Monday at 18:361 day Nego, šuška se da Braun vredi 30 miliona po sezoni, da će mu možda toliko i dati. Ja bih u tom slučaju trejdovao Brauna uz Portera ili Mareja. Taj ugovor Brauna bi potpuno razbio Denverov salary cap, a nije da su šampioni, pa da idu preko drugog aprona.
Monday at 18:441 day Svi zajedno kad se skupe ne mogu da propadnu kao Marburi kad je jeo vazelin uzivo na strimu
Monday at 18:521 day sulud podatak. izmedju ostalog govori i o nesposobnosti saigraca da mu spuste loptu na post
Monday at 19:551 day 1 hour ago, Arigato said:Nego, šuška se da Braun vredi 30 miliona po sezoni, da će mu možda toliko i dati. Ja bih u tom slučaju trejdovao Brauna uz Portera ili Mareja. Taj ugovor Brauna bi potpuno razbio Denverov salary cap, a nije da su šampioni, pa da idu preko drugog aprona.Najveci cunj u odbrani na spoljnim pozicijama u ligi ne vredi ni pola od toga ali dobro Denver uvek promasuje sa preplacivanjima igraca koje su fraftovali.
Monday at 20:011 day Od svih solucija koje se ovde spominju u vezi buducnosti ekipe Denvera , niko nije spomenuo onu najlogicniju a to je totalni rebuild. I sam Jokic je izjavio da ne mogu da osvoje titulu sa ovim rosterom a posto nemaju prostora za manevar, najbolje je da se rese Jokica,Mareja,Gordona i MPJ i da se obezbede za buducnost. Znaci da se nakupe Draft pick-ova,mladih igraca i da pocnu od pocetka.
Monday at 20:251 day Ја бих поновио оно што је неко већ написао а то је да ово уопште није неуспешна сезона за Денвер, посебно ако узмемо у обзир како су се ствари одвијале током исте. Избацили су Клиперсе и натерали Оклахому која је оплодила регуларни део сезоне да се зноји до седме текме. Добили су и КБрауна у мери у којој је ретко ко очекивао и следеће сезоне би требало да буде само још бољи. Ако се некако реше Шарића и/или Нађија и врате неко је поменуо ББрауна, уз тог прошлогодишњег рукија који уз мало среће може бити употребљив, солидна је то основа. Чак и Вотсон може потенцијално да добаци до нивоа озбиљније употребљивости.Ако је могуће за Портера добити једног доброг дефанзивца који може да погоди тројку кад је сам и једну (може и неталентовану) телесину под кошем да мало одмори Јокића у регуларном делу супер. Ако не молити се за здравље Портера шта сад.Опет и поред свега тога све се своди на Мареја и да ли је он у стању да се сабере и одиграо сезону како ваља. Ако може и ако сви остану здрави Денвер је међу фаворитима за титулу лагано. Наравно ваљало би да доведу и неког тренера уместо овог фикуса, да се Јокић више не игра тренера.
