blokiraju neki tamo mostovi Ono što je sigurno da zgrada definitivno nije za korišćenje. Nadstrešnica je imala povoljno dejstvo na ponašanje testerastog krova, odnosno opteretila je konzolni deo nosača i time smanjila momente i ugibe u polju nosača. E sad, po redosledu građenja, prvo je napravljen krov pa nadstrešnica što je logično, pa je krov morao da bude dimenzionisan bez uticaja nadstrešnice, odnosno kad je konzolni deo rasterećen i kada su maksimalni uticaji u polju, tako da ovako na slepo to ne bi trebalo da padne. Međutim, moralo bi da se odradi temeljno ispitivanje i da se vidi šta se tu stvarno događa. Ja pričam za idealizovani slučaj, odnosno kad svi materijali imaju svoju punu nosivost, a ipak je prošlo 60+ godina, izgubila su se neka svojstva sigurno. Takođe treba imati u vidu da je krov pri padu nadstrešnice bio izložen dinamičkom opterećenju, dakle nije samo statičko. Treba proveriti da li ima plastičnih tj trajnih deformacija itd... I ujedno da odgovorim Mindaugasu Žukauskasu, mislim sve može da se sanira, napravi, rekonstruiše samo je pitanje para. Kad se skreće sa nekog, da kažem, optimalnog puta i rešenja troškovi eksponencijalno rastu. Moje mišljenje je da bi trebalo da se sruši i napravi nova. Ovako baš grubo cenim da bi bilo optimalnije, a i zbog psihičkog efekta na ljude, već je padala i ubijala, svakako će se cimaju ljudi da je koriste ako se samo sanira i rekonstruiše. Naravno, ne moram da naglašavam, ništa ne dirati dok ne pošaljemo SNS na smetlište istorije gde im je i mesto. Edited February 3Feb 3 by freemason
February 4Feb 4 Ehh jadni. Ne mogu ni da falsifikuju reference ko ljudi... A jel neko priveden od tih iz Startinga ili kako se već zove?
February 4Feb 4 https://www.insajder.net/teme/konkurski-za-izbor-podizvodaca-na-modernizaciji-pruge-od-novog-sada-do-subotice-bili-obavezni-pokazuje-istrazivanje-insajdera-video
February 4Feb 4 kineska kompanija je krsila sporazum potpisan sa investitorom -> ovde kinezi odgovorni edit: da li je tako i koje su moguce posledice ? pare samo ? to netko treba da nadgleda sa nase strane Edited February 4Feb 4 by cedo
February 5Feb 5 Quote Sutra se osniva Anketna komisija za ispitivanje odgovornosti za pad nadstrešnice: Ovo je kompletan spisak stručnjaka koji će činiti ovo nezavisno telo Za sutra u 11 časova je najavljena konferencija za novinare na kojoj će se objaviti formiranje nezavisne Anketne komisije za ispitivanje odgovornosti za pad nadstrešnice u Novom Sadu 1. novembra 2024. Anketnu komisiju činiće stručnjaci iz oblasti pravnih, građevinskih, ekonomskih i tehničkih nauka, ali i iz medija. Stručnjaci se potpisuju kao građani, koji se bore za očuvanje vladavine prava i podržavaju studentske proteste. Osnivači Anketne komisije kažu da su im inspiracija za ovaj korak pre svega protesti studenata, koji ne žele da se pomire sa činjenicom da se izvršna i zakonodavna vlast odriču od odgovornosti za ono što se desilo u Novom Sadu. Više detalja biće saopšteno sutra, na konferenciji, na kojoj su kao govornici najavljeni: profesor Pravnog fakulteta Tanasije Marinković, građevinski inženjer Danijel Dašić, profesor Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu Dušan Dobromirov, izvršni direktor BIRODI Zoran Gavrilović, advokat Jovan Rajić i nekadašnja predsednica Vrhovnog suda Vida Petrović-Škero. Sledeći eksperti biti članovi ovog nezavisnog tela: Potkomisija za građevinska pitanja: Danijel Dašić, diplomirani građevinski inženjer Dr Vladan Kuzmanović, redovni profesor Univerziteta u Beogradu – Građevinskog fakulteta Dr Miroslav Ferenčak, docent Univerziteta u Novom Sadu – Fakulteta tehničkih nauka Potkomisija za ekonomsko-finansijska pitanja: Dr Dušan Dobromirov, redovni profesor Univerziteta u Novom Sadu – Fakulteta tehničkih nauka Dr Vladimir Obradović, redovni profesor Univerziteta u Beogradu – Fakulteta organizacionih nauka Dr Ognjen Radonjić, redovni profesor Univerziteta u Beogradu – Filozofskog fakulteta Dr Dejan Šoškić, redovni profesor Univerziteta u Beogradu – Ekonomskog fakulteta Potkomisija za medijska pitanja: Dr Dubravka Valić Nedeljković, redovna profesorka u penziji Univerziteta u Novom Sadu – Filozofskog fakulteta Dr Rade Veljanovski, redovni profesor u penziji Univerziteta u Beogradu – Fakulteta političkih nauka Zoran Gavrilović, izvršni direktor Biroa za društvena istraživanja Potkomisija za pravna pitanja: Radmila Dragičević Dičić, sudija Vrhovnog suda Srbije u penziji Savo Đurđić, sudija Apelacionog suda u Novom Sadu u penziji i nekadašnji član Visokog saveta sudstva Vladica Ilić, menadžer pravnog tima Beogradskog centra za ljudska prava Sofija Mandić, pravnica i članica Centra za pravosudna istraživanja Dr Tanasije Marinković, redovni profesor Univerziteta u Beogradu – Pravnog fakulteta Vida Petrović Škero, sudija Vrhovnog suda Srbije u penziji i nekadašnja predsednica tog suda Jovan Rajić, advokat Dr Vesna Rakić Vodinelić, redovna profesorka u penziji Univerziteta Union u Beogradu – Pravnog fakulteta https://www.nedeljnik.rs/sutra-se-osniva-anketna-komisija-za-ispitivanje-odgovornosti-za-pad-nadstresnice-ovo-je-kompletan-spisak-strucnjaka-koji-ce-ciniti-ovo-nezavisno-telo/ Vest je jučerašnja, dakle danas će predstaviti tu nezavisnu komisiju. Edited February 5Feb 5 by vememah
February 5Feb 5 Suština je u tome da krvavi tragovi vode direktno do Vučića, preko Nataše Vukšić, i da to zna veliki broj ljudi koje je ta budala postrojavala na sastancima, zasipala nemogućim i nekompetentnim zahtevima i pretnjama, svaki put ističući da je direktni izaslanik Vučića.
