MeanM@ Posted Friday at 16:55 Share Posted Friday at 16:55 2 minutes ago, Miki_belavista said: jel to moe da se testira nekako? to mi prvo pade na pamet,pre nego sto se da upotrebna dozvola. Testiranje jeste sastavni deo za odredjene kategorije konstrukcija. Mostovi se obavezno testiraju, krovovi, i generalno konstrukcije velikih raspona. Pa i konzole velikih raspona. Nisam siguran da ovo prema geometriji spada u obaveznu kategoriju, pre moze biti zahtev projektanta ili nadzora, sta ja znam. Pojavice se vec prica oko istorije same zgrade u narednim danima. Generalno, interesantno i elegantno arhitektonsko-inzenjersko resenje, koje nazalost dobija novu notu po kojoj ce se pamtiti. 2 2 Link to comment
Eleniko Posted Friday at 16:57 Share Posted Friday at 16:57 1 minute ago, radnik said: Maldini na novoj, kritikuje osnovno resenje. Celik... 50 godina... Topla leta... Tanak krov... Ankeri.... Jeste sigurno su krive i klimatske promene... 4 Link to comment
Popular Post giuseppe Posted Friday at 16:58 Popular Post Share Posted Friday at 16:58 Trinaest. 14 Link to comment
mlatko Posted Friday at 16:58 Share Posted Friday at 16:58 Hoće li biti negde spisak poginulih i povređenih? Saučešće porodicama pre svega. 😢 Link to comment
zmanic Posted Friday at 16:59 Share Posted Friday at 16:59 Scenario od 20h: Baba narikača na svim kanalima dva sata kuka. plače i obećava rešavanje Sutra muk i svi saranjuju sve Pripreme za saranu počinju sa hapšenjem "krivaca" koji su pogođeni povoljno Prodju sarane, po pojutrini nastavlja se sa NS na vodi jače, skuplje i Ko jebe žrtve i ostale! 8 Link to comment
Midžeta Posted Friday at 17:04 Share Posted Friday at 17:04 Ovo je bas mucno, sad mi deluje da kad god skrenem pogled uslovno receno poraste broj mrtvih, stvarno epski ogavan dan, a nije da nismo navikli na raspad 2 1 Link to comment
freakns Posted Friday at 17:05 Share Posted Friday at 17:05 zvanicno su objavili 12. drugar mi kaze da ih je minimum 20, ali jos ne smeju da objave. jos otkopavaju rusevine, ne zna se koliko ih ima. drugar video snimak, kaze nije bilo teorije da se sklone ljudi... ing gradjevine mi rece na osnovu snimaka da je pogresno odradjen ceo projekat i da su sa promenom krova sjebali sipke koje su bile oslonac... nesto se sigurno desilo jer je pomovna skalamerija valjda juce sklonjena. neka statika nije izracunata kako treba izgleda... nadam se da ce odgovorni biti privedeni. nece spasiti poginule, ali ne mozes preko ovog samo preci. izvodjac, nadzor, tehnicki prijem, svi moraju odgovarati krivicno. 7 Link to comment
vememah Posted Friday at 17:10 Share Posted Friday at 17:10 (edited) Ovde ima snimak nesreće s nadzorne kamere, bukvalno u sekundi betončina pada ljudima na glavu, niko ne stiže da reaguje. Emitovan je i na Newsmaxu u 14:42. Edited Friday at 17:13 by vememah Link to comment
mlatko Posted Friday at 17:11 Share Posted Friday at 17:11 Moj pokojni stari je 40 godina radio za (nekad) renomiranu firmu koja je gradila stanicu, zaposlio se baš par godina posle završetka. Ne postoji više ništa... 1 Link to comment
lord_s Posted Friday at 17:15 Share Posted Friday at 17:15 20 minutes ago, mackenzie said: ako ne bude gorio NS ubijte se svi kolektivno Pisi propalo. Grad nikada nije bio 'ubijeniji' u pojam u svakom smislu. Supruga stranac gleda sve ovo, snimke, video zapise, slike, jeca i urlice ceo dan i komentarise kako ljudi deluju 'stalozeno' i 'mirno' na tim video snimcima, kako se krecu usporeno gotovo kao da je pao dzak perja nekom na glavu a ne beton na glave desetina ljudi. Tracak nade da smo i dalje (nekakvi) ljudi je oko davanja krvi, cujem da ljudi stoje u redu da bi donirali. Prijateljica sa troje male dece je prosla tacno tuda, ulazila u stanicu 30-40 minuta pre nego sto se desilo, otputovala. Unesrecene porodice i prijatelji ce se okupljati tu kao za decu iz Laundza i Kontrasta, napravice neku bofl plaketu (oprostite, sta li je to sto vesaju na zidove) da se secamo tragedije (a i ona iz Laundza je dva puta prepravljana) i cenim da ce to biti to dok ce ovakvi gradjevinci i majstori nastaviti koliko vec od ponedeljka da nam zidaju nova naselja za hiljade ojra po kvadratu. 3 1 Link to comment
Popular Post Shan Jan Posted Friday at 17:16 Popular Post Share Posted Friday at 17:16 Medju stradalima i dete od 6 godina. 1 19 Link to comment
duda Posted Friday at 17:17 Share Posted Friday at 17:17 Moj muž sad krenuo da crta. Dograđena galerija je mogla da poveća (u ravni fasade otprilike) pritisak na dole, što je onda moglo da izazove (kao klackalica) pritisak na gore, na kraju same nadstrešnice i na dalje, neku vrstu "otkačivanja" onih štapova na mestu spoja. Sve ovo se može saznati ako se pronađe originalni statički račun, pa račun pri rekonstrukciji, pa da se pregledaju sve građevinske knjige da se vidi kako je tačno građeno. Vrlo kompleksan posao i to za vrsne statičare. Bez toga, sve je samo nagađanje, ovo što pričamo. 2 1 Link to comment
Popular Post giuseppe Posted Friday at 17:19 Popular Post Share Posted Friday at 17:19 6 6 Link to comment
cedo Posted Friday at 17:20 Share Posted Friday at 17:20 ne treba dozvoliti da ovo prodje treba polepiti srbiju lazima koje pricaju o samo ovome Link to comment
Recommended Posts