Milosh76 Posted Saturday at 05:22 Posted Saturday at 05:22 (edited) pogresan citat Edited Saturday at 05:25 by Milosh76
Milosh76 Posted Saturday at 05:23 Posted Saturday at 05:23 5 hours ago, giuseppe said: E sad, lako je tako. Zašto to ne bismo prodiskutovali? Meni npr smeta što se ceo advokatski esnaf pretvara da je ovo pravna država, a svi savršeno dobro znaju da će se presude donositi kako radikali kažu. Da li su oni u tom imaginarijumu, pošto sve ovo znaju, samo glumci ili saučesnici? Pošto su fino plaćeni za svoje uloge, a znaju za celu mimikriju jer imaju tri unakrst, ja bih rekao da su saučesnici? Evo prave teme 1
giuseppe Posted Saturday at 07:19 Posted Saturday at 07:19 (edited) Hvala, ali ne mogu tamo da zalazim... Nemam živaca. Bio je to kasni / okoponoćni rant iz čistog besa i nemoći, osećaj ne prestaje ili biva sve gori. Moraću malo da odmorim od Tvitera i foruma (ZNAM gde je Arrivals / Departures...), za svoje dobro :( Okinuto i sa ova dva tvita btw https://x.com/DraganMilosev5/status/1857347994263162931 Edited Saturday at 07:20 by giuseppe Edit: link nije radio
Forest Posted Saturday at 11:40 Posted Saturday at 11:40 https://forbes.n1info.rs/biznis/rekonstrukcija-zeleznicke-stanice-trebalo-da-kosta-tri-miliona-evra-radovi-na-nadstresnici-su-bili-planirani-ali-sta-je-s-krovom/ Znači od plana 3 miliona evra na rekonstrukciju zgrade do troška od 15 miliona evra. Ono o čemu je pričao Pajtić. 1
giuseppe Posted Saturday at 11:56 Posted Saturday at 11:56 Uvek se znalo, 3x više - trećina nazad Kinezima, trećina SNS, trećina da se uradi posao. Ovde su izgleda prešli na 5x, pa nam se obilo o glave.
pt 2.0 Posted Saturday at 12:39 Posted Saturday at 12:39 57 minutes ago, Forest said: Znači od plana 3 miliona evra na rekonstrukciju zgrade do troška od 15 miliona evra. Ono o čemu je pričao Pajtić. Da ukrstimo ovo sa izjavama Sajkoa iz Ćirilice (da, stvarno je ovo ovako recitovao, gledala sam i to smeće od emisije u celosti): 2
pt 2.0 Posted Saturday at 12:51 Posted Saturday at 12:51 Saopštenje UDUS: “Udruženje dramskih umetnika Srbije pridružuje se protestu dela kulturne javnosti povodom nedavnih tragičnih događaja u Novom Sadu, a kojom prilikom su uhapšeni naš kolega, reditelj, Nikola Končarević i student Akademije umetnosti Relja Stanojević. Zajedno sa njima izražavamo oštar protest zbog činjenice da su ovi ljudi uhapšeni samo zato što su tražili odgovornost nadležnih za pogibiju nevinih ljudi na novosadskoj železničkoj stanici. A tražili su samo ono što minimum moralne i ljudske odgovornosti nalaže – da svi oni koji su za pogibiju tih ljudi odgovorni budu privedeni pred lice pravde. Umesto toga dobili su zauzvrat poniženja, uvrede i hapšenja, kao i najmaliciozniju političku zloupotrebu njihove osnovne građanske dužnosti i prava – da stanu u zaštitu svetinje života svojih sugrađana. Nažalost, ovakva oglušenja o odgovornost za bezbednost građana od strane nadležnih nisu nešto što se događa prvi put. Kada je samo mesec dana nakon pogibije dece u Ribnikaru prećeno deci naših kolega, tražili smo od tadašnje premijerke Ane Brnabić kao i Ministarstva unutrašnjih poslova da hitno reaguju i pronađu anonimne pretioce. Nikada nismo dobili odgovor, osim od Ministarstva kulture koje je obećalo da će učiniti sve što je u njihovoj moći. Koliko još ljudi treba da pogine i šta još treba da nam se sruči na glavu da bi se neko prizvao ne samo odgovornosti nego minimumu ljudskosti? Ponovićemo, kao i uvek, da ovo saopštenje ne zastupa nijednu političku opciju i unapred odbacujemo svaku potencijalnu političku zloupotrebu od strane bilo koga. Reč je o apelu da ne dopustimo da takav stepen neodgovornosti i nemorala ugrozi još neke živote. Za Predsedništvo Udruženja dramskih umetnika Srbije Nebojša Dugalić, predsednik” 2
Caligula Posted Saturday at 13:09 Posted Saturday at 13:09 13 hours ago, giuseppe said: To što je pravnicima normalno, normalnom svetu nije. Nema stvarno veze sa tobom, samo mi se esnaf ogadio. NIkakvo cudo ako zivis u Srbiji, sasvim prirodna (mada nepravedna) reakcija. Niko nece da prebira po postenim tuziteljima u drzavi gde Zagorka Dolovac gromoglasno cuti.
