Mil@n Posted November 11 Posted November 11 1 hour ago, 1n54jd3r said: @Mil@n uporedi ga sa Bogdanom pa razmisli koliko to role player moze da se razvuce u definiciji. Jovic ce gotovo sigurno imati jacu NBA karijeru. Ne znam kako definišemo jaču, po meni neće nikad biti blizu 20ppg što bih okarakterisao kao jaču. Po ugovoru možda, pre će biti lik tipa 15-7-5, po meni mu je to best case scenario. Ali pitanje je dokle će i ko ćemu davati 20ak minuta po utakmici ali kada ne bude prospekt što i dalje jeste pa se nadaju da će se vratiti ti minuti kroz iskustvo i napredak. Evo npr Bogdan, šta bi mogao u NBA da nema šut kakav ima? Realno malo toga, nije previše brz, nije jak za česte prodore i kontakt igru, ali zahvaljujući šutu je dogurao do svega 17ppg za 30ak minuta u prošloj sezoni, dok mu je prosek u karijeri oko 15ak.
1n54jd3r Posted November 11 Posted November 11 1 minute ago, Mil@n said: Ne znam kako definišemo jaču, po meni neće nikad biti blizu 20ppg što bih okarakterisao kao jaču. Po ugovoru možda, pre će biti lik tipa 15-7-5, po meni mu je to best case scenario. Ali pitanje je dokle će i ko ćemu davati 20ak minuta po utakmici ali kada ne bude prospekt što i dalje jeste pa se nadaju da će se vratiti ti minuti kroz iskustvo i napredak. Evo npr Bogdan, šta bi mogao u NBA da nema šut kakav ima? Realno malo toga, nije previše brz, nije jak za česte prodore i kontakt igru, ali zahvaljujući šutu je dogurao do svega 17ppg za 30ak minuta u prošloj sezoni, dok mu je prosek u karijeri oko 15ak. Jovic za 3-4 godine moze opusteno da nadmasi statistiku i uticaj na igru ekipe no sto je Bogdanov prime time u NBA. Nisu kosarka samo poeni.
Mil@n Posted November 11 Posted November 11 9 minutes ago, 1n54jd3r said: Jovic za 3-4 godine moze opusteno da nadmasi statistiku i uticaj na igru ekipe no sto je Bogdanov prime time u NBA. Nisu kosarka samo poeni. Može, samo ne vidim čime će. 1
Hele Posted November 11 Posted November 11 Nikoli pre svega treba da bude zdrav pa cemo videti. To je prvi uslov. Ako ovako bude svako malo povredjen, tesko da ce ikad moci da napreduje.
uini Posted November 11 Posted November 11 1 hour ago, 1n54jd3r said: NBA da...nisam pominjao generalno klupsku i/ili reprezentativnu na nba i mislim.
kralj Posted November 11 Posted November 11 Ma naravno, bilo bi sjajno da dostigne Bogdana. Skoro pa best case scenario. I ja mislim da će dobiti drugi ugovor, ali to ništa ne znači, imao ga je i Poku. Jović u svojoj trećoj sezoni ima idealnu priliku, gotovo da na svojoj poziciji nema nikakvu konkurenciju, ali ne uspeva da ugrabi veću ulogu nego prošle godine. Drugo, svi trejd kapaciteti su mobilisani da se baš tu pojačaju i nemaju ništa protiv da ga daju. Kako bi trebao da izgleda taj iskorak u trećoj sezoni pogledati pod CB (uzeo sam njega jer su iste godine sa sličnih pozicija birani). Zašto se uopšte insistira na ulozi role playera? 85% lige su role players. 1
Micko8 Posted November 11 Posted November 11 (edited) Mali Jovic ce posle isteka ovog ugovora najverovatnije nazad u Evropu. Modza ga Majami nekome prosledi u nekoj razmeni pa se mozda zadrzi negde extra jos sezonu ili dve. On na zalost uopste ne koristi dobro svoju minutazu a vidim poceli su da mu je i skracuju. On da bi uspeo da se nametne nekoj ekipi u NBA mora da igra mnogo vise sa loptom, sto mu je jaca strana uz onu visinu. Takvu slobodu u Majamiju nikada nece dobiti, uz to uvek vuce neke povrede, nikada nije 100% spreman. Na svakom doskoku uvek sledi nova grimasa. Edited November 11 by Micko8 1 1
Hele Posted November 11 Posted November 11 1 hour ago, kralj said: Ma naravno, bilo bi sjajno da dostigne Bogdana. Skoro pa best case scenario. I ja mislim da će dobiti drugi ugovor, ali to ništa ne znači, imao ga je i Poku. Jović u svojoj trećoj sezoni ima idealnu priliku, gotovo da na svojoj poziciji nema nikakvu konkurenciju, ali ne uspeva da ugrabi veću ulogu nego prošle godine. Drugo, svi trejd kapaciteti su mobilisani da se baš tu pojačaju i nemaju ništa protiv da ga daju. Kako bi trebao da izgleda taj iskorak u trećoj sezoni pogledati pod CB (uzeo sam njega jer su iste godine sa sličnih pozicija birani). Zašto se uopšte insistira na ulozi role playera? 85% lige su role players. 1. Ajde da ne donosimo zakljucke posle 9 utakmica 2. CB je dve godine stariji
Hele Posted November 11 Posted November 11 Mene ovo podseca na Tipsarevica i Troickog. Ljudi bili 8. i 12. na svetu i da nije bilo Novaka, bili bi superstarovi i slavljeni ovde. Boba Zivojinovic je bio 19. i slavljen je kao bog sporta, a ovi bili daleko bolje plasirani od njega i sad se prakticno ljudi sprdaju sa njima u fazonu - kakvi crni Troicki i Tipsarevic. Tako i sad posle Jokic, Jovic sa 21. godinu je odmah propao jer ima skoro 10 poena u proseku. Bogdan u njegovim godinama jos igrao u Partizanu, Bjelica u Zvezdi... ovi sto su odlazili u NBA tako mladi nisu nista bili bolji od njega, osim Jokica. Stojakovic je imao tih 8,4 poena sa 21/22 godine. Pa nece svako biti Jokic jbt. Bukvalno nije ni blizu da se vrati u Evropu, na putu je da bude jedan stabilan role igrac tamo i neki treci, cetvrti peti igrac reprezentacije. Malo li je? Ako bude jos bolje, odlicno. 1
Fins fleet Posted November 11 Posted November 11 Jokic je uzeo MVP pre 5 godina i od onda napreduje svake godine. Covek je Nole u telu medveda. 5 3
kralj Posted November 11 Posted November 11 2 hours ago, Hele said: 1. Ajde da ne donosimo zakljucke posle 9 utakmica 2. CB je dve godine stariji A da je obrnuto, bilo bi CB je dve godine mlađi, naravno da se više napreduje sa 21, nego sa 23, etc.... Svakako da ne možemo pouzdano da znamo ni posle 9 ni 69 utakmica. Inicijalan post je i započeo sa "ako ne napravi iskorak....". Meni bi on igrao komotnih 30 minuta po utakmici u ovakvom rosteru, ali za sada ne igra i nešto nema indicija da će igrati više. Naprotiv, leš Kevina Lava mu je starter.
Venom Posted November 11 Posted November 11 Nikola Jović ima sasvim solidnu perspektivu. To što nije već sad mnogo važan šraf u ekipi ne znači puno, ponovo ne u toj ekipi gde je on. S druge strane NBA je ultra konkurentna gde ima hiljade igrača koji bi nekog zadavili samo da se nađu na rosteru i može uvek lako da se desi da ispadneš jer ti se tako zalomilo. Npr. mogli su da ga pošalju u Portland za Lillards, pa tamo Billups proceni da mu ne treba, jer eto takvog je mišljenja i to mu bude to.
bradilko Posted November 13 Posted November 13 jos jedna odlicna utakmica. gsw dobio dalas. kari na kraju resio. 1
Have_Fun Posted November 13 Posted November 13 Al' su se zabavljali Klej i on 😀 Fino su se provocirali
Recommended Posts