Jump to content
IGNORED

NBA 24/25

freakns

Recommended Posts

Posted

Jokic nista ne trubi. Covek cuti.

Trube protiv njega. Poslednje sto sam video je kao gde je Jokic do Hakima.

Pa ako cemo uzeti onda te kritetijume rezultata, jednu titulu daleko da bude ispred.

Posted
3 minutes ago, Hele said:

Pa ako cemo uzeti onda te kritetijume rezultata, jednu titulu daleko da bude ispred.

Čim neće da napusti Denver, a i on sam zna koliko je značajan igrač i koliko je daleko bolji od ostalih saigrača, onda dolazimo do toga da on ima veoma kritičko mišljenje o menjanju klubova tokom karijere, to što on ne govori javno, to je nešto drugo. Mislim čovek će u februaru da napuni 30 godina, a još uvek nije zaigrao sa ol starom, koji bi to igrač takvog kvaliteta dozvolio sebi. Svojevremeno je Kari igrao sa tri ol stara u istoj sezoni, primera radi, a o njemu samo reči pohvale.

• +1 1
Posted

Problem o kom ja pricam nije rezultatske prirode nego sto tako kad se zamisli u glavi Hakim i kad se zamisli Jokic, vecina ljudi je u fazonu - gde ce ovaj debeli koji ne skace protiv one zveri.

I taj narativ je od pocetka i taj narativ ce zauvek ostati. Zato je i biran kao 41. pik.

Pusti ti to sto imas njuh, pozicioniranje, konstantnost, IQ, savrsene obe ruke, jak si ko konj (nisi jak kako mi volimo da budes jak, sa misicima)... dzabe ti to jer ne skaces i ne letis i nemas misice.

Daj Hezonju kao petog pika, on skace, a onaj debeli sto ne skace na 41. mesto.

I tako je u glavi svima The Dream jedno mitsko bice koje bi nabilo bananu Jokicu u svakom napadu. Jak, visok, duge ruke, skace tri metra... 

U realnosti bi Jokic nasao nacin da ga isfintira i napravi mladog majmuna od njega, kao sto pravi od svih. I bila bi epska bitka.

A onda na drugoj strani terena, svi vide Jokica kao rupu, a Hakim je ostao upamcen kao neko ko trpa ko lud, a nijedno ni drugo nije bas tako. 

• Tužno 1
Posted

Da, ali zašto neko Grifina ili DeAndre Džordana neko ne posmatra kao mitska bića, a imali su izuzetne fizikalije u Klipersima? Naravno, jer nemaju pokriće u rezultatima. Igrači se cene prema rezultatima koje naprave, tako da je Hakim dvostruki šampion, sa dva FMVP-a izuzetno cenjen u istoriji. 

Posted

Samo sto pricam o konkretnoj situaciji gde su svi kao, kakav Jokic, Hakim bi ga oduvao, pa ga Grin kao nesto brani, a ni ne brani ga, pa Bilaps opet kao nesto lazno korektno uvije opet pricu - Ma, kakav Jokic protiv Hakima, pojeo bi ga Hakim i opet svi komentari su - Ma, kakav Jokic protiv Hakima, onaj je bio zver.

Prstenovi i FMVP koje je vrlo lako mogao da ne uzme da se nije desilo sta se desilo sa Dzordanom i celom situacijom oko njega.

I nigde nisam ni video spominjanje toga kao argumenta nego cisto indivudualno njih dvojica 1 na 1.

Ajde bas da vidimo ako Jokic uzme jos jedan prsten i FMVP da li ce se narativ promeniti, a sije ga u mnogim drugim kategorijama.

Moja teza je da ce se uvek ljudi vratiti na pricu - ma, kakav onaj debeli sto ne skace, zveri iz proslosti bi ga pojele. Odgledace hajlajtse gde Hakim deluje ko cudo prirode, a Jokic trapavo daje poene, nikad u potpunosti ne shvatajuci Jokicevu genijalnost i sta je radio.

Posted

Vidis kao, ajde kao Jokic bi mozda i mogao da se poredi, ali ono, Hakim bi ga ubio u napadu, a jadni Nikola bi eto mozda nekad i dao neki poen u napadu.

Posted

Kaze Bilaps - How can you stop him? 

Isti narativ je i za Seka. A Jokic trenutno ima veci prosek poena nego sto su obojica imala u njihovim najboljim sezonama plus 12, 13 ili koliko vec asistencija.

Uvek se provlaci to da su nezaustavljivi. Pa znas sta znaci nezaustavljiv? Sto onda nisu davali preko 30 poena po mecu i pokupili jos prstenova. Mislim, ono, ako si nezaustavljiv, onda mozes i 50 poena u proseku, to znaci nezaustavljiv.

Mnogo se mitova sad pravi oko svega.

Jokic u plejofu ima 27.7-12.3-7.7

Hakim u plejofu ima 25.9-11.2-3.2

Kako je to nezaustavljiv?

Hakim sa 27 godina 18.5 prosek u plejofu. Ne znam da li je povredjen ili sta, ali ono, njegov problem, Jokic se ne povredjuje. Jokiceve brojke su konstantne.

Ok, mozda ako se gleda Hakim u apsolutnom prajmu i kad mu je bas dan, ali ono, ne mogu se tako posmatrati karijere.

I Vavrinka u prajmu kad mu je bio dan je mlatio Novaka.

Posted

Cu, Jokic ne bi mogao da ga postuje. :D

Da igraju 1:1 pa da pricamo. U kosarci Jokic >>> Hakim. Nije ni diskusija vise.

