Jump to content

NBA 24/25

Featured Replies

1 hour ago, kralj said:

Ako stvarno postoji pravilo: "kako je to cilindar nenbitan", to je pretpostavljam samo zbog toga što je tek vraški teško pogledati u milimetar da li je lopta ušla u koš. Sve drugo mi je potpuno sumanuto. AG je u stanju da je provuče kroz mrežicu i izvadi napolje. Jel bi i u no crunch time-u poništili takav koš?

Ako je provuče kroz mrežicu i izvadi napolje nije koš. Mora da prođe kroz mrežicu ili makar ostane upetljana u mreži.

A legal field goal or free throw attempt shall be scored when a ball from the playing area enters the basket from above and remains in or passes through the net.

Meni deluje da nije koš jer je (verovatno!) još minimalno ima kontakt s loptom u trenutku kad se pali svetlo, makar i minimalno. Ali to sve pokazuje i da pregledi i tehnologija i imaju svoj realni limit, dva frejma snimka su po 16 milisekundi i deluje da je upravo to razlika. Doduše moguće da koriste kamere sa većim frame rateom zbog usporenog snimka, to ne znam.

Ali sve u svemu ako dođemo do toga da treba da ispravljamo krivu Drinu zbog nečega što se dešava u milisekundama, mislim da je to ćorsokak sporta. Doslovno nije toliko bitno, to je samo 10 igrača na terenu koji hoće da proture loptu kroz metalni obruč. Trka na 100m ok, tu u svakoj trci odlučuju milisekunde ali za košarku nema smisla.

Denver pokraden jer nije sviran faul. Svakako ga Harden kontaktom usporio, bar za taj delić sekunde.

Ili bi bilo čisto kucanje na vreme da nije bilo faula, ili su dva bacanja i Gordon sigurno ubada bar jedno.

To sve u sluč̣aju da nije ušla na vreme.

Tako da, obrni, okreni - pobeda Denvera.

Promenio sam mišljenje, trebalo je da priznaju. Ovo je onaj prvi trenutak kad se svetlo pali i ne znam ko može ovde da utvrdi da li mu je ruka još sa delom jagodice jednog prsta u kontaktu s loptom i zašto je to bitno, efektivno je izbacio loptu. Kad budemo snimali kamerama sa milion FPS i to njih 15000 za maltene svaki mogući ugao bilo čega možemo da gledamo u sitna crevca.

Na ovom nivou na kojem smo sad, ovo je koš. I da nije nek ne ostavljaju Gordona samog ispod koša. Ostao je sam, jer je je Kawhi udvojio Jokića a Bogdan preuzeo Jamala, pa su ostala dvojica Clippersa da čuvaju trojicu dole. To je bila logična strategija, osim ako Jokić promaši ceo koš i ovaj prikuca, što se i desilo. Shit happens, idemo dalje.

Screenshot_20250427-115133.png

Mislim da već koriste kamere sa većim frame rateom od standardnog, uporedi samo ove snimke na NBA i na EL utakmicama, nebo i zemlja.

Evroliga se sramoti sa celindzima, bolje bi bilo da izvade sudije telefone iz dzepova i poredjaju ih po hali nego ono sto oni zovu celendz.

Btw, Harden bez sumnje gura Gordona ka tabli cime ga sigurno ometa za bar neku desetinku. Bez tog kontakta, kos bi bio cistiji.

ne postoji košarkaški univerzum u kome bi se sudio faul hardena, čak ni realu u madridu protiv zvezda, na 0.02 do kraja.

u krajnjoj liniji ovaj kolega poznavalac fizike misli da je brada usporio AG time što ga je gurnuo ka košu, dosta jaka teorija moram reći.

Aron Gordon dečkonja, takav kakav je svih ovih godina, je zaslužio da se prizna ovo. Razilazite se, jebla vas pravila.

Edited by Ayatollah

MPJ siroma ne može ni da mrdne ovu ruku.

Ima u Atlanti dobar fizijatar za rame.

15 minutes ago, 189- said:

koji peder

zasto grobosi sve svoje neprijatelje dissuju tako sto koriste ugrozene entitete? snsovac=peder, zvezdas=ciganin

peder-ciganin je verovatno ultimativni neprijatelj partizanovaca

Jokić je naš, pominje ovo zato što je tada patio sa 15 godina ko mi stariji

Ne znam da li je neko kacio ovo. Kakav je Jokic flegma, ista reakcija bi bila i da su izgubili