Jump to content
IGNORED

NBA 24/25

freakns

Recommended Posts

Posted (edited)

Vasa se inace raspadao, imao 0-5 sut, gubio lopte, onda je ubo jednu trojku i to je bilo to za prvo poluvreme.

Dalje nisam gledao, ali vidim da tih 17 poena u drugom poluvremenu nije smanjilo zelju navijaca Sarlota da ga se otarase.

Svaka cast svakako, ali nije igrao Lamelo pa je imao prostora, inace bi zavrsio na 0-5. 

Gde on uopste moze da bude trejdovan, a da dobije prostor?

Dobro je za reprezentaciju da ne bude skroz skrajnut vec igra negde koliko toliko.

Edited by Hele
  • Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• kralj

220

• 1n54jd3r

177

• Hele

161

• uini

122

Posted

Slaba vajda od tog trejda. Neće Vasu niko uzeti da bi igrao. U svakom slučaju neće mu sa aktivirati team option, na leto je slobodan.

Korektno je odigrao ovo što je igrao u obe sezone, ali od Evropljana bez upsidea, očekuje se više. OKC je maltene platio da se odrekne njegovog ugovora za ovu sezonu 6 meseci pošto su ga potpisali.

• +1 1
Posted

Ја бих рекао да Василије не уме да буде играч улоге, неко са скромном минутажом ко ће да допринесе с клупе и то. Он је некако навикао да буде алфа & омега, да има јаку минутажу и да дрви лопту пола напада, дакле она његова мвп игра из Ефеса.

Проблем је што за тако нешто нема квалитет на Нба нивоу. Кинта је можда нешто већа али много више смисла има да се врати у своју зону комфора у Евролиги, где може да буде предводник неког тима са шампионским амбицијама, него овде да се злопати у неком одрону од Шарлота где ће 80% времена да гледа с клупе Ламела Лопту како се индијанише и игра 1 на 5.

• +1 6
Posted

^tako nekako; bio, nije se osramotio, u evropi moze da dobije dobru lovu i bude jedan od glavnih igraca u bilo kojoj ekipi

jedino ako se lozi na mogucnosti oporsvka nskon tekme u nba :/

Posted

@johan nagel, sve 5 ali ja sam fasciniran lamelom; mozda to nije pobednicki basket, mozda jeste u nekom kontekstu ali je mothafuckin basketsports u jednom opasnom izdanju. nema puno pojedinaca u nba koje bih radije gledao od njega..mozda 2-3

• +1 1
Posted

Pitanje kako bi se Lamelo ponašao da tim ima ambicije, ali ovo što sad igra je totalni pank. U ovdašnjoj percepciji košarke takvi se gepekuju i igumanišu, meni sve toplo oko srca kad ošuta 3/18 za tri i onda uzme 19. u petoj sekundi napada kao da je u zoni - airball normalno.

Imaju Hornetsi dobru bazu samo im je svaka tekma kao proboj solunskog fronta što se tiče ranjenika.

Posted
1 hour ago, johan nagel said:

Ја бих рекао да Василије не уме да буде играч улоге, неко са скромном минутажом ко ће да допринесе с клупе и то. Он је некако навикао да буде алфа & омега, да има јаку минутажу и да дрви лопту пола напада, дакле она његова мвп игра из Ефеса.

Проблем је што за тако нешто нема квалитет на Нба нивоу. Кинта је можда нешто већа али много више смисла има да се врати у своју зону комфора у Евролиги, где може да буде предводник неког тима са шампионским амбицијама, него овде да се злопати у неком одрону од Шарлота где ће 80% времена да гледа с клупе Ламела Лопту како се индијанише и игра 1 на 5.

Pa naravno da je to u pitanju, ali sto se mene tice, to je bas sramota i nije opravdanje.

On je vec sad mator i iskusan igrac i morao je da se adaptira.