Yesterday at 00:091 day 6 hours ago, 1n54jd3r said:@goofs sta kazu, u skracenoj verziji, ima li nade za Denver i Jokica da budu neki kontender? Vide li Jokica van Denvera?6 hours ago, goofs said:TLDW: Nema nade U suštini pričaju kako je novi CBA vrlo krut i da se to tek sad vidi i viđaće se narednih sezona, da je suštinski on ono što zovu hard-cap, iako tehnički nije. U hard-cap sistemu ne smeš da potrošiš ni dolar više od zacrtanog cap-a, ovde to nije slučaj, ali si toliko usran drugom keceljom da ćeš bežati od nje ko đavo od krsta.A posledice su ogromne, kolektivna suma novca koju igrači dobijaju je i dalje ista, ali pojedinačno, free agenti i letnje akvizicije će dobijati manje, a za par godina će se iskristalisati da ni najskuplji igrači neće baš dobijati full maksimum. Legitimno su pričali o slučaju Bostona i opciji da se trejduje Džejlen Braun (!!) i da je to otprilike jedini izlaz iz njihove situacije, a za Denver kažu mrka kapa, MPJ ima mnogo manju trejd vrednost nego što svi mislimo.Neće više biti onog Harden-majmunisanja, hoću da me trejdujete, ali samo u taj i taj tim, jer vlasnici sad imaju opravdanje kako ti trejdovi jednostavno nisu mogući po cap sistemu.I još jedno zapažanje - kažu da te novi CBA kažnjava ako draftuješ dobro i rasteš kroz trejdove, jer će neminovno doći trenutak kada nećeš moći da zadržiš i Tejtuma i Brauna npr, što je dijametralno suprotno od onoga kako je NBA fercerao kroz istoriju. Postoji bojazan da se neće više gledati igrači kao Stef ili Kobi koji celu karijeru provedu u jednom timu, i da te sve u neku ruku tera da tankuješ 3-4 godine, skupljaš pikove i assete da bi onda imao šansu za prsten.Baš je zeznuto, ti kao kontender moraš da izbegavaš drugu kecelju da bi iole bio fleksibilan da nešto uradiš na tržištu, a to znači popunjavanje rostera rukijima i puštanje tu i tamo nekog KCPa da ti ode, ali pošto si kontender tvoji pikovi su 20+ i verovatno neće biti dobri igrači, ali će dobiti ugovor u ligi.Ne bih protumačio deo podkasta o Denveru kao "nema nade". Posebno kada se uporedi sa Bostonom. Zaključak im je da su Jokić, Marej i Gordon dokazano šampionsko jezgro i da im trebaju bolji igrači sa klupe, ali da ne treba očekivati da dobiju nešto za MPJ-a. Svaki trejd MPJ-a bi bio za njegov ekvivalent (Kuzma, Džonson i sl). Takođe, slušanje dela o cost of doing business ugovorima bi stavio ugovore MPJ-a i Džamala koji rastužuju mnoge na forumu (a i šire) u kontekst stvaranja šampionskog rostera.
Yesterday at 00:571 day 7 hours ago, Amos said:I samo 3 tima imaju budućnost trenutno, zato što imaju dovoljno pikova da popunjavaju rupe kako budu odlazili skupi igrači. OKC, Hjuston i Juta.kako sad to, ako se utvrdilo da "rupe" mogu popuniti gotovo iskljucivo veteranipo ko zna koji put, trula je ta prica kako se ne moze juriti prsten sa neiskusnim igracima na klupi, pogotovo kad su ispali od ekipe (koja je ujedno drugu godinu prva na zapadu) koja je prepuna takvih igraca i to ne samo na klupi, vec i u strtnih 5liga nikad nije bila ujednacenija, na stranu sto imamo sedmog sampiona u sedam godina, dovoljno je pogledati situaciju pred PO, 10ak ekipa koje su mogle otici do kraja, a da to ne predstavlja iznenadjenjeto je sve samo nije slucajnou takvoj slici, pozicija denvera (a o tome se mahom govori) je sasvim dobra, nalaze se u samom vrhu po kvalitetukoliko je ekipa kojima bi dali prednost u odnosu na njih pred pocetak sledece sezone iz trenutne pozicije?cini mi se da ih je jako malo ako ih ima, ono sto je sigurno je da znacajnu prednost trenutno nema nikotakodje, ne mogu svi ugovori biti dobri, narocito