Lo Zingaro Posted October 2 Posted October 2 (edited) 20 minutes ago, namenski said: Beograd, 1 Hirosima... U kaficima na Banovom Brdu kadar nevera.. Edited October 2 by Lo Zingaro 4
namenski Posted October 2 Posted October 2 5 minutes ago, Hermetico said: Što bi rekli psiholozi I don't know how to respond to this. Jel što sam te kvotovo ili sam reko nešto što ti inače često ponavljaš, nešto treće? Ma zezam se, rekoh Nego pogledao, pa mi bilo cudno, pomislih da si se negde zadrzao usput... A ponavljam i ponavljacu beskonacno na temu jalovosti ovakvih prica, narocito u vremena kada je Planeta kolektivno virtuelizovana i kao takva sve laksa na obaracu... Ili, jes' da je fraza, ali ima ona Cehovljeva da puska koja u prvom cinu visi na zidu, mora da u trecem pukne... Ili tako nekako... Mozda je i stari Ajnstajn bio u pravu kada je jos davno tvrdio da mozda zna(mo) cime ce se voditi Treci svetski rat, ali da mozemo biti sigurni da ce se Cetvrti voditi toljagama i kamenicama... Ali da smo zajebana sorta - jesmo...
Desmond Bojčinski Posted October 2 Posted October 2 48 minutes ago, x500 said: U medjuvremenu mozemo samo da se nadamo da ce nas, nacionalnom nivou ovo cudo nekako da mimoidje. Stavljam Franca Jozefa, velikog, da ćemo posle nekog mega svetskog sranja biti na pobedničkoj strani, i da će nas đuture bude 3 miliona sa sve emigracijom. Ovo što se nije rasulo će živi u istoj državi sa npr Makedonijom. Koja će dobije izlaz na neko more, a mi kao i do sad, masnu kurčinu da izbijemo oči.
namenski Posted October 2 Posted October 2 1 hour ago, x500 said: U medjuvremenu mozemo samo da se nadamo da ce nas, na licnom/porodicnom/"nacionalnom" nivou ovo cudo nekako da mimoidje.
đorđe geprat Posted October 2 Posted October 2 dobro, jel' počeo WW2 1/9/39? mene su u školi toko učili. a viki Quote Други светски рат је трајао од 1939. до 1945. године. У њему је учествовала већина тадашњих држава света, укључујући и све велике силе, које су основале два супротстављена војна савеза: силе Осовине, на челу са Немачком и Савезници, на челу са СССР, Уједињеним Краљевством и САД. Википедија Датум: 1. сеп 1939. – 2. сеп 1945. kaže
gone fishing Posted October 2 Posted October 2 neće niko na nas da arči atomske bombe, suviše smo nebitni, što znači da nam predstoji agonija i lagano umiranje od radijacije ili gladi, video sam neku mapu američkih ciljeva u evropi iz perioda hladnog rata i na sfrj nisu planirali da bace ništa, čak ni taktičku nuklearku, a jna je u to vreme važila za 4 vojnu silu u evropi i 6 u svetu
villiem Posted October 2 Posted October 2 (edited) Ova fotografija gore, kao juce da je slikana Od sjaja do blata, na kraju Pepela Edited October 2 by villiem
namenski Posted October 2 Posted October 2 3 minutes ago, đorđe geprat said: dobro, jel' počeo WW2 1/9/39? mene su u školi toko učili. To, mislim pocetak, tesko da ce iko da spori. Medjutim, raspravatm je bila na temu: 2 hours ago, Tsai said: mada isto tako nisu ni 1.9.1939. bili svesni da je poceo WW II Odnosno da li su bili svesni da je poceo. Kazem ti - jesu. Cim su culi prve jutarnje vesti o napadu Nemacke na Poljsku. Na stranu labavost definicije - a vreme joj je - sta je Svetski rat? Pa, onako, ofrlje: rat u koji direktno udju takozvane velike sile i dohvate se medjusobno. Sve drugo bi bili stari dobri lokalni ratovi. 2
