MeanM@ Posted November 7 Posted November 7 1 hour ago, copkillah said: Pamtim kad je iznapušavao Beograđane kao krivce za haos posle Pepersa https://www.instagram.com/reel/C2QKmG7qjtr/?igsh=bG1remg2bm5lbzcy 1
slepa živana Posted November 7 Posted November 7 2 hours ago, Fakundo Sava said: Jesica sam nekoliko puta hteo da okačim na dnevnom tupanu , ali nisam bio siguran da je njegov nalog džesika ja sam ga pratila neko vreme na tviteru, ali mnogo retvituje neke bolide a i nervirao me čini mi se oko bojkota nebojkota pa sam batalila 1 2
Milosh76 Posted November 7 Posted November 7 Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u ostavci Goran Vesić izjavio je večeras da odgovorne za tragediju u Novom Sadu treba tražiti među investitorima i projektantima, ali i onima koji su izvodili radove i vršili nadzor na rekonstrukciji železničke stanice u tom gradu. Na pitanje ko je odgovoran za izbor kompanija koje su radile na projektu, Vesić navodi konzorcijum kineskih kompanija - China Railway International Company i China Communications Construction Company. "One su prema ugovoru iz 2017. godine izvođači radova, investitor je Infrastrukutra železnice Srbije, a finansijer je resorno ministarstvo. Prema tom ugovoru, oni biraju podizvođače", rekao je Vesić. Rekonstrukcija zgrade Železničke stanice u Novom Sadu građena je po međudržavnom sporazumu Vlade Srbije i Republike Kine, i ugovoru državnih firmi "Infrastruktura Železnice Srbije i China Railway International i China Communications Construction Company. https://insajder.net/prenosimo/vesic-odgovorne-za-tragediju-u-novom-sadu-traziti-medu-investitorima-i-projektantima 1
ljuttko Posted November 8 Posted November 8 10 hours ago, MeanM@ said: Kakva crna upotrebna, ko zna koji procenat objekta je nedovrsen, kako su definisali faze uvodjenja u upotrebu. To samo neke kerefeke mogu da prodju po nekim politicki definisanim funkc delovima. Jutros izbegavajuci guzvu prodjoh pored s one druge strane ka autoputu, goli beton. Imamo na delu klasicno izvrgavanje ruglu svake smislene procedure i posla. Jer su to sad sve braća burazeri kojima se može. Nova zgrada urgentnog je u danima nakon otvaranja bila 50% nedovrsena po pitanju enterijera. mislila sam da sam vam opisala svoj prvi ulazak u renovirani klinički -bolnički deo ali nisam. Ovog septembra pošla sam u posetu na 12 sprat i pošto su oznake krajnje nedefinasane i u sklopu lavirinta , ušla sam u lift koji vozi samo do desetog a odatle tumarajući hodnikom kako da dodjem do nekih stepenica koje idu na 12 izašla kroz jedna otvorena vrata gde je na maloj terasici stajala stolica, sto i cigare na spoljne stepenice( one žičane koje idu oko zgrada . Nikoga nigde da pitam i ja se popenjem spoljnim stepenicama po mom proračunu 2 sprata i nadjem se na krovu , delu ravnog krova, na jednoj strani otvoreni i poluotvoreno prozori nekih ordinacija i bolesničkih soba. Na drugoj puca pogled na Bg mogla sam da udjem kroz prozore gde god da sam pomislila, nit me je ko pitao nešto nit zaustavio. Nisam se setila da pravim selfi Pa sam se istim putem vratila nazad, sve pored stola, stolice i piksle , lep dan bio, opet ko Ivica i Marica kad vuku konac krenula da se vraćam i najzad našla neki pult gde mi je potpuno nezainteresovano osoblje na pitanje kako do 12 pokazalo da idem levo desno levo e tu izadjem na druge liftove. Nabodem nekako do vrata na kojima veliki slovima piše službeni ulaz, zabranjen ulaz sve velika slova na papiru, mali panel sa dugmićima za šifre, kartice... okrenem se nazad opet , kako da prodjem kroz ta vrata i da li je dozvoljeno , gledam molećivo, šta da radim i bolničar kaže ma kakva šifra, jel stoji veliko dugme sa strane, stoji, pritisni, otvoriće ti se. pritisnem, prodjem kroz još jedan bolnički sektor gde kao nezaposlena ne bih smela i posle 3 pokušaja udjem o ogroman hol sa liftovima pa odatle dalje. Potpuno sam bila fascinirana time, dolazeći posle više puta, da možeš svim hodnicima i spratovima da tumaraš gde ti volja, neki su još pregradjeni panoima i otvoriće se nekad a da te niko ništa ne pita - top da uneseš ladno na vrh zgrade. Pozitivno je bilo što sam prvi put bila u domaćoj bolnici dvokrevetnih soba, sa kupatilom sredjenim da kad si bolesan budeš tu bar u dostojanstvenim uslovima . Procedure , kome to uopšte treba za bilo šta više , bio je moj utisak 5 1