ako se radi o nagetsima koji su jedna od najneuspesnijih fransiza u istoriji nba i narocito ako se radi o denveru kao jednom od manjih "marketa" u nba okvirimai na to cinjenica da su oni imali useravanje kakvo se vidja jednom u pa ne zna se koliko godina, jer jokic sa 41vog mesta na draftu je nesto sto do tad nije vidjeno, a kasnije ponovljenoa sto se tice mpj i raznih potpuno suludih poredjenja, valja samo uzeti u obzir kako se igra odbrana na porteruto je od sustinske vaznosti kad se krene sa palamudjenjem kako je xyz daleko bolji defanzivno, a trojke (ali one sam kao duh iz kornera) przi gotovo u istim procentima kao mpjjebeno mi je neverovatno da ljudi koji iole redovno gledaju kosarku ne vide korelaciju izmedju porterovog zdravlja i "gustine" odbrane na jokicuvalja to gledati daleko relaksiranije i vise uzivati u velicanstvenoj jokicevoj karijeri dok trajezivece se i ako jokic ne uzme 2 ili 5 titula i to ga ne progura na magicnoj i ujedno imbecilnoj apsolutno subjektivnoj listi "najboljih ikada"takvo eventualno dostignuce nece promeniti ama bas nista u zivotima nas smrtnika koji ceo zivot crncimo za njegovu nedeljnu platuu to ime valja se podsetiti njegovih reci (parafraziram) "mi ne volimo sport, ne volimo kosarku, volimo da pobedjujemo"a bez ikakvog preseravanja, ukljucujuci i mene samog, to je prilicno budjav pogled na sport, narocito u zivotnom dobu posle srednje skole Edited yesterday at 00:581 day by pbg12345
23 hours ago23 hr 13 hours ago, Nikodije said:dolazi na cetverti utakmicahali dragan antic zove na cetvrta utakmicaESPN.comHaliburton invites man trashed by N.Y. fans to G4A Pacers fan pelted by garbage and heckled for wearing a Tyrese Haliburton jersey on the streets of New York City has been invited to Game 4 vs. the Knicks.
22 hours ago22 hr 5 hours ago, pbg12345 said:kako sad to, ako se utvrdilo da "rupe" mogu popuniti gotovo iskljucivo veteranipo ko zna koji put, trula je ta prica kako se ne moze juriti prsten sa neiskusnim igracima na klupi, pogotovo kad su ispali od ekipe (koja je ujedno drugu godinu prva na zapadu) koja je prepuna takvih igraca i to ne samo na klupi, vec i u strtnih 5liga nikad nije bila ujednacenija, na stranu sto imamo sedmog sampiona u sedam godina, dovoljno je pogledati situaciju pred PO, 10ak ekipa koje su mogle otici do kraja, a da to ne predstavlja iznenadjenjeto je sve samo nije slucajnou takvoj slici, pozicija denvera (a o tome se mahom govori) je sasvim dobra, nalaze se u samom vrhu po kvalitetukoliko je ekipa kojima bi dali prednost u odnosu na njih pred pocetak sledece sezone iz trenutne pozicije?cini mi se da ih je jako malo ako ih ima, ono sto je sigurno je da znacajnu prednost trenutno nema nikotakodje, ne mogu svi ugovori biti dobri, narocito ako se radi o nagetsima koji su jedna od najneuspesnijih fransiza u istoriji nba i narocito ako se radi o denveru kao jednom od manjih "marketa" u nba okvirimai na to cinjenica da su oni imali useravanje kakvo se vidja jednom u pa ne zna se koliko godina, jer jokic sa 41vog mesta na draftu je nesto sto do tad nije vidjeno, a kasnije ponovljenoa sto se tice mpj i raznih potpuno suludih poredjenja, valja samo uzeti u obzir kako se igra odbrana na porteruto je od sustinske vaznosti kad se krene sa palamudjenjem kako je xyz daleko bolji defanzivno, a trojke (ali one sam kao duh iz kornera) przi gotovo u istim procentima kao mpjjebeno mi je neverovatno da ljudi koji iole redovno gledaju kosarku ne vide korelaciju izmedju porterovog zdravlja i "gustine" odbrane na jokicuvalja to gledati daleko relaksiranije i vise uzivati u velicanstvenoj