Posted

Prajm Šek > Hakim ~ Jokić > Admiral > Juing

Ja bih ovako poređao. 

Posted

postoji topik o jokicu koji je napravljen bas za ovakve diskusije

uzivajte ljudi u najboljem igracu koji se pojavio na ovim prostorima, manite se narativa likova sa dna medijske kace koji ce napisati bukvalno bilo sta ne bi li izmamili kakvu reakciju

• +1 2
Posted

Hakeem je moj omiljeni igrac, i verovatno ce ostati tu, ali koliko je Hakeem bolji defender od Jokica, toliko je ovaj bolji ofanzivni igrac, pa jos na kvadrat. Bukvalno je neuporedivo. 

Evo jedna tabelica pre pocetka ove sezone:

GNTw3y6aIAAfQ_D?format=jpg&name=large

Ovo je toliko nenormalno da ne znam sta moze da se doda... ljudi ne shvataju koliko Jokic poboljsava druge. Slusao sam negde da su poslednje tri sezone, a Nuggetsi nisu bili slina u te tri sezone, Nuggetsi ortg sa Jokicem vs Nuggetsi bez Jokica su 3 rezultata u top 10 ikada. Prvi je Kobe u 2006. zatim Jokic, s time da Jokic ima kao sto rekoh jos 2 rezultata u top 10. Inace, ta rekordna sezona Kobea, Lakersi su sa Kobeom imali 18.9 bolji ortg nego bez Kobea. Jokic ima dva puta 18. nesto i jednom 17. nesto... 

Ove sezone, posle prvih 10 tekmi, ta razlika je skoro 40. To je toliko suludo, da ne moze da se poveruje.

Covek vec ima najveci PER u jednoj sezoni, i ove sezone je prestigao Jordana za career PER(to se racuna i sezona ipo dok je ulazio s klupe)

Vec ima najveci BPM u jednoj sezoni. 

Njegov win share/48 je u poslednjih 5 godina veci nego bilo koji petogodisnji period koji su imali Jordan ili LeBron. Hakeem u karijeri nije bio ni blizu toga, ali ni blizu. 

To koliko Jokic utice na uspehe svog tima u poslednjih 5 godina, to je Jordan peak, LeBron peak, Kareem u Milwaukeeju. To je to. I Steph 2016. kad je bio unanimous MVP, on je u jednoj sezoni dosao na taj nivo. Bukvalno Jordan, LeBron, Kareem i Jokic. Giannis i Durant u njihovim MVP sezonama su prisli .300 WS/48, ali i dalje nisu bolji od najlosije Jokiceve sezone u poslednjih 5 godina. 

Te price kako on nesto ne bi mogao, to macku o rep... To je prica debelog Perka kako da mu se Ewing pojavio, Jokic bi se rasplakao i pobegao kuci... Bukvalno ista sranja koja je Skip prodavao za LeBrona, kako ovaj ne bi mogao 90ih to sto radi sada jer je sada mekana kosarka

• +1 3
  • Hvala 3
Posted
5 hours ago, Hele said:

Uzece ako mu dovedu nekog danasnjeg Drekslera, pre nego sto igracki izlapi:fantom:

Posted
8 hours ago, Hele said:

Slicno ce biti i sa Vembijem, ako ostane ovakav kakav jeste. U glavi ce ljudi imati njegovu visinu i kako se krece sa tom visinom, pricace se o njemu kao o mitskom bicu, a zaboravice se da to nije bas tako dominantno izgledalo na terenu i da je davao jednu 50, drugu 10 koseva. Naravno, Viktoru zelim da nastavi da napreduje i uhvati ritam i bude konstantan, ali kazem, kad bi citavu karijeru imao kao ove dve prve dve sezone, stvorili bi se mitovi o njemu na osnovu hajlatsa, iako u stvarnosti to bas i nije tako dominatno izgledalo, narocito ne konstantno..

Da se vratimo na Vembija, nevezano za ovu gore pricu, prvih 50 poena nocas. Iako mu naravno ne mogu, a i da mogu, ne bih hteo da mu odredjujem nacin na koji igra, sada je meni iz ugla hajlajts navijaca ovo dosadno, iako ne potcenjujem i ne umanjujem. Jednostavno, ono zadovoljstvo gledanja Vembija dolazi iz njegove dominacije pod kosem i izivljavanjem nad protivnicima koji izgledaju kao deca, a ne od gledanja njegovih deset ili koliko vec postignutih trojki.

Svakako, svaka cast i cestitke

Protiv tih pacenika bi i Tristan Vukcevic ubacio 50+ poena:fantom:

Posted (edited)
5 hours ago, Arigato said:

Kapiram ja hvalisanje Jokića, ali on dobija prideva u NBA taman koliko zaslužuje. Da njega zanima istorija i titule, on bi prešao u drugi tim, ovako može da trubi kao svojevremeno Lilard kada je pričao o loyalty, a izgledao je u svom prajmu tek nešto manje značajniji od Karija. 

Lebrona, Durenta, O Nila, Džabara i sve ostale je zanimala istorija i oni su uradili nešto od toga. Ovako, Jokić će najverovatnije da ostane sa bilansom od jedne titule, nekoliko timova all NBA i ako zakači još neku MVP nagradu.

Nisu sve tittule jednake:fantom: On je usao u istoriji sve i da se penzionise veceras. Vrednija je ona koja se zaradi posteno a ne prostituisanjem:)

Edited by Micko8