freemason Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago 3 hours ago, Serena said: Jel ima negde cela emisija da se pogleda? Nije mi bas jasno sta prica ovaj covek. Ko je presekao brusilicom kablove? Lik ne razume napisan tekst jebote. U veštačenju lepo piše, sa sve slikom, da su isekli brusilicom armaturu kad su uzimali uzorke i vadili kotve, jer nisu mogli lepo da priđu od jelte usidrene aramture. I onda se još čudi kako u zaključku zašto je pala nadstrešnica to nije spomenuto. Kakva blamčina. 2 2
J-♣ Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago Nakon otvaranja 2022 delimično rekonstruisane nastrešnice: a nakon kolapsa: Na uzorku MO-4 se jasno vidi da postojeće stare mozaik pločice nisu skidali, već su preko njih lepili nove istog tipa, dakle i time povećali težinu, a ne samo sa staklenom pokrivkom gde su bili stari otvori za slobodno strujanje vazduha. Dok na prvoj slici se vidi "matirana" nasrešnica slične crvne boje koja ukazuje da su staru tavanicu samo prefarbali da izlgeda "lepo i novo" dok traje prvo svečano otvaranje kad su bili Orban i amigo. za sud neoboriv dokaz javašluka za onog ko se odlučio da zaobiđe poziciju radova skidanje starih mozaik pločica A u vezi arhitetkte Maldinija: Znate ono: "od drveta ne vidiš šumu", a kod njega je slučaj da malo, malo, zaluta u toj šumi. Prvo ono sa betonskim kockama na krovu, sad ovo sa kotvama, brusilicom i ima/nema korozije na ankerima i sajlama zatege. Ima neki senzacionalistički pristup kad se nađe u medijima. 3 1
duda Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago 16 minutes ago, freemason said: Lik ne razume napisan tekst jebote. U veštačenju lepo piše, sa sve slikom, da su isekli brusilicom armaturu kad su uzimali uzorke i vadili kotve, jer nisu mogli lepo da priđu od jelte usidrene aramture. I onda se još čudi kako u zaključku zašto je pala nadstrešnica to nije spomenuto. Kakva blamčina. Ja sam ga jednom gledala i na žalost, shvatila da lupa i da je pogubljen. Trebalo bi ovi da paze koga zovu. 2
MeanM@ Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago Jebe ta zelja za eksponiranjem. Nije bas ispracena kompetencijama. Naprotiv. A i ovi nasi mediji nije bas da brzo istrazuju i dolaze do pravih ljudi i odgovora. Vise je ono, daj ekskluzivu, daj odmah, jebo sustinu. Za ovih par meseci se poprilicno i nasiroko nalupetalo o tehnickim aspektima tragedije. 4
3opge Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago jebiga nista bez vucica, on bi vec forenzicki ispitao brusilicu kojom su secene sajle 1
Serena Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago (edited) 1 hour ago, freemason said: Lik ne razume napisan tekst jebote. U veštačenju lepo piše, sa sve slikom, da su isekli brusilicom armaturu kad su uzimali uzorke i vadili kotve, jer nisu mogli lepo da priđu od jelte usidrene aramture. I onda se još čudi kako u zaključku zašto je pala nadstrešnica to nije spomenuto. Kakva blamčina. Bravo upravo zato sam zelela da pogledam celu emisiju jer na osnovu onog kratkog snimka nisam mogla da verujem da je to rekao. Ovo je slika iz izvestaja vestaka od 02.11 gde se vide ove usidrene sipke o kojima covek bulazni. Kaze presekli ih brusilicom (voditeljka u jednom momentu kaze busilicom) ovi sto su radili hidroizolaciju krova te je zato pala nadstresnica A zapravo su ih presekli vestaci da bi kasnije 08.11 mogli izvaditi kotve. Posle tvrdi da nije pordjala armatura da se vidi na nekoj slici kako iz krova vire 3 nepordjale sipke, pitam se da li je primetio da ih je bilo ukupno 5 po zategi i da li je u izvestaju video ovu sliku? Na dnu ove desne kotve se vidi kako su izgledale te sipke na mestu izlaska iz krovnog nosaca (sa njegove donje strane) i ulaska u cev. To je bilo bas kriticno mesto gde se voda podlivala i polako odronjavla beton i ogoljavla sipke koje su potom pocele da rdjaju. Posle su dosli magarci (onaj jedan iz CIPa rece da su mislili da zatege sluze za ukras ) i na taj "kvaran zub" okaciči staklo, nosace i mozaik i iscupali ga Kad bolje razmislim ni Farkas ne pociva morno u dalekoj Kanadi. Covek je radi sopstvene slave i priznanja obesio "luster" tezak 300t iznad ulaza u objekat koji ima ogromnu frekvenciju ljudstva 7/7 dana i 24/24 casa, a da pri tom nije racunao na zub vremena ni na potrebu zamene zatega, a koja je prakticno bila neizvodljiva. Nazalost mislim da bi ona i bez rekonstrukcije jednog dana otpala... Edited 19 hours ago by Serena 1 3
duda Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago Postoji nešto što se zove održavanje, ako se dobro sećam, postojao je i plan održavanja. A zašto to nije rađeno, pravo je pitanje. 1
Блок_64 Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago 2 hours ago, duda said: Samo onda da ne mudruje.Mislim ova Biljana Lukic.
