Jump to content
IGNORED

Trazimo odgovornost za tragediju u Novom Sadu

Godfrey

Recommended Posts

Posted
4 minutes ago, villiem said:

Meni je fenomen sto postoje ljudi koji veruju Vucicu, to mi je onako najveci fenomen ikada, oduvek bio, ali sada para nebo. Kako niko da kaze javno dosta u lajvu i sve da kaze za nekoliko minuta na nacionalnoj televiziji

Ne, taj fenomen je odavno poznat i lako objasnjiv, tice se ili neinformisanosti, ili dezinformisanosti, ili selektivne informisanosti. Ovo sa ljudima koji poseduju sve informacije, nemaju sklonosti ka Vucicevoj organizovanoj grupi i jasno im je o kome se radi ali odbijaju da poveruju u neke aspekte njihovog ponasanja jer ih koci njihov sopstveni moralni kompas je neobicna i retka stvar. Nije da se nije desavala i ranije ali dosta retko i ne u ovolikom obimu.

• +1 3
  • Hvala 1
Posted

Gemmax gradnja, finansijski podaci za poslednje 3 godine - 4x rast prihoda u roku od dve godine (2023. vs. 2021):

image.thumb.png.d5fa68324585ce277b5dbaa3d436ceb3.png

Inače, nemojte da padate na Reabok/ Recbook taktiku davanja imena, ova Gemmax gradnja nema nikakve veze sa onim Gemaxom (za koji svi nekim delom mozga znamo pošto postoje od 1989).

Kako mu je dozvoljeno da firmu nazove Gemmax, takođe je tema za sebe.

• +1 4
  • Hvala 3
Posted

kako se deo karlice može odstraniti

ja sam spašavao moje kuče koje je imalo smrskanu karlicu

danas je živa sa 30 šrafova i šrafića a nema je ni 3 kile

kako je čovek, tj žena živ sa odstranjenim delom karlice

ja to ne razumem

neka su joj svi sveti na pomoći, mi ne možemo ništa

precedniku ne bi kočio na pešačkom, izvinite.

• +1 1
  • Tužno 2
Posted
On 2. 11. 2024. at 8:55, yabadaba said:

Sad sam zvao ćaleta, 40 godina jedan od glavnih ing trudbenika. Samo je rekao jebotebog i poceo da se smeje.

Znači ove zatege su se na krovu drzale u ovim betonskim kockama. Kaze to smo mi zvali sise (a kako drugacije). Zatega se napregne nekim srafom ili sajlom da pocne da "radi" i onda se oko nje napravi kocka od jakog betona koja sluzi kao sidro i prenosi opterecenje na ostatak konstrukcije ( krov). Oni su prilikom izrade hidroizolacije srusili te kocke jer su im smetale za odvod vode sa krova (dodatni detalj za opsivanje stagod). Oni su fakticki otkacili nadstresnicu.

Ono sto mi jos nije jasno kako odmah nije pala, verovatno se zatega zaglavila u betonu. I zasto nema nicega na zatezi sto bi sluzilo za sidrenje neka plocica brkovi ili sl.

Da li možeš da nam pomogneš da dođemo do imena osoba i firmi koje su radile taj deo posla?

Ima li negde na netu da se pretražuju ti projekti?
Uradiću bilo šta, hoću da dođem do tih imena, tih lica i njihovih veza sa Vučićem i Vučevićem.

Cenim da su direktne.

• Hvala 1
Posted
6 minutes ago, Klara said:

Meni je izuzetno odvratno kako su ''novinari'' odmah pojurili da sa društvenih mreža iskopaju privatne fotografije nastradalih i povređenih. To se ne radi, ne radi se...treba poštovati njihovu privatnost, privatnost porodica koje pate i ne provlačiti ih sve kroz medije, ne lepiti njihove fotke uz dramatične naslove koji nas sve skupa traumiraju.

Lica tih ljudi, i svih nastradalih pre njih, treba do kraja života da budu pred očima onih koji su krivi za njihovo stradanje.

