January 18Jan 18 Mozda ih i treba pustiti da sprovedu sve to u delo. Neka pobiju sve ugledne zvanice, ucinice uslugu ovom svetu. Debili.
January 18Jan 18 pa, mozda da se medjunarodna asocijacija za istrazivanje ruda i gubljenje vremena putem organizovanja expo-a obavesti u kakvim objektima ce im se izlozba odrzati. pa, nek dodju, o svom trosku i osiguranju. poz
January 18Jan 18 Kad ce vecini postati jasno da ovi nece stati i promeniti svoje agende dok im se ne pokazu zubi? Seva njima za proteste, provuci ce najjezivije izmene zakona samo da zastite svoj progres.
January 18Jan 18 17 hours ago, cedo said: Tanasković tužila KRIK, traži milion dinara Jelena Tanasković, bivša ministarka i jedna od osumnjičenih u slučaju pada nadstrešnice u Novom Sadu kada je ubijeno 15 ljudi, tužila je urednika i novinarku KRIK-a i traži milion dinara. Tanasković je tužbu podnela zbog teksta u kome smo otkrili da je njen bivši poslodavac protiv nje podneo krivičnu prijavu zbog sumnje na finansijski kriminal, a da je ta prijava odbačena posle izveštaja policijskog odeljenja koje je vodio Ninoslav Cmolić, suprug Tanaskovićkine prijateljice i bivše šefice ministarke Irene Vujović. Ovo je druga tužba koja je u poslednjih mesec dana stigla u KRIK, redakciju koja se sada protiv tužbi bori u 18 sudskih postupaka. Neposredno pre Tanasković KRIK je tužio Predrag Koluvija zbog istraživačke priče u kojoj smo otkrili da ga je Tužilaštvo za organizovani kriminal još 2012. godine sumnjičilo da je bio na čelu grupe koja je uzgajala marihuanu u laboratoriji sakrivenoj u podrumima tri kuće na Karaburmi, a koja je otkrivena u policijskoj akciji „Cepelin“. Ovu, inače Koluvijinu treću tužbu protiv KRIK-a, urednik Dojčinović ocenio je kao jasan znak da Koluvija vrši pritisak na redakciju kako bi prestala da izveštava o „Jovanjici“ i njemu kao prvotuženom – iako je u pitanju jedan od najvažnijih postupaka pred sudom za organizovani kriminal. ne da ne planiraju da ispune zahtev koji se odnosi na nadstrešnicu, nego se još kurče i keze nam se u facu
January 18Jan 18 55 minutes ago, Downforce said: Mozda ih i treba pustiti da sprovedu sve to u delo. Neka pobiju sve ugledne zvanice, ucinice uslugu ovom svetu. Grozim se same sebe, ali u nemoćnom očaju pomislila sam otprilike tako nešto... Poslednji ološ na planeti Zemlji.
January 21Jan 21 https://novaekonomija.rs/vesti-iz-zemlje/slucaj-nadstresnica-vuciceva-saradnica-sazivala-i-vodila-sastanke-institucija-o-radovima-na-zeleznici Pored Anite Dimoski i drugih osoba koje su nadležne za projekat, Savovićev mejl bio je adresiran i izvesnoj Nataši Vukšić. Osim što se njena adresa završava sa „gov.rs“, što ukazuje da radi za neku državnu instituciju, u objavljenim dokumentima nema podataka o tome ko je Vukšić, u čije ime nastupa i po kom osnovu. Njeno ime do sada nigde nije javno pominjano u vezi sa radovima na Železničkoj stanici. Međutim, radi se o osobi koja predstavlja direktnu vezu sa najvišim političkim rukovodstvom Republike Srbije. Kako je Nova ekonomija utvrdila, Nataša Vukšić je dugogodišnja saradnica predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koja je bila uključena u ovaj projekat iako predsednik i njegovi saradnici nemaju nikakvu nadležnost za to. Vukšić je sazivala i vodila sastanke aktera u projektu, prema jednom od svedočenja pred Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu, u koje je Nova ekonomija imala uvid. U više navrata je bila uključena i u prepisku institucija zaduženih za rekonstrukciju pruge, što smo utvrdili detaljnim pregledom do sada objavljene dokumentacije. Njen identitet potvrdili smo preko podataka koje je ostavila u Komori ovlašćenih revizora, adrese iz prepiske i više međusobno nepovezanih izvora.
