Moonwalker Posted Friday at 16:42 Share Posted Friday at 16:42 5 minutes ago, duda said: Može biti problem i ako je smanjena (usled novih, modernijih materijala) originalna težina gornjeg krova. Jer, šta znam, možda je gornji krov funkcionisao kao kontra -teg, ima takvih konstrukcije. Ali opet, neverovatno je da inženjeri koji su radili rekonstrukciju ne bi to znali. Pa da bude povucen kao pracka usled manjka tezine? Link to comment
Constantin Posted Friday at 16:46 Share Posted Friday at 16:46 Na žalost, po izjavi Ivice Dačića, izvučeno je i 12. telo i predpostavlja se da ima još. Tužno... 2 Link to comment
Miki_belavista Posted Friday at 16:46 Share Posted Friday at 16:46 13 minutes ago, MeanM@ said: Evo komentarisemo celo popodne u birou. Tri generacije inzenjera. Napamet je, na osnovu iskustava, ali sve ukazuje na sukcesivno popustanje gornjih cvorova. Al to sukcesivno se desava u sekundi. Jako brzo se prenese visak tereta sa reakcije koja se izgubila. Ne registruje to ljudsko oko, pa ni ova cctv kamera. Zatege su u pitanju, tu nema sumnje, donja nadstr preko ovih zig zag zatega visi na gornjem krovu koji je daleko krući. Ne znam koja je tehnologija gornjeg, osnovnog krova, mozda je cak i neko prednanprezanje u pitanju. Ako su sanirali slojeve gornjeg krova pri rekonstrukciji mozda je neko ostetio ta kacenja zatega. jel to moe da se testira nekako? to mi prvo pade na pamet,pre nego sto se da upotrebna dozvola. Link to comment
mackenzie Posted Friday at 16:46 Share Posted Friday at 16:46 ako ne bude gorio NS ubijte se svi kolektivno 7 1 Link to comment
Eleniko Posted Friday at 16:46 Share Posted Friday at 16:46 1 minute ago, giuseppe said: Saniranje štete: naći žrtvene jarce, platiti da robijaju, to je to. Vesić: železnička nesreća E ovo postaje zanimljivo - jer je Vesićev domen odgovornosti. Link to comment
Moonwalker Posted Friday at 16:47 Share Posted Friday at 16:47 4 minutes ago, giuseppe said: Vesić: železnička nesreća Baraba! 2 Link to comment
MeanM@ Posted Friday at 16:48 Share Posted Friday at 16:48 2 minutes ago, pbg12345 said: pa ne, jednim delom je ta galerija odnosno jedna strana je na novim stubovima, a druga strana je na ovom spoljnom zidu sa unutrasnje strane, na onim velikim stubovima koji nose i krov i poprecnu gredu koja je osnov ove nadstresnice koja je pala tako da nadstresnica koja je pala, unutrasnja galerija i krov koji je opet kako kazete "nosac" nadstresnice, svi zajedno se oslanjaju na velike stubove ne mora uopste biti greska projektanta, vec izvodjaca, apsolutno me ne bi iznenadilo da je za deo radova izabran jeftiniji materijal koji nije odgovarajuc Meni iskreno ne lici da ima veze sa unutrasnjom gslerijom. Staticki sistem jeste upravo ovo sto kazes, lici da se galerija oslanja na one nove stubove unutra i na postojeci red stubova osnovne fasade. Nisam video projekat, ali ne bi trebalo da utice jedno na drugo prema ovome sto se moze sa slika zakljuciti. Recimo da je ovako nesto: Spoiler 1 6 Link to comment
pbg12345 Posted Friday at 16:49 Share Posted Friday at 16:49 2 minutes ago, mackenzie said: ako ne bude gorio NS ubijte se svi kolektivno ubijeni smo mi odavno 4 1 Link to comment
duda Posted Friday at 16:49 Share Posted Friday at 16:49 2 minutes ago, Moonwalker said: Pa da bude povucen kao pracka usled manjka tezine? Da. Ili to ili ovo što je kvotovao @ficfiric U tom kvotu, deluje da čovek zna o čemu priča, eto spominje i te sile "na gore". Meni je, pre nego što sam pročitala ovaj kvot, izgledalo nemoguće da nova galerija ima neke veze, ali čovek je vrlo lepo objasnio. Sa druge strane, i dalje mi je teško da poverujem da bi jedan statičar napravio takvu grešku. Ja sam arhitekta i ovo sve bih mogla i da ne znam, ali i mi smo učili nosive konstrukcije i čak i arhitekte moraju to da razumeju. 1 Link to comment
Popular Post Dsnake Posted Friday at 16:52 Popular Post Share Posted Friday at 16:52 Pričate o zemlji u kojoj je normalno bušiti savski nasip i graditi u koritu reke. I gde si debil ako ti se to ne sviđa. 18 1 Link to comment
April Posted Friday at 16:53 Share Posted Friday at 16:53 15 minutes ago, Eleniko said: U krajnjoj liniji stara država je bila jedan od svetskih lidera u betonu, eno je kupola Hale 1 Bgd sajma 60 godina kasnije nije klecnula ni za mrvu. U ovoj zemlji nekad je projektovao jedan Ilija Stojadinović, njegov sin i danas radi na Građevinskom fakultetu; nije baš da nema ko da pripremi betonske konstrukcije. Meni ovo liči na problem unutrašnje kontrole projekta. Uzgred, milion puta sam dreždao na tom mestu čekajući prevoz do Szabadke. Glavni stožer još smišlja na koga da prebaci odgovornost. 5 Link to comment
Malvo Posted Friday at 16:53 Share Posted Friday at 16:53 29 minutes ago, mire said: sad sam zvao imenjaka, radi u hitnoj pomoći, na licu mesta je, nije nimalo optimistično Da ne bude znam ovog koji zna onog koji... ali došlo je do mene od nekog kome verujem i koji kaže da je više od ovog već sad, a tek treba da se vidi šta će biti ma kraju. 1 4 Link to comment
pbg12345 Posted Friday at 16:54 Share Posted Friday at 16:54 Just now, April said: U ovoj zemlji nekad je projektovao jedan Ilija Stojadinović, njegov sin i danas radi na Građevinskom fakultetu; nije baš da nema ko da pripremi betonske konstrukcije. Meni ovo liči na problem unutrašnje kontrole projekta. Uzgred, milion puta sam dreždao na tom mestu čekajući prevoz do Szabadke. Glavni stožer još smišlja na koga da prebaci odgovornost. na opoziciju i sve nas koji smo protiv vlasti podrivamo drzavu jer pitamo za odgovornost, a nesrece se jbg dogadjaju 2 Link to comment
radnik Posted Friday at 16:55 Share Posted Friday at 16:55 Maldini na novoj, kritikuje osnovno resenje. Celik... 50 godina... Topla leta... Tanak krov... Ankeri.... 2 Link to comment
Recommended Posts