Jump to content

NBA 24/25

Featured Replies

31 minutes ago, kralj said:

Ja uopšte nemam neke velike zamerke za Buta, osim oko prošlogodišnjeg drafta. Odlaske KCPa i Brauna je izdiktiralo tržište i fleksibilnost menadžmenta oko aprona.

Kapiram da će i ugovori MPJa i Mareja sad da budu tema, ali ni tu nije imao nekog izbora. CBa je pogodio u čelo, i ovaj centar što se povredio je logičan izbor. KCP i BB idealni. Ok, i Nnaji i Šarić su očajani potpisi, ali i poneki takav ima u svakom timu, plus, možda i ne bi to tako tragično izgledalo da nije bilo fajta u menadžmentu.

Nnaji i Šarić su kriminal, pre toga i Redži Džekson. No najgori sajeb Buta je što je ponesen titulom dao sulud ugovor Džamalu, iako je mogao da sačeka još sezonu i potpiše ga za manje novce, niko živ ne bi platio više za njega.

Jbg, zvuči kao da je imalo rezona, ali ih je zakopalo realno, a tad se već znao okvir novog CBA ugovora, kecelje i to.

• Replies 7.1k
  • Views 346.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Bio je Muslim Family Night (ne znam šta je to tačno). Utakmica je bila prava prvenstvena revijalna, barem od druge četvrtine, s garbage time krenuo već poćerkom četvrte. Zakasnili smo jer je potpuno n

• kralj
    kralj

Prethodni put kada je potpisan ovako uzasan dokument kao što je MPJov ugovor, na ovim prostorima se desio 27.mart.

• goofs
    goofs

Posted Images

6 minutes ago, napadaj said:

Amose, kad kreću radovi na dogradnji sprata?

Završavam venjak sledeće nedelje sa ovih deset prstiju, ali njega ću pretežno koristiti za under na Pelicanse.

6 minutes ago, goofs said:

Nnaji i Šarić su kriminal, pre toga i Redži Džekson. No najgori sajeb Buta je što je ponesen titulom dao sulud ugovor Džamalu, iako je mogao da sačeka još sezonu i potpiše ga za manje novce, niko živ ne bi platio više za njega.

Jbg, zvuči kao da je imalo rezona, ali ih je zakopalo realno, a tad se već znao okvir novog CBA ugovora, kecelje i to.

But nije hteo da mu da, Kronkiji presudili i dali mu. Ako ima jedna stvar za koju nije kriv onda je to.

Cenim da se jokic i saigraci manje "sekiraju" nego ekipa sa foruma

U 5,6 su najboljih ekipa lige, imaju titulu, deluje da ih je ove sezone od boljeg rezultata u PO delilo da im se 3/4 glavna igraca zdravstveno ne sjebu

Sport je to, boze moj, sledece sezone ponovo

Jebote, ti više napišeš kad Borac Čačak izgubi od Krke. srdoc

7 hours ago, Moracikus said:

Pa bukvalno 60% akcija ide stiktno preko njega. Pola ih se zavrsi kosem ili asistencijom.

U nekom drugom timu sa saigracima top-klase to bi se smanjilo na max 40% akcija.

Ide i više od 60% akcija preko njega ali čovek često ne šutira. Uopšte nisu retkost njegove utakmice kada ima 10ak šuteva. U najvažnijoj utakmici sezone sinoć je imao 9 jebenih šuteva? Čovek koji će da šutira 50% makar ih bacao iza glave. Često ume da spoji 6, 7, 10 napada da ne uputi šut, samo uručuje, 2 man play pa se otvori na tri ali pošto mu ne daju da šutira takvi napadi uglavnom propadaju.

Onda mu nešto klikne i da 42 poenta na 25 šuteva iz igre.

U timu sa saigračima top klase bi možda imao još više asistencija, i još više poena kada ne bi morala cela odbrana da se koncipira na njemu kao što su ga vs OKC udvajali i utrajali. A okolo imaš raspalog MPJ-a i Vestrbrika. Da je neki kompleksaš koji juri statistiku + da mu sviraju pola penala što sviraju Šaiju davao bi 30 u svakom timu žmurećki, da se ne oznoji.

26 minutes ago, Hele said:

MPJ i Marej ojadili klub sa ugovorima.

KCP isto mogao neki dil da napravi. Itd.