jokicevoj karijeri dok trajezivece se i ako jokic ne uzme 2 ili 5 titula i to ga ne progura na magicnoj i ujedno imbecilnoj apsolutno subjektivnoj listi "najboljih ikada"takvo eventualno dostignuce nece promeniti ama bas nista u zivotima nas smrtnika koji ceo zivot crncimo za njegovu nedeljnu platuu to ime valja se podsetiti njegovih reci (parafraziram) "mi ne volimo sport, ne volimo kosarku, volimo da pobedjujemo"a bez ikakvog preseravanja, ukljucujuci i mene samog, to je prilicno budjav pogled na sport, narocito u zivotnom dobu posle srednje skoleOde predaleko sada. Pričali su najviše o timovima koji imaju assete za budućnost uz standardnu kuknjavu o njihovim dragocenim Seltiksima. Poslušaj, mrzim ih zbog kocke ali znaju šta pričaju.Najbolji primer rupe koju krpi veteran je upravo Karuzo. To što je za nas, u kontekstu Denvera, veteran DeAndre Jordan je druga stvar Edited 22 hours ago22 hr by Amos
22 hours ago22 hr 10 hours ago, Micko8 said:Od svih solucija koje se ovde spominju u vezi buducnosti ekipe Denvera , niko nije spomenuo onu najlogicniju a to je totalni rebuild. I sam Jokic je izjavio da ne mogu da osvoje titulu sa ovim rosterom a posto nemaju prostora za manevar, najbolje je da se rese Jokica,Mareja,Gordona i MPJ i da se obezbede za buducnost. Znaci da se nakupe Draft pick-ova,mladih igraca i da pocnu od pocetka.Tu odluku bi mogao da donese GM koji ima punu podršku vlasnika i ideju za dugoročni projekat. Denver trenutno uopšte nema GM-a. Jokić ima još jedno dve-tri godine prajma i realnije je da nađu trenera koji bi iz ove ekipe mogao da izvuče maksimum, uključujući mlađe igrače. Natrpavanje pikovima ima smisla kad se ničemu ne nadaš, ali Denver i dalje ima top3 igrača lige i ispao je u sedmoj utakmici polufinala konferencije. To nije propast. Da li će umeti da izvedu neku akrobaciju na leto i kakvu je već drugo pitanje. Najvažnija bi bila povratak Mateja košarci i osposobljavanje Portera da igra na obe strane terena. Sa tim, oni su i dalje u top 3-5 timova lige.A ne bacaš to u vodu da bi za pet godina možda imao tim u... top5 u ligi.
21 hours ago21 hr Postoje dve strane medalje, da, ispali su polusakati, u sedmoj tekmi druge runde i nije to tako tragičan rezultat…ali je identičan prošlogodišnjem, nisu se pomakli ni za pedalj, u regularni deo sezone su krenuli metiljavo, a Jokićev usage je porastao za 2 minuta po utakmici. Mareja i MPJa čekaju već godinama da proigraju, maltene od prstena, a momci toplo-hladno.Sad ostaje pitanje da li gurati ovako još jednom ili nešto menjati, novi GM i kouč bi trebalo to da procene. Ne znam da li Denver može da čeka da ćorava kola ubode zrno - OKC ih je već sad prestigao, SAS dolazi, Hjuston ima sjajnu bazu za izgradnju, Janis je verovatno u trejd-bloku itd. S druge strane, ne znam šta mogu da promene sa asetima koje imaju.
21 hours ago21 hr 11 hours ago, Micko8 said:Od svih solucija koje se ovde spominju u vezi buducnosti ekipe Denvera , niko nije spomenuo onu najlogicniju a to je totalni rebuild. I sam Jokic je izjavio da ne mogu da osvoje titulu sa ovim rosterom a posto nemaju prostora za manevar, najbolje je da se rese Jokica,Mareja,Gordona i MPJ i da se obezbede za buducnost. Znaci da se nakupe Draft pick-ova,mladih igraca i da pocnu od pocetka.drugačiji je kontekst, jer je on govorio kako ne veruje u IFS;naravno da se može u rebuild kada imaš jokića u prajmu, jer možeš da dobiješ fantastične talente i pikove, međutim, to je izvodljivo isključivo ako jokić želi da ide.u drugačijem slučaju bi ispalo jako loše za reputaciju franšize u koju ionako retko dolaze vrhunski igrači.