freakns Posted November 11 Author Posted November 11 ljudi gledaju NBA tako sto pogledaju Jokicev box score, pa misle da je Jovic skart... Jovic je veoma dobar role player. zabosce on 10 milki ugovor 2
Hele Posted November 11 Posted November 11 1 hour ago, kralj said: Dođosmo do toga da im porediš konstituciju. Ne poredim.
pbg12345 Posted November 11 Posted November 11 1 hour ago, Кристофер Лумумбо said: Ma gde, nemaju dodirne tacke. Jovic ne igra prazne minute kao Poku i jasno je da pripada tu, za Pokua nismo sigurni ni da ne Eurocup igrac. Jovic ce dobiti drugi ugovor u nba, tu nema dileme. ma sumanuto potpuno on je u startu u kracem periodu te godine sticajem okolnosti uskocio u ulogu koja je bila iznad njegovog tadasnjeg rejtinga kao 19 godisnjeg rukija iz evrope sa kraja prve runde drafta pa onda opet u dobroj meri sticajem okolnosti upao u prvu petorku proslogodisnje finaliste ( u tom trenutku) + igre na svetskom prvenstvu i onda neki ljudi ocekuju da on nastavi ubrzan rast iz te pozicije sto nije realno, pogotovo sto je usao u seriju povreda on je tek napunio 21 godinu u trecoj godini u ligi ima za 20 min 10poena uz 50% suta i 40% za 3 i jos vaznije na terenu i po statusu u ekipi se jasno vidi da je on na pravom putu
Hele Posted November 11 Posted November 11 Jovic da se vrati bi bio vrhunski EL igrac, Poku se bori za minute u Partizanu. Jovic je bio u prvoj petorci i jedan od bitnijih igraca ekipe koja je uzela srebro, a i ove godine bi na OI imao tu ulogu da nije bio povredjen. Poku nije usao u 12.
Amos Posted November 11 Posted November 11 Ja sam poredio 2nd i 3rd year Pokua sa Jovićem, sa kojim deli sličnu minutažu i učinak, uz konstataciju da će morati bolje od ovoga i da mu se pruža sasvim dobra šansa da igra. Nisam pominjao današnjeg Pokua, eurocup, ugovore od 10 miliona ili bilo šta drugo što ste zamislili. Naravno da može zabiti ugovor od 10 miliona, ko je to uopšte sporio. Jednostavno, moraće malo da zapne i bude bolji.
Mil@n Posted November 11 Posted November 11 Pa u današnjoj NBA ugovor od 10 milki ide u prilog ovome što govore Amos i Kralj. Pitanje je šta se od čoveka očekuje ali cenim da on neće napredovati mnogo više od ovoga što igra sada. U 21. godini si poprilično formiran igrač. Za nešto više morao bi da ima loptu mnogo više u rukama, i sam da inicira dešavanja na terenu, da sam kreira ali ne znam koliko on to može, ostaje mu da ćoškari, šutira trojke i uglavnom poentira iz tranzicije, kontri i polukontri kao sada a NBA je pun takvih igrača. To "role igrač" se sve više koristi da se zamaskira nedostatak bilo kog izrazitog kvaliteta. 2 1
Hele Posted November 11 Posted November 11 Daj, bre. Role igraci opstaju po 20 godina u NBA-u. Neko je sa 21. formiran, velika vecina nije. Role igrac sa 21. godinu moze opstati kao takav, moze napredovati, a moze i propasti. Poku nikad nije bio role igrac. Bio je samo potencijal u ekipi koja je bila na dnu i puna mladih gde se gledalo ko valja, a ko ne. Evo ti ga Braun iz Denvera koji je dve godine stariji od Jovica pa vidi gde je sad, a gde je bio pre dve godine. Pre dve godine je tek bio ruki sa dosta gorim ucinkom i minutazom od Jovica, a vidi ga sad. Nista nije zagarantovano za Jovica, ali njemu svakako ne visi opstanak u NBA-u i nije za poredjenje sa Pokuom. Da bi bio kao Poku tek treba da ode u krs ekipe pa da ga odatle isto izbace kad vide da ne moze ni tu nista.
Mil@n Posted November 11 Posted November 11 1 hour ago, Hele said: Daj, bre. Role igraci opstaju po 20 godina u NBA-u. Neko je sa 21. formiran, velika vecina nije. Role igrac sa 21. godinu moze opstati kao takav, moze napredovati, a moze i propasti. Poku nikad nije bio role igrac. Bio je samo potencijal u ekipi koja je bila na dnu i puna mladih gde se gledalo ko valja, a ko ne. Evo ti ga Braun iz Denvera koji je dve godine stariji od Jovica pa vidi gde je sad, a gde je bio pre dve godine. Pre dve godine je tek bio ruki sa dosta gorim ucinkom i minutazom od Jovica, a vidi ga sad. Nista nije zagarantovano za Jovica, ali njemu svakako ne visi opstanak u NBA-u i nije za poredjenje sa Pokuom. Da bi bio kao Poku tek treba da ode u krs ekipe pa da ga odatle isto izbace kad vide da ne moze ni tu nista. Nemam ja ništa protiv role igrača, ali kao što rekoh te uloge pripadaju onima koji nemaju izrazitih kvaliteta u igri koji bi ih činili opasnijim, efikasnijim top tier igračima. Mišljenja sam da Jović to nikad neće biti, što nije ništa strašno, naravno. Reci mi koji su po tvom mišljenju 3 najveća kvaliteta u Jovićevoj igri?
