MiddleClass Posted December 14 Posted December 14 Naravno da su opasne. Da nisu i Zelimir bi progovorio o njima ili bi bar nase ppp komsije imale objasnjenje zasto se on ponasa kao "nije moje da pricam o tome"
copkillah Posted December 14 Posted December 14 Bilo je opasno i kada su kerovi okačili onaj N1 transparent i ljudi su nastavili da ih vređaju u lice iako su videli značke. Okej, pošteno je reći i da ih je bilo petorica, ali ti ne znaš da li će žandarmerija da uleti da ih brani. Razlika je ta što se na utakmicama Partizana već dešavao obračun sa tim organizovanim nakotima sa "juga" - i na fudbalu i na košarci, pa smo možda malo naviknutiji na to. Ali neka ste probili led i vi, želim da verujem da će toga biti više u budućnosti. Jebiga, većina smo ovde na istoj strani po tom pitanju. 1
kralj Posted December 14 Posted December 14 47 minutes ago, MeanM@ said: Hm, ovo sto si predlozio upravo njima odgovara. I nije u pitanju fajt, vec pokazivanje bunta bas tu gde dopire do jednog ogromnog dela populacije. Sto direktno, sto indirektno. I niko se ne junaci ovde, prosto pricamo o mogucim scenarijima i mozda nekoj neminovnosti desavanja istih ako pricamo o sustinskim promenama trenutne situacije. Da su velike i opasne stvari u pitanju, to je svima jasno Do koga dopire i šta se time postiže? Pre mesec dana je bio protest zbog Novog Sada ispred Vlade, nije bilo hiljadu ljudi. U naredna dva dana večite je gledalo 40 hiljada ljudi. Mani me molim te tih revolucionarnih gladijatora iz Arene. Njima da smeta SNS najurili bi pre svega naprednjačko rukovodstvo iz klubova. Ali jok, Evroliga bato. I onda se kao širi bunt divljaka sa tribine koji će da inficira kritičnu masu. Eno Vučiću pederu on sam pominje čak i kad ne stignu da ga pomenu od opsesije Vesnom Čović, Aleksinom ženom, Petruševom i Nedovićevom ćerkom. Ne tvrdim da tamo nema ljudi koji u nekim drugim situacijama i laboratorijskim uslovima umeju da se ponašaju civilizovano, ali za potrebe utakmice sve to suspenduju i postaju društveni talog za koji ja nemam dovoljno istančane receptore da ih odvojim od navijačkog kopa. Možda zato što 99% repertoara oni zadaju a ove ovce prihvate. Nek odštampaju majice sa Vučiću pederu pa nek šire bunt gde god da se pojave. Ali neće, jer tu nema više od trunke kritičkog koje prevazilazi navijačka opredeljenja uvređenih. 1
Eleniko Posted December 14 Posted December 14 20 minutes ago, kralj said: Aleksinom ženom Pardon šta Aleksina žena?
MeanM@ Posted December 14 Posted December 14 1 minute ago, kralj said: Do koga dopire i šta se time postiže? Pre mesec dana je bio protest zbog Novog Sada ispred Vlade, nije bilo hiljadu ljudi. U naredna dva dana večite je gledalo 40 hiljada ljudi. Mani me molim te tih revolucionarnih gladijatora iz Arene. Njima da smeta SNS najurili bi pre svega naprednjačko rukovodstvo iz klubova. Ali jok, Evroliga bato. I onda se kao širi bunt divljaka sa tribine koji će da inficira kritičnu masu. Eno Vučiću pederu on sam pominje čak i kad ne stignu da ga pomenu od opsesije Vesnom Čović, Aleksinom ženom, Petruševom i Nedovićevom ćerkom. Ne tvrdim da tamo nema ljudi koji u nekim drugim situacijama i laboratorijskim uslovima umeju da se ponašaju civilizovano, ali za potrebe utakmice sve to suspenduju i postaju društveni talog za koji ja nemam dovoljno istančane receptore da ih odvojim od navijačkog kopa. Možda zato što 99% repertoara oni zadaju a ove ovce prihvate. Nek odštampaju majice sa Vučiću pederu pa nek šire bunt gde god da se pojave. Ali neće, jer tu nema više od trunke kritičkog koje prevazilazi navijačka opredeljenja uvređenih. Dobro, sad ode prica na drugu stranu. Ako cemo u tom smeru, obrazac ponasanja prosecnog posetioca sportskog desavanja oblikuje i sama drzava, tj u pozitivnoj praksi suzbija ono sto je drustveno neprihvatljivo. Moze i taj prosecni posetilac utakmica Zvezde