bejzbolka Posted November 8 Posted November 8 (edited) 24 minutes ago, Eleniko said: šta ih sprečava da ih tuže za milijardu evra po osobi koja je poginula praksa sudova u smislu presuda ili postoji neko ogranićenje Ništa te ne sprečava, možeš ti da staviš i 5 milijardi evra, dobićeš milion do dva miliona dinara. Takva je praksa sudova kod nas. Edit: usvojena žalba tužilaštva, Ješića vraćaju u pritvor. Edited November 8 by bejzbolka 1 2
duda Posted November 8 Posted November 8 @Mel, ceo dan (od 5 jutros)sam u mašini, tek sad sam videla ovaj niz Ovo je sve logično, ako se sećate, od samog početka nisam verovala u teoriju preopterećenja i nekog pogubnog utjecaja one novonastale galerije. To mi je valjda bio drugi ili treći post na temi , kada sam napisala da bih ja, da sam veštak na tom slučaju, prvo išla da vidim šta je rađeno na krovu. Ali čovek valjda odbija da poveruje u takav diletantizam. Potpuno je neshvatljivo . 1 1
slepa živana Posted November 8 Posted November 8 1 hour ago, bejzbolka said: usvojena žalba tužilaštva, Ješića vraćaju u pritvor. izgleda i bačulova 1
bejzbolka Posted November 8 Posted November 8 On 2. 11. 2024. at 8:55, yabadaba said: Sad sam zvao ćaleta, 40 godina jedan od glavnih ing trudbenika. Samo je rekao jebotebog i poceo da se smeje. Znači ove zatege su se na krovu drzale u ovim betonskim kockama. Kaze to smo mi zvali sise (a kako drugacije). Zatega se napregne nekim srafom ili sajlom da pocne da "radi" i onda se oko nje napravi kocka od jakog betona koja sluzi kao sidro i prenosi opterecenje na ostatak konstrukcije ( krov). Oni su prilikom izrade hidroizolacije srusili te kocke jer su im smetale za odvod vode sa krova (dodatni detalj za opsivanje stagod). Oni su fakticki otkacili nadstresnicu. Ono sto mi jos nije jasno kako odmah nije pala, verovatno se zatega zaglavila u betonu. I zasto nema nicega na zatezi sto bi sluzilo za sidrenje neka plocica brkovi ili sl. yabadabin ćale je prvi lansirao ovu teoriju, koja se za sada čini kao najizglednija. 7 1
Popular Post harper lee Posted November 8 Popular Post Posted November 8 34 minutes ago, duda said: Ali čovek valjda odbija da poveruje u takav diletantizam. Potpuno je neshvatljivo . U svasta nesto normalan covek odbija da poveruje kad je Vuciceva organizovana kriminalna grupa u pitanju ali mislim da je odavno doslo vreme da pocne da veruje. Vucic je lik koji ce sedeci na stolici da ti u lice govori kako u toj prostoriji nema stolice i kako si sve to izmislila jer radis za bivsu vlast, neprijatelj si Srbije i protivnik pristojnosti koju on olicava. A kad slikas stolicu da bi dokazala da ona jeste bila u prostoriji nijedan od njegovih medija nikada nece objaviti tu sliku, umesto toga ce svi danima trovati kako Duda zeli gradjanski rat u Srbiji jer mrzi Vucica tako sto izmislja nekakve stolice koje ne postoje i nikad nisu postojale. Od svih fenomena Vuciceve vlasti mene zapravo najvise zaprepascuje nasa sposobnost da se iznenadimo i sokiramo njihovim ponasanjem. Stvarno ne znam sta jos treba da se desi pa da ljudi shvate da ne postoji ama bas nista na ovom svetu cega se oni stide ili im je neprijatno da urade. Ti monstrumi vracaju Jesica u pritvor zbog napada na sluzbeno lice iako postoji video snimak dogadjaja i svi znamo da se maskirani kriminalac koji je odgurnut ni pre ni posle incidenta ni u jednom trenuku nije legitimisao kao policajac. I oni veoma dobro znaju da nemaju slucaj ni protiv njega ni protiv onog profesora koji se svadjao sa kriminalcem koji je cuvao prostorije SNS-a ali ce ih drzati u pritvoru cisto da pokazu moc i da zastrase i njih i druge koji bi se odvazili na isto. A to je samo jedna od hiljadu slicnih situacija u kojoj demonstriraju silu jer se osecaju kao vlasnici i Srbije i svih nasih zivota. 10