Sa tim stilom ili sam glavni ili sam nista, bice sve teze. Efes je bio srecan splet okolnosti, pitanje je da li ga cekaju uopste EL timovi sa sampionskim ambicijama da im on bude glavni i drvi loptu pola napada, a i da li on vise moze uopste moze da bude taj koji moze to da iznese.

O reprezentaciji tek da ne pricam, tu nema sanse da bude glavni.

Za nekoliko dana mu je 31. rodjendan, ocekivao sam malo transformaciju u iskusnog starog vuka koji pouzdan na lopti, zna kad da sutne, kad dobaci, kad da asistira... 

Posted
Just now, Hele said:

O reprezentaciji tek da ne pricam, tu nema sanse da bude glavni.

pa videli smo upravo u repki, kome je uopšte trebao dokaz, da vasa igra drugačije kada je treći igrač ekipe. takav je kakav je, jednostavno mu treba sloboda, for better or worse a nije svakako toliko dobar za nba. za evroligu može da prođe ako su sve zvezde poređane po vasinoj logici

• +1 1
Posted

Прилагодио се он свакако мало и у Шарлоту (и кад не игра Ламело), јасно му је да тамо ипак не може баш да игра оно што је играо у Европи, посебно са овим процентима шута. Али се види да му баш не прија када Ламело игра и када му остану мрвице са клупе, тад делује неупотребљиво, бар по ономе што сам ја видео.

Posted

Zvezde kad se poređaju, on je u EL MVP, Uvek bih ga uzeo da mi vodi ekipu pre nego Majk Džejmsove, Kalatese i ostale legendarne EL plejmejkere. Uostalom, koliko vredi, solidno se vidi na primeru rezultata Efesa - šta se dogodi kada ga zameni PG Baskonije, jedan od najtraženijih na tržištu.

Pritom, nisam neki ljubitelj Vasilija, ali uprkos tome što ta činjenica ne menja ništa, on sjajan igrač sa velikom karijerom.

Dodatno daje na veličini to što su ga povrede survale u najdelikatnijem periodu karijere.

Posted
1 minute ago, johan nagel said:

Прилагодио се он свакако мало и у Шарлоту (и кад не игра Ламело), јасно му је да тамо ипак не може баш да игра оно што је играо у Европи, посебно са овим процентима шута. Али се види да му баш не прија када Ламело игра и када му остану мрвице са клупе, тад делује неупотребљиво, бар по ономе што сам ја видео.

Nema on ni mrvice sa klupe kada igra Tre Mann. Sad su se obojica u isto vreme povredili pa igra jer nema ko.

Mislim da dugo nećemo gledati igrače koji u zrelim godinama idu iz EL u NBA. Prosto ih koncept NBA klubova stavlja u potpuno neravnopravan položaj sa random klincem koji ne mora ni draft da je prošao. U tom smislu, Vasa je kuriozitet, koji je zaigrao zato što su mu se zvezde poređale, a ko zna kako dobro je morao da odigra da bi se ustalio kao igrač rotacije. Ako ikako.

• +1 1
Posted
5 minutes ago, kralj said:

Zvezde kad se poređaju, on je u EL MVP, Uvek bih ga uzeo da mi vodi ekipu pre nego Majk Džejmsove, Kalatese i ostale legendarne EL plejmejkere. Uostalom, koliko vredi, solidno se vidi na primeru rezultata Efesa - šta se dogodi kada ga zameni PG Baskonije, jedan od najtraženijih na tržištu.

Pritom, nisam neki ljubitelj Vasilija, ali uprkos tome što ta činjenica ne menja ništa, on sjajan igrač sa velikom karijerom.

Dodatno daje na veličini to što su ga povrede survale u najdelikatnijem periodu karijere.

kalates je svakako mator da vodi xy evroligasa. za jamesa vs vasa se otprilike slazem, mada je opet stvar konstrucije tima, posto je james parnjak npr larkinu.

e sad, ne mora obavezno plej da bude glavni igrac, tu su i bekovi, krila, centri, od kojih bih nekolicinu birao pre vase

• +1 1