Jump to content
IGNORED

Trazimo odgovornost za tragediju u Novom Sadu

Godfrey

Recommended Posts

3 minutes ago, April said:

Plus milion

Čemu postoji identifikacija ako nije vidljiva? Imaš broj koji pamtiš da bi znao s kim pričaš. Ako nije vidljiv, to je automatski razlog za suspenziju. 

Neverovatno da svi prelaze preko procedure. 

mislim da to advokati momka, a i Ješića, sigurno neće iskulirati

ja sad ne znam kako se to tačno tretira, tj koja je težina toga, ali sam uveren da je nezakonit

• +1 2
8 minutes ago, April said:

Plus milion

Čemu postoji identifikacija ako nije vidljiva? Imaš broj koji pamtiš da bi znao s kim pričaš. Ako nije vidljiv, to je automatski razlog za suspenziju. 

Neverovatno da svi prelaze preko procedure. 

Koje procedure, zivimo u drzavi koja je rob DB sluzbi. I to se nece nikad promeniti. Bio jedan pokusaj i znamo kako se zavrsio. 

9 minutes ago, MeanM@ said:

Koje procedure, zivimo u drzavi koja je rob DB sluzbi. I to se nece nikad promeniti. Bio jedan pokusaj i znamo kako se zavrsio. 

Ne bi verovao, ali policija za ovakve proceduralne greške redovno gubi na sudu. 

Recimo, siroti drajveri u policiji iz svog džepa plaćaju prekršaje na intervencijama i gube bodove kao i ostali građani. 

Zato čekam reakciju opozicije i njihove pravne službe. Imam osećaj da pokušavaju da trguju sa policijom što je dokaz slabosti i odsustva ideje. 

• +1 2
1 hour ago, copkillah said:

mislim da to advokati momka, a i Ješića, sigurno neće iskulirati

ja sad ne znam kako se to tačno tretira, tj koja je težina toga, ali sam uveren da je nezakonit

Dovoljno za prinudan godišnji :fantom: jedini izuzetak je ako je krivično delo u toku ili ako otkrivanje identiteta 'ometa izvršenje zakonitog cilja" i na to se MUP oduvek vadio, kad su u pitanju operativci u civilu.

Mada ovde je lice već lišeno slobode i time je prestalo vršenje krivičnog dela/prekršaja od strane tog lica, dakle službenik je dužan da na vidljivom mestu istakne službenu legitimaciju.

Ono maskiranje kapuljačom je svakako mimo zakona i pravila službe, zna se kako policijski službenik sakriva svoj identitet i kada to radi, za to mora da postoji naredba i opravdani razlozi.

Ješić nema šta da brine jer ovo nije napad na službeno lice.

• +1 3
  • Hvala 2