ragasto Posted October 2 Posted October 2 1 hour ago, Lo Zingaro said: U kaficima na Banovom Brdu kadar nevera.. Jes, ali ako staviš Minutemena, sve će biti spaljeno do Pinosave. 1
namenski Posted October 2 Posted October 2 'Ajde bre manite se price: ceni se da bi danas, kada su takozvani nuklearni arsenali znacajno smanjeni u odnosu na zlatna vremena Hladnog rata, samo u prvim razmenama stradalo u roku od bukvalno odmah i na svim stranama - racunajuci samo SAD i Rusiju sa Evropom izmedju naravno - izmedju 100 i 150 miliona ljudi... ta je cifra toliko ogromna i zastrasujuca da ju je nemoguce promisljati i lupeta najstrasnije svako ko krene te takticko, te ovo te ono.... Mi se jos nismo racionalno izborili sa Auschwitz brojkama, onih oko 5 miliona: tema je takva da naprosto nema mesta analizama , a kamoli saljenju... BTW, na pomenutih 100-150 miliona broj povredjenih/ranjenih bio bi priblizno 3x veci, dok brojke ozracenih, osudjenih na sporu smrt ne vredi ni pominjati... Ostale kolateraletm poput klimatskih promena, gladi, urusavanja svih drustvenih obzira, ukratko kraja sveta kakav poznajemo nema svrhe ni pominjati... A najstrasnije je od svega sto se ima utisak da je svet u fazonu неће ваљда... Manite se bre... 1
SNARC Posted October 2 Posted October 2 Valjalo bi da se krene po brasno i ulje..i da se nagomila..drva ce, valjda, biti.. Ko bude imao ustipke, prezivece 2
villiem Posted October 2 Posted October 2 13 minutes ago, namenski said: 'Ajde bre manite se price: ceni se da bi danas, kada su takozvani nuklearni arsenali znacajno smanjeni u odnosu na zlatna vremena Hladnog rata, samo u prvim razmenama stradalo u roku od bukvalno odmah i na svim stranama - racunajuci samo SAD i Rusiju sa Evropom izmedju naravno - izmedju 100 i 150 miliona ljudi... ta je cifra toliko ogromna i zastrasujuca da ju je nemoguce promisljati i lupeta najstrasnije svako ko krene te takticko, te ovo te ono.... Mi se jos nismo racionalno izborili sa Auschwitz brojkama, onih oko 5 miliona: tema je takva da naprosto nema mesta analizama , a kamoli saljenju... BTW, na pomenutih 100-150 miliona broj povredjenih/ranjenih bio bi priblizno 3x veci, dok brojke ozracenih, osudjenih na sporu smrt ne vredi ni pominjati... Ostale kolateraletm poput klimatskih promena, gladi, urusavanja svih drustvenih obzira, ukratko kraja sveta kakav poznajemo nema svrhe ni pominjati... A najstrasnije je od svega sto se ima utisak da je svet u fazonu неће ваљда... Manite se bre... Ne znam da li je za vreme krize na Kubi vladao nekakav gadan osecaj ali danas kao da lici na blizinu tacke bez povratka, nemas na sta da se oslonis, bar apstraktno kao tada.
ObiW Posted October 2 Posted October 2 3 hours ago, Hermetico said: Jebalo vas utvrđivanje datuma kad je počelo. Kažem vam drugarski. Šta se dešava, ukratko, za nas s jeftinijim ulaznicama? Tramp reko da je juče počeo III svetski rat. Mišljenja o datumu početka su podjena. Jab’ stavio potencijalne datume na poll pa da narod odluči. 3
đorđe geprat Posted October 2 Posted October 2 ja sam se saglasio sa cajem jer sam na osnovu saznanja mislio da je perl harbur jako iznenadio amerikance baš kao i staljina juni '41. a moguće je da je i beograd mirno živeo u septembru '39. ili nije?
Recommended Posts