borris_ Posted September 28 Posted September 28 (edited) Posto ima topik o buducnosti energetskog sistema gdje se diskutuje/svadja o svim mogucim rijesenjima i posto svadje nikad dosta, otvaram topik o buducnosti poljoprivrede. Ta grana je u velikoj krizi, barem ovdje u francuskoj ali cini mi se i u evropi. Ljudi zele sto jeftiniju hranu. Poljoprivednici se skoro svi bune protiv ekoloskih normi koje po njima tu hranu poskupljuje. Zeleni izmisljaju neku novu poljoprivredu. Zelio sam da postujem o inicijativi zelenih u parizu, urbana farma. Ali posto nisam nasao adekvatan topik otvaram novi. Ima o ovome dosta materijala. E sada inicijativa zelenih, urbana farma. Nedavno su otvorili urbanu farmu u Parizu. Vole da o tome komuniciraju i da pikazu kako napreduje. U tvitu pise ovo: Svaki od 300 radnika urbanih farmi proizvodi 2,6kg po radnom danu. Tu sam prestao da cutam i napravio malu racunicu. Radnik na minimalcu kosta oko 85€ na dan u francuskoj. 2,6kg voca ili povrca kosta najvise 13€ (max n'a kasi sa porezom uracunatim). Sa ovim zelenim idejama, umrijecemo od gladi. I vjerovatno su toliko zapeli za imigraciju, valjda zele da im oni rade tu da bi bilo isplativo. Edited September 28 by borris_ 1
Venom Posted September 28 Posted September 28 Dolaze imigranti, ali ovaj put ne samo da nas pljačkaju i da nam siluju žene, nego... da nam prodaju skupo povrće !!
Boksi Posted September 28 Posted September 28 Naidjoh danas na tekst o eksperimentalnom uzgoju krušaka u Belgiji.
Recommended Posts