Jump to content
IGNORED

Trazimo odgovornost za tragediju u Novom Sadu

Godfrey

Recommended Posts

Posted (edited)
5 minutes ago, pt 2.0 said:

njen primer je potpuno neadekvatan jer ovde upravo mora da se tuži sistem, da sutra ne bi nešto ubilo neke druge ljude.

Pa duda je htela primerom to i da kaze (moje razumevanje), nego je malo nesrecno formulisan iako je dobar.

Put je javna infrastruktura kojom non stop prolazi mnogo vozila i u njima ljudi. Nije dvoriste oko kuce, a i privatno dvoriste podleze nekoj regulativi.

Edited by Moonwalker
  • +1 5
Posted

meni nije jasno ono sa pretraživanjem tiktoka i praćenjem dešavanja na protestu na TV. naravno, pošto saznajemo za 1 botulju od tetke, možda je i to razlog za ovu emisiju/reportažu.

što neko napisa, televizor se baš kao i ogledalo pokrije nekom crnom krpom.

odvratna do bola je SNS mašinerija, posle nje ta TV i ta stamenić. pa botulja i deda stric sa svojim otvorenim napadom na opoziciju SNS.

Posted
3 minutes ago, đorđe geprat said:

pošto saznajemo za 1 botulju od tetke

tw navodi da je ona dalja rođaka, koja decu nije videla nikada u životu.

jedan pakao.

• +1 3
  • Tužno 1
Posted

Pa da se onda zabrane sva obeležavanja i dani sećanja na poginule. I minuti ćutanja sigurno bude nekome loša sećanja. Ne mogu da prave ni one performanse na traktorima ni Dare iz Jasenovca.

• +1 1
Posted (edited)
35 minutes ago, barfly said:

Pa da se onda zabrane sva obeležavanja i dani sećanja na poginule. I minuti ćutanja sigurno bude nekome loša sećanja. Ne mogu da prave ni one performanse na traktorima ni Dare iz Jasenovca.

Bukvalno da se jave cukununuci pobijenih u Jasenovcu i da botuju za SNS. Taj nivo.

Evo jedan normalan covek, uslovno receno pristojan, empatican - pa ti ides da izjavis saucesce kada nekom umre baba i imas direkciju da mu olaksas tamo u kapeli, da oseti da si sa njim u nekom gubitku. Zamisli bre da zbog rejtinga odes u porodicu koju si svojim lopovlukom prepolovio i povedes kamere - a posle kazes nekom uredniku, reditelju, kamermanu, novinaru, montazeru i coveku za miksetom da naprave emisiju o podrsci Vucicu i to emitiju. Mi bre zivimo u radikalskom zverinjaku. Pojesce nas jednog po jednog, za sto evra ako treba, ako se ne trgnemo kao drustvo.

Edited by Caligula
  • +1 9
Posted

"Тетка" ни најмање не личи сестру, можда мало има чело ко чича, професионално нашминакана, тренирана за наступ, као главни им шеф.

Жена ужива у свему овоме, изгледа ми да овакав тип личности има потенцијал за минхаузен бај прокси.

Овде је циљна група њихово језгро, и са те стране је сјајно одрађено. Буквално портрет њихових присталица, на основу двоминутног клипа:

1) Пијан и туп чича пензионер који понавља оно што су му рекли на тв, зато што жели да испадне паметан. Режим ради директно против његових интереса, чича је у минусу.

2) Несрећна млада жена у ужасној ситуацији, није глупа ни покварена већ због окружења и стицаја околности и нема простора да направи неки избор. Још ако се запослила захваљујући родбини из снс ако је пристојна и васпитана она сматра да мора да ради шта јој они кажу. Жртва која их подржава зато што мора.

3) Грабљивица без грама морала и савести са комплексом више вредности, тип личности: пропала фризерка која би купила диплому медицинске сестре да има паре, директорка вртића која ће ти уписати дете ако даш сигуран глас. Ботови са локала.

Ово је намењено њиховима, да им покажу да пирамидална шема још ради и да ће ускоро да све буде по старом.

• +1 5
Posted
3 minutes ago, Snow said:

"Тетка" ни најмање не личи сестру

no shit, sherlock.

verovatno deo razloga leži u tome što je ona rođaka ocu poginulih devojčica, kako sama izjavljuje u svom nastupu u morbidnoj emisliji.

kako možeš toliku analizu da odradiš bez da se elementarno informišeš, je l ti nije neprijatno?