Popular Post yabadaba Posted November 8 Popular Post Posted November 8 Uf, ja prvi put kad sam bio u kliničkom, vodio taštu za neki umišljeni bol. Pre toga 3 sata radio primopredaju objekta privatnom investitoru. Zagledali svaki ćošak slikali svaku pukotinicu. I onda sednem u onu čekaonicu i nemam 1 metar u koji mogu da usmerim pogled a da nije teški fuš. Ploče plafona loše ukrojene, sprinkler se ne gadja sa visinom plafona, podovi loše zalepljeni, ispod neravna podloga, putokaz iznad vrata pomereni skroz u stranu zato što na sredini vrata stoji nešto drugo, moleraj umazan, na prelazu između prostorija izlepljen neki karton, gde ne bi smela po meni ni lajsna da bude... Osetio sam ono ko u crtaću kad oči krenu da ti krvare. 6 4
Popular Post pbg12345 Posted November 8 Popular Post Posted November 8 (edited) 7 hours ago, slepa živana said: džesika ja sam ga pratila neko vreme na tviteru, ali mnogo retvituje neke bolide a i nervirao me čini mi se oko bojkota nebojkota pa sam batalila jesara je protiv bojkota bio na pravoj strani inace, u nekom od proslih zivota sam ga slucajno upoznao drugarica i ja resili da stopiramo sa nekog exita pre 150 god i oduzilo se to stopiranje, jutro uveliko, mi pretpostavljavam u ne bas reprezentativnom izdanju kad posle gomile i gomile automobila koji prolaze staje ni manje ni vise nego jesic, tad u politickoj moci, takodje se vracao sa exita ispricali se fino, odvezao nas covek do valjda indjije, odveo na pice, silno izvinjavao sto ne moze da nas vozi do bg i na kraju nam organizovao prevoz do beograda sa nekom njegovom ortakinjom prilicno me "kupio" tim gestom, sumnjam da bi mnogo srpskih politicara uradilo tako nesto Edited November 8 by pbg12345 18 1
Popular Post Plissken Posted November 8 Popular Post Posted November 8 13 hours ago, slepa živana said: ljudi, ješić opsovao u etar šta ćemo sad da radimo? Zamisljam Savatovica sa N1 kako dotrcava kada cuje da ovaj psuje i pita ga u panici: "Sta mislite da postignete ovakvim recnikom?". 2 9
Партибрејкер Posted November 8 Posted November 8 2 hours ago, mraki said: Ja gledao ovo sinoć na RTS, neočekivano objektivno je delovalo. Ovaj što se preziva Maldini (u sredini) ih je ispreskakao za sve pare. "Nije tačno da nije bilo građ. dozvole za nadstrešnicu, izdata za celu zgradu" "Samo je šminkano, a najbitniju stvar nisu uradili, da se proveri sigurnost" "CIP-u više ništa ne treba dati da rade" "Radovi (kojih nije ni bilo prema vesiću) su najverovatnije doveli do tragedije" I sve tako u tom tonu. 2 2
bejzbolka Posted November 8 Posted November 8 Ali najjača je voditeljka koja kaže da možda treba prvo da sačekamo kraj krivičnog postupka, pa da donosimo zaključke ko je odgovoran. Znači za 15 godina. 3
Mel Posted November 8 Posted November 8 8 minutes ago, bejzbolka said: Ali najjača je voditeljka koja kaže da možda treba prvo da sačekamo kraj krivičnog postupka, pa da donosimo zaključke ko je odgovoran. Znači za 15 godina. otpustanje pare emisija
giuseppe Posted November 8 Posted November 8 Kreće (i) potkupljivanje. https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/392705/Grad-kupuje-kucu-porodici-tinejdzerke-koja-je-poginula-na-Zeleznickoj-stanici.html 7
cedo Posted November 8 Posted November 8 1 hour ago, giuseppe said: Kreće (i) potkupljivanje. https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/392705/Grad-kupuje-kucu-porodici-tinejdzerke-koja-je-poginula-na-Zeleznickoj-stanici.html nikome ne treba milostinja, vec mu treba zivot i mogucnost da zivi i radi drzava mora da bude tuzena i da nadoknadi stetu porodicama, kako poginulih tako i prezivelih, a ne da deli milostinju i skuplja jeftine politicke poene (upravo ono sto spocitavaju opoziciji) 2 1
Tihajeza Posted November 8 Posted November 8 Teoretsko pitanje: Da li porodice poginulih mogu da tuže državu Srbiju što je objekat bez upotrebne dozvole stavila u upotrebu i predstavila ga završenim? Svesno obmanula oštećene da ga koriste iako po zakonu se ne može smatrati završenim? (Vrlo dobro znam šta je upotrebna dozvola; mislim na princip da se javni objekat slobodno daje u upotrebu iako nije proveren, tehnički primljen...). 1
Recommended Posts