Jump to content
IGNORED

Trazimo odgovornost za tragediju u Novom Sadu

Godfrey

Recommended Posts

2 hours ago, Fakundo Sava said:

Jesica sam nekoliko puta hteo da okačim na dnevnom tupanu ,

ali nisam bio siguran da je njegov nalog 

džesika :lol:

ja sam ga pratila neko vreme na tviteru, ali mnogo retvituje neke bolide a i nervirao me čini mi se oko bojkota nebojkota pa sam batalila

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u ostavci Goran Vesić izjavio je večeras da odgovorne za tragediju u Novom Sadu treba tražiti među investitorima i projektantima, ali i onima koji su izvodili radove i vršili nadzor na rekonstrukciji železničke stanice u tom gradu.

Na pitanje ko je odgovoran za izbor kompanija koje su radile na projektu, Vesić navodi konzorcijum kineskih kompanija - China Railway International Company i China Communications Construction Company.

"One su prema ugovoru iz 2017. godine izvođači radova, investitor je Infrastrukutra železnice Srbije, a finansijer je resorno ministarstvo. Prema tom ugovoru, oni biraju podizvođače", rekao je Vesić.

Rekonstrukcija zgrade Železničke stanice u Novom Sadu građena je po međudržavnom sporazumu Vlade Srbije i Republike Kine, i ugovoru državnih firmi "Infrastruktura Železnice Srbije i China Railway International i China Communications Construction Company.

https://insajder.net/prenosimo/vesic-odgovorne-za-tragediju-u-novom-sadu-traziti-medu-investitorima-i-projektantima