Yesterday at 10:361 day P.s.Nielsen sad meri koliko ukupno ljudi gleda utakmice van kuće, tj u kafani. Pre su brojali samo domaćinstva. Njih 50 ili 300 koji gledaju u kafani su se pisali kao jedan ili dva gledaoca, a sad ih sve popišu.
Yesterday at 10:401 day Možda ne bi bilo smešno da isti autor nije pre godinu dana pisao svoje čuvene analize i explainer threads kako su se mediji prošli put zajebali i dali 25 milijardi za 10 godina i da će sledeći put biti oprezniji jer je slaba gledanost.Kad ono novi ugovor 75 milijardi
Yesterday at 11:281 day 51 minutes ago, omiljeni said:Ma kakvi. Ilegalne streamove koristi mizeran broj ljudi.Ovde se radi da te fale milioni gledalaca. Npr 90s imao 25 miliona, a sad oko 10-11 milionaIzgubio si više od polovine gledalaca. Plus ovo je jabuke vs narandže jer je populacija u medjuvremenu porasla oko 25%Ilegalni stream gledaju npr desetine, eventualno stotine hiljada ljudi, to je kapljica u moru.onda se moguce je, desila neka zhesca difersifikacija sadrzajamislim da sam negde video kako nikada niti jedan tv show nece primirisati gledanosti seinfelda a zivimo u zlatno doba tv serija.ali game of thrones i ostale top of the pops zanimacije nisu ni za prici 1997. i saji.zivimo u vremenu nisha, pa je sigurno i wnba (da se zadrzimo na basketu) skocio sa 0.01% na neki procentictako verovatno i ostali sportovi, pomenuti streaming servisi i ciao90ih ces mozda gledati finale basketa iako ne gledas basket, jer jednostavno nema nista drugo x svi to gledaju pa je hajpne tvrdim nista i dalje razmisljam naglas.
Yesterday at 11:451 day proslo vreme za edit ali da pejstujem to sto sam pomenuo u prethodnom postuNielsen estimated that 76.3 million viewers tuned in to the last episode of Seinfeld, making it the fourth most watched television finale since 1960. That’s an astronomically high number by any era’s standard, especially today’s. In a world where the NFL and almost nothing else consistently pulls in huge audiences, there are barely any truly widely watched scripted shows left. “There’s only the Super Bowl,” Mandel says. “Once a year. And we can all just kind of go, ‘We were all watching it.’ People don’t understand that that used to exist with TV shows, and it happened more frequently than you would think.” The monoculture’s last gasp may have been in 2019, when 19.3 million people watched the Game of Thrones finale. Four years later, the Succession finale–the TV event of the year—drew only 2.9 million. The ’90s were just different. In those days, Herb Scannell was the president of TV Land. The cable channel, which hit the airwaves in 1996, had a lineup full of classic shows. When it came time to program something opposite the Seinfeld finale, Scannell decided to simply give up. “We’d have a weekly meeting and somebody said, ‘What are we going to do about Seinfeld?’” Scannell remembers. “I was like, ‘Oh, what are we going to do about Seinfeld?’” Then one of his colleagues had an idea. What about putting up a version of a “Gone Fishin’” sign? “We want to be watching [Seinfeld]. We’re TV fans,” Scannell says. “Isn’t our audience TV fans? Won’t they want to watch it, too?” So, during the Seinfeld finale, the only thing that appeared on TV Land was a title card that read, “We’re TV fans, so … we’re watching the last episode of Seinfeld. Will return at 10 p.m. ET, 7 p.m. PT.”
Yesterday at 11:591 day 1 hour ago, Venom said:Možda ne bi bilo smešno da isti autor nije pre godinu dana pisao svoje čuvene analize i explainer threads kako su se mediji prošli put zajebali i dali 25 milijardi za 10 godina i da će sledeći put biti oprezniji jer je slaba gledanost.Kad ono novi ugovor 75 milijardi omiljeni konstantno piše o američkom sportu sa visine stefana nemanja kako priča o dinastiji nemanjića i konstantno ga ljudi ispravljaju, evo sećam se kako mu je kojot objašnjavao NIL u koledž košarci, ali ne vredi, realnost nije briga na koju se on obazire.
