Jump to content
IGNORED

Trazimo odgovornost za tragediju u Novom Sadu

Godfrey

Recommended Posts

Posted
3 minutes ago, April said:

Plus milion

Čemu postoji identifikacija ako nije vidljiva? Imaš broj koji pamtiš da bi znao s kim pričaš. Ako nije vidljiv, to je automatski razlog za suspenziju. 

Neverovatno da svi prelaze preko procedure. 

mislim da to advokati momka, a i Ješića, sigurno neće iskulirati

ja sad ne znam kako se to tačno tretira, tj koja je težina toga, ali sam uveren da je nezakonit

• +1 2
Posted
8 minutes ago, April said:

Plus milion

Čemu postoji identifikacija ako nije vidljiva? Imaš broj koji pamtiš da bi znao s kim pričaš. Ako nije vidljiv, to je automatski razlog za suspenziju. 

Neverovatno da svi prelaze preko procedure. 

Koje procedure, zivimo u drzavi koja je rob DB sluzbi. I to se nece nikad promeniti. Bio jedan pokusaj i znamo kako se zavrsio. 

• +1 1
Posted
9 minutes ago, MeanM@ said:

Koje procedure, zivimo u drzavi koja je rob DB sluzbi. I to se nece nikad promeniti. Bio jedan pokusaj i znamo kako se zavrsio. 

Ne bi verovao, ali policija za ovakve proceduralne greške redovno gubi na sudu. 

Recimo, siroti drajveri u policiji iz svog džepa plaćaju prekršaje na intervencijama i gube bodove kao i ostali građani. 

Zato čekam reakciju opozicije i njihove pravne službe. Imam osećaj da pokušavaju da trguju sa policijom što je dokaz slabosti i odsustva ideje. 

• +1 2
Posted
1 hour ago, copkillah said:

ja sad ne znam kako se to tačno tretira, tj koja je težina toga, ali sam uveren da je nezakonit

Dovoljno za prinudan godišnji :fantom: jedini izuzetak je ako je krivično delo u toku ili ako otkrivanje identiteta 'ometa izvršenje zakonitog cilja" i na to se MUP oduvek vadio, kad su u pitanju operativci u civilu.

Mada ovde je lice već lišeno slobode i time je prestalo vršenje krivičnog dela/prekršaja od strane tog lica, dakle službenik je dužan da na vidljivom mestu istakne službenu legitimaciju.

Ono maskiranje kapuljačom je svakako mimo zakona i pravila službe, zna se kako policijski službenik sakriva svoj identitet i kada to radi, za to mora da postoji naredba i opravdani razlozi.

Ješić nema šta da brine jer ovo nije napad na službeno lice.

• +1 6
  • Hvala 3
Posted

Ma prave predstavu da ovce zaborave 14 ubijenih.

Kakav Jesic i kazna, na osnovu cega

• +1 4
  • Hvala 2
Posted
12 hours ago, copkillah said:

Može da se podnese disciplinska prijava, ali to je postupak koji se vodi u okviru MUP-a.

Posted
4 hours ago, Milosh76 said:

Odlican

Cela ta emisija sinoć je bila jako kvalitetna.

• +1 2
Posted
12 hours ago, Caligula said:

Kakav Jesic i kazna, na osnovu cega

Oni su apsolutno u stanju da urade očigledno nezakonite stvari i da čoveku prirede višemesečno ili višegodišnje maltretiranje po sudovima.

• +1 7
Posted

Naravno da će da ga drže u pritvoru. Pišem konstantno da Srbija nema tužilaštvo, kadrovi koji su tamo nisu ništa bolji od kadrova po javnim preduzećima, ali ni mrvu bolji. 

Goniće ga za napad na službeno lice gotovo sigurno. Pa ti posle po sudu dokazuj godinama da li je ovaj pokazao značku, zovi svedoke, puštaj snimak... I naravno da će biti oslobođen na kraju, ali tada nikoga neće biti ni briga za to.

To vam je modus operandi tužilaštva u Srbiji.

• +1 3
  • Hvala 1
  • Tužno 1
Posted

Prvo će mu ponuditi sporazum o priznanju krivice pa ako odbije držaće ga u pritvoru pod nekim besmislenim obrazloženjem. Postoji opasnost da će ponoviti krivično delo, na primer.

• +1 1
Posted

Ili čuveno "uznemirenje javnosti".

Posted
47 minutes ago, pt 2.0 said:

Oni su apsolutno u stanju da urade očigledno nezakonite stvari i da čoveku prirede višemesečno ili višegodišnje maltretiranje po sudovima.

Ma svestan sam toga ali ne isplati im se da od njega prave heroja. Nije napao neku zenu ili dete vec zabradjenog majmuna (koji vrv. nije ni imao legitimaciju, zato se i zabradio)

Pola Srbije je to videlo i imace svoj stav o tome.

• +1 2