Ja obično izbegavam da gledam te nekrofilne lešinarske klikbajtove, potpuno znam o čemu pričaš i izvinjavam se, ali ovaj put ja sebe teram da gledam ove slike i pokušavam da vizuelizujem i osetim nivo horora koji osećaju članovi porodice zato što ovo NE ŽELIM DA ZABORAVIM. 

• +1 3
Posted
11 minutes ago, Klara said:

Meni je izuzetno odvratno kako su ''novinari'' odmah pojurili da sa društvenih mreža iskopaju privatne fotografije nastradalih i povređenih. To se ne radi, ne radi se...treba poštovati njihovu privatnost, privatnost porodica koje pate i ne provlačiti ih sve kroz medije, ne lepiti njihove fotke uz dramatične naslove koji nas sve skupa traumiraju.

Lica tih ljudi, i svih nastradalih pre njih, treba do kraja života da budu pred očima onih koji su krivi za njihovo stradanje.

To su ljudi koji bi za 1000 evra u dzepu napravili sve ovo, bas kao sto je harper napisao.

Savrseno ih briga za patnju.

Tako ih treba skapirati i onda sve bude jasnije. Odnositi se prema njima bas kako su zasluzili.

Posted

5 minutes ago, Forest said:

Ja obično izbegavam da gledam te nekrofilne lešinarske klikbajtove, potpuno znam o čemu pričaš i izvinjavam se

Ne, ovo moje nema veze sa onim što ste vas dvojica napisali, razumela sam vašu poentu. Komentarišem ponašanje medija koji su lansirali fotografije i razne detalje.

Posted

Laički rečeno, ove utege koje su držale nadstrešnicu su kao pesnica majmuna što drži so u duplji drveta u filmu, te dok je stegnuta - cela ruka ne može da izađe

E sad, budale nisu samo otvorile stisnutu šaku, nego su šaku uklonile.

• +1 1
Posted

sluzba radi punom parom. eno vec tvitova kako je jesic ovo isfolirao u dogovoru s nekim (?) kako bi preuzeo ds, odnosno ono sto je u nekom obliku ostalo od nje. kao vidi se da je fingiran napad....boze boze

aj sto se ovom veruje, ispira mozak non stop preko svih mogucih medija, botova, placenih agitatora i onih sto cekaju na mrvu kolaca ne bi li se uhlebili u neko jkp,  nego se veruje ej seselju koji je izasao s teorijom diverzije, da je to neko namerno uradio da bi naskodio ekonomskom tigricu, i evo prima se po narodu.....

ne, nema nama spasa

Posted
7 minutes ago, gagilija said:

sluzba radi punom parom. eno vec tvitova kako je jesic ovo isfolirao u dogovoru s nekim (?) kako bi preuzeo ds, odnosno ono sto je u nekom obliku ostalo od nje. kao vidi se da je fingiran napad....boze boze

aj sto se ovom veruje, ispira mozak non stop preko svih mogucih medija, botova, placenih agitatora i onih sto cekaju na mrvu kolaca ne bi li se uhlebili u neko jkp,  nego se veruje ej seselju koji je izasao s teorijom diverzije, da je to neko namerno uradio da bi naskodio ekonomskom tigricu, i evo prima se po narodu.....

ne, nema nama spasa

Nebitni su.

Ovi su i kamen pokvarili, sto se da videti, samo im je sluzba ostala netaknuta?

Ostala im je samo gruba sila, a to je poslednja i najkraca faza.

• Vojvodo,serdare 1
Posted
37 minutes ago, Šumejker-Levi 9 said:

Laički rečeno, ove utege koje su držale nadstrešnicu su kao pesnica majmuna što drži so u duplji drveta u filmu, te dok je stegnuta - cela ruka ne može da izađe

E sad, budale nisu samo otvorile stisnutu šaku, nego su šaku uklonile.

nisu oni budale, nego bezumne ubice.

rezime zločina, u najkraćem:

• +1 1
  • Hvala 3
  • Tužno 1
Posted
1 hour ago, harper lee said:

nemaju sklonosti ka Vucicevoj organizovanoj grupi i jasno im je o kome se radi ali odbijaju da poveruju u neke aspekte njihovog ponasanja jer ih koci njihov sopstveni moralni kompas je neobicna i retka stvar

ako bih neprekidno svešću bila u tom saznanju šta su sve spremni da urade, poludela bih ili bih se ubila od preplavljenosti zlom.

ozbiljno ti ovo kažem, i znam o čemu pričaš, jer me je baš to mučilo godinama na onom prokletom poslu.

tačno to što si opisao, a što ja nisam mogla tako da uhvatim i formulišem.

razumom sam mogla da dokučim i predvidim svaki sledeći potez, i vrlo rano sam stekla svest sa čim imam posla,

ali emotivno nisam mogla da živim sa tim da to očekujem.

izbor koji sam napravila je da uvek svesno budem ja, u reakcijama i postupanjima, jer je to bio jedini način da se iznutra očuvam od trovanja zlom.

spolja sam izgledala kao neka glupa budala koja se uvek iznova zakucava u iste zidove glavom, i upada u konflikte sa tim ološem, ali su vremenom mene ti konflikti prestali da plaše i muče.

pomirila sam se sa tim da će uvek biti tako. da će uvek biti pakao.

sa tim mirenjem, moje ponašanje je - ovo će da zvuči ludački - postalo vedro i samouvereno.

taman kad sam pomislila da sam otkrila kamen mudrosti, dobila sam otkaz.

ne zbog reakcije na poslu, nego zbog reakcije brnabe na proteste za pobijenu decu.

• +1 5
Posted

Za to vreme Djuka bizon ima uverenje da će Tramp da nas sve sredi pa da njegovi i ne treba da se cimaju no nas blokiraju :)Nije da ga slušaju, neke direktive su izgleda obarotne. Eto tek da onima koji ne koriste Tw dam uvid, u sopstvenoj nemoći  besu ja idem naokolo po toj mreži i psujem ko god mi naleti na volej 

image.png.df6288622741cccfeb01504f85e061a9.png

• +1 1
  • Haha 1
Posted (edited)
11 hours ago, harper lee said:

Ovo sa ljudima koji poseduju sve informacije, nemaju sklonosti ka Vucicevoj organizovanoj grupi i jasno im je o kome se radi ali odbijaju da poveruju u neke aspekte njihovog ponasanja jer ih koci njihov sopstveni moralni kompas je neobicna i retka stvar. Nije da se nije desavala i ranije ali dosta retko i ne u ovolikom obimu.

Ljudi koje znam, a pripadaju grupi koju si opisao, parcijalno su ukljuceni kao sto se komentarise vreme ili utakmica, odreagovace na tragedije komentarom ali otpor nikada nece postati aktivan u najboljem slucaju ili konstantan.

Neki dan sam pricao sa likom koji je pametan i zivi van vesti tako da kazem, posto je pomeren kao svako ljudsko bice, sa tragedijom u NS, nasli smo se na analizi kako bi bilo moguce nesto. Posle 99 tacnih premisa, na moju konstataciju da je bolji slucajni prolaznik od ovoga, nasao je da su svi isti i da bi se neki novi ponasao potpuno isto. Razumem da je to uticaj nemesanja u dnevnu politiku i onog parcijalnog ucesca ali ja to ne mogu da razumem.

Ovako kako je pt ulazila u konflikte to je jako retko. Bitno je nekako uvesti ovu temu u svakodnevne razgovore jer se ljudi boje, sa razlogom. Moguce je da vecina, zbog medijske blokade i opterecanja koje nose drustvene mreze, koja poseduje informacije, ipak nekako ne vidi sve aspekte, ja tu dodajem i otudjenje koje je odavno sa nama i nepoverenje, kao oprez, a sve nastalo delovanjem ovih istih, u svim iteracijama. Mislim da je jako bitno to sto si napisao.

Nas generalno ima jako malo da bi se uspostavili neki slojevi ili oaze otpora, sem ovih hrabrijih koji nesto rade. Pomoglo bi da se nacini jedna stranka i da vode svake proteste, tako su radikali dosli do svojih dva miliona

Edited by villiem
  • +1 4