Jump to content
IGNORED

Trazimo odgovornost za tragediju u Novom Sadu

Godfrey

Recommended Posts

Posted
14 hours ago, duda said:

@Mel, ceo dan (od 5 jutros)sam u mašini, tek sad sam videla ovaj niz

Ovo je sve logično, ako se sećate, od samog početka nisam verovala u teoriju preopterećenja i nekog pogubnog utjecaja one novonastale galerije.

To mi je valjda bio drugi ili treći post na temi , kada sam napisala da bih ja, da sam  veštak na tom slučaju, prvo išla da vidim šta je rađeno na krovu.

Ali čovek valjda odbija da poveruje u takav diletantizam. Potpuno je neshvatljivo :cry:.

To su moji rekli, da kad su culi za te kotve prvo nisu mogli da poveruju da neko toliko ne zna.

• +1 1
Posted

Ješara će da robija mesec dana i sam se predao policiji? Sad još više raste u mojim očima

Posted
13 hours ago, Forest said:

Gemmax gradnja, finansijski podaci za poslednje 3 godine - 4x rast prihoda u roku od dve godine (2023. vs. 2021):

image.thumb.png.d5fa68324585ce277b5dbaa3d436ceb3.png

Inače, nemojte da padate na Reabok/ Recbook taktiku davanja imena, ova Gemmax gradnja nema nikakve veze sa onim Gemaxom (za koji svi nekim delom mozga znamo pošto postoje od 1989).

Kako mu je dozvoljeno da firmu nazove Gemmax, takođe je tema za sebe.

Svi ucesnici u procesu imaju stopu povecanja godisnjih prihoda za po 50-100%. Eno i onaj nadzor, Utiber.

I cela ekipa ide zajedno na expo gradilista.
Pomirimo se (ili ne?) sa time da nam graditeljstvom upravlja kriminal koji je potporu nasao u drzavi. I obrnuto, ne? I nije da taj mehanizam nije poznat u istoriji drugih drustava i da se to lako menja, al ovde im se ne sme oprostiti 14 neduznih ljudi. 
Ti ljudi ljudskosti i vere nemaju, nije to lako kazniti, to ce se svim silama braniti.

• +1 6
Posted
5 minutes ago, Tsai said:

Ješara će da robija mesec dana i sam se predao policiji? Sad još više raste u mojim očima

Za sta? Sto nije ukapirao da lik zamotan od glave do pete nije policajac? wtf...

Posted
Just now, Mel said:

Za sta? Sto nije ukapirao da lik zamotan od glave do pete nije policajac? wtf...

Nema vise wtf, dok god nema instance koja zeli da odreaguje na to wtf.
Postavljati se u poziciju razuma sa ovima ima sve manje smisla.
Oni svakim danom sve vise prelaze na taktiku, branimo svoj poredak, radi i ne razmisljaj. Krsice i ustavna prava gradjana sa stavom ko zna kad cemo i da li cemo odgovarati pred nekim. 

• +1 8
Posted
9 minutes ago, MeanM@ said:

Nema vise wtf, dok god nema instance koja zeli da odreaguje na to wtf.
Postavljati se u poziciju razuma sa ovima ima sve manje smisla.
Oni svakim danom sve vise prelaze na taktiku, branimo svoj poredak, radi i ne razmisljaj. Krsice i ustavna prava gradjana sa stavom ko zna kad cemo i da li cemo odgovarati pred nekim. 

Ma sve razumem, a opet se kao cudim.

• +1 2
Posted
31 minutes ago, Mel said:

Znaju oni da nemaju slucaj, ovo sa pritvorom je samo da bi ga zajebavali i maltretirali. U slucajevima mnogih uhapsenih klinaca koji nemaju "ledja" pretnja pritvorom sluzi da se izvuce nagodba o priznavanju krivice jer se tim priznanjem daje legitimitet svim ovim nezakonitim privodjenjima od strane sumnjivih lica koji izbegavaju da se legitimisu ili se ovlas legitimisu na insistiranje onoga koga privode. Dakle, svi ti pritvori sluze iskljucivo kao metod zastrasivanja i maltretiranja i nemaju nikakvu drugu svrhu, niti se propisuju na osnovu normalne interpretacije zakona i zdravog razuma. Policija, tuzilastvo i sud su samo jedna od udarnih pesnica Vuciceve organizovane kriminalne grupe, te dve institucije odavno vise nemaju veze sa zakonom i pravom. Ovo sa Jesicem je verovatno islo tako sto je Vucic sam ili verovatnije preko nekog od svojih doglavnika iz kabineta zvao sud i naredio im da odbace Jesicevu tuzbu o odredjivanju pritvora.

