J-♣ Posted 16 hours ago Share Posted 16 hours ago On 5. 11. 2024. at 12:34, duda said: .... Prvo je potrebna originalna računica, a projekta nema, koliko sam shvatila. Što je skandal samo po sebi. Ja ću uskoro u penziju. Za skoro 40 godina u struci, prošla sam sve instance. Projektovanje, građenje ,pa i opštinu ,dakle mesto gde se izdaju dozvole svih vrsta. Ovisno o složenosti projekta, radi se broj kopija, ali kolikogod, jedan kompletan primerak ostaje u opštinskoj arhivi za veke vekova. Pa kad ti treba neki projekat iz arhiva, ima mečku da rodiš da ga dobiješ (tako bilo u yugi). Piši obrazloženje, tj zašto ti treba i sl. I onda ga dobiješ na kratko, a arhivar sve uredno zapiše. I ko ga je gledao i uzimao i kad je vratio i sl. Zašto ovog projekta (za tako bitan objekat) nema, to je zbilja skandal i morao bi se naći neku trag o njemu i kako je nestao. Izvinjavam se što te po drugi put kvotujem. Maločas naleteh na nove činjenice u vezi pomenutog projekta: osim ove naslovne ima još fotografija iz projekta (crteži dispozicije, preseka...) na gore priloženom linku Link to comment
duda Posted 16 hours ago Share Posted 16 hours ago 5 minutes ago, J-♣ said: Izvinjavam se što te po drugi put kvotujem. Maločas naleteh na nove činjenice u vezi pomenutog projekta: osim ove naslovne ima još fotografija iz projekta (crteži dispozicije, preseka...) na gore priloženom linku Ma ne treba da se izvinjavaš bre . Koliko sam videla, ovde se radi o idejnom projektu arhitekture. Čak ni izvođački projekat arhitekture ne bi značio mnogo bez izvođačkog projekta konstrukcije, on je ovde glavna stvar . Link to comment
J-♣ Posted 16 hours ago Share Posted 16 hours ago Ako se nešto zagubi to su idejna rešenja (nekada generalni projekat), idejni projekat. Glavni projekat se čuva, barem se uvek čuvao što po arhivima firmi, što po podrumima ministarstva. Nego nekog Đorđa Čvarkova i drugare mrzi to da traži. I pojava ovog projekta je dobar znak da će se pronaći i ostala važnija i detaljnija dokumentacija. Mislim i da je sekti to u interesu ne samo za pučanstvo i sudstvo, bar u vezi statičke analize krova u ovom trenutku, da im i to ne tresne o pod. 1 1 Link to comment
radisa Posted 14 hours ago Share Posted 14 hours ago 2 hours ago, copkillah said: Glupost, nije napao lice čiju je značu video, niti ga je specijalno napao, odgurnuo ga je i ništa nije radio kad je ovaj pokazao značku. i postoji snimak celog događaja... 3 Link to comment
copkillah Posted 14 hours ago Share Posted 14 hours ago 6 minutes ago, radisa said: i postoji snimak celog događaja... i ja bih još dodatno izvršio pritisak da se objasni prisustvo onog lika koji krije lice i ne pokazuje značku sve i da je kerina, ono je nezakonito 5 Link to comment
Filozof manijak Posted 14 hours ago Share Posted 14 hours ago 2 hours ago, slepa živana said: Ovo je Tanurdžićeva palata u centru Novog Sada. U dnu slike vidi se deo gradilišta nove podzemne garaža u Ulici Modene. (ovo na fotografiji je ona zaštitna ograda koja se podiže oko gradilišta, da ne dođu ljudi u zabunu) Zli jezici kažu da su tokom radova na podzemnoj garaži oštećeni temelji palate, da je napukla katedrala i zidovi gradske kuće. 4 1 Link to comment
Milosh76 Posted 14 hours ago Share Posted 14 hours ago A ko je izvodjac radova te garaze? Link to comment
Filozof manijak Posted 14 hours ago Share Posted 14 hours ago (edited) Koliko ja znam - Ino Bačka esid: sad sam iskopao i vest Edited 14 hours ago by Filozof manijak 1 1 Link to comment
Jimmy Kowalski Posted 14 hours ago Share Posted 14 hours ago 5 minutes ago, Filozof manijak said: Koliko ja znam - Ino Bačka esid: sad sam iskopao i vest Ista firma je radila garazu pored Banovine, gde je takodje doslo do ostecenja.. 3 1 Link to comment
yabadaba Posted 14 hours ago Share Posted 14 hours ago Došlo je do velikih oštećenja na hotelu Putnik, i na ostatku palate. Deo hotela je skliznuo prema jami, pukotine su nekoliko cm široke. Obod nadstrešnice je takođe oštećen, mislim udarom mašina. 1 Link to comment
radisa Posted 14 hours ago Share Posted 14 hours ago 6 minutes ago, yabadaba said: Došlo je do velikih oštećenja na hotelu Putnik, i na ostatku palate. Deo hotela je skliznuo prema jami, pukotine su nekoliko cm široke. Obod nadstrešnice je takođe oštećen, mislim udarom mašina. ko će biti kriv ako cela palata kljokne? Đorđe Tabaković(Ahitekta koji je to projektovao), kralj Aleksandar, komunisti, prokleta sreća ili oni koji su kopali po centru grada? 1 Link to comment
slepa živana Posted 13 hours ago Share Posted 13 hours ago ova država je minsko polje 6 Link to comment
lord_s Posted 12 hours ago Share Posted 12 hours ago (edited) 2 hours ago, Filozof manijak said: Ovo je Tanurdžićeva palata u centru Novog Sada. U dnu slike vidi se deo gradilišta nove podzemne garaža u Ulici Modene. (ovo na fotografiji je ona zaštitna ograda koja se podiže oko gradilišta, da ne dođu ljudi u zabunu) Zli jezici kažu da su tokom radova na podzemnoj garaži oštećeni temelji palate, da je napukla katedrala i zidovi gradske kuće. Nema sta zli jezici da govore - ljudi koji zive tu su slikali i slali izvodjacu radova, celnicima grada, bilo je i po netu (samo ja te stvari ne cuvam, nit se secam gde :/ ) - fakat je da je osteceno pa je osteceno. Koliko - nadam se nikako i nikada do te mere da izazove nesrecu pa taman da figurativno jedan crep padne. Ista prica je i sa zgradom izvrsnog veca. Ta garaza je na kraju poprimila frontend izgled ni nalik originalnom projektu, a ispod je resenje i broj mesta radjen i doradjivan da kada sam jednom usao - rekoh sebi nikad vise - po cenu da nikada ne nadjem parking u centru NS-a kao urok. Edited 12 hours ago by lord_s 1 Link to comment
lord_s Posted 10 hours ago Share Posted 10 hours ago (edited) Proslo edit vreme a sad se setih - Postoji nastresica uz Tanurdzicevu palatu, odmah pored tog gradilista parkinga. Za ne-novosadjane, ispod ovoga svakodnevno prolazi na hiljade ljudi. Edited 10 hours ago by lord_s 1 Link to comment
April Posted 9 hours ago Share Posted 9 hours ago 4 hours ago, copkillah said: i ja bih još dodatno izvršio pritisak da se objasni prisustvo onog lika koji krije lice i ne pokazuje značku sve i da je kerina, ono je nezakonito Plus milion Čemu postoji identifikacija ako nije vidljiva? Imaš broj koji pamtiš da bi znao s kim pričaš. Ako nije vidljiv, to je automatski razlog za suspenziju. Neverovatno da svi prelaze preko procedure. 2 Link to comment
Recommended Posts