Serena Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago (edited) 29 minutes ago, vememah said: Javite mu da izbrise tacku 6 da se ne blamira, a Maldiniju da se drzi arhitekture. Da su ti kablovi bili preseceni brusilicom zar se ne bi odmah srusila? Na koju foru je stajala jos dva meseca? Edited 17 hours ago by Serena 1
Блок_64 Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago (edited) 38 minutes ago, vememah said: Moje neko misljenje pa sada pucajte ako gresim,da je zvalavi hteo kao i za pad helikoptera da kaze eto procitao sam sve izvestaje kurac palac i niko nije kriv.Isto bi uradio i za nadstresnicu,medjutim srecom pobunili se studenti Fali tu jos papira ali definitivno mnogo ljudi za ovo mora u zatvor i mnoga sudjenja moraju da budu otvorena za javnost da bi se znalo kako je doslo do javasluka i ko je kriv. A zna se ko je kriv. Treba tu pratiti jos neke korake.Recimo firma koja je renovirala nadsresnicu pa naplatila koliko 5,6 puta vise pa treba malo ispitati i njihovo poslovanje.Recimo ako im je drzava 15-og u mesecu uplatila toj firmi par miliona treba istraziti koliko je i kada podignuto sa tog racuna para sto znaci da su date nekom. Edited 17 hours ago by Блок_64 4
J-♣ Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago 2 hours ago, Serena said: .... Covek je radi sopstvene slave i priznanja obesio "luster" tezak 300t iznad ulaza u objekat koji ima ogromnu frekvenciju ljudstva 7/7 dana i 24/24 casa, a da pri tom nije racunao na zub vremena ni na potrebu zamene zatega, a koja je prakticno bila neizvodljiva. Nazalost mislim da bi ona i bez rekonstrukcije jednog dana otpala... 50 godina je rok za ovakve građevine bio u SFRJ, zamena zatega je moguća, menja se par po par sa specijalizovanim "skelama" ispod kao osiguranje; skupo i traje, ali izvodljivo 2 hours ago, duda said: Postoji nešto što se zove održavanje, ako se dobro sećam, postojao je i plan održavanja. A zašto to nije rađeno, pravo je pitanje. Za ovo sam se raspitao kod onih koji o tome znaju, odnosno školovani da treba da znaju. Sami su priznali da nemaju pojma kakav je tehničko inženjerski postupak za ovakav tip zatega i kotvi zalivenim betonom. Od njih sam čuo nešto u vezi SFRJ propisa: svakih 5 godina vizuelno proveravanje svakog dela elementa (za zatvorene konstrukcije 10godina), a nakon 50 godina zamena bez obzira što nisu primećeni znaci propadanja. Kod drugih novih tipova zatega i kotvi je procedualno jasnije, jer se dobija detaljno uputstvo od proizvođača. 1 4
yabadaba Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 13 hours ago, duda said: Odma su krenule hijene. https://www.kurir.rs/vesti/politika/9571277/sta-to-krije-gradjevinski-fakultet-u-beogradu
Mel Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago (edited) 11 hours ago, Serena said: Kad bolje razmislim ni Farkas ne pociva morno u dalekoj Kanadi. Covek je radi sopstvene slave i priznanja obesio "luster" tezak 300t iznad ulaza u objekat koji ima ogromnu frekvenciju ljudstva 7/7 dana i 24/24 casa, a da pri tom nije racunao na zub vremena ni na potrebu zamene zatega, a koja je prakticno bila neizvodljiva. Nazalost mislim da bi ona i bez rekonstrukcije jednog dana otpala... To je rekao moj bivsi suprug odmah, da je palo jer su opteretili ali da zgrade ne treba da se zidaju tako da vise tone nego da se "sleze". Prenela sam to ovde tad vise u stilu kao dodatno misljenje. Radikali umesto da za one pare plate malo i nekom strucnom da im kaze sta da rade, muljali, pravili papire i lepili plocice kao sto jedino i znaju, njima svasta pada posle rekonstrukcija . edit: i da, ovo oko toga kako se u SFRJ to menjalo jer se znalo koji je rok trajanja - kaze trebalo je pretpostaviti da ne moze da se osloni na to da ce tak obiti i ubuduce. Edited 7 hours ago by Mel 1
Recommended Posts