Jump to content
IGNORED

Buducnost poljoprivrede i kako to neki vide

borris_

Recommended Posts

Posted (edited)

Posto ima topik o buducnosti energetskog sistema gdje se diskutuje/svadja o svim mogucim rijesenjima i posto svadje nikad dosta, otvaram topik o buducnosti poljoprivrede. 

Ta grana je u velikoj krizi, barem ovdje u francuskoj ali cini mi se i u evropi.

Ljudi zele sto jeftiniju hranu.

Poljoprivednici se skoro svi bune protiv ekoloskih normi koje po njima tu hranu poskupljuje.

Zeleni izmisljaju neku novu poljoprivredu. 

Zelio sam da postujem o inicijativi zelenih u parizu, urbana farma. Ali posto nisam nasao adekvatan topik otvaram novi. Ima o ovome dosta materijala.

E sada inicijativa zelenih, urbana farma. Nedavno su otvorili urbanu farmu u Parizu.

Vole da o tome komuniciraju i da pikazu kako napreduje.

U tvitu pise ovo:

Svaki od 300 radnika urbanih farmi proizvodi 2,6kg po radnom danu.

Tu sam prestao da cutam i napravio malu racunicu. Radnik na minimalcu kosta oko 85€ na dan u francuskoj. 2,6kg voca ili povrca kosta najvise 13€ (max n'a kasi sa porezom uracunatim).

Sa ovim zelenim idejama, umrijecemo od gladi. I vjerovatno su toliko zapeli za imigraciju, valjda zele da im oni rade tu da bi bilo isplativo. 

Edited by borris_
  • +1 1
Posted

Dolaze imigranti, ali ovaj put ne samo da nas pljačkaju i da nam siluju žene, nego... da nam prodaju skupo povrće !!