Popular Post duda Posted December 29, 2024 Popular Post Posted December 29, 2024 (edited) ja ne bih išla tako daleko da nisu ljudi, jbg ljudi su izgubili mnogo, ko zna u kakvom su emotivnom stanju, sada su prodali i obraz, pitanje da li su toga svesni ne sumnjam da će studenti imati pravi odgovor na ovo evo, imamo i studiju relevantnhi ljudi o tome zašto je pala nadstrešnica ako neka od porodica žrtava ne traži odgovornost, ok, njihovo pravo tražili oni ili ne, ovde mora da se traži odgovorost po službenoj dužnosti, ako je to izostalo kao što jeste, onda je jedino ostao pritisak javnosti i to je ono što je ovde jedino relevantno Edited December 29, 2024 by duda 15 1
Popular Post villiem Posted December 29, 2024 Popular Post Posted December 29, 2024 Nema potrebe za praznicima, ovo je neka vrsta vanrednog stanja. Ako smo ozbiljni sacekacemo neku drugu novu godinu, sa pojacanom atmosferom ako treba. Pricam u vetar al moram da napisem 12
pt 2.0 Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 9 hours ago, James Marshall said: Apsolutno, ovdje je problem korupcija Pa ne, ovde je upravo problem nivo svesti i informisanosti ljudi koji je omogućio da na vlast dođe i tu se održava talog ekipa koja je toliko bezočno bahata i korumpirana, da su počeli da ubijaju ljude i ne haju za to (Vučevićeva izjava). Korupcija je samo jedna manifestacija toga. I koliki je jeziv ishod ubistvo 15 ljudi, isto toliki je problem afirmacija obrazaca ponašanja (medija) i mišljenja koje su plasirane u toj morbidnoj TV emisiji. kakva god da je ta porodica - iskreno, ni ja ne razumem zašto im niko drugi od aktera u društvu nije izjavio saučešće (pominju jedino Borisa Tadića). deo situacija koje njih okreću protiv su obične ljudske situacije (mislim na ono sa Pogačarom), deo su ljudske situacije u kojima ih neko manipuliše (mislim na proslavu rođendana Mile Pajić), a deo je čisto SNS zlo (mislim na nastup one krmače od tetke). Ovde po temi je narativ da se borba vodi za žive, nekog našeg ko bi hipotetički mogao da strada. Ko se bori samo za svoje, taj se ne bori za unapređenje društva. Bez obzira na to što će kao izgovor imati to da eto nije glasao nikad za SNS, nije dao alibi toj ekipi što krade i ubija... Šta znam, ja sam glasala za DS oduvek. Samo, iz tog DS-a su Vesić, i Mali, i Trivanka i Krlo, i Čomićka, i... Da li su moje ruke krvave? Moram još da razmislim o tome. Ovo je problem širi od SNS-a i ako vas ovi bedni ljudi ispunjavaju mržnjom i ko-ih-jebe stavom - ne morate ni dolaziti na proteste (kladim se da najglasniji u tom narativu zapravno gotovo nikada i ne dolaze). (James, ovo nije post tebi, ti si mi samo šlagvort, pre svega zato što si iskazao i empatiju prema toj mučenoj porodici) 6
SNARC Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 Ako nam je dobar statement do sada bio "Pod nadstresnicom su mogli da budu i obicni ljudi..i funkcioneri..i bogati i siromasni..i neko ko je SNS i neko ko je van stranke"..to sada vise ne vazi. Njima je stranka bitnija od familije..za porodicu ne smem da tvrdim ali familiju ko jebe izgleda..daj da se piju kafe, da se sedi i ne radi, prima plata..sve neka ide u tri picke materine samo da se ne preznojim od rada i muke. Jebem im mater neljudsku. 2
gagilija Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 pa decenija i kusur ispiranja mozga je dala svoje rezultate. mislim da obican covek vise i ne zna kud udara, jos ako nema n1 barem, tu je prica zavrsena. kakav internet, tviter, tik tok... uz one izgovore koji su postali evergrin - cuti moze i gore, a kakvi su bili prethodni, svi su isti. masina svakodnevno radi kao pumpe u beogradu na vodi, ne gasi se...hleba i igara, pljuvanje, najjeftinije novine zna se koje su, a nas mile i slavica sta ce. pri tom ja ih uopste ne branim, i mile i slavica su do danas morali da makar malo evoluiraju, a nisu. neverovatno je da se od slobinog vremena i dalje vuku strani placenici, izdajnici, ustase diskreditacije neistomisljenika. dos u ovom ili onom sastavu je moram reci bio naivan. naivan i tupav misleci da se nesto krucijalno promenilo u svesti pa ce sada mile i slavica hteti da vlast bude smenjiva. svedoci smo da se toliko toga desavalo sto bi izazvalo tektonske poremecaje koji ne prestaju, svi - studenti, djaci, milicajci, milei, slavice, profesori, medicinari pa i ti isti advokati i sudije, tuzioci, kad ono mrtvo more. malo se talasa...ko je reko? ja sam reko , odmah ide kampanja satanizovanja, pumpanje, opet ceo krug, pa se probude i spavaci, upregne se svako koga se sete. bojim se bojim, i ne zelim naravno nikad nikome, ali oprostite mi sto cu ovo reci - malo je nadstresnica. 2 1 2