February 5Feb 5 10 minutes ago, pt 2.0 said: Suština je u tome da krvavi tragovi vode direktno do Vučića, preko Nataše Vukšić, i da to zna veliki broj ljudi koje je ta budala postrojavala na sastancima, zasipala nemogućim i nekompetentnim zahtevima i pretnjama, svaki put ističući da je direktni izaslanik Vučića. Jako puno ljudi je koristilo to "Mene je poslao Aca/Andrej(tm)", još od tamo negde 2012... Ovde verujem da je to bila istina, ali... No, zanimljivo je da se u par slučajeva koje znam iz druge ruke, bila situacija, kada se moglo doći do Ace/Andreja™ preko nekih konekcija, ispostavilo da je osoba kao lagala, i zloupotrebljavala strah od vlasti, da proda ciglu, namaju Aca/ANdrej™ pojma o tome... Mislim da su ti njihovi ljudi uglavnom imali blanko podršku da koriste njihovo ime (uz neku™ nadoknadu, naravno), a onda ako nekako dođe do toga da to ugrožava neku veću sliku, odjednom je bilo, nemamo mi pojma, budala neka, ko je taj,... Tako će se i ovde stvar odvijati, ja bigh rekao... Ako ne bude čvrstih dokaza, u vidu, SMS/MAIL/SKY komunikacije, Aca™ bi na sudu tvrdio da njegova potčinjena je to sve radila na svoju ruku i da on nije imao pojma, zlouputrebila položaj, govno jedno... Edited February 5Feb 5 by radisa
February 5Feb 5 7 minutes ago, radisa said: Jako puno ljudi je koristilo Ne pričam napamet, imam potvrdu za ovo što pišem, i što mi je bila sumnja (ima ovde na temi) još od onog mejla. A to što pišem znaju i mnogi ljudi koji su na tim sastancima po projektu bili, naši i Kinezi. I ne samo na ovom projektu, ali o tome neću dalje. P.S. Nije ta žena došla ne znam odakle, nego iz njegovog kabineta, komunicirajući i zvanično sa adrese gov.rs. Edited February 5Feb 5 by pt 2.0
February 5Feb 5 https://forbes.n1info.rs/biznis/ekskluzivno-kako-se-vesic-branio-pred-tuziocem-pad-nadstresnice-bi-se-dogodio-i-sa-upotrebnom-dozvolom/ Ovo je indikacija da niko bitan nece zavrsiti u zatvoru. Pocelo je razvodnjavanje. Edited February 5Feb 5 by gsb
February 5Feb 5 5 minutes ago, gsb said: https://forbes.n1info.rs/biznis/ekskluzivno-kako-se-vesic-branio-pred-tuziocem-pad-nadstresnice-bi-se-dogodio-i-sa-upotrebnom-dozvolom/ Ovo je indikacija da niko bitan nece zavrsiti u zatvoru. Pocelo je razvodnjavanje. Ovo ako sud bude cenio kao validnu odbranu ("ja jništa nisma znao, eto, mene je pomoćnica obaveštavala, ona je bila u mailovima, ja sma smao bio tamo na ceremoniji, nit' luk jeo, nit' luk mirisao") bi samo značilo da te sudije treba osedlati, pa od Mosta Slobode do Stanice i natrag... Više puta... Vesić je pametan, ja verujem da neće biti nikakvih komunikacija koje bi dokazale to da je za nešto znao... ALi, njega ovde neznanje ne oslobađa i to je problem njegovog položaja, jer on kao ministar mora znati... A neverujem da će gospđa Dimovski da tek tako popije metak za njga, pogotovo ako vlast padne...
February 5Feb 5 Natasa Vuksic i Ivica Kojic moraju da se ispitaju od strane tuzilastva. - u kom svojstvu su prisustvovali sastancima izvodjaca, investitora i zeleznica - po cijem nalogu su radili - zasto su se izivljavali sa rokovima i sa ljudima Interno: ja mislim da ni za Anu Brnabic nece biti mesta u avionu, a kamoli za njih dvoje, tako da bolje da pocnu da pricaju zbog olaksavajucih okolnosti.
February 5Feb 5 a toma mona nemoguće da su ga svi zaboravili on je tada bio nadležni ministar za infrastrukturu?!