Jump to content
IGNORED

Šta će nam neprijatelji pored nas samih, klub slomljenih navijačkih srca

Hele

Recommended Posts

Posted (edited)
1 hour ago, Eleniko said:

inače gde nestade iz ovog čaršafa deo gde si pisao kako ti je sve bilo potaman kad si kao klinac dolazio u bgd na utakmice a onda se sve pokvarilo

pošto sam matematikom zbrojao da si negde 1981-2 godište, siguran sam da si i u arkanovo doba uživao na utakmicama kao prazniku srpske demokratije, kao u britanskom parlamentu

onaj arkan sto si ti 1991 isao kod njega u poslasticarnu na "najbolji gelato u gradu"?

u to vreme nije ni meni ni ocu bilo do fudbala, poceo je rat, otac je ostao invalid na dan jedne od zvezdinih utakmica u onoj prvoj ligi sampiona decembra 1991

kad se rat zavrsio najbolji poslasticar u gradu je najpre  uleteo u pristinu, a potom u obilic

medjutim, meni i dalje nesto nije bilo do poseta sportskim priredbama jer sam bio izbeglica bez igde icega

97-.98 sam poceo da idem na borceve utakmice, zaljubio se u kk borac, mada mi je i dalje zvezda bila u srcu, pogotovo posto je tih godina u zvezdi igrao omiljeni igrac tog vremena uz paspalja, milenko topic, fudbal me nije narocito zanimao posto je prvenstvom dominirao poslasticarem mafijaski klub koji je heklerom "zavrsavao" utakmice

poslasticaru je ubrzo nakon toga dosao kraj na zalost praaavih ljubitelja gelata u gradu

Edited by pbg12345
Posted
6 minutes ago, pbg12345 said:

onaj arkan sto si ti 1991 isao kod njega u poslasticarnu na "najbolji gelato u gradu"?

u to vreme nije ni meni ni ocu bilo do fudbala, poceo je rat, otac je ostao invalid na dan jedne od zvezdinih utakmica u onoj prvoj ligi sampiona decembra 1991

kad se rat zavrsio najbolji poslasticar u gradu je najpre  uleteo u pristinu, a potom u obilic

medjutim, meni i dalje nesto nije bilo do poseta sportskim priredbama jer sam bio izbeglica bez igde icega

97-.98 sam poceo da idem na borceve utakmice, zaljubio se u kk borac, mada mi je i dalje zvezda bila u srcu, pogotovo posto je tih godina u zvezdi igrao omiljeni igrac tog vremena uz paspalja, milenko topic, fudbal me nije narocito zanimao posto je prvenstvom dominirao poslasticarem mafijaski klub koji je heklerom "zavrsavao" utakmice

poslasticaru je ubrzo nakon toga dosao kraj na zalost praaavih ljubitelja gelata u gradu

Mali čoveče, ne zaslužuješ odgovor ni na ove ni na druge gadosti.

Posted

Ćale mi kaže da je stvarno bio odličan gelato u Ariju.

I redovno je viđao poznate ljude iz sveta umetnosti, Gagu Nikolića navodno baš često.

• Vojvodo,serdare 1
Posted
On 23. 5. 2016. at 22:35, yolo said:

Danas sam se setio jednog detalja iz juna 1991.

Bila je subota, zvezda je upekla, sa drugarima sam otišao na Avalu u Čarapićev Brest. Žene su tražile nešto bez mesa a najdalje do čega smo dobacili u tom smislu je bila mućkalica koja je plivala u 2 prsta ulja iz koje su muškarci vadili meso i ostatak davali ženama.

Pre nego što smo počeli da overavamo uz zamišljene halucinacije šumadijskih četnika koji, poput japanskih ratnika bauljaju iz avalske šume ne znajući da je rat gotov, krenuli smo nazad.

U Belom Potoku smo videli ostatke izbornog materijala SPS-a koji je 6 meseci nakon prvih izbora i dalje krasio ulične stubove - sa njih se smešio poznati glumac, tada već poslanik Socijalističke Partije Srbije. U susret nam je išla kolona vojnih kamiona JNA koji su na kabini imali montirane puškomitraljeze sa razvučenim redenicima i bojevom municijom.

Rat u Sloveniji je počeo dva dana ranije i ova filmska scena je bio naš prvi susret sa ratnim stanjem. Zaćutali smo.

Razvezli smo devojke kućama i odlučili da odemo na sladoled. Završili smo u poslastičarnici “Ari" u Ljutice Bogdana koja je tada bila na glasu da ima najbolji gelato u gradu.

Za velikim stolom pored nas nad mapom Istočne Slavonije sedeo je vlasnik poslastičarnice sa dvojicom ljudi naših godina koje smo kao CIgani znali sa severne tribine Zvezdinog stadiona.

U nekom trenutku nam je prišao i pitao: “Momci, noćas krećemo za Tovarnik, sviđate mi se: da li hoćete sa nama? Mi smo Srpska Dobrovoljačka