Jump to content

NBA 24/25

Featured Replies

Kad tako postaviš stvari, izgleda da je najpoštenija odluka bila da se dosudi and1. hitler

54 minutes ago, kralj said:

Da je sreće da on-field odluka bude jedina merodavna

Pozdravlja te Kerem Tundžeri dry

Na šta liči Juing, samo mu fali indžo, zapaljeno bure i Duhovolice Ubica.

Edited by Amos

10 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said:

Pozdravlja te Kerem Tundžeri dry

Gazio i Mirota, pa se zevalo u plafon. Uopšte ne vidim da je varenje afirmisalo korekciju loših odluka, ali to je druga tema.

U ovom slučaju, kad im je već zapoveđeno da gledaju, morali bi da sviraju faul-koš, ali eto, našli su kompromis bez obzira što im je ta odluka mnogo sumnjivija od ove koja bi bila po pravilima.

Izvukao sam skrinsot, ovima se svetla na tabli definitivno ukljucuju na 0.1, tako da ne treba njih gledati.

Screenshot-20250427-193503-Chrome.jpg

1 hour ago, Mindaugas Žukauskas said:

Nisam mislio da je neko pokraden, jako je teška odluka s obzirom na materijal raspoloživ sudijama. Ipak, ako bih morao da se izjasnim, više vuče na stranu da je koš neregularan.

Ono što je bzvz u ovakvim situacijama je što se toliko značaja daje "on-field" odluci. Sudija na terenu sinoć je samo mogao da nagađa kad je odlučio da je koš dobar. Znalo se u odmah da odgovor može samo ponuditi tehnologija. I onda tehnologija kaže jbg, ne znamo, neka ostane subjektivna odluka čoveka koji ima još manje uvida i dokaza.

I generalno se pitam, da li može da odluka bude no-call u ovom momentu? Tj. zašto se od sudija traži da zauzmu stav kad je evidentno da samo jako usporeni snimak može da odluči.

To ti je kao kad sam gledao neki video o delovima za bicikle, pa kaže tip ovo se ovde malo klima, ali to je sve normalno jer malo odstupa od standarda - kad bi sve pravili u mikronima precizno, koštalo bi 10x više.

Tako i ovo, kapiram da može sve da se uradi, ali koliko to košta i koliko truda treba da se pokrije sva moguća situacija da bi situacija koja se dešava jednom u 100 godina bila 100% ispravno presuđena.

Rešenje gore od problema.

A sudija ne može da ne zauzme stav u toj poziciji, jer je to odluka za drugu ekipu. Da je pet minuta pre kraja može da svira mrtvu i kaže ne znam (verovatno, možda za ovo ne može, ne znam), ali ovde bi to de facto bila odluka za Clipperse.

Edited by Venom

Koš je i to je to. Ljudi smo.

33 minutes ago, Hele said:

Izvukao sam skrinsot, ovima se svetla na tabli definitivno ukljucuju na 0.1, tako da ne treba njih gledati.

Screenshot-20250427-193503-Chrome.jpg

Vi'š ovo ti je mnogo bolji argument nego ono 'Harden loš čovek, ja bi ovo priznao'. hihi

33 minutes ago, Venom said:

To ti je kao kad sam gledao neki video o delovima za bicikle, pa kaže tip ovo se ovde malo klima, ali to je sve normalno jer malo odstupa od standarda - kad bi sve pravili u mikronima precizno, koštalo bi 10x više.

Tako i ovo, kapiram da može sve da se uradi, ali koliko to košta i koliko truda treba da se pokrije sva moguća situacija da bi situacija koja se dešava jednom u 100 godina bila 100% ispravno presuđena.

Rešenje gore od problema.

A sudija ne može da ne zauzme stav u toj poziciji, jer je to odluka za drugu ekipu. Da je pet minuta pre kraja može da svira mrtvu i kaže ne znam (verovatno, možda za ovo ne može, ne znam), ali ovde bi to de facto bila odluka za Clipperse.

Ima rezona, ali opet nervira to relegiranje nadležnosti. Imaš sve kamere i ponovljene snimke, i kao aj da podržimo odluku ovog što je video još manje. Kao tipa sud u Strazburu ne može da presudi nešto, pa ajd kao pitamo sud u Mirijevu.

Msm mišljenje tog lika na terenu u ovakvoj situaciji je potpuno nebitno. U pitanju su mikrosekunde. Presudite nešto, nije problem, ali nemojte da vam njegova odluka igra neku ulogu.

1 hour ago, kralj said:

Kad tako postaviš stvari, izgleda da je najpoštenija odluka bila da se dosudi and1. hitler

pa ako sudi bratina hele ali samo tada

45 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said:

Ima rezona, ali opet nervira to relegiranje nadležnosti. Imaš sve kamere i ponovljene snimke, i kao aj da podržimo odluku ovog što je video još manje. Kao tipa sud u Strazburu ne može da presudi nešto, pa ajd kao pitamo sud u Mirijevu.

Msm mišljenje tog lika na terenu u ovakvoj situaciji je potpuno nebitno. U pitanju su mikrosekunde. Presudite nešto, nije problem, ali nemojte da vam njegova odluka igra neku ulogu.

Jbg, uloga sudija je utkana u sport od kako je sporta. Sudijske greške su deo sportske antologije i tako je trebalo da ostane. Druga je stvar što se neretko u nekim delovima planete pitanje pobede izjednačava sa pitanjem života. A mnoge odluke, posebno u košarci uvođenjem snimaka su postale suprotne duhu igre. Ono kad igrač izbija namerno drugom igraču loptu u aut i onda poslednji mikrofrejm pokaže da je zapravo ovaj imao poslednji kontakt je za zatvor.

13 minutes ago, Eleniko said:

pa ako sudi bratina hele ali samo tada

D

Jbg, ono je po pravilima faul, a u NBA je po pravilima da faul može naknadno da se sudi. U trenutku faula se onda zaustavlja vreme i pušta se da igrač sa loptom završi dvokorak ili akciju za koš bez obzira na preostalo vreme.

faul je samo ono što se sudi, ne zaboravimo

ne gledam toliko NBA da bi mogao da decidirano upitam dajte primer faula suđenog na nerešenom rezultatu 0.1 do kraja, ali sigurno će neko odgovoriti

Ide taj Fargo

KAT ubacio ludačku tricu za pobedu, NYK su na 3:1