James Marshall Posted November 8 Posted November 8 (edited) I jeca zvono Bono, Po kršu dršće zvuk; S uzdahom tuge Duge Ubogi moli puk. Kleče mršave Glave Pred likom boga svog — Ištu. Al' tamo, Samo Ćuti raspeti Bog. Za jednu naciju kojoj himna zaziva boga pravde mislim da smo možda spremni za jedno kolektivno ispisivanje iz čovječanstva. Ali će se vjerovatno pojačati puštanja himni i isticanje i branjenje zastava. Mislim da je ta epizoda sa zastavom možda i najjadniji segment ovog cirkusa oko ove tragedije. Sve zastave ovog svijeta ne vrijede patnje ove žene i majke i njene porodice. A i taj bog, ako misli nešto da učini, kad ako ne sad? Edited November 8 by James Marshall 1 1 7
Popular Post duda Posted November 8 Popular Post Posted November 8 @harper lee, jasno je sve što pišeš, mislim isto ali nije ovde o Vučiću reč. Ja sam mislila na ljude koji su radili na ovom krovu. Ne moraš da budeš inženjer, statičar, pa da, kad vidiš one kotve na krovu shvatiš da one gore nisu slučajno. Ja sam dosta provela po gradilištima, danas sam recimo bila na dva . Ne bi verovali koliko obični šljakeri kapiraju stvari. Uvek se u ekipi nađe po neki debil, ali još nisam srela ekipu kompletnih debila. Ako bi se to i dogodilo u nekom slučaju, brzo bi postalo vidljivo. E zato ne mogu da dođem sebi kako se ovako nešto dogodilo. 13
duda Posted November 8 Posted November 8 Ovo kad vidiš ove slike, nemam reči, sav očaj se multiplikuje. Ja ne smem da gledam te slike, pa još ta deca. Užas. 6 1
radisa Posted November 8 Posted November 8 5 minutes ago, duda said: @harper lee, jasno je sve što pišeš, mislim isto ali nije ovde o Vučiću reč. Ja sam mislila na ljude koji su radili na ovom krovu. Ne moraš da budeš inženjer, statičar, pa da, kad vidiš one kotve na krovu shvatiš da one gore nisu slučajno. Ja sam dosta provela po gradilištima, danas sam recimo bila na dva . Ne bi verovali koliko obični šljakeri kapiraju stvari. Uvek se u ekipi nađe po neki debil, ali još nisam srela ekipu kompletnih debila. Ako bi se to i dogodilo u nekom slučaju, brzo bi postalo vidljivo. E zato ne mogu da dođem sebi kako se ovako nešto dogodilo. Ako su taj deo sa krova makli srpski radnici, javice se uskoro neko ko ce ispricati sta je bilo... Siguran sam da neko od sljakera zna ko je naredio sklanjanje kotvi i da danima ne spava mirno zbog toga... Pre ili kasnije ce ispricati nekom sve... 5
harper lee Posted November 8 Posted November 8 7 minutes ago, duda said: Uvek se u ekipi nađe po neki debil, ali još nisam srela ekipu kompletnih debila. Zato sto ovako nesto ni ti ni bilo ko od nas nikada nije video u zivotu. Da je neko rekao onom gmazu iz Gemaksa da mogu da mu ustede 1000 evra ako skinu te kotve ali da postoji opasnost da se nadstresnica srusi i ubije nekog on bi veselo prihvatio tih 1000 evra. To je taj profil, ne mogu da shvatim da se ljudi jos toliko drze svoje percepcije ljudskosti da ne mogu da prihvate da takva vrsta psihopata postoji. 2