January 21Jan 21 Prevedeno na laymen Serbian: Vučić je tačno znao u kojoj je administrativnoj fazi deo sa nadstrešnicom, odnosno da nisu smeli da stanicu u NS puste u pogon, a osoba iz njegovog kabineta je protivustavno zakazivala i vodila sastanke o tom projektu u više navrata. Ubice. Mali off. Interesuje me šta znači ovo u potpisu sa pesnicom, što sam zaokružila žutom bojom? Takođe me zanima ko je Saša Radujko? Ne mogu a da ne primetim da je korespondencija koju sam vodila dok sam radila za državu 1 Bečki dvor u odnosu na ovu komunikaciju inženjera i državne sekretarke. Pisac mejla ne razlikuje TO: od CC: (osobama koje navodi u "TO" mora svima da se obrati, ili da one kojima se ne obraća stavi u CC; s druge strane - ako je on instruiran DA UVEK ISTE TRI OSOBE stavlja u "TO", to onda znači da su i Anita D. i Slobodanka K. i Nataša V. u istom rangu u odnosu na projekat...) i previše je neformalan (bez obzira na ovo promašeno "Tebi" sa velikim T) u obraćanju državnoj sekretarki. Edited January 21Jan 21 by pt 2.0
January 21Jan 21 1 hour ago, pt 2.0 said: Prevedeno na laymen Serbian: Vučić je tačno znao u kojoj je administrativnoj fazi deo sa nadstrešnicom, odnosno da nisu smeli da stanicu u NS puste u pogon, a osoba iz njegovog kabineta je protivustavno zakazivala i vodila sastanke o tom projektu u više navrata. Ubice. Mali off. Interesuje me šta znači ovo u potpisu sa pesnicom, što sam zaokružila žutom bojom? Takođe me zanima ko je Saša Radujko? Ne mogu a da ne primetim da je korespondencija koju sam vodila dok sam radila za državu 1 Bečki dvor u odnosu na ovu komunikaciju inženjera i državne sekretarke. Pisac mejla ne razlikuje TO: od CC: (osobama koje navodi u "TO" mora svima da se obrati, ili da one kojima se ne obraća stavi u CC; s druge strane - ako je on instruiran DA UVEK ISTE TRI OSOBE stavlja u "TO", to onda znači da su i Anita D. i Slobodanka K. i Nataša V. u istom rangu u odnosu na projekat...) i previše je neformalan (bez obzira na ovo promašeno "Tebi" sa velikim T) u obraćanju državnoj sekretarki. Ja sam malo kopala ove ljude iz mail-a: - Anita Dimoski - uhapsena biografija do 2020 https://www.putevi-srbije.rs/images/pdf/organi_upravljanja/cv_anita_dimoski_cir.pdf - Slobodanka Katanic samo ovaj clanak https://nova.rs/vesti/drustvo/ni-hapsenja-ne-pomazu-zeleznice-u-raljama-sns-kadrova/ - Marija Nenezic (etf, ima i Phd) https://www.etf.bg.ac.rs/uploads/files/javni_uvid/izvestaji/doktorske/2023/04/Marija Nenezic Jovic Referat ETF.pdf - Milan Banovic https://www.linkedin.com/in/milan-banovic-65a2907b/?originalSubdomain=rs - Sasa Radujko nebitan linkedin -Milutin Savovic nebitan linkedn - vlasnik trioprjekta, a posto je prijatelj sa jednim mojim gradjevincem, pretpstavljam da je gradjevinac otisla u APR da vidim firmu. Ima 20 zaposlenih. Lik je 1955 godiste Ova Katanic mi je onako, ostalo su sve ljudi sa ok biografijama. I skroz se slazem ovde je najbitnija direktna veza, njegovog velicanstva prddednika, sa ovim projektom. Celo ovo zamesateljstvo je zato. Jer se tacno vidi ko je gurao da se radi (sve od projektovanja do gradjevine) brze nego sto je realno. jako je indikativno na je Natasa Vuksic radila za EY i to ko revizor, sto implicira da dosta poznaje tajne knigovodstva, finansijskog poslovanja i svega sto uz to ide. Edited January 21Jan 21 by gsb