Ponovicu, Vucicev rezim se ne moze posmatrati u duhu logike, postovanja zakona i pravila i zdravog razuma, u pitanju je kriminalni rezim koji radi sta hoce, kako hoce i jedini zadatak mu je odrzavanje svog kriminalnog poretka. Sam Vucic doslovno svakodnevno krsi ustav i ustavna ovlascenja institucije Predsednika Republike, to isto rade i svi drugi srafovi tog sistema. Svako ko nije deo tog kriminalnog sistema po njihovom shvatanju je pretnja i neprijatelj kojeg po svaku cenu treba unistiti svim mogucim sredstvima. To ukljucuje mene, tebe, Jesica, ovih 17 nesrecnih ljudi koji su stradali u Novom sadu i svakog drugog. Ako pristanes da budes rob koji cuti i nema nista vredno sto se moze ukrasti i od cega oni mogu da zarade mozda se i izvuces da te niko ne dira, ako im se nadjes na putu imaju hiljadu nacina da te zgaze jer su kooptirali citavu drzavu u svoju kriminalnu organizaciju.

• +1 4
  • Hvala 2
Posted
12 hours ago, pt 2.0 said:

ako bih neprekidno svešću bila u tom saznanju šta su sve spremni da urade, poludela bih ili bih se ubila od preplavljenosti zlom.

ozbiljno ti ovo kažem, i znam o čemu pričaš, jer me je baš to mučilo godinama na onom prokletom poslu.

tačno to što si opisao, a što ja nisam mogla tako da uhvatim i formulišem.

razumom sam mogla da dokučim i predvidim svaki sledeći potez, i vrlo rano sam stekla svest sa čim imam posla,

ali emotivno nisam mogla da živim sa tim da to očekujem.

izbor koji sam napravila je da uvek svesno budem ja, u reakcijama i postupanjima, jer je to bio jedini način da se iznutra očuvam od trovanja zlom.

spolja sam izgledala kao neka glupa budala koja se uvek iznova zakucava u iste zidove glavom, i upada u konflikte sa tim ološem, ali su vremenom mene ti konflikti prestali da plaše i muče.

pomirila sam se sa tim da će uvek biti tako. da će uvek biti pakao.

sa tim mirenjem, moje ponašanje je - ovo će da zvuči ludački - postalo vedro i samouvereno.

taman kad sam pomislila da sam otkrila kamen mudrosti, dobila sam otkaz.

ne zbog reakcije na poslu, nego zbog reakcije brnabe na proteste za pobijenu decu.

To je jedini pravi izbor. Mi smo ono sto jesmo, svet koji nas okruzuje je ono sto jeste, jedina zdrava konekcija koju mi mozemo da ostvarimo sa tim svetom moze da dodje jedino iz nase samosvesti. Sve drugo je ulazak u vrtlog kompromisa, popustanja ili sukoba u kojem nema nacina da ostanes mentalno neostecena ili da izadjes kao pobednik. Kad se izvedes iz tog vrtloga i pocnes da posmatras stvari ne iz svog ugla nego onako kakve te stvari zaista jesu fakticki ne dobijas nista opipljivo, mozda i izgubis, ali se lisavas frustracija, sumnji i svih drugih destruktivnih emocija pa ti je emotivno lakse da navigiras kroz celu tu kanalizaciju. To se nekada zvalo "filozofski pogled na svet" ali u sustini nije nista drugo do mehanizam samoodrzanja. Ja sam to shvatio na svom poslu, ti na svom, svako to na kraju shvati u onom okruzenju gde se nase bice dodiruje sa neprihvatljivim svetom oko nas.