villiem Posted November 8 Posted November 8 23 minutes ago, harper lee said: U svasta nesto normalan covek odbija da poveruje kad je Vuciceva organizovana kriminalna grupa u pitanju ali mislim da je odavno doslo vreme da pocne da veruje. Vucic je lik koji ce sedeci na stolici da ti u lice govori kako u toj prostoriji nema stolice i kako si sve to izmislila jer radis za bivsu vlast, neprijatelj si Srbije i protivnik pristojnosti koju on olicava. A kad slikas stolicu da bi dokazala da ona jeste bila u prostoriji nijedan od njegovih medija nikada nece objaviti tu sliku, umesto toga ce svi danima trovati kako Duda zeli gradjanski rat u Srbiji jer mrzi Vucica tako sto izmislja nekakve stolice koje ne postoje i nikad nisu postojale. Od svih fenomena Vuciceve vlasti mene zapravo najvise zaprepascuje nasa sposobnost da se iznenadimo i sokiramo njihovim ponasanjem. Stvarno ne znam sta jos treba da se desi pa da ljudi shvate da ne postoji ama bas nista na ovom svetu cega se oni stide ili im je neprijatno da urade. Ti monstrumi vracaju Jesica u pritvor zbog napada na sluzbeno lice iako postoji video snimak dogadjaja i svi znamo da se maskirani kriminalac koji je odgurnut ni pre ni posle incidenta ni u jednom trenuku nije legitimisao kao policajac. I oni veoma dobro znaju da nemaju slucaj ni protiv njega ni protiv onog profesora koji se svadjao sa kriminalcem koji je cuvao prostorije SNS-a ali ce ih drzati u pritvoru cisto da pokazu moc i da zastrase i njih i druge koji bi se odvazili na isto. A to je samo jedna od hiljadu slicnih situacija u kojoj demonstriraju silu jer se osecaju kao vlasnici i Srbije i svih nasih zivota. Meni je fenomen sto postoje ljudi koji veruju Vucicu, to mi je onako najveci fenomen ikada, oduvek bio, ali sada para nebo. Kako niko da kaze javno dosta u lajvu i sve da kaze za nekoliko minuta na nacionalnoj televiziji 2
Forest Posted November 8 Posted November 8 15 minutes ago, James Marshall said: I jeca zvono Bono, Po kršu dršće zvuk; S uzdahom tuge Duge Ubogi moli puk. Kleče mršave Glave Pred likom boga svog — Ištu. Al' tamo, Samo Ćuti raspeti Bog. Za jednu naciju kojoj himna zaziva boga pravde mislim da smo možda spremni za jedno kolektivno ispisivanje iz čovječanstva. Ali će se vjerovatno pojačati puštanja himni i isticanje i branjenje zastava. Mislim da je ta epizoda sa zastavom možda i najjadniji segment ovog cirkusa oko ove tragedije. Sve zastave ovog svijeta ne vrijede patnje ove žene i majke i njene porodice. A i taj bog, ako misli nešto da učini, kad ako ne sad? Spasioci satima spašavali devojku ispod ruševina u Novom Sadu: “Imam bebu, recite joj da je volim” I ovu sliku gledati i ove reči ponavljati svaki dan dok ih ne oteramo. 1 3 4
Popular Post James Marshall Posted November 8 Popular Post Posted November 8 Ženi su odstranili dio karlice, ljudi moji, pa može li to ljudsko biće da izdrži, možemo li mi da pojmimo nivoe boli i patnje, pa ko na to može da ostane imun i ne pusti suzu nek odmah se prestane smatrati ljudskim bićem. E kod nas takva klika upravlja našim društvom, krade nas, ponižava, pljačka, nameće svoje vrijednosti, ubija iz nehata ali uskoro će početi ubijati i ako im se ne budeš divio i ne budeš htio da budeš kao oni. O kakvo dno smo dotakli. 5 8
Popular Post Klara Posted November 8 Popular Post Posted November 8 Meni je izuzetno odvratno kako su ''novinari'' odmah pojurili da sa društvenih mreža iskopaju privatne fotografije nastradalih i povređenih. To se ne radi, ne radi se...treba poštovati njihovu privatnost, privatnost porodica koje pate i ne provlačiti ih sve kroz medije, ne lepiti njihove fotke uz dramatične naslove koji nas sve skupa traumiraju. Lica tih ljudi, i svih nastradalih pre njih, treba do kraja života da budu pred očima onih koji su krivi za njihovo stradanje. 12 1
Recommended Posts