Hermetico Posted October 2 Posted October 2 Jebalo vas utvrđivanje datuma kad je počelo. Kažem vam drugarski. Šta se dešava, ukratko, za nas s jeftinijim ulaznicama?
đorđe geprat Posted October 2 Posted October 2 5 minutes ago, Hermetico said: Jebalo vas utvrđivanje datuma kad je počelo. Kažem vam drugarski. Šta se dešava, ukratko, za nas s jeftinijim ulaznicama? koliko znam, izrael je kopneno upao i u liban, iran je ispucao gomilu raketa na izrael, amerikanci su ispalili presretačke projektile na te rakete. mislim da kada do sada nije bilo ww3 zbog bliskog istoka neće ni sada. ww3 mogu da naprave samo ameri, rusi i kinezi u direktnom sukobu. ostaju lokalni ratovi i oni gde se slonovi tabaju a strada trava. 3
Hermetico Posted October 2 Posted October 2 (edited) 6 minutes ago, đorđe geprat said: koliko znam, izrael je kopneno upao i u liban, iran je ispucao gomilu raketa na izrael, amerikanci su ispalili presretačke projektile na te rakete. mislim da kada do sada nije bilo ww3 zbog bliskog istoka neće ni sada. ww3 mogu da naprave samo ameri, rusi i kinezi u direktnom sukobu. ostaju lokalni ratovi i oni gde se slonovi tabaju a strada trava. I šta ćemo s temom onda? Užasno je ozbiljna stvar (najozbiljnija koja može da se zamisli, a ljudi utvrđuju datum početka na 2 strane). Ljudi, ne zajebavajte. Bukvalno svi sa teme. Retko sam ovo vido, plus forum lepo i logično upozorava na uzdržanost, koja valjda podrazumeva i nedizanje panike. Između ostalog, zbog mogućnosti WWIII. EDIT Ovo kažem kao čovek i pedagog. Edited October 2 by Hermetico 2
namenski Posted October 2 Posted October 2 3 minutes ago, Hermetico said: I šta ćemo s temom onda. Užasno je ozbiljna stvar, nije za zajebavanje ljudi. Ozbilja mozda jeste, ali nije vredna ovolikog analiziranja Obaska sto cemo svi znati kada je poceo... Dakle, kada neko, bilo gde u svetu ugleda nesto slicno, znacemo u roku od najvise par sati: Ovako nekako, mada treba dodati i Kinu, a i ostalu boraniju, Francuze, Britance, Indijce, Pakistance, itd, itd..., a i Izrael svrbe prsti 1
Hermetico Posted October 2 Posted October 2 1 minute ago, namenski said: Ozbilja mozda jeste, ali nije vredna ovolikog analiziranja Obaska sto cemo svi znati kada je poceo... Dakle, kada neko, bilo gde u svetu ugleda nesto slicno, znacemo u roku od najvise par sati: Ovako nekako, mada treba dodati i Kinu, a i ostalu boraniju, Francuze, Britance, Indijce, Pakistance, itd, itd..., a i Izrael svrbe prsti Bukvalno na Politiku za decu. 1
x500 Posted October 2 Posted October 2 (edited) 21 minutes ago, Hermetico said: Retko sam ovo vido, plus forum lepo i logično upozorava na uzdržanost, koja valjda podrazumeva i nedizanje panike. Između ostalog, zbog mogućnosti WWIII. Mogao bi da budes na mestu Guteresha u OUN - izrazavam duboku zabrinutost i pozivam na uzdrzanost svih strana. Svaki rat ima povod, dogadjaj koji ga je pokrenuo, i uzrok, nagomilane politcke probleme koji nisu reseni. Da li trenutno, 30+ godina nakon ww3, poznatijeg kao Hladni rat, imamo puno globalnih politickih problema? Da li postoji bilo kakav oblik dijaloga medju liderima vodecih zemalja, ili se vode usiljeni monolozi? U takvom okruzenju pred nama je novi ww4, sa gomilom proksi ratova. Jedina dobra stvar je sto postoji the bomba, tako da ce pre ili kasnije veliki morati da sednu i da malko unterhaltuju. U medjuvremenu mozemo samo da se nadamo da ce nas, na licnom/porodicnom/"nacionalnom" nivou ovo cudo nekako da mimoidje. Edited October 2 by x500 1
Hermetico Posted October 2 Posted October 2 (edited) 5 minutes ago, x500 said: Mogao bi da budes na mestu Guteresha u OUN - izrazavam duboku zabrinutost i pozivam na uzdrzanost svih strana. Svaki rat ima povod, dogadjaj koji ga je pokrenuo, i uzrok, nagomilane politcke probleme koji nisu reseni. Da li trenutno, 30+ godina nakon ww3, poznatijeg kao Hladni rat, imamo puno globalnih politickih problema? Da li postoji bilo kakav oblik dijaloga medju liderima vodecih zemalja, ili se vode usiljeni monolozi? U takvom okruzenju pred nama je novi ww4, sa gomilom proksi ratova. Jedina dobra stvar je sto postoji the bomba, tako da ce pre ili kasnije veliki morati da sednu i da malko unterhaltuju. U medjuvremenu mozemo samo da se nadamo da ce nas, na licnom/porodicnom/"nacionalnom" nivou ovo cudo nekako da mimoidje. Onda nek se zove Pred nama je WW3, Kad će početi WW3?, ili u nekom potencijalu. Nisam ja pozvao na uzdržanost nego upravo to što je pred nama poziva na uzdržanost, a kad počne onda će tek biti potrebna uzdržanost. Kad je počeo kad je počeo i onda pred nama je. Ako je pred nama, nije počeo. Edited October 2 by Hermetico
Tsai Posted October 2 Posted October 2 ne vidim da je poceo WW III (jos uvek) mada isto tako nisu ni 1.9.1939. bili svesni da je poceo WW II 2
namenski Posted October 2 Posted October 2 Just now, Hermetico said: kad počne onda će tek biti potrebna uzdržanost. Kada i ako pocne nece biti potrebno ama bas nista... Apsolutno nista. Doduse, sto je neko drustvo, zajednica primitivnija, na takozvanom nizem stepenu razvoja, to ce joj sanse, doduse minimalne, za prezivljavanje biti vece. Pride pod uslovom da se nalaze na nekom geografski neinteresantnom delu Planete... Sto ce reci da takozvana (visoko)razvijena drustva nemaju ama bas nikakve sanse, utoliko manje sto su razvijenija, Srbija mu dodje neka donja srednja klasa, mada... A za analiticare : jedan zabavan sajt, simulacija za poigrati se : Beograd, 1 Hirosima...
