slepa živana Posted November 26 Posted November 26 2 minutes ago, cedo said: sad malo guglam taj na videu sa baculovim, milan pernat je suprug sonje pernat koja je istupila iz ssp-a ovih dana kad je letos bila ona neuspela blokada železnice pa smo odmah sledećeg dana trčali pred vladu da tražimo puštanje pohapšenih... nije bilo puno ljudi, možda par hiljada, a ovaj pernat je bio i stajao je sa onim ćale ovo je za tebe 3
Ayatollah Posted November 26 Posted November 26 1 hour ago, bejzbolka said: Evo i Šurlan prebačen u bolnicu. Ovo je pokazatelj kako će dalje da izgleda taj "proces". Stara fora u krivicama za izbegavanje pritvora. Gledao majmune od 2 metra, 100 kila mišića i 20 godina kako se onesvešćuju po sudnicama kao viktorijanske udavače. Poseban nivo krindža. 6
James Marshall Posted November 26 Posted November 26 ta dvojica PUF-ovaca su vjerovatno 2 najbesmislenije i najkrindž pojave u Srbiji, ono kad su krenuli da ih tamburaju jednom, a ovaj jedan složio neku glupavu zbunjenu facu, da li prije par godina prilikom pokušaja ulaska u RTS je bilo jedini put kad sam navijao za muriju, njihovi performansi i pjesme su za robiju ma koliko da su šatro opoziciono nastrojeni 6
Caligula Posted November 26 Posted November 26 (edited) 6 minutes ago, Choda said: Ko su oni I sto su za pickunmaterinu? https://x.com/guapoguapissimo/status/1861370323800633740 Ova gore mu je, valjda, zena - zbog koje nema diskusije u parlamentu. A ovo ispod su objave BTW to su ona dva debila koja su upala u RTS sa motornim testerama i napravili sjajan PR opoziciji. Edited November 26 by Caligula 1
Moonwalker Posted November 26 Posted November 26 7 minutes ago, Choda said: Ko su oni I sto su za pickunmaterinu? +1
Popular Post Ayatollah Posted November 26 Popular Post Posted November 26 On 24. 11. 2024. at 14:52, Forest said: Mislim da glavni problem za vlast u ovom trenutku nisu sami protesti u Srbiji, i mislim da to nije razlog za ostavke ministara i hapšenja. Mislim da je potpuno očigledno da je jedina tema oko koje vlast u ovom trenutku brine, a vezano za tragediju u NS, zapravo Expo. I da zbog Expo-a povlači poteze koji nama deluju nelogično i neočekivano (ostavke ministara i hapšenja, čak i uz veliku verovatnoću da je u pitanju predstava) - imajući u vidu prethodnu istoriju reagovanja na proteste građana. Zašto je Expo u problemu? Zato što javašluk i diletantizam u slučaju Expo-a nisu samo problemi Srbije. To je potencijalna katastrofa u najavi za međunarodnu manifestaciju, a odgovornost za tu potencijalnu katastrofu neće biti ograničena samo na SNS i Vučića u Srbiji, već će odgovornost biti i na onima koji su manifestaciju dodelili Srbiji, a onda ignorisali očigledne dokaze za javašluk i korupciju. Kada se javašluk i korupcija zalepe za Expo, to onda više nije lokalni problem. Dakle: ne samo da Vučić ima problem sa tim da niko od licenciranih stručnjaka neće više da mu se potpiše na stvari na koje se ne potpisuje (pa onda više ne mogu da računaju na vremensku efikasnost nadstrešnica tipa, a sa kojom su računali da bi uopšte stigli da sklepaju kulise za tu izložbu). Ima problem da ubedi one od kojih je dobio organizaciju Expo-a da su na sigurnom. Ako se, ne daj Bože, bilo šta loše desi na Expo-u, organizatori van Srbije će biti u problemu. I tu je Vučić u problemu. Pošto je organizacija Expo-a u Srbiji, iz perspektive nas u Srbiji, samo još jedan način da se na veliko nahrani korumpirani sistem, mislim da u ovom trenutku treba upravo igrati na tu kartu. Kao što nećemo videti ništa od Rio Tinta, ništa nećemo videti ni od tone para skrckanih u organizaciju same izvožbe. Te pare će biti upotrebljene na isti način na koji je upotrebljeno onih 65 miliona evra na stanicu u Novom Sadu. Zato je ključno u ovom trenutku nadležne međunarodne institucije uključene u organizaciju Expo-a obavestiti i ponovljeno obaveštavati o pokazanoj katastrofalnoj i neodgovornoj praksi vlasti u sprovođenju infrastrukturnih projekata, praksi koja ne samo da uključuje vrlo sumnjivu upotrebu sredstava koja nadaleko smrdi na korupciju, već takođe odstupa od osnovnih pravila i standarda sigurnosti, što dokazano odnosi ljudske živote. Dokumentovano i od strane stručnjaka utemeljeno upozorenje međunarodnih institucija na takve opasnosti onda prebacuje deo odgovornosti na njih. Ti si ovde na dobrom tragu, ali nisi otišao do kraja. Nije ovde glavni problem Vučića da ubedi one od kojih je dobio organizaciju Expo-a da su na sigurnom, već da ubedi one koji trebaju da finansiraju ceo ovaj projekat da su oni na sigurnom. Imajući u vidu veličinu projekta, to svakako neće biti projekat koji će se raditi iz sopstvenih sredstava ili za koji će finansiranje dati lokalne podružnice Intese, Unicredita ili Raiffa, već će to biti projektno finansiranje koje će doći spolja, i za koji će finansiranje dati neko od velikih globalnih igrača tipa Deutsche Bank, Citi-ja, Wells Fargo-a, BoA, itd. E sada, da bi to finansiranje bilo odobreno, finansijeri će da urade temeljan due diligence celog projekta, kod koga će ne mali deo biti i reference projektanata, nadzora i izvođača, kao i njihovih subkontraktora do najnižeg nivoa, jer niko ne želi da npr. dobije obezbeđenje za finansiranje u vidu hipoteke na zgradi koja će da se sruši ili da odobri finansiranje nekome ko će da bankrotira usled odštetnih zahteva zbog nekih incidenata. Incidenti tipa rušenja nadstrešnice u Novom Sadu su masivan red flag kod vršenja takvih due diligenca, i postoji i više nego realan rizik da finansijer traži da se neko od uključenih isključi iz projekta EXPO-a zbog istorije incidenata, makar to bio i podizvođač. Stoga se i radi ovakav damage control sada sa hapšenjima ministara i zaposlenih po državnim ustanovama i svaljivanjem krivice na pojedince, jer je trenutno neki npr. Gemmax na korak od toga da bude potpuno isključen iz EXPO-a zbog zahteva stranih finansijera. 4 11
Forest Posted November 26 Posted November 26 2 minutes ago, Ayatollah said: Ti si ovde na dobrom tragu, ali nisi otišao do kraja. Nije ovde glavni problem Vučića da ubedi one od kojih je dobio organizaciju Expo-a da su na sigurnom, već da ubedi one koji trebaju da finansiraju ceo ovaj projekat da su oni na sigurnom. Imajući u vidu veličinu projekta, to svakako neće biti projekat koji će se raditi iz sopstvenih sredstava ili za koji će finansiranje dati lokalne podružnice Intese, Unicredita ili Raiffa, već će to biti projektno finansiranje koje će doći spolja, i za koji će finansiranje dati neko od velikih globalnih igrača tipa Deutsche Bank, Citi-ja, Wells Fargo-a, BoA, itd. E sada, da bi to finansiranje bilo odobreno, finansijeri će da urade temeljan due diligence celog projekta, kod koga će ne mali deo biti i reference projektanata, nadzora i izvođača, kao i njihovih subkontraktora do najnižeg nivoa, jer niko ne želi da npr. dobije obezbeđenje za finansiranje u vidu hipoteke na zgradi koja će da se sruši ili da odobri finansiranje nekome ko će da bankrotira usled odštetnih zahteva zbog nekih incidenata. Incidenti tipa rušenja nadstrešnice u Novom Sadu su masivan red flag kod vršenja takvih due diligenca, i postoji i više nego realan rizik da finansijer traži da se neko od uključenih isključi iz projekta EXPO-a zbog istorije incidenata, makar to bio i podizvođač. Stoga se i radi ovakav damage control sada sa hapšenjima ministara i zaposlenih po državnim ustanovama i svaljivanjem krivice na pojedince, jer je trenutno neki npr. Gemmax na korak od toga da bude potpuno isključen iz EXPO-a zbog zahteva stranih finansijera. Ne idem do kraja zato što je ta tema koja zahteva saradnju tima eksperata iz raznih oblasti, koji će kako si lepo sumirao, razumevajući ceo proces i posledice utemeljeno započeti proces revizije celog projekta Expo-a u Srbiji. Da bi takva inicijativa bila najefikasnija (ponovio sam više puta - utemeljena, argumentovana) potrebni su pravnici, potrebni su finansijski stručnjaci, potrebni su inženjeri. Ja samo vidim značaj tog projekta za mafiju u Srbiji, vidim direktnu vezu sa NS nesrećom, vidim damage control koji pominješ a koji je zapravo skoro isključivo fokusiran na Expo, i vidim neverovatno veliku mogućnost da se iz pozicije patriotizma, zakona i pravde na mafijašku organizaciju udari tamo gde će je najviše zaboleti. 6
JozoMujica Posted November 26 Posted November 26 2 hours ago, đorđe geprat said: ja sam bio ubeđen da u zatvorima ostoji bolničko odeljenje. Ne postoji.
Њујоркер Posted November 26 Posted November 26 4 hours ago, cedo said: "ODREĐIVANJEM PRITVORA POTPISANA MU SMRTNA PRESUDA" Brat Gorana Vesića se ponovo oglasio: Znam ga, neće prekinuti štrajk glađu Izdrzi do kraja, vesaro care, mozes ti to!!! 2 1
Hamlet Strašni Posted November 26 Posted November 26 25 minutes ago, JozoMujica said: Ne postoji. U pritvoru postoji, barem u Bgd u CZ Specijalna zatvorska bolnica. 1 1
JozoMujica Posted November 26 Posted November 26 2 minutes ago, Hamlet Strašni said: U pritvoru postoji, barem u Bgd u CZ Specijalna zatvorska bolnica. Verovatno samo tamo, znam da u Kragujevcu sve i iz pritvora i zatvora dovode u KC. 2
svashtabezneshto Posted November 26 Posted November 26 kad ste kod bačulova šokirani zbog puf-ovaca, šta bi bilo da znate da je imao koaliciju sa bastom, bivšim ministrom 1 1
Moonwalker Posted November 26 Posted November 26 26 minutes ago, svashtabezneshto said: kad ste kod bačulova šokirani zbog puf-ovaca, šta bi bilo da znate da je imao koaliciju sa bastom, bivšim ministrom Sta je puf?
Recommended Posts