pt 2.0 Posted Saturday at 18:06 Posted Saturday at 18:06 @MeanM@ vas, građevinarske i pecam ovim postom. Nudim šta imamo za sada, šta nema - nema. Imam pitanje koje me tišti sve vreme: ako su oni otvori bili namerno ostavljeni da vetar koji duva ne bi podigao odozdo nadstrešnicu, objasni mi razumnost CIP projekta, odnosno bezbednost ideje da se radi ovo: 1
Tihajeza Posted Saturday at 18:22 Posted Saturday at 18:22 Mislim da otvori nisu bili ostavljeni zbog potiska vetra, već da olakšaju težinu nadstrešnice. Time su dobili veliki dubinu nadstrešnice, a otvori su ostavljeni bliže fasadi, gde je od (normalne) kiše čuvala ona gore, "testerasta" nadstrešnica. To se vremenom pokazalo kao nedovoljno, jer je pri većim kišama sa vetrom tu ipak kapljalo, pa su u nekom trenutku zatvorili rupe limom, a pri ovoj rekonstrukciji limove zamenili svetlarnicima. 3 2
MeanM@ Posted Saturday at 18:32 Posted Saturday at 18:32 16 minutes ago, pt 2.0 said: @MeanM@ vas, građevinarske i pecam ovim postom. Nudim šta imamo za sada, šta nema - nema. Imam pitanje koje me tišti sve vreme: ako su oni otvori bili namerno ostavljeni da vetar koji duva ne bi podigao odozdo nadstrešnicu, objasni mi razumnost CIP projekta, odnosno bezbednost ideje da se radi ovo: Ma, licno, ne verujem da se ostavljao otvor da bi se relaksirao uplift vetra. Ima na svetu na stotine nadstresnica koje vise na zategama i koje stabilizujes prosto spostvenom tezinom da ih taj vetar ne mre odignuti. Prosto, mislim da je to sa rupom bilo originalno arh resenje. Otvor je funkcionalno racionalan jer na tom delu i sam gornji krov stiti ljude od kise, cak i pri nekom haoticnom pljusku ukoso. Sto su to zatvarali i opteretili dodatno, ko zna. Ovo drugo sto si podvukla, ove cementne ploce mu dodju 17 kg/m2 koje su dodali na svu povrsinu nadstresnice u tom delu. Zatvoreno staklo sa cel podkonstr 35-40 kg/m2. Nije to previse, al nije ni malo na dotrajalu konstrukciju. Ne znam da li su skinuli stare slojeve pre ovog novog. Nisam citao ovo sve, kasnije cu, al kazem, iz projekta konstr kad je lepo napisan se jasno vidi analiza opterecenja. Staro, novo, razlika… Kako god, is ovoga se vidi da su i te kako radili na nadstresnici i mora biti neke racunice. Ja sam video izvestaj revizione komisije sastavljene od 20 ljudi sa faksa, staticara sa betona, celika, teorije konstr. Imali su cini mi se samo prigovor da se dodatno proveri ta nova greda u ovoj zamenjenoj fasadi. Tesko da je moglo da im promakne nesto ocigledno. 2 2
Popular Post igoraki Posted Sunday at 18:07 Popular Post Posted Sunday at 18:07 Preminula devojka teško povređena u padu nadstrešnice u Novom Sadu Jedna od troje pacijenata teško povređenih usled obrušavanja nadstrešnice na Železničkoj stanici u Novom Sadu preminula je danas u 15 časova u Kliničkom centru Vojvodine, rekla je za Tanjug v.d. direktora Kliničkog centra Vojvodine dr Vesna Turkulov. 26
Stela Posted Sunday at 18:07 Posted Sunday at 18:07 https://n1info.rs/vesti/preminula-jedna-od-pacijenata-tesko-povredjenih-u-nesreci-u-novom-sadu/ 9
Popular Post James Marshall Posted Sunday at 18:11 Popular Post Posted Sunday at 18:11 Pa jebem im mater, je li valjda žena zaslužila nakon 16 dana neviđenih patnji da joj se ime sazna i da je ljudi ožale ili je i to zabranjeno ne bi li ta anonimnost manje sjebavala rejting? E govna svi. 9 1
Valk Posted Sunday at 18:24 Posted Sunday at 18:24 13 minutes ago, James Marshall said: Pa jebem im mater, je li valjda žena zaslužila nakon 16 dana neviđenih patnji da joj se ime sazna i da je ljudi ožale ili je i to zabranjeno ne bi li ta anonimnost manje sjebavala rejting? E govna svi. Moguće da su porodice tražile privatnost. Mada, njima to ne menja ništa... :(
James Marshall Posted Sunday at 18:28 Posted Sunday at 18:28 Misliš da je ova SNS-ovska ekipa mislila o tome? Ja bih rekao da su prvo zvali Vučića da pitaju kako da postupe pa tek onda familiju. Tako je bilo i prvih par sati nakon pada. Prvo se peglao PR, zna se šta su prioriteti. 5
Midžeta Posted Sunday at 18:56 Posted Sunday at 18:56 Vec vidim kako ce da pisu 14 nastradalih i jedno (dvoje, troje) kasnije podlegli povredamatm u pokusajima da malo zabašure katastrofu na svim mogucim nivoima. Jadna zena, kakav agonalan i besmislen kraj, tacno da se sve smuci coveku :( 1
Constantin Posted Sunday at 19:11 Posted Sunday at 19:11 Preminula žena koja je povređena u padu nadstrešnice Železničke stanice Novi Sad https://www.rts.rs/lat/vesti/drustvo/5583184/preminula-zena-koja-je-povredjena-u-padu-nadstresnice-zeleznicke-stanice-novi-sad.html
Popular Post Nikodije Posted Sunday at 19:29 Popular Post Posted Sunday at 19:29 Bukvalno me srce boli, 24 godine, prelepa. Ja ne znam kako ovi ljudi žive sa tim. 8 1 1
Mel Posted Sunday at 19:34 Posted Sunday at 19:34 15 minutes ago, vememah said: Kakvo lepo nasmejano dete. Bog da joj dusu prosti 2 2
Recommended Posts