January 21Jan 21 6 minutes ago, gsb said: -Milutin Savovic nebitan linkedn - vlasnik trioprjekta, a posto je prijatelj sa jednim mojim gradjevincem, pretpstavljam da je gradjevinac Hvala puno. Imaš u potpisu mejla da je diplomirani građevinski inženjer, sam se tako potpisuje... EDIT. Nevezani fun fact, podsetila me ova Nataša i njen Linkedin nalog na kome se ne hvali da radi za predsednika. Ni osoba koja je sela na moje radno mesto od februara ne navodi na Linkedin profilu gde radi (barem nije do ovog oktobra). Ne bih ni znala, nego mi je išla na profil, pa sam i ja onda posetila njen... Edited January 21Jan 21 by pt 2.0
January 21Jan 21 ta nataša vukšić je bila bukvalno prva tj najvažnija osoba koja je nastupala u ime republike srbije kada je vinci preuzimao aerodrom nikola tesla
January 21Jan 21 Ooo, pa mi smo upravo saznali ime svedokinje saradnice (valjda sam pogodila ili je samo svedok-saradnice). Uh, Mali, duso, izgubio si status upravo, sad mogu slobodno da te vijam oko aerodruma... Treba mi samo 12 reci.
January 21Jan 21 https://novaekonomija.rs/vesti-iz-zemlje/ko-je-natasa-vuksic-vuciceva-saradnica-iz-senke-koja-je-igrala-ulogu-u-rekonstrukciji-zeleznicke-stanice Vukšić je, međutim, dugogodišnja saradnica predsednika Aleksandra Vučića. kako je saznala Nova ekonomija. U ovaj projekat bila je uključena iako ni predsednik, pa ni njegovi bliski saradnici, za njega nisu nadležni, a pojedini rukovodioci nisu ni znali ispred koje institucije ona nastupa. Vukšić je licencirana revizorka, upisana u registar Komore ovlašćenih revizora. Kako se navodi u Registru revizora, ona je i članica Asocijacije ovlašćenih sertifikovanih računovođa (The Association of Chartered Certified Accountants) iz Velike Britanije. Interesantno je da se kao njena adresa u Registru navodi Andrićev venac 1 – što je adresa Predsedništva Srbije. Inače, članica Vučićevog kabineta Vukšić je bila i dok je on bio premijer. U februaru 2017. godine imenovana je u Nacionalni savet za razvoj turizma, dok je pre toga bila zadužena za pitanja iz oblasti vazduhoplovstva. U okviru te tematike, Vukšić je nastupala i kao članica Delivery Unit-a Vlade Srbije, odeljenja koje je Vučić osnovao po savetima bivšeg premijera Velike Britanije Tonija Blera, kojim je svojevremeno upravljala Ana Brnabić. Vukšić je ispred „deliveri junita“ upravljala procesom odobravanja koncesije za aerodrom Nikola Tesla francuskom Vansiju, a učestvovala je i u koordinaciji gasnih projekata u Srbiji.
January 21Jan 21 1 hour ago, gsb said: Kako se navodi u Registru revizora, ona je i članica Asocijacije ovlašćenih sertifikovanih računovođa (The Association of Chartered Certified Accountants) iz Velike Britanije. Mozda je bila nekad, meni ne izlazi na pretrazi https://www.accaglobal.com/gb/en/member/find-an-accountant/directory-of-member.html