Yesterday at 12:501 day Game of Thrones je imao veću gledanost nego Seinfeld. Poslednja i još par epizoda Seinfelda će ostati rekorderi možda i zauvek (uz MASH), ali u proseku je GoT gledaniji.Zlatno doba televizora je prošlost ali vrhunski proizvod i dalje može da ima ogromnu gledanost.Što se tiče novca, rast ugovora je prirodna stvar u celoj toj industriji zabave. Tu se dogodila eksplozija profita u bukvalno svim granama. npr Sara Džesika Parker sad verovatno zaradjuje više za ovu novu seriju nego što je zaradjivala od prajm Sex and City. Iako ta nova and just like that serija ne može ni da mašta o toj gledanosti od pre 25 godina.Danas maltene svaki iole uspešniji film u bioskopima zaradi više nego Terminator 2 ili Titanic ili LotR, ali svako normalan zna da je bioskop u teškoj buli i da filmskoj industriji predstoje vrlo rutava vremena.Fortnite samostalno zaradjuje mnogo više nego kompletna industrija igrica od pre 15-20 godina. Taylor Swift zaradjuje samo koliko Beatles, Michael Jackson, Gunsi i Madona nisu mogli zajedno.Naravno da će nba u 2025 zaradjivati mnogo više nego u 1997 ili 2005. To je nešto što je kao činjenica interesantno samo na ppp forumu.Kad je nfl potpisao tv ugovor odmah su išle procene koliki će biti nba ugovor. To se dešavalo pre 4-5 godina, u vreme korone. Odtad su baš svi iz te industrije nagadjali koliko će nba da dobije. 95% tih procena je išlo oko 75 milijardi. Opreznost se ogleda u tome što su procene bile za 10 godina a ugovor koji je potpisan je za 11Sad isto tako nagadjaju kakav će biti sledeći nfl ugovor. Aktuelni ugovor je 110 bn i važi od '23 do '33, ali je već izvesno da će liga izaći iz tog ugovora čim bude imala opciju za to. A ta opcija se otvara biti za par godina. Mislim da je u pitanju kraj sezone '28 ili možda '2910 bn apy im je premalo i sigurni su da mogu uzimati dosta više. ali njima gledanost konstantno raste.Takve, pa čak i dosta veće ugovore bi sad imao i nba da su zadržali gledanost iz 90s, ali jbg, grupi forumaša je prioritet da se šibate sa zli glintićem, pa upirete da je nba nikad lepša nikad bolja i nikad uspešnija. iako takva tvrdnja teško može da bude dalje od istine.
Yesterday at 12:541 day 3 minutes ago, omiljeni said:Danas maltene svaki iole uspešniji film u bioskopima zaradi više nego Terminator 2 ili Titanic ili LotRHaha malo si se zaneo ovde....
Yesterday at 13:041 day 13 minutes ago, omiljeni said:Kad je nfl potpisao tv ugovor odmah su išle procene koliki će biti nba ugovor. To se dešavalo pre 4-5 godina, u vreme korone. Odtad su baš svi iz te industrije nagadjali koliko će nba da dobije. 95% tih procena je išlo oko 75 milijardi. Znači 95% ljudi je bilo u pravu, al ti moraš po svaku cenu da budeš u onih 5%.
Yesterday at 13:321 day Šta sam se zaneo? danas random filmovi poput Moana 2 rutinski probiju milijardu na box office, a pre LotR je to bilo nezamislivo.kojot o NIL meni nije rekao ništa što nisam već znao. ne što sam ja neka velika sveznalica, nego što to znaju baš svi koji to prate. Nismo kojot i ja ništa spektakularno i ekskluzivno pisali. samo je on bio malo previše optimističan.Kojot je ozbiljan forumaš i da ppp ima još jednog ili dva-tri kojota onda bio to bio forum vredan čitanja i pisanja. Ali ppp ima Venoma pa je sve to gubitak vremena.
Yesterday at 13:381 day 3 minutes ago, omiljeni said:Šta sam se zaneo? danas random filmovi poput Moana 2 rutinski probiju milijardu na box office, a pre LotR je to bilo nezamislivo.kojot o NIL meni nije rekao ništa što nisam već znao. ne što sam ja neka velika sveznalica, nego što to znaju baš svi koji to prate. Nismo kojot i ja ništa spektakularno i ekskluzivno pisali. samo je on bio malo previše optimističan.Kojot je ozbiljan forumaš i da ppp ima još jednog ili dva-tri kojota onda bio to bio forum vredan čitanja i pisanja. Ali ppp ima Venoma pa je sve to gubitak vremena.Titanic je 4. na listi najuspešnijih filmova, LOTR ROTK je 31, moana nije pravilo, nego izuzetak. U TOP 50 ima jako malo "random" filmova tj onih za koje iz ovih ili onih razloga, nebitno kojih, ne bi smo očekivlai da se tamo nađu. Ne da je nešto preterano bitno ali da je redovna pojava, nije.