namenski Posted October 2 Posted October 2 2 minutes ago, Tsai said: mada isto tako nisu ni 1.9.1939. bili svesni da je poceo WW II Aj izbrisi ovo ili edituj, ne znam kako drugacije da ti kazem osim da si - lupio. I to zestoko. 1
Hermetico Posted October 2 Posted October 2 (edited) 2 minutes ago, namenski said: Kada i ako pocne nece biti potrebno ama bas nista... Apsolutno nista. Doduse, sto je neko drustvo, zajednica primitivnija, na takozvanom nizem stepenu razvoja, to ce joj sanse, doduse minimalne, za prezivljavanje biti vece. Pride pod uslovom da se nalaze na nekom geografski neinteresantnom delu Planete... Sto ce reci da takozvana (visoko)razvijena drustva nemaju ama bas nikakve sanse, utoliko manje sto su razvijenija, Srbija mu dodje neka donja srednja klasa, mada... A za analiticare : jedan zabavan sajt, simulacija za poigrati se : Beograd, 1 Hirosima... Meni će biti ja se smrti ne plašim ja ću didem na prozor da gledam kako izgleda nuke bombing. Što se ostalog tiče, ja sam čuo šta mi treba nek se moderacija petlja oko ostalog. Ima pametnijih ljudi od mene za vođenje foruma. Edited October 2 by Hermetico
namenski Posted October 2 Posted October 2 @Hermetico razumem potrebu da me citiras, mudrostitm nikad dosta, treba ih ponavljati, ali ipak... Hocu reci - moze nesto i svojim recima... Zezam se, naravno A i tema doduse za bolje i nije...
Hermetico Posted October 2 Posted October 2 1 minute ago, namenski said: @Hermetico razumem potrebu da me citiras, mudrostitm nikad dosta, treba ih ponavljati, ali ipak... Hocu reci - moze nesto i svojim recima... Zezam se, naravno A i tema doduse za bolje i nije... Što bi rekli psiholozi I don't know how to respond to this. Jel što sam te kvotovo ili sam reko nešto što ti inače često ponavljaš, nešto treće?
x500 Posted October 2 Posted October 2 20 minutes ago, Hermetico said: Onda nek se zove Pred nama je WW3, Kad će početi WW3?, ili u nekom potencijalu. Nisam ja pozvao na uzdržanost nego upravo to što je pred nama poziva na uzdržanost, a kad počne onda će tek biti potrebna uzdržanost. Kad je počeo kad je počeo i onda pred nama je. Ako je pred nama, nije počeo. Po meni, ovaj rat je vec pocao, imamo direktna ekonomski rat kroz sankcije i/ili sulude carine (npr 100% na EV) i kroz proksi rat u Ukrajini. Pogledaj bilo koji izvestaj iz UK/SAD, oni su deo rata u Ukrajini. Slicna stvar je odnos SAD i Kina - prica se i ponasa da je pitanje dana kad ce se pripucati.
namenski Posted October 2 Posted October 2 @đorđe geprat po pravilu ne zarezujem takozvane reakcije ili kako se vec to sve zove, ali ovde je poprilicno vazno pa necu da preskocim, obaska sto se @Tsai opravdano pokrio usima: 1. septembra 1939. je svako, ama bas svako, znao da je poceo Svetski rat. To se ocekivalo da ne kazem znalo jos od kopernikanskog obrta nastalog u Moskvi nedelju dana pre, kada je potpisan onaj takozvani Pakt Molotov - Ribentrop. I tu tesko da spora moze biti: znalo se onog trenutka kada su stigle prve vesti o nemackom napadu na Poljsku. Ako je vec do toga, mislim na problematiku konstatovanja trenutka otpocinjanja sukoba koji nazivamo svetski mnogo je bolji primer Prvog svetskog rata: atentat u Sarajevu se odigrao na Vidovdan, dakle 28. juna 1914, a neprijateljstva su zapocela 1. avgusta, dakle mesec dana posle. Mesec dana tokom kojih se kuvalo i skuvalo. Naravno, nije da je vazno, ali se ja ne bih na blanko razbacivao potvrdama, niti radi mene, niti radi Tsaija niti bilo koga drugog.
Recommended Posts