pt 2.0 Posted Saturday at 15:50 Posted Saturday at 15:50 (edited) 20 hours ago, Jimmy Kowalski said: Nova ekonomija došla je do projekta rekonstrukcije i adaptacije Železničke stanice u Novom Sadu... ... i svih 120+ strana projekta su objavili u okviru teksta na linku ovde Edited Saturday at 15:53 by pt 2.0 1 4
Caligula Posted Saturday at 16:19 Posted Saturday at 16:19 (edited) Mene zivo interesuje cena konkretno tih radova na nadstresnici, za koliko stotina hiljada evra (ili miliona evra) je otezana dodatno i koliko su se goveda ugradila u ta stakla, 50 ili 70% Praznoglavi ovnovi sisli sa planine i iz svojih vukojebina urnisu sve sto ima veze sa SFRJ, rece neko osveta cetnika (sto je mnogo blize istini od "osvete losih djaka"). Eto nam sad cetnika da vidimo kako izgleda takvo drustvo u praksi. Bradato, prljavo, smrdi na krv i klanje. Sve su zauzeli i svuda prste uvukli. Cela Srbija je trenutno jedna velika slika Heronimusa Bosha. Edited Saturday at 16:20 by Caligula 1 1
cedo Posted Saturday at 16:32 Posted Saturday at 16:32 (edited) Prof. Radomir Folić, bivši dekan Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu smatra da su dokazi sa mesta nesreće prerano sklonjeni. Advokat Sead Spahović podsetio je na tradiciju u srpskom tužilaštvu da se beži od novinara "jer tužilac nema rutinu da se pojavljuje." "Nekad nam na licu mesta dokazi ukazuju na moguće greške, mislim da je tužilac trebalo da angažuje sudske veštake da sve pregledaju odmah tu. To je moglo da ostane do sutradan i da kažem da je prerano sklonjen materijal. Trebalo je na licu mesta utvrditi niz elemenata... Svi snimci ne mogu da zamene ono što bi se utvrdilo na samom mestu nesreće. Veštaci su ti koji su sve to trebali da istraže, pa da se skloni. Predložio sam međunarodno veštačenje zbog nepoverenja javnosti, iako mislim da mi imamo kvalifikovane veštake,” kazao je u Insajder Debati prof. Folić. Iako tužioci nisu navikli na prisustvo javnosti, advokat Sead Spahović navodi da tužilac treba da bude sposoban da se nosi sa novinarima. "S obzirom na 14 mrtvih trebalo je da izađe i kaže šta ima. Osim tog skrivanja i neizlaženja u javnost, ne vidim za sad druge greške u radu tužioca, jer ih ne znam”, kaže Sead Spahović. Spahović: Saslušavanje 70 osoba znak da tumaraju; Prof. Folić: Izvorni projekat nađen Advokat Sead Spahović izjavio je za Insajder TV u emisiji Debata, koja je u toku, da Tužilaštvo postupa po šablonu i određenoj rutini u slučaju pada nadstrešnice na Železničkoj stanici u Novom Sadu, kada je nastradalo 14 osoba. "Kada su ovakve stvari u pitanju tužilac ne može da zna, dok mu ne kaže građevinski inženjer. Kada je tužilac zahtevao komisiju, to ne znamo. Tužilac je prilično kasno obelodanio šta je uradio. Ako je odredio veštacenje prvog dana, dobro je uradio, ako nije - nije dobro. Saslušali su 70 osoba, nešto rade. Bolje da saslušaju 70, nego nikog. Iako mislim da je to suviše, to govori da oni tumaraju, da ne znaju ništa, ali ipak nešto rade", kaže Spahović. Drugi gost emisije Debata na Insajder televiziji Radomir Folić -profesor emeritus, bivši dekan Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu tvrdi da je izvorni projekat nađen. “Izvorni projekat iz 1964. o Železničkoj stanici u Novom Sadu je nađen u 'Neimaru', arhiv Vojvodine", rekao je Folić. U projektu u koji su novinari Insajdera imali uvid, međutim, piše: „Arhivski primerak za ceo objekat nije nađen“ Edited Saturday at 16:33 by cedo 2
MeanM@ Posted Saturday at 17:47 Posted Saturday at 17:47 1 hour ago, pt 2.0 said: ... i svih 120+ strana projekta su objavili u okviru teksta na linku ovde Pa ovo je samo sveska 1.1.1, projekat arhitekture. Doduse, predmer je ovde, pa se moze nesto iz toga zakljuciti. Sveska 2 je bitna, tamo je analiza opterecenja i ostalo bitno direktno za nosivost. 1
Recommended Posts