Yesterday at 13:581 day 1 hour ago, omiljeni said:Game of Thrones je imao veću gledanost nego Seinfeld. Poslednja i još par epizoda Seinfelda će ostati rekorderi možda i zauvek (uz MASH), ali u proseku je GoT gledaniji.Zlatno doba televizora je prošlost ali vrhunski proizvod i dalje može da ima ogromnu gledanost.to verovatno kada gledas nekakav ukupan broj gledanja. jer, visi na straming servisunema sanse da ima bolje brojke live, tj onog trenutka kada se emituje premijernouostalom, o tome i govori onaj isecak iz teksta
Yesterday at 14:141 day 28 minutes ago, omiljeni said:Šta sam se zaneo? danas random filmovi poput Moana 2 rutinski probiju milijardu na box officenajjace da je diznijeva produdza od 150 miliona neki tamo random film lol, samo sedam filmova izaslih 2024 je imalo toliki budzet, finansijski je to elita elite28 minutes ago, omiljeni said:Ali ppp ima omiljenog pa je sve to gubitak vremena.da npr tvoj doprinos je da pausalno prdis uz redovno odsustvo cinjenica1 hour ago, omiljeni said:upirete da je nba nikad lepša nikad bolja i nikad uspešnija. iako takva tvrdnja teško može da bude dalje od istine.i klasican omunjeni zahvat budzenja vise odvojenih tvrdnji u jednu kako bi se osporavanjem te jedne oborilo i sve ostalo. ne znam ko je tvrdio da je najuspesnija, a da je nikad bolja i lepsa se slaze vecina upucenije kosarkaske javnosti. bivsi stariji igraci malo manje jer jbg ciganin svoga konja ali ne znam ko od boljih novinara tvrdi drugacije, da ne pricam o trenerima
Yesterday at 14:171 day 1 hour ago, Mil@n said:Haha malo si se zaneo ovde....On 28. 5. 2025. at 20:05, zorglub said:Prezupčio si dobrano s platama...Malo ga bune brojke, jedino mi nije jasno zbog čega, bukvalno stvari koje se izguglaju za minut.
Yesterday at 17:311 day ček, omunjeni napisao da je već krajem 70s i početkom 80s bilo nba igrača koji su zarađivali milion po sezoni. čova mi uleće sa ajde bre ne lupetaj omunjeni i prilaže magic i bird rookie ugovore. gledam šta priča, i onda on kao aha vidi stvarno bilo je i tad igrača sa tolikim ugovorima. ali mi sad, pet dana kasnije, opet prileće sa "dobrano si prezupčio". i sve to u kontekstu priče da li bi praja zaradio kintu da je nekim slučajem iz partizana otišao u nba. moana 2 ili jurassic park 9 ili real life verzije simbe, aladina i moglija, to su meni random filmovi. takvih filmova ima bar jedan mesečno.zarade više nego spielbergov orginalni jurassic park. taj film je bio jedan od filmova koji je obeležio dekadu. ogroman hajp. nba tim je izabrao ime zbog tog hajpa. kod nas je u to vreme bilo teško sranje i bili smo izopšteni iz sveta, ali opet nije postojao kamen ispod kog si mogao da se skloniš od tog hajpa. a danas milijardu na box office uzme film koji ogromnom delu populacije kompletno prodje ispod radara. ja da nemam klince u nižim razredima osnovne nikad u životu ne bi čuo za moanu 2 i većinu tih filmova.titanik bi danas zaradio desetine milijardi. ali to se neće desiti jer je bioskop kao industrija u buli i ko zna da li će i u kakvom obliku preživeti.o tome se radi, to što zarađuješ milijarde ne znači automatski da si uspešan i da je pred tvojim biznisom svetla budućnost. nba je 1 od primera za to. bioskop je mnogo drastičniji primer. u sportu je evropski fudbal mnogo drastičniji primer. nba je mnogo iznad njih i još uvek je veoma profitabilan biznis, ali ko misli da liga sa bukvalno prepolovljenom publikom nije u problemu, taj nije baš baždaren.@uini to za game of thrones su podaci tipa broj ljudi je pogledao epizodu unutar 24h od premijernog emitovanja epizode. meni je to legit gledanost koja može da se poredi sa seinfeldom. nije kao ovo što titaniku sabiraju za sve projekcije u poslednjih 30 godina.kad ljude nešto baš interesuje to ima veliku publiku. i nije to samo nfl. koledž basket je takodje daleko od svog istorijskog peaka, ali je f4 finale pre 2 meseca gledalo skoro 20 miliona. ženska koledž košarka je prošle godine imala utakmicu sa skoro 20 miliona. to zvuči bizarno, ali nba u poslednjih 8-9 godina nije dobacila do gledanosti 1 utakmice ženske košarke.