Zli Gli Posted November 11 Posted November 11 Nema Jovic mentalitet za nesto vise od role playera, prosto je decko tako sav fin i miran, nema neki svoj beast mode ili sta vec (kao taj pomenuti Braun iz Denvera). Dobice jos ko zna koliko ugovora i zaradice pare jer se NBA razbacuje istim ali da ce biti neki bitan faktor u ligi nekad, teska prica. Vidi se iz aviona da je lik koji se drzi po strani, ne talasa, odgovara mu ta njegova skromna uloga i to je to. Ista ili slicna prica bi bila i u EL, ni tamo ne bi bio lider nijedne ozbiljne ekipe jer nije taj tip. Pokusevski nije vredan komentarisanja uopste, misterija je zasto je on i smatran nekim potencijalom + ona konstitucija jeziva, uzas. 1
Hele Posted November 11 Posted November 11 15 minutes ago, Mil@n said: Nemam ja ništa protiv role igrača, ali kao što rekoh te uloge pripadaju onima koji nemaju izrazitih kvaliteta u igri koji bi ih činili opasnijim, efikasnijim top tier igračima. Mišljenja sam da Jović to nikad neće biti, što nije ništa strašno, naravno. Reci mi koji su po tvom mišljenju 3 najveća kvaliteta u Jovićevoj igri? Pa prvo i osnovno visina. Kosarka je sport visokih ljudi. Ne znam da li smo ranije imali mitove o NBA-u i ljudi su delovali vise i malo falsifikovali podatke ili su danas jednostavno igraci generalno nizi, ali Jokic na primer, koji uopste nije nesto preterano visok, igra se tamo sa njima kao sa decom. I nije sve Jokicev kosarkaski IQ i znanje kako da se postavi, Jokic trenutno je dominantna zver i bio bi ol star igrac i da mu oduzmes IQ koji ima, jednostavno ih razgrce i dominira snagom i visinom. Jovic je tek malo nizi od Jokica i uz tu visinu ima otprilike sve. Visoki ljudi su otprilike cesto prakticno pa operisani od sporta, mnogi se proguraju u NBA ili EL na osnovu visine i tako sto nauce tri fore. Jovic se odlicno krece za visinu, definitivno ima smisla za kosarku, poseduje kosarkaski IQ. Decko je kosarkas, nije neko ko je visok pa su ga obucili da igra. Zna da se otvori, zna da sutne, zna da doda, zna da istrci kontru, zna i da vodi loptu, ima pregled igre, ima ok atleticnost, ume da utrci unutra kad treba, ima nos i za odbranu i ume da cita i ima solidan instinkt, agilan je, ima i solidnu brzinu, solidan raspon ruku... Otprilike ima gotovo pa sve, a kao sto sam rekao, ima ono najbitnije - kosarkas je, a ne covek koji narastao da bude 210 pa su ga malo obucili da izgleda kao kosarkas i radi odredjene stvari. Ima 21. godinu i sad treba da radi na snazi, sutu, odbrani, atleticnosti, eksplozivnosti, driblingu, zastiti obruca... Nista sto se ne moze dovesti na nivo od ok do odlicnog ako si rodjen da budes kosarkas, a nisi priuceni visoki covek. I nekako, ima muda i onu pozitivnu kosarkasku drskost i bezobrazluk.
1n54jd3r Posted November 11 Posted November 11 @Mil@n uporedi ga sa Bogdanom pa razmisli koliko to role player moze da se razvuce u definiciji. Jovic ce gotovo sigurno imati jacu NBA karijeru.
uini Posted November 11 Posted November 11 (edited) 26 minutes ago, 1n54jd3r said: @Mil@n uporedi ga sa Bogdanom pa razmisli koliko to role player moze da se razvuce u definiciji. Jovic ce gotovo sigurno imati jacu NBA karijeru. jovic od bogdana?? izvinjavam se ako sam pogresno interpretirao ali da sada kazes to jovicu, izgrlio bi te i svi bi pevali od topole, do topole. Edited November 11 by uini
1n54jd3r Posted November 11 Posted November 11 1 hour ago, uini said: jovic od bogdana?? izvinjavam se ako sam pogresno interpretirao ali da sada kazes to jovicu, izgrlio bi te i svi bi pevali od topole, do topole. NBA da...nisam pominjao generalno klupsku i/ili reprezentativnu 1
Recommended Posts