Jump to content
IGNORED

Trazimo odgovornost za tragediju u Novom Sadu

Godfrey

Recommended Posts

Posted
2 minutes ago, cedo said:

sad malo guglam

taj na videu sa baculovim, milan pernat je suprug sonje pernat koja je istupila iz ssp-a ovih dana

kad je letos bila ona neuspela blokada železnice pa smo odmah sledećeg dana trčali pred vladu da tražimo puštanje pohapšenih... nije bilo puno ljudi, možda par hiljada, a ovaj pernat je bio i stajao je sa onim ćale ovo je za tebe

• Hvala 3
Posted
1 hour ago, bejzbolka said:

Evo i Šurlan prebačen u bolnicu. Ovo je pokazatelj kako će dalje da izgleda taj "proces".

Stara fora u krivicama za izbegavanje pritvora. Gledao majmune od 2 metra, 100 kila mišića i 20 godina kako se onesvešćuju po sudnicama kao viktorijanske udavače. Poseban nivo krindža. 

• +1 6
Posted

ta dvojica PUF-ovaca su vjerovatno 2 najbesmislenije i najkrindž pojave u Srbiji, ono kad su krenuli da ih tamburaju jednom, a ovaj jedan složio neku glupavu zbunjenu facu, da li prije par godina prilikom pokušaja ulaska u RTS je bilo jedini put kad sam navijao za muriju, njihovi performansi i pjesme su za robiju ma koliko da su šatro opoziciono nastrojeni

• +1 6
Posted (edited)
6 minutes ago, Choda said:

Ko su oni I sto su za pickunmaterinu?

https://x.com/guapoguapissimo/status/1861370323800633740

Ova gore mu je, valjda, zena - zbog koje nema diskusije u parlamentu.

A ovo ispod su objave

BTW to su ona dva debila koja su upala u RTS sa motornim testerama i napravili sjajan PR opoziciji.

Edited by Caligula
  • Hvala 1
Posted
7 minutes ago, Choda said:

Ko su oni I sto su za pickunmaterinu?

+1

Posted (edited)

dupli

Edited by Moonwalker
  • Wub 1
Posted
2 minutes ago, Ayatollah said:

Ti si ovde na dobrom tragu, ali nisi otišao do kraja.

Nije ovde glavni problem Vučića da ubedi one od kojih je dobio organizaciju Expo-a da su na sigurnom, već da ubedi one koji trebaju da finansiraju ceo ovaj projekat da su oni na sigurnom. Imajući u vidu veličinu projekta, to svakako neće biti projekat koji će se raditi iz sopstvenih sredstava ili za koji će finansiranje dati lokalne podružnice Intese, Unicredita ili Raiffa, već će to biti projektno finansiranje koje će doći spolja, i za koji će finansiranje dati neko od velikih globalnih igrača tipa Deutsche Bank, Citi-ja, Wells Fargo-a, BoA, itd. E sada, da bi to finansiranje bilo odobreno, finansijeri će da urade temeljan due diligence celog projekta, kod koga će ne mali deo biti i reference projektanata, nadzora i izvođača, kao i njihovih subkontraktora do najnižeg nivoa, jer niko ne želi da npr. dobije obezbeđenje za finansiranje u vidu hipoteke na zgradi koja će da se sruši ili da odobri finansiranje nekome ko će da bankrotira usled odštetnih zahteva zbog nekih incidenata. Incidenti tipa rušenja nadstrešnice u Novom Sadu su masivan red flag kod vršenja takvih due diligenca, i postoji i više nego realan rizik da finansijer traži da se neko od uključenih isključi iz projekta EXPO-a zbog istorije incidenata, makar to bio i podizvođač. Stoga se i radi ovakav damage control sada sa hapšenjima ministara i zaposlenih po državnim ustanovama i svaljivanjem krivice na pojedince, jer je trenutno neki npr. Gemmax na korak od toga da bude potpuno isključen iz EXPO-a zbog zahteva stranih finansijera.

Ne idem do kraja zato što je ta tema koja zahteva saradnju tima eksperata iz raznih oblasti, koji će kako si lepo sumirao, razumevajući ceo proces i posledice utemeljeno započeti proces revizije celog projekta Expo-a u Srbiji. Da bi takva inicijativa bila najefikasnija (ponovio sam više puta - utemeljena, argumentovana) potrebni su pravnici, potrebni su finansijski stručnjaci, potrebni su inženjeri. 

Ja samo vidim značaj tog projekta za mafiju u Srbiji, vidim direktnu vezu sa NS nesrećom, vidim damage control koji pominješ a koji je zapravo skoro isključivo fokusiran na Expo, i vidim neverovatno veliku mogućnost da se iz pozicije patriotizma, zakona i pravde na mafijašku organizaciju udari tamo gde će je najviše zaboleti.

• +1 6
Posted
2 hours ago, đorđe geprat said:

ja sam bio ubeđen da u zatvorima ostoji bolničko odeljenje.

Ne postoji.

Posted
25 minutes ago, JozoMujica said:

Ne postoji.

U pritvoru postoji, barem u Bgd u CZ Specijalna  zatvorska bolnica. 

• +1 1
  • Hvala 1
Posted
2 minutes ago, Hamlet Strašni said:

U pritvoru postoji, barem u Bgd u CZ Specijalna  zatvorska bolnica. 

Verovatno samo tamo, znam da u Kragujevcu sve i iz pritvora i zatvora dovode u KC. 

• +1 2
Posted

kad ste kod bačulova šokirani zbog puf-ovaca, šta bi bilo da znate da je imao koaliciju sa bastom, bivšim ministrom

• Haha 1
  • Tužno 1
Posted
26 minutes ago, svashtabezneshto said:

kad ste kod bačulova šokirani zbog puf-ovaca, šta bi bilo da znate da je imao koaliciju sa bastom, bivšim ministrom

Sta je puf?