Jump to content

NBA 24/25

Featured Replies

• Popular Post
55 minutes ago, garmonbozia said:

ali bi mi svakako najdraže bilo da Indijana uzme titulu.

Sve što možemo je da navijamo... I na kraju Halibartonov ćale da upadne u teren skoči pred Šaija uvati se za patku i viče "flop this FLOP THIS!!!".

• Replies 6.8k
  • Views 326.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Bio je Muslim Family Night (ne znam šta je to tačno). Utakmica je bila prava prvenstvena revijalna, barem od druge četvrtine, s garbage time krenuo već poćerkom četvrte. Zakasnili smo jer je potpuno n

• kralj
    kralj

Prethodni put kada je potpisan ovako uzasan dokument kao što je MPJov ugovor, na ovim prostorima se desio 27.mart.

• goofs
    goofs

Posted Images

7 hours ago, reg said:

Ko je beše napisao da je ova serija na Zapadu kvalitetnija od Indijane i Niksa?

Ja sam krivac i ostajem pri tome. Istok je neizvesniji ali meni košarka koja se igra tamo ne leži. Dok gledam neke delove tih mečeve‚ na momente imam potrebu da ustanem i uradim nešto u kuhinji, operm sudove, bilo šta da neke stvari dovedem u red.

Niksi u tome kolo vode, deluje kao da znaju da na organizovanu odbranu nemaju rešenja pa pribegavaju divljanju dok Indijana smišljeno diže tempo i polovično se u tome snalazi.

Intenzitet individualnih duela na zapadu je bio jači, okc je posebno dsciplinovana i kao posmatraču laiku mi to stvara manje konfuznu sliku.

@Muzzy , knicksi & pacersi su otprilike dve krajnosti nba stilova, ne kapiram baš kako si uspeo da ti smetaju stilski obe ekipe ( :

knicksi su iso-heavy, individualno usage-heavy (nije da divljaju, nego su ultra fokusirani na brunsona i townsa), dok pacersi, kao što je simmons primetio, igraju otprilike 5 seconds or less, odnosno, izizetno brzo, kolektivno i sa puno protagonista.

u tom smislu se mogu porediti sa thunderima, koji igraju brzo (ne baš na pacers brzini ali brzo) i sa 10ak igrača (kao i pacersi).

po meni je osnovna razlika između istoka & zapada (osim u kvalitetu, koji poslednjih decenija tradicionalno preteže na zapad ali mislim da ove sezone to nije slučaj) prilično veštačka, odnosno, napravljena tako da podilazi različitim ukusima publike na istoku ili na zapadu; sudijski kriterijum na zapadu je generalno bliži knjizi pravila, dok se na istoku poslednjih sezona lože da povrate taj neki borbabre zonfić, pa onda puštaju makljažu i po potrebi friziraju lakše dinamiku tekme.

što se samog stila igre tiče, ne vidim neku jasnu podelu istok vs zapad, o kvalitetu da ne pričamo, mada znam da je to jeres.

Edited by uini

Poprilično se slažemo, samo drugačije pišemo laugh. Uglavnom, meni vizuelni efekat tog duela pali ocd.

Čak mislim da bih uživao u suspensu da gledam live.

Edited by Muzzy

1 hour ago, Muzzy said:

Ja sam krivac i ostajem pri tome. Istok je neizvesniji ali meni košarka koja se igra tamo ne leži. Dok gledam neke delove tih mečeve‚ na momente imam potrebu da ustanem i uradim nešto u kuhinji, operm sudove, bilo šta da neke stvari dovedem u red.

Niksi u tome kolo vode, deluje kao da znaju da na organizovanu odbranu nemaju rešenja pa pribegavaju divljanju dok Indijana smišljeno diže tempo i polovično se u tome snalazi.

Intenzitet individualnih duela na zapadu je bio jači, okc je posebno dsciplinovana i kao posmatraču laiku mi to stvara manje konfuznu sliku.

Kod mene obrnuto, taj poriv dobijem kada gledam OKC i Minesotu, dok Indijana i Niksi izgledaju kao zanimljiva partija basketa na ulici zbog koje si zastao i zaboravio gde si krenuo.

Na kraju će ispasti da je Denver ovag bangav i glup jedini mogao da se približi i uzme meru Oklahomi.

1 hour ago, uini said:

što se samog stila igre tiče, ne vidim neku jasnu podelu istok vs zapad

Ma naravno da je to žešća redukcija, ko kad bivši igrači bumeruju kako ne mogu više da gledaju ligu jer danas "svi samo pripaljuju trojke"

4 hours ago, uini said:

@Muzzy , knicksi & pacersi su otprilike dve krajnosti nba stilova, ne kapiram baš kako si uspeo da ti smetaju stilski obe ekipe ( :

knicksi su iso-heavy, individualno usage-heavy (nije da divljaju, nego su ultra fokusirani na brunsona i townsa), dok pacersi, kao što je simmons primetio, igraju otprilike 5 seconds or less, odnosno, izizetno brzo, kolektivno i sa puno protagonista.

u tom smislu se mogu porediti sa thunderima, koji igraju brzo (ne baš na pacers brzini ali brzo) i sa 10ak igrača (kao i pacersi).

po meni je osnovna razlika između istoka & zapada (osim u kvalitetu, koji poslednjih decenija tradicionalno preteže na zapad ali mislim da ove sezone to nije slučaj) prilično veštačka, odnosno, napravljena tako da podilazi različitim ukusima publike na istoku ili na zapadu; sudijski kriterijum na zapadu je generalno bliži knjizi pravila, dok se na istoku poslednjih sezona lože da povrate taj neki borbabre zonfić, pa onda puštaju makljažu i po potrebi friziraju lakše dinamiku tekme.

što se samog stila igre tiče, ne vidim neku jasnu podelu istok vs zapad, o kvalitetu da ne pričamo, mada znam da je to jeres.

jebem li ga, al u ovom PO i na zapadu je pustena ozbiljna tuca i hvatovi u grcko rimskom stilu

samo thunderima od ovoga sto sam gledao. dubs-rockets, lakers-nuggets i jos nesto sto sam video bilo kulturiska

KAT bi bio za klasu bolji igrač da nije ovako priglup. Kakve idiotske faulove pravi čitav život, kakva somina.

WE have no choice !

Lets go!

^laugh

Ne zna ni on jadan što je glup, ali bar priznaje i razume da je glup, to je uvek plus 😀

Ne zeli reci da je kriv, hocu reci da nije iznenadjenje da ga je neka tuzila.