gagilija Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 4 minutes ago, SNARC said: Ako nam je dobar statement do sada bio "Pod nadstresnicom su mogli da budu i obicni ljudi..i funkcioneri..i bogati i siromasni..i neko ko je SNS i neko ko je van stranke"..to sada vise ne vazi. Njima je stranka bitnija od familije..za porodicu ne smem da tvrdim ali familiju ko jebe izgleda..daj da se piju kafe, da se sedi i ne radi, prima plata..sve neka ide u tri picke materine samo da se ne preznojim od rada i muke. Jebem im mater neljudsku. jeste, zato sto je za vecinu tih stvorova posao u drzavnoj sluzbi bio let u kosmos, a zamisli ove koji odjednom postadose sns patriciji, taj modus vivendi, privilegije, novac - pa gazice nas i kolima i cipelama. 1
kralj Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 Ne da je malo, nego da ne bi incidenta kod FDUa i povređenih muzičara filharmonije, sav bes bi se davno preneo svakom u svoja 4 zida. 5
Choda Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 1 hour ago, Tsai said: Ovo je bas veliko sranje, na tolko nivoa... Necu da mracim ali mi se cini da se polako izduvava sve, ne mogu samo studenti da vuku, mora jos neko da se pridruzi Lajk za mora neko da se pridrzuzi, disklajk da se izduvava 1
duda Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 Ovo je toliko prosto da se može objasniti i najglupljim, o zlonamernim ne želim da pričam jer oni razumeju itekako, oni rade iz drugih pobuda Elem, hipotetički, muž i ja smo u kolima, idemo sa slave, on vozi, popilo se. Rukne u banderu i ja zadobijem neke povrede. Udes, neko zove hitnu neko policiju. Ja muža ne tužim ličnom tužbom jer će on i onako da me neguje tj najebe zajedno samnom. Ali. Moj muž će (sad da li krivično, da li prekršajno, to ne znam, ovisi) ODGOVARATI. Vozio je pripit, ugrozio bezbednost saobraćaja. End of story.
pt 2.0 Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 ja sam izgleda gluplja od najglupljeg, jer ne razumem šta će ovaj primer na ovoj temi, niti čega je ilustracija? 1 1
kralj Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 1 minute ago, pt 2.0 said: ja sam izgleda gluplja od najglupljeg, jer ne razumem šta će ovaj primer na ovoj temi, niti čega je ilustracija? Isto. Mislim znam, ali promašena tema dudo, dibidus.
duda Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 (edited) Izvinjavam se, ja sam još uvek u nekom drugom filmu, a ovde se već odmaklo u diskusiji . Ma reagujem na neke budale iz RL , tipa "šta ovi više hoće, kad se porodice ne bune " Ed. Neka modovi slobodno izbrišu onaj post jer ja više ne mogu. Edited December 29, 2024 by duda
Moonwalker Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 (edited) 19 minutes ago, pt 2.0 said: ja sam izgleda gluplja od najglupljeg, jer ne razumem šta će ovaj primer na ovoj temi, niti čega je ilustracija? Da cinjenica da neko nece da tuzi clana porodice pijanduru koji izazove nesrecu jer nema od cega da zivi, ne sprecava sistem (kad ga ima) da se isti kazni , jer nece da rizikuje da se desi nekom drugom. Razlika od zivota u civilizaciji i plemenu gde bukvalno vracaju zajednicu svojim PR. Sa ovim ljudima se ne treba ulaziti u polemiku da se to ne bi zloupotrebljavalo. Ne zive oni u vakuumu, niti se ovo desilo u njihovoj kuci, nego na javnom prostoru u kome dnevno cirkulise mozda i par desetina hiljada ljudi. Edited December 29, 2024 by Moonwalker 6 1
pt 2.0 Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 2 minutes ago, Moonwalker said: Da cinjenica da neko nece da tuzi clana porodice pijanduru koji izazove nesrecu jer nema od cega da zivi, ne sprecava sistem (kad ga ima) da se isti, jer isti nece da rizikuje da se desi nekom drugom. njen primer je potpuno neadekvatan jer ovde upravo mora da se tuži sistem, da sutra ne bi nešto ubilo neke druge ljude. 2 minutes ago, Moonwalker said: Sa ovim ljudima se ne treba ulaziti u polemiku da se to ne bi zloupotrebljavalo. Ne zive oni u vakuumu, niti se ovo desilo u njihovoj kuci, nego na javnom prostoru u kome dnevno cirkulise mozda i par desetina hiljada ljudi. +1 1
Frile Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 1 hour ago, kralj said: Koja god da si gnjida, posle takvih stvari se presabereš, ali izgleda da ni dva života deteta (i oca?!) iz najuže porodice ne uspevaju da pretegnu na pravu stranu. Nema tu nikakvog presabiranja... Posle takvih gubitaka, najbliži su često u šoku i nesposobni za racionalizaciju. Ne treba to očekivati od njih, ne treba im zamerati bez obzira šta govore i šta rade. Sa ovim gnjidama koji ih iskorišćavaju i guraju pred kamere je druga priča. 3 1
Recommended Posts