mackenzie Posted October 1 Posted October 1 13 minutes ago, jorma shparga said: I sto je jos vaznije, sta god bila, nece jos dugo! HHHHHHHHHHHHHHHHK HHHHHHHHHHHHHHHHK
Caligula Posted October 1 Posted October 1 (edited) 8 minutes ago, Nikodije said: A čije onda rane ti ližeš kad si početak 3.svetskog rata locirao na pre 3 godine? Što baš 3 godine? Poenta je da ne lizem rane nego pominjem event gde je jedna zemlja mnogo veca i mocnija od Irana napala drugu zemlju mnogo vecu od Izraela, pri tom evropsku zemlju, suverenu skroz. To je fakat. A onda ti upadnes sa bombardovanjem Srbije kao povodom za treci svetski rat (?) Ja sam siguran da treci nije ni nalik na prvi ili drugi svetski rat i da u ovom trenutku ne znamo kako ce uticati na nas - ali da je citav svet od pre nekoliko godina postao poganiji nego ikada iz hiljadu i jednog razloga to je sasvim jasno, kao sto je jasno da sve to vodi u nekom pravcu. Hoce li "elite" biti pametne ili ne, videcemo. Edited October 1 by Caligula 1 1
Tutankamon Posted October 1 Posted October 1 Pa upravo je pokusaj nasilnog prekrajanja granica i doveo do svega ovoga... 1 1
Nikodije Posted October 1 Posted October 1 3 minutes ago, Caligula said: Poenta je da ne lizem rane nego pominjem event gde je jedna zemlja mnogo veca i mocnija od Irana napala drugu zemlju mnogo vecu od Izraela, pri tom evropsku zemlju, suverenu skroz. To je fakat. A onda ti upadnes sa bombardovanjem Srbije kao povodom za treci svetski rat (?) Ja sam siguran da treci nije ni nalik na prvi ili drugi svetski rat i da u ovom trenutku ne znamo kako ce uticati na nas - ali da je citav svet od pre nekoliko godina postao poganiji nego ikada iz hiljadu i jednog razloga to je sasvim jasno, kao sto je jasno da sve to vodi u nekom pravcu. Hoce li "elite" biti pametne ili ne, videcemo. Ne bih uopšte pominjao Srbiju jer to je trolovanje ove teme, nego si ti počeo sa trolovanjem lociravši 3. svetski rat pre skoro 3 godine, valjda toliko mrziš Ruse. Što je ok, samo to isto što rade Rusi ove tri godine radio je neko pre njih, pa me zanimalo zašto onaj ko je to prvi radio nije započeo treći svetski rat, nego baš Rusi koji su došli posle. 4
Caligula Posted October 1 Posted October 1 (edited) 4 minutes ago, Nikodije said: Ne bih uopšte pominjao Srbiju jer to je trolovanje ove teme, nego si ti počeo sa trolovanjem lociravši 3. svetski rat pre skoro 3 godine, valjda toliko mrziš Ruse. Ruse volim, moglo bi se reci da sam rusofil. Velikim delom sam odrastao na ruskoj literaturi i filmovima, muzici. Velika, mocna nacija sa bogatom i raznovrskom kulturom. Kontinent za sebe. Nego ne volim Putina i uticaj Kremlja na Srbiju. Besmisleno je pominjati WWIII od trenutka kada Iran napadne Izrael ako si malo pre toga imao veliku nuklearnu silu koja je napala svog veilikog evropskog suseda. Da ga jebem, treba biti bas slep a da ne vidis uzrok i posledicu. Mariupolj ne izgleda ni za dlaku bolje od pojasa Gaze, ali se nije puno plakalo nad tom slikom i cinjenicom. Edited October 1 by Caligula 1 1
Tutankamon Posted October 1 Posted October 1 2 minutes ago, Caligula said: Da ga jebem, treba biti bas slep a da ne vidis uzrok i posledicu.
Nikodije Posted October 1 Posted October 1 Just now, Caligula said: Ruse volim, moglo bi se reci da sam rusofil. Velikim delom sam odrastao na ruskoj literaturi i filmovima, muzici. Nego ne volim Putina i uticaj Kremlja na Srbiju. Besmisleno je pominjati WWIII od trenutka kada Iran napadne Izrael ako si malo pre toga imao veliku nuklearnu silu koja je napala svog veilikog evropskog suseda. Da ga jebem, treba biti bas slep a da ne vidis uzrok i posledicu. Pa i Amerika je nuklearna sila, ali pošto nije napala susede u liku Meksika i Kanade, onda to nije početak ww3, nego samo kada nuklearna sila napadne suseda? Mislim da likovi slični tebi vode američku politiku. Jbt kako se Amerima desio Kisindžer, kakav je to čudan incident bio. 2
Jesper23 Posted October 2 Posted October 2 10 hours ago, Ian Mancunian said: Kad su dozvolili Republiku Srpsku, što ne bi i Izrael. Prije svega oftopičarenje par ekselans. Kao drugo šta te muči cakani? IDF priznaje gubitke na granici sa Libanom, kao što rekoh Hezbolah nije mačiji kašalj tamo je i 06 bilo ozbiljnog počvajza. Nije lako očistiti terenski kad se protivnik odlučno bori, valjda to Ameri i Rusi najbolje znaju na primjeru Afganistana, bez obzira na nadmoć u vazduhu. Iran se sprema za odgovor, tvrde da će cijelu regiju zapaliti ako im napadnu rafinerije nafte, od toga žive pa u fazonu ako nema nas nema nikog.
Ian Mancunian Posted October 2 Posted October 2 8 minutes ago, Jesper23 said: Prije svega oftopičarenje par ekselans. Kao drugo šta te muči cakani? IDF priznaje gubitke na granici sa Libanom, kao što rekoh Hezbolah nije mačiji kašalj tamo je i 06 bilo ozbiljnog počvajza. Nije lako očistiti terenski kad se protivnik odlučno bori, valjda to Ameri i Rusi najbolje znaju na primjeru Afganistana, bez obzira na nadmoć u vazduhu. Iran se sprema za odgovor, tvrde da će cijelu regiju zapaliti ako im napadnu rafinerije nafte, od toga žive pa u fazonu ako nema nas nema nikog. Ma ništa, cenjeni kolega forumaš spomenuo da mu nije jasno kako uređeni svet dozvoljava postojanje genocidnog entiteta Izrael, pa ja replicirao - kako im nedozvoljava kada svi stoje iza njega. Nisu mogli da doakaju mnogo manje bitnim entitetima koji su tokom svog stvaranja počinili genocid, a ne jednom Izraelu.
Jesper23 Posted October 2 Posted October 2 3 hours ago, Ian Mancunian said: Ma ništa, cenjeni kolega forumaš spomenuo da mu nije jasno kako uređeni svet dozvoljava postojanje genocidnog entiteta Izrael, pa ja replicirao - kako im nedozvoljava kada svi stoje iza njega. Nisu mogli da doakaju mnogo manje bitnim entitetima koji su tokom svog stvaranja počinili genocid, a ne jednom Izraelu. Kakav divan primjer relativizacije, ono u fazonu babe i žabe, ali neka je tebi na čast. 1
Ian Mancunian Posted October 2 Posted October 2 1 hour ago, Jesper23 said: Kakav divan primjer relativizacije, ono u fazonu babe i žabe, ali neka je tebi na čast. Zašto relativizacija - spomenuta je činjenica da se tolerišu entiteti, državne tvorevine ili delovi država koji su činili ili čine genocid, i da su malobrojni mehanizmi napravljeni u međunarodnoj zajednici da se te pojave spreče ili onemoguće.
x500 Posted October 2 Posted October 2 (edited) 15 hours ago, Caligula said: pominjem event gde je jedna zemlja mnogo veca i mocnija od Irana napala drugu zemlju mnogo vecu od Izraela, pri tom evropsku zemlju, suverenu skroz. To je fakat Onda je pocetak podesen na 2014 godinu, Krim i sl. Sto bi se reklo, onako demokratski i pro-eu, prvo nasilno prekrajanje granica u Evropi nakon ww2. Edited October 2 by x500 2
Jesper23 Posted October 2 Posted October 2 2 minutes ago, Ian Mancunian said: Zašto relativizacija - spomenuta je činjenica da se tolerišu entiteti, državne tvorevine ili delovi država koji su činili ili čine genocid, i da su malobrojni mehanizmi napravljeni u međunarodnoj zajednici da se te pojave spreče ili onemoguće. Oni koji su napravili formulaciju genocida su ubili više civila nego svi ostali drugi, a na sve to još imaju obraza da sude drugima. Genocid je jedna usrana formulacija, kako bi se pokazalo da oni koji su ubili najviše ljudi nisu najveće ubice u ljudskoj istoriji i da postoje gori od njih, čuveni genocidaši. Ajde da se kladimo da ovo što radi IDF neće biti okarakterisano kao genocid, uostalom i nije ni bitno kako će se okarakterisati, rezultat je isti.
namenski Posted October 2 Posted October 2 @moderacija: zasto ovaj topik nije na Deponiji ili barem na PZD??? Nije mracenje nego je jednostavno prostor za spekulacije, stabibilokadbibilo i a sta ste vi radili crncima... Uostalom, nije sramota pisati na PZD ili Deponiji... 5
Sammael Posted October 2 Posted October 2 Genocidometrija je ovde nekad bila striktno zabranjena, jel se nešto promenilo?
Recommended Posts