Shan Jan Posted November 23 Posted November 23 1 hour ago, Milosh76 said: Vesiću i Šurlanu određen pritvor do 30 dana, Tanasković i Dimovski kućni pritvor tri meseca Sad mi nije jasno... koja je poenta pritvora sa nanogicom? Em lakse mozes da pobegnes em mozes da utices na svedoke. Mada, nanogicu bi trebalo izbaciti, obesmisljava bilo koju kaznu. Ja mogu da sluzim sa nanogicom 10 narednih godina, nece mi promeniti mnogo stil zivota. BTW, sami ste rekli da sansa da Vesara odgovara je skoro pa nulta, sobzirom da se ovo nije desavalo za njegovog vakta. Show za narod.
Caligula Posted November 23 Posted November 23 Just now, Shan Jan said: Sad mi nije jasno... koja je poenta pritvora sa nanogicom? Kapiram da su majke u pitanju, valjda zbog dece? 1
bejzbolka Posted November 23 Posted November 23 (edited) 11 minutes ago, Shan Jan said: Sad mi nije jasno... koja je poenta pritvora sa nanogicom? Em lakse mozes da pobegnes em mozes da utices na svedoke. Mada, nanogicu bi trebalo izbaciti, obesmisljava bilo koju kaznu. Ja mogu da sluzim sa nanogicom 10 narednih godina, nece mi promeniti mnogo stil zivota. BTW, sami ste rekli da sansa da Vesara odgovara je skoro pa nulta, sobzirom da se ovo nije desavalo za njegovog vakta. Show za narod. Pritvor je pre svega mera obezbeđenja prisustva okrivljenog. U istrazi se određuje i zbog mogućnosti uticaja na svedoke. Kad se završi istraga, ako nema opasnosti od bekstva, nema potrebe da se čovek drži u pritvoru. Druga stvar je što se kod nas pritvor generalno zloupotrebljava, pa pored navedenog ima i jednu svrhu koja zakonom nije predviđena, a ni dozvoljena. To je da se pritvorenik drži što duže u pritvoru, ne bi li se slomio i priznao ili ocinkario nekog drugog. To govorim generalno, dakle ne za ovaj slučaj nego za obične ljude, boraniju. E sad, pošto je praksa takva da se svi živi drže u pritvoru, i kad treba i kad ne treba, javnost je naviknuta na to, tako da se onda očekuje da svako ko je uhapšen mora da bude u pritvoru. Verujem da su zbog toga odredili pritvor i Vesiću, jer su se ukenjali od reakcije naroda, inače, pravno gledano, nema neke velike potrebe da on bude u pritvoru. Do sad je mogao da utiče na svedoke u ove tri nedelje, a i ne verujem da bi bežao iz zemlje, nigde njemu nije kao ovde. U krajnjem slučaju, postoji i mera oduzimanja pasoša. A i nanogica. Edited November 23 by bejzbolka 3 3
Shan Jan Posted November 23 Posted November 23 @bejzbolka jel se kod nas koristi nanogica i za boraniju?
JozoMujica Posted November 23 Posted November 23 1 minute ago, Shan Jan said: @bejzbolka jel se kod nas koristi nanogica i za boraniju? O da, sin mog prijatelja (tada je imao 18 godina) je zbog par džointa sedeo kod kuće sa nanogicom do suđenja. 1 1
bejzbolka Posted November 23 Posted November 23 4 minutes ago, Shan Jan said: @bejzbolka jel se kod nas koristi nanogica i za boraniju? Koristi se, posebno poslednjih godina. I smatram da je to ispravno, pritvori su prepuni, uslovi tamo su užasni. 2 2
Shan Jan Posted November 23 Posted November 23 Just now, bejzbolka said: Koristi se, posebno poslednjih godina. I smatram da je to ispravno, pritvori su prepuni, uslovi tamo su užasni. Cuo sam za to, bas zato mi je nekako nefer kad neko zavrsi sa godinu dana nanogice i to mu se racuna isto kao nekom ko je dobio godinu dana pravog zatvora. 1
Uskebasi Posted November 23 Posted November 23 (edited) Evo sad je onaj lik sto je lomio ruke nekome u kladionici osudjen za pokusaj ubistva na 5 godina, a jos malo pa toliko je proveo sa nanogicom, tako da će za pokušaj ubistva ležati par meseci jer mu se nanogica racuna u kaznu Edited November 23 by Uskebasi 1 3
Mindaugas Žukauskas Posted November 23 Posted November 23 (edited) Znači možemo ga očekivati uskoro na nekom protestu kako je u jakoj žurbi da odvede dete kod lekara ulete aram Edited November 23 by Mindaugas Žukauskas 1
Nikodije Posted November 23 Posted November 23 4 minutes ago, aram said: kad je neko Čovek I Brejkersi i Vranjković su otkazali koncerte u NS, planirane ovih dana. Verovatno neki širi dogovor bendova. Ja mislim da bi bilo ok da su se svi dogovorili da nema koncerata u celoj Srbiji 40 dana i da su izašli javno sa tim. Pa ko prekrši- pizda. 7 1
Hamlet Strašni Posted November 23 Posted November 23 1 minute ago, Shan Jan said: Za sta se zapravo tereti Vesic? Pa piše u dopisu.
Њујоркер Posted November 23 Posted November 23 hehe, bilo bi lepo da ovo nije igrarija, i da se po tuzilacevom zahtevu ukine imunitet vesicu. vec zamisljam kako sicve reze vene. smrk. hard. aaah.
Recommended Posts