i Partizana da bude drustveno svesniji i da osudjuje neke pogubne stvari koje se ticu kluba koji voli. Ako sam razumeo, po tebi, nema tu leba, tj ti ljudi koji dolaze na utakmice su homogena, anestezirana i poprilicno beznadezna gomila. Tu se ne bih slozio. Onakva je kakvom je oblikovao ovaj sistem. Da l svesno ili prepustanjem stihiji, to je drugo pitanje. Mislim tu smo gde jesmo (i na mnogo sirem aspektu od sporta) jer se dozvolilo to samouredjivanje odredjenih drustvenih grupa. Moze i tako, al jbg, zivimo upravo posledice takvog pristupa. A ovde diskutujemo valjda i o nekim mogucnostima drugacijeg pristupa i promene trenutnog stanja. Svakako, smatram da jedno drustvo, pa i ovakve njegove podgrupe, nisu unapred definisana nepromenljiva masa koja je eto prosto takva. Kreni sad da serviras ljudima dijametralno suprotni kulturni, sportski, koji god hoces obrazac, pa pogledajmo rezultate kroz 5-10 godina. A ako to zaista ima uticaja, u sta verujem, nije opravdanje sada sleći ramenima i reći da je jedina opcija prihvatanje cinjenicnog stanja i jbg, potrazite srecu na drugom mestu, ostavite blizance i sport na miru. 1 1
copkillah Posted December 14 Posted December 14 (edited) 1 hour ago, kralj said: Pa šta su mu vikali? Nije žena ti je kurva? Jedini koji su vređali Aleksu su navijači KKCZ: "Ti si naša kurva Aleksa". Edited December 14 by Valk
dragance Posted December 14 Posted December 14 34 minutes ago, copkillah said: Bilo je opasno i kada su kerovi okačili onaj N1 transparent i ljudi su nastavili da ih vređaju u lice iako su videli značke. Okej, pošteno je reći i da ih je bilo petorica, ali ti ne znaš da li će žandarmerija da uleti da ih brani. Razlika je ta što se na utakmicama Partizana već dešavao obračun sa tim organizovanim nakotima sa "juga" - i na fudbalu i na košarci, pa smo možda malo naviknutiji na to. Ali neka ste probili led i vi, želim da verujem da će toga biti više u budućnosti. Jebiga, većina smo ovde na istoj strani po tom pitanju. Ti sukobi na jugu su bili izmedju dve frakcije - jedna Kimijeva, a druga Belivukova. Nije sad da su to bile borbe da se zlo istera. 1
copkillah Posted December 14 Posted December 14 1 minute ago, dragance said: Ti sukobi na jugu su bili izmedju dve frakcije - jedna Kimijeva, a druga Belivukova. Nije sad da su to bile borbe da se zlo istera. Ne ne, ovo su bili "obični" navijači koji su skandirali protiv Vučića uprkos pretnjama ovih sa juga, pa su preskakali ogradu i išli na istok, gde su vala dobili i batine. To je bilo recimo 2021. Bilo je i batinjanja u Pioniru kada su ljudi protivili minutu ćutanja za Saleta mutavog. Tada su ljudi izašli sa utakmice iz protesta, uključujući i mene. 1
Eleniko Posted December 14 Posted December 14 17 minutes ago, kralj said: Pa šta su mu vikali? Nije žena ti je kurva? Ne nego Ti si naša qrva Aleksa Sem ako nisi mislio da je Aleksa žena To bi već bilo uvredljivo, fakat 1
kralj Posted December 14 Posted December 14 1 hour ago, copkillah said: Jedini koji su vređali Aleksu su navijači KKCZ: "Ti si naša kurva Aleksa". Mislim upravo suprotno, ali mislim. Aleksa se odnosio na Zvezdine navijače. 2
Valk Posted December 14 Posted December 14 Zanimljiv koncept ovih čaršafa i/ili međusobnog vređanja forumaša na ovom light-hearted topiku. Ako ne znate kako se koristi topik "Pomozi bratu ciganinu", idite na praksu kod @Nikodije na komšijski topik. Počistila sam malo, smatrajte se upozorenim. 1
Moonwalker Posted Tuesday at 17:43 Posted Tuesday at 17:43 (edited) Nemojte se prozivati van uobicajenih smesnih posalica. Negde neka bide linija. Klubove biramo malo posle skidanja pelena. Meni je odavno licilo da su nam svima ukrali bukvalno sve, a ono sa cim ne znaju sta ce, unistili. Ovo sve je kao cir, puci ce negde. A mi svi ostajemo jedni (sa) drugima, tu, bilo gde. Edited Tuesday at 17:44 by Moonwalker 1
Recommended Posts