Jump to content
IGNORED

Trazimo odgovornost za tragediju u Novom Sadu

Godfrey

Recommended Posts

Posted (edited)
On 21. 1. 2025. at 15:15, pt 2.0 said:

Ko je Saša Radujko

Iz 2013 godine...

Šef sekcije za infrastrukturu železničkog čvora Subotica Saša Radujko

Edited by Milosh76
  • Hvala 2
Posted
11 hours ago, Milosh76 said:

Iz 2013 godine...

Šef sekcije za infrastrukturu železničkog čvora Subotica Saša Radujko

Jel ima one neke veze sa Brankom Radujkom?

Posted
13 hours ago, nenad said:

imao sam zadovoljstvo™ da radim sa vuksickom. ne previse inteligentna, ali spremna da gazi preko leseva da bi uspela. prema ljudima ispod nje se ponasala kao prema robovima, a sefovima se toliko uvlacila u dupe da je bilo neprijatno gledati. idealan big4 kadar.

Delim impresiju. Dosta ogavno biće, u najmanju ruku upitne moralnosti (a i higijenskih navika).

Posted
55 minutes ago, fillex said:

Delim impresiju. Dosta ogavno biće, u najmanju ruku upitne moralnosti (a i higijenskih navika).

o da, neverovatno je koliko ta zena smrdi.

• Haha 5
Posted
3 hours ago, Filozof manijak said:

Jel ima one neke veze sa Brankom Radujkom?

Cisto sumnjam, ne znam  coveka

Posted

vuciceva saradnica u videu

• +1 1
Posted

Skoro nista nije dostupno. Pitanje svih ptanja, da li postoji mogucnost da su svu dokumentaciju vec unistili?

• +1 3
Posted

Kurcoglavi rekao da ce danas da objave dodatnu dokumentaciju nakon spiska sa GRFa 😂.

Nadam se da ce, kad dodje vreme jahanja, neko da ih propita (nadam se u nekom prenosu uzivo) sto stvari objavljuju tek kad se dodatno useru od omasovljenja protesta. 

• +1 3
Posted

Objavili nesto. Ajmo gradjevinci sta seru?

Posted

Inženjer Đajić: Predrag Lukić napustio firmu, a potpisan ispred Startinga u dnevnicima iz 2023.

"U građevinskim dnevnicima iz 2023. godine koje trenutno čitam Predrag Lukić je potpisan kao izvođač ispred firme Starting koja je radila rekonstrukciju Železničke stanice u Novom Sadu. Ja sam svedok da Predrag Lukić tada uopšte nije radio u Startingu, napustio je firmu, a u dnevnicima iz 2023. stoji njegov potpis i pečat", priča za N1 inženjer geologije Zoran Đajić koji je bio angažovan na rekonstrukciji te železničke stanice.

„Nije mi jasno zašto je nekom trebalo tri meseca da pokaže ono što sam ja rekao 2. novembra. Rekao sam da je na rekonstrukciji radila firma Starting. Mi smo tek danas saznali da je radila ta firma. Tri meseca niko nije mogao da uđe u tu firmu, ona je tri meseca bila zaštićena od bilo kakvih ulaska u podatke. Ja sam ušao u građevinske dnevnike, došao sam do onih u kojima je Milorad Matić građevinski inženjer potpisan kao nadzor, Predrag Lukić je potpisan kao izvođač ispred Startinga, a Zoran Petković neko ko vodi građevinski dnevnik“, naveo je Đajić.

Međutim, kako kaže, 2023. godine Predrag Lukić uopšte nije bio zaposlen u Startingu.

„Zašto nam poturaju takve stvari? Pa nije valjda on unapred ispečatirao gomilu građevinskih dnevnika koje su oni posle upisivali. Od prvog dana se zna da je Staring radio na projektu, a radili su su mimo projekta. Bilo je predviđeno da se sa nadstrešnice skinu svi stari slojevi za izolaciju, jako teški bitumenozni slojevi, i da se nanese jedan sloj za izolaciju debljine 1,5 mm. Dakle, predviđeno je da se nadstrešnica rastereti“ priča Đajić.

Ali je, kako kaže, odlučeno da se ona optereti s više od 20 tona.

„To je podatak koji smo pročitali nakon veštačenja. Zašto je Starting bila povlašćena firma da njima ni nadzor ni investitor nije mogao da naredi da rade po projektu, nego kako hoće. Verovatno je bila zaštićena od vlasti, ima poslovne i finansijske veza s vrhom vlasti“, tvrdi Đajić.

Prema njegovim rečima, Starting je direktno sarađivao s „vrhom piramide“.

„S vrhom piramide koja urušava ovu državu i tu nadstrešnicu, a znamo ko sedi na vrhu te piramide“, dodao je Đajić.

Gost N1 nada se da će Tužilaštvo za organizovani kriminal da preuzme slučaj.

„Prva i osnovna stvar – sve se završava s novcem. Ja se iskreno nadam da će posle svega Tužilaštvo za organ kriminal da preuzme slučaj. Jer je ovo farsa, ovo što javno tužilaštvo vodi ceo proces, pa je Goran Vesić prvo optužen, pa oslobođen, a napisana je optužnica tako da on više ne moze biti pozvan na odgovornost. Tužilaštvo radi po naredbi vrha države. I znamo šta se dešava s tužiocima koji rade po savesti – oni se sklone u podrume“, izjavio je Đajić.

Dodao je da je jasno da su institucije zarobljene.

„U ovoj državi postoje zarobljene institucije, a vrh vlasti je organizovana kriminalna grupa koja se bavi krađom novca“, rekao je.

Đajić kaže i da je sam svedok da Predrag Lukić nije bio zaposlen u Startingu 2023. godine.

„Lukić je napustio firmu, a u građevinskim dnevnicima iz 2023. stoji njegov potpis i pečat. Očigledno je sve falsifikovano i urađeno na način da se nama zamažu oči i da niko ne odgovara. Ako su predviđeni radovi na stanici bili 1,9 miliona evra, a plaćena su Startingu 5,3 miliona evra, o čemu mi onda pričamo“, navodi Đajić.

• +1 1
  • Hvala 4