Posted (edited)

^°i ništa sredovjecni muskarci,  bokte :covid19:

Edited by morgana
Posted
20 minutes ago, Caligula said:

Bukvalno da se jave cukununuci pobijenih u Jasenovcu i da botuju za SNS. Taj nivo.

Evo jedan normalan covek, uslovno receno pristojan, empatican - pa ti ides da izjavis saucesce kada nekom umre baba i imas direkciju da mu olaksas tamo u kapeli, da oseti da si sa njim u nekom gubitku. Zamisli bre da zbog rejtinga odes u porodicu koju si svojim lopovlukom prepolovio i povedes kamere - a posle kazes nekom uredniku, reditelju, kamermanu, novinaru, montazeru i coveku za miksetom da naprave emisiju o podrsci Vucicu i to emitiju. Mi bre zivimo u radikalskom zverinjaku. Pojesce nas jednog po jednog, za sto evra ako treba, ako se ne trgnemo kao drustvo.

upravo to. na izjavljivanje saučešća, sahranu, parasos.... ideš sam, bez kamera i svite ako ti je zaista to namera. ne performans koji ćeš posle da turiš na društvene mreže. mislim na vučića i ćelavog. da li su išli gradonačelnik i predsednica vlade? kada bi se u toj prilici pojavio bilo ko iz opozicije, sevalo bi da su došli da koriste tragediju u političke svrhe.

jedna stvar: kakvo je to pitanje čoveku koji je došao da izjavi saučešća - "kako se zovu devojčice?"vidim ga kao tendenciozno.

Posted
29 minutes ago, Caligula said:

Ma nema empatije kod monstruma. Bila bi prevelika iluzija da neko od njih prihvati odgovornost, ali da u njima ima bar nečeg ljudskog, od sramote bi pobegli još 1. novembra u neke rupe ili nekretnine, koje imaju po belom svetu, da se sakriju, tako da ih niko ne nađe. Osećali bi bar neku krivicu, bilo kakvu.

• +1 2
Posted
3 minutes ago, barfly said:

Ma nema empatije kod monstruma. Bila bi prevelika iluzija da neko od njih prihvati odgovornost, ali da u njima ima bar nečeg ljudskog, od sramote bi pobegli još 1. novembra u neke rupe ili nekretnine, koje imaju po belom svetu, da se sakriju, tako da ih niko ne nađe. Osećali bi bar neku krivicu, bilo kakvu.

Oni pre krivice, kada bi je imali, plivaju nagonom za prezivljavanje. Strah koji je vidljiv(bio) je iskonska reakcija jer se osecaju(pojedinci) zivotno ugrozeni, recju nemati vlasti njima je isto sto i nemati zivot. A zasto, zato sto znaju da su ubice i govna, a neki papiri i potpisi negde stoje. Niko se nigde nece boriti ovako do kraja da nije toliko mnogo kriv za toliko mnogo nesrece i urusavanja, sto drzave, sto zivota, sto beskrajne patnje i mrznje. Koju svesno seju, a zanju pare. Nase pare koriste za sjebavanje svega, zivote

• +1 2
Posted
2 hours ago, napadaj said:

Da krivično gonjenje uglavnom ne zavisi od stava oštećenog prema odgovornom licu.

Dobar je primer, nije promašen. Ima bre da odgovaraš, pa makar doveo 150 članova porodica koji staju na tvoju stranu.

I ja sam tako shvatio post koji je napisala @duda.

Mislim da je dobro ubola situaciju koju pokušavaju da spinuju...

• +1 2
Posted
3 hours ago, kralj said:

Ne da je malo, nego da ne bi incidenta kod FDUa i povređenih muzičara filharmonije, sav bes bi se davno preneo svakom u svoja 4 zida.

Da. Stvari su se promenile ovaj put ne sto su batinasi SNSa napali studente FDUa (setimo se sta su radili mesecima ranije na FTNu), vec zato sto su svi fakulteti i njihovi studenti stali iza njih. 

Ovi na vlasti razumeju samo silu i mene malo brine sto i dalje imamo ove koji se automobilima zalecu u ljude koji protestuju a niko im ne uzvraca. Pasce tek kad se na nasilje odgovori nasiljem.

• +1 2