Tragedija je da te isto ono drustvo koje bi zapravo trebalo da te motivise da participiras gura u apstinenciju koju biras da bi sacuvala zdrav razum i emocionalnu stabilnost ali tako je kako je, to je tragedija koju svi zivimo na ovaj ili onaj nacin.

• +1 1
  • Hvala 1
Posted (edited)
3 hours ago, villiem said:

Posle 99 tacnih premisa, na moju konstataciju da je bolji slucajni prolaznik od ovoga, nasao je da su svi isti i da bi se neki novi ponasao potpuno isto. Razumem da je to uticaj nemesanja u dnevnu politiku i onog parcijalnog ucesca ali ja to ne mogu da razumem.

ja ovo ne mogu da objasnim samo propagandom.

odnosno, mislim da je propaganda na tu temu uspešna zato što je delimično tačna. kad se kaže "svi su isti" misli se na korupciju.

solidno je mnogo korumpiranih ljudi u strukturama stranaka, i zakonodavnih i procesnih odluka koje su pogodovale bogaćenju partijskih krkana.

ono što jeste različito je stepen kompetencija i crvena linija. radikali nemaju crvenu liniju, oni bi nas pobili sve bez problema, samo ako bi moglo da se objasni da nisu odgovorni za to. moć različito deluje na jednog acu vlahovića i na jednog slavišu kokezu, da budem plastična.

EDIT. i ovo je primer nemanja crvne linije:

"Izvor iz MUP Srbije izjavio je nezvanično za portal Nova.rs da nema podataka da je aktivistkinja Mila Pajić privođena na informativni razgovor ili da su policijskih službenici PU Novi Sad prema njoj preduzimali bilo kakve radnje."

3 hours ago, villiem said:

Ovako kako je pt ulazila u konflikte to je jako retko.

ako ne radim svoj posao profesionalno i odgovorno, u drugoj iteraciji ljudi takođe mogu da stradaju (bilo je u prvoj u prvoj deceniji karijere kada sam baš radila kao inženjer).

za mene su te stvari crno-bele, i tu nema kompromisa. uzgred, sve stvari za koje sam se zalagala (i dobila po nosu zbog toga) ispostavile su se kao ispravne procene sa protokom vremena. doslovno sve.

Edited by pt 2.0
  • +1 4
  • Wub 1
Posted (edited)

...

Edited by cedo
Posted

Ja bih smeo da se opkladim da je sekta već donela odluku da žrtvuje onog gmaza iz Gemmax gradnje, jer je on savršeni kandidat za to.

Čak je i Vučić pomenuo, negde sam video, "Da mu savetuju da njega žrtvuje, ali da on baš neće".

Mislim da samo čekaju pravi trenutak, da će Bojović biti uhapšen u skladu sa dinamikom protesta. Možda već sutra ili u ponedeljak. To će naravno da odradi tužilaštvo, kao dokaz svoje nezavisnosti.

A mi treba da budemo dovoljno pametni da ne nasednemo na to.

Posted (edited)
8 minutes ago, Forest said:

Ja bih smeo da se opkladim da je sekta već donela odluku da žrtvuje onog gmaza iz Gemmax gradnje, jer je on savršeni kandidat za to.

Čak je i Vučić pomenuo, negde sam video, "Da mu savetuju da njega žrtvuje, ali da on baš neće".

Mislim da samo čekaju pravi trenutak, da će Bojović biti uhapšen u skladu sa dinamikom protesta. Možda već sutra ili u ponedeljak. To će naravno da odradi tužilaštvo, kao dokaz svoje nezavisnosti.

A mi treba da budemo dovoljno pametni da ne nasednemo na to.

Taj covek je barem 30% svakog posla koji je dobio slao na odredjeni racun u inostranstvu po dogovoru.

Tu svako svakog drzi. I nije on problem, uhapsice ga i on ce da otcuti, ali i svi drugi slicni su sad to ukapirali. Pocece pacovi da napustaju brod, jer je kinta dovoljna vecini. I tu je problem vrhu mafije - ko ce preuzeti middle management.

Edited by gsb
  • +1 2
Posted

ako se ne varam, pisalo se o nekim značkama nalik na policijske kojima su snabdevani SNS "redari/obezbeđenje".