..

zvuči kao da su neki siromasi a ne lik koji generalno ima milijarde dolara.

malopre si mi napisao da su se štekali sa kintom nakon osvajanja titule. ja ne pratim puno te stvari izvan knicksa ali zvuči realno

pri čemu je bilo savršeno smisleno dati nove ugovore prvom, drugom, trećem i četvrtom igraču šampionske ekipe, koji su usput svi osim gordona i draftovani tu a gordon napravio taj kvantni skok u načinu i kvalitetu igre.

nakon takvih performansa nije bilo realno očekivati za murraya i mpjra da će ispasti praktično one-hit wonders.

ali i to ide u rok službe, samo mora više da se troši za pravljenje potencijalne dinastije

:D pa i znaci mi neuporedivo vise

Sto je debilno samo po sebi, uzbudjivati se oko tako neceg sa 40+

Plan mi je da pracenje sporta svedem na minimum, mada vec jesam uveliko, zapravo jedino sto pratim je aba(borac), nba, reprezentativna kosarka i oi

Ima daleko vaznijih/smislenijih stvari od pracenja sporta, narocito iz nekakvog navijackog ugla

Sada dolazi najgore vreme za Braunovu naplatu, dobiće sigurno preko 20 miliona po godini.

Inače, SGA je na putu da ima MVP i FMVP u istoj sezoni što je svojevrstan uspeh koji ostvaruju samo najveći.

1 hour ago, Amos said:

But nije hteo da mu da, Kronkiji presudili i dali mu. Ako ima jedna stvar za koju nije kriv onda je to.

To nisam znao, ok, nije njegov, ali je debel zajeb Denvera.

Pre toga je Koneli dao tadašnji maksimum liku koji igra sa protezom, jbg.

1 hour ago, uini said:

zvuči kao da su neki siromasi a ne lik koji generalno ima milijarde dolara.

malopre si mi napisao da su se štekali sa kintom nakon osvajanja titule. ja ne pratim puno te stvari izvan knicksa ali zvuči realno

pri čemu je bilo savršeno smisleno dati nove ugovore prvom, drugom, trećem i četvrtom igraču šampionske ekipe, koji su usput svi osim gordona i draftovani tu a gordon napravio taj kvantni skok u načinu i kvalitetu igre.

nakon takvih performansa nije bilo realno očekivati za murraya i mpjra da će ispasti praktično one-hit wonders.

ali i to ide u rok službe, samo mora više da se troši za pravljenje potencijalne dinastije

Za KCP su morali da idu izvan budžeta i onda plaćaju onaj dodatni porez ili kako to već ide.

Ja pričam da su mogli sve da ih imaju, a da ostanu unutar budžeta.

Nisu Marej i MPJ zaslužili ugovore koje su dobili, iako su uzeli titulu.

I tad su se videli limiti i da su još nedokazani.

Nisu se ni drugi klubovi lomili oko njih.

Pisao sam već, prosto ne vidim neki rizik u tome da im daš manje para jer sigurno niko im nije nudio ove pare što im je dao Denver pa su Nagetsi išli da izjednačavaju ponudu. Plus igraju u klubu koji ih je napravio, koji je kandidat za titulu, u kome imaju svoje mesto i ulogu, MPJ-u su i omogućili da uopšte igra, verovali u njega, draftovali ga, radili na tim povredima sa leđima...

Da su im dali manje para, nema šanse da ne bi prihvatili.

Pa onda ugovor Nađiju, pa ugovor Šariću... previše je sve to zajedno.

Jedna greška se i istoleriše, ovako prosto ne može.

Treba reći i da je Marej pre manje od godinu dana potpisao novi ugovor, a ne nakon titule, a MPJ još 2021. godine. Nijedan klub im ne bi dao ni blizu te pare u tom trenutku. Denver je trebao da ih nagradi, ali ga baš preteraše.

Edited by Hele

@Hele , po meni je trebalo samo taj milijarder denvera da se isprsi, da im parice koje im je dao i ode extra mile da zadrzi npr i KCPa, dovede jos koga

ja nisam nesto misljenja da je taj KCP garancija kvaliteta ali okej, ne moze se gledati u pasulj.

u svakom slucaju, otpustanje GMa i trenera istovremeno, znaci da sat otkucava do leta.

ili ce ispraviti greske, sada uz konsultacije sa jokarom, ili ce morati da ga puste tamo gde on hoce da ide.

pa kako vec misle da im je bolje

Dao bi. Ljudi baš ne kapiraju free agency i računaju da bi umesto Mareja mogli da dovedu bilo kog igrača u njegovom platnom razredu. Ne bi. Možda bi mogli da dovedu VanVleeta npr, ali pitanje je da li bi i on otišao pre kod njih ili u Hjuston. Pogledati malo koji su FA promenili klubove u poslednjih 5 godina, pa onda u menadžment.

Dešava se naravno da igrači potpisuju ugovore ispod svoje tržišne vrednosti, ali to je anomalija i nema smisla pozivati se na to.

Pa ne može i da zadžzi KCPa i dovede jos bilo koga, salary cap to ne dozvoljava. Sa KCPom bi usli u drugu kecelju, tu su dostupni samo otpadnici iz Evrope i veterani koje niko neće, minimalci.

Ista priča kao i za Boston, ruke su im vezane. Jedino što je kod Bostona bolja situacija jer im skupi ugovori imaju bolju trejd vrednost, ali ne verujem da će želeti da rasturaju šampionski tim.