Sunday at 06:331 day 26 minutes ago, napadaj said:https://www.reddit.com/r/nba/s/TM1uwe2lGM🤪Eto ti na..debeli i ja isto mislimo..mora da nam je to do fizikalija :)
Sunday at 06:361 day 2 minutes ago, SNARC said:🤪Eto ti na..debeli i ja isto mislimo..mora da nam je to do fizikalija :)Ja sam noćas utripovao da je lopta prvo udarila u obruč, pa da je tek onda Gordon pokupio haha
Sunday at 07:101 day Dosta mršavi su ovi "dokazi" od NBA, s obzirom na tehnologiju kojom raspolažu. Deluje da je ovde korišćen neki video sa krova arene, pa je snimak malo blurry. Po meni je jako bitno pustiti snimak unazad, jer se tako bolje vidi kako lopta deformiše i pomera prste gordona.Na ovom snimku gore se "lepo" vidi da kada se lopta vrati na Gordonove prste, upaljen je LED ali samo delimično. U prethodnom frejmu lopta je odvojena od prstiju i LED svetli punom snagom.Mislim da ako je već LED krenuo imalo da svetli, u tom momentu je utakmica završena, a lopta je na Gordonovim prstima. Po meni je koš neregularan, ali bih voleo da neko izoštri ovo, ili da ponudi bolje usporen snimak.Iz NBA su rekli da je cilindar nebitan, i da se samo gleda da li je Gordon pustio loptu na vreme.
Sunday at 07:211 day Jel smatrate da postoji neka razlika izmedju provere da li je lopta napustila ruku pri sutu i provere da li je na prstima ili ne sa rukama 10cm u obrucu prakticno? Jasno je da ne postoji u smislu propisa, al ovako, logike radi
Sunday at 07:281 day 4 minutes ago, MeanM@ said:Jel smatrate da postoji neka razlika izmedju provere da li je lopta napustila ruku pri sutu i provere da li je na prstima ili ne sa rukama 10cm u obrucu prakticno?Jasno je da ne postoji u smislu propisa, al ovako, logike radiSmatram da nema mesta emocijama kad je donošenje ovakvih "tehničkih" odluka u pitanju. Da je u pitanju nešto subjektivno, faul, itd. mogu da razumem da sudije uključe etiku u priču. Kad je semafor u pitanju, tu mora ići sve po pravilima.
Sunday at 07:321 day Ako stvarno postoji pravilo: "kako je to cilindar nenbitan", to je pretpostavljam samo zbog toga što je tek vraški teško pogledati u milimetar da li je lopta ušla u koš. Sve drugo mi je potpuno sumanuto. AG je u stanju da je provuče kroz mrežicu i izvadi napolje. Jel bi i u no crunch time-u poništili takav koš?
Sunday at 07:401 day Ja sam isto mislio da je samo cilindar bitan, ali baš je škakljivo pravilo, mikrosekunde su bile u pitanju.AG ako provuče loptu kroz mrežicu i izvadi je naplje koš ne važi. Dešavalo se, jako retko doduše, da lopta prođe kroz obruč, ali ima takav efe da se odbije od donjeg dela mrežice i izađe napolje, i to se ne računa kao koš.Elem, Nageci odbijaju da umru, 4 cela poena od klupe su dobili. Najgrđe od svega što će OKC da ladi jaja sedam dana pre nego dočeka nekoga da ispliva odavde.
Sunday at 07:431 day 1 minute ago, goofs said:Ja sam isto mislio da je samo cilindar bitan, ali baš je škakljivo pravilo, mikrosekunde su bile u pitanju.AG ako provuče loptu kroz mrežicu i izvadi je naplje koš ne važi. Dešavalo se, jako retko doduše, da lopta prođe kroz obruč, ali ima takav efe da se odbije od donjeg dela mrežice i izađe napolje, i to se ne računa kao koš.Elem, Nageci odbijaju da umru, 4 cela poena od klupe su dobili. Najgrđe od svega što će OKC da ladi jaja sedam dana pre nego dočeka nekoga da ispliva odavde.fonjini efekat™
Sunday at 07:561 day Još jedna bitna stvar - Denver je imao sreće što su sudije inicijalno priznale koš, a onda snimkom tražile nepobitne dokaze za poništavanje. Da je bilo obratno verovatno bi se igrao produžetak, pošto iz onog snimka ne može ništa jasno da se vidi ni kroz neke frame-by-frame analize, a kamoli dole na terenu za par minuta.Bogi mamojeb, zamalo da odluči tekmu, drago mi da se vratio. MPJ celu utakmicu odigrao sa jednim ramenom, verovatno šutira sa velikim bolovima, ne vidi se puno pri mehanici šuta, ali ovako u kretnji, driblingu, pasovima, levu ruku drži usputno onako sa strane.
Sunday at 07:571 day 7 hours ago, 1n54jd3r said:Pobedaaaaa, raduj se sirotinjoooo!!!!Pa polako u superbet da ostavis tiket za 50 dinara.
Sunday at 07:591 day 11 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said:Smatram da nema mesta emocijama kad je donošenje ovakvih "tehničkih" odluka u pitanju. Da je u pitanju nešto subjektivno, faul, itd. mogu da razumem da sudije uključe etiku u priču. Kad je semafor u pitanju, tu mora ići sve po pravilima.Apsolutno nema veze sa emocijama, nego prosto analiza moguceg ishoda u funkciji donesene odluke. U pravu si formalno, ne mogu da osporim da su pravila takva da nema prostora za moje hipoteticko pitanje, jedino je eto, u nekom svom delu ova situacija malo apsurdna. I ovo sto kaze goofs, udje lopta, nategne mrezicu i ova je zbog ko zna kakve fizike i koincidencije izbaci napolje, i kao nije kos… Zasto? Igrac umecem svojim pogodio kos, al masina nategla malo nesimetricno cvoreve mrezice i trt. Na koji nacin takve stvari rade u dobrobit nagradjivanja skila?
Sunday at 08:001 day 6 hours ago, ducca said:Wob je odradio forenziku, prvi frejm kad krecu lagano svetla da se pale jos ima kontakt s loptom, nema frejma izmedju ali gotovo nemoguće da se utvrdi sa 100% sigurnošću.Inače kažu na ESPN da je ovo prvo ikad buzzer-beater kucanje u plejofu… Mada je Ayton Clippersima isto zakucao za pobedu 2021, jedino ako tad nije ostalo 0.1 na satu pa nije beater tehnički.Ovo je faul Hardena, onda dva bacanja ako nije na vreme.
Sunday at 08:031 day ko kuća neregularno, srbin opet zaebo veknaravno sve ovo maskira jednako važno pitanje, zašto heroj nacije mora da igra hero ball se krndžavim step bekom na trojku i posledičnom ciglom (bzvz je da to zovemo airball) kad mu odgovara jednako i bilo kakva dvojka, da li on lakše daje sa 8 nego sa 4 metra ili je to naviklo na herojstvoaaronu gordonu spomenik da podigne od mermera sa bukulje
Sunday at 08:441 day 39 minutes ago, Eleniko said:ko kuća neregularno, srbin opet zaebo veknaravno sve ovo maskira jednako važno pitanje, zašto heroj nacije mora da igra hero ball se krndžavim step bekom na trojku i posledičnom ciglom (bzvz je da to zovemo airball) kad mu odgovara jednako i bilo kakva dvojka, da li on lakše daje sa 8 nego sa 4 metra ili je to naviklo na herojstvoaaronu gordonu spomenik da podigne od mermera sa bukuljeTo je odavno trend u NBA, da se na nereseno ili -1 puca trojka. Meni je glupo, ali se sve češće viđa i u Evropi. Jedino što mi pada na pamet je da odbrana očekuje šut za dva pa je slabija odbrana za trojku.