Jump to content
IGNORED

Trazimo odgovornost za tragediju u Novom Sadu

Godfrey

Recommended Posts

Posted
9 minutes ago, Tribun_Populi said:

Da, pod uslovom da se to zaista i desilo.

Kakvo drugo objašnjenje bi bilo za to da recimo taj profesor sa višedecenijskim iskustvom i nekakvim renomeom ne ispoštuje formalne procedure, njemu lično sigurno ne ide u prilog da se projekat zbudži na brzaka da bi se Vučić i kamarila tu uslikali? Osim ako nije i on uzeo neku kintu, ali i to bi trebalo istražiti i ako treba procesuirati.

Posted
17 minutes ago, Tihajeza said:

Koliko misliš da bi im bio životni vek nakon davanja te izjave?

Pa evo ovaj Djajić otvoreno priča od početka, sad najavljuje i svedočenje pred sudom.
Daleko od toga da ja bilo kome savetujem da stavi svoju glavu na panj, ali očigledno moguće je i odvažiti se.

• +1 1
Posted
4 minutes ago, Leia said:

Kakvo drugo objašnjenje bi bilo za to da recimo taj profesor sa višedecenijskim iskustvom i nekakvim renomeom ne ispoštuje formalne procedure, njemu lično sigurno ne ide u prilog da se projekat zbudži na brzaka da bi se Vučić i kamarila tu uslikali? Osim ako nije i on uzeo neku kintu, ali i to bi trebalo istražiti i ako treba procesuirati.

Za to već treba neko da propeva.

Posted (edited)

Samo da se ne završi sa simboličnim kaznama i ”nanogicama” za ”traljave” inženjere, ali čini mi se da je ovaj put stvar malo prevelika za to.

Ne čak ni sam dogadjaj jer bilo je koječega i ranije, nego reakcije i opšta atmosfera 

Edited by Leia
Posted
6 minutes ago, Leia said:

Pa evo ovaj Djajić otvoreno priča od početka, sad najavljuje i svedočenje pred sudom.
Daleko od toga da ja bilo kome savetujem da stavi svoju glavu na panj, ali očigledno moguće je i odvažiti se.

Đajić ne optužuje nikog poimence. On kaže traljavo se radilo.

A ovi bi trebali da kažu ko je vršio pritisak. (Ali to ih ne opravdava za nemarno projektovanje, pregled, tehničku kontrolu svakako)

Posted
1 minute ago, Tihajeza said:

Đajić ne optužuje nikog poimence. On kaže traljavo se radilo.

A ovi bi trebali da kažu ko je vršio pritisak. (Ali to ih ne opravdava za nemarno projektovanje, pregled, tehničku kontrolu svakako)

Izjavijujem da cu se kao svedok pojaviti na sudu da iznesem soje mislienje, na osnovu saznanja koje
imam kao ucesnik u radovima tokom rekonstrukcije grade, da je za pad nadstresnice i ubistvo 15toro nash gradjana kriva koruptivna kriminalna organizacija koja poinje od drzavnog vrha, na celu sa Aleksandrom Vucicem i saucesnicima Milosem Vucevicem, Tomislavom Momirovicem, Goranom
Vesicem, Majom Gojkovié i mogim drugima koji su ucestvovali u kriminalnom udruzivanju radi
sticanja materijalne dobiti na raun nestrucnih i nekvalitenih radova tokom rekonstrukcije zgrade
zeleznicke stanice, a koji su za posedic imali ubistvo 15toro nasih gradjana.

Sa njegovog Fejsbuka, Pt postovala na prethodnoj strani

• Hvala 1
Posted
2 minutes ago, Leia said:

Samo da se ne završi sa simboličnim kaznama i ”nanogicama” za ”traljave” inženjere, ali čini mi se da je ovaj put stvar malo prevelika za to.

Ne čak ni sam dogadjaj jer bilo je koječega i ranije, nego reakcije i opšta atmosfera 

Ovako postavljen postupak će se (u nedostatku ili nepostojanju pevanja) sasvim izvesno okončati oslobađajućom presudom za Vesića i Tanaskovićku, za koje ne sumnjam da će po okončanju istrage biti optuženi da bi se držao privid nečega. Najebaće neko ispod od inženjera, na koje će se prevaliti čitava krivica.

I sve to će biti za 3 do 4 godine, pošto će krivicu inženjera moći da dokazuju jedino građevinskim veštačenjem, koje će biti jako kompleksno i na koje okrivljeni ima pravo primedbi i prigovora uspomoć stručnih savetnika koje će debelo platiti, pa će se raditi superveštačenja itd.

Dotle cela stvar ima da splasne ihaha.

• +1 1
Posted
2 minutes ago, Leia said:

Izjavijujem da cu se kao svedok pojaviti na sudu da iznesem soje mislienje, na osnovu saznanja koje
imam kao ucesnik u radovima tokom rekonstrukcije grade, da je za pad nadstresnice i ubistvo 15toro nash gradjana kriva koruptivna kriminalna organizacija koja poinje od drzavnog vrha, na celu sa Aleksandrom Vucicem i saucesnicima Milosem Vucevicem, Tomislavom Momirovicem, Goranom
Vesicem, Majom Gojkovié i mogim drugima koji su ucestvovali u kriminalnom udruzivanju radi
sticanja materijalne dobiti na raun nestrucnih i nekvalitenih radova tokom rekonstrukcije zgrade
zeleznicke stanice, a koji su za posedic imali ubistvo 15toro nasih gradjana.

Sa njegovog Fejsbuka, Pt postovala na prethodnoj strani

Znam taj status.

Pričamo o optuženima. Kojima je slamka spasa da optuže poimence ko je vršio pritisak da rade brže i preskaču procedure.

Đajić je radio kao saradnik i nije optužen ni za šta.

Posted
1 minute ago, Tribun_Populi said:

Dotle cela stvar ima da splasne ihaha.

Kako se inače ekspresno rešavaju slučajevi kad je u interesu vlasti? 
Ne može ništa da splasne ako postoji odgovarajući pritisak, ali ako odmah prihvatimo da će svi da legnu na rudu i da se nikada ništa ne može promeniti tako zaista bolje da se odmah samo izvrnemo i crknemo

Posted
Just now, Leia said:

Kako se inače ekspresno rešavaju slučajevi kad je u interesu vlasti? 

Tako što se okrene par telefona.

Just now, Leia said:

Ne može ništa da splasne ako postoji odgovarajući pritisak

Uzdam se i ja u to. Ovde samo iznosim kako stvari inače funkcionišu.

Posted
3 minutes ago, Tihajeza said:

Znam taj status.

Pričamo o optuženima. Kojima je slamka spasa da optuže poimence ko je vršio pritisak da rade brže i preskaču procedure.

Đajić je radio kao saradnik i nije optužen ni za šta.

Nije optužen ali je pozvan da svedoči i rekao je kako će svedočiti, zalepio i imena. Sad ajde da se nadamo da to nije neka paušalna optužba / rant nego da će izneti i neke konkretne detalje koji bi bili u korist optuženih kolega.

Posted
2 minutes ago, Tribun_Populi said:

Tako što se okrene par telefona.

Uzdam se i ja u to. Ovde samo iznosim kako stvari inače funkcionišu.

Pa to, retoričko pitanje, naravno da se tako kod nas završavaju poslovi. Dok jednom ne pukne trpilo, i nekom ne pukne po glavudži

Posted
7 minutes ago, Leia said:

Dok jednom ne pukne trpilo, i nekom ne pukne po glavudži

I u to se uzdam, a ono nikako da pukne. Već je dugo nategnuto.

Posted
5 minutes ago, Tribun_Populi said:

I u to se uzdam, a ono nikako da pukne. Već je dugo nategnuto.

Hoće, hoće… Cenim da neće onako spektakularno i uz vatromet kao SM ali biću zadovoljna i bez spec efekata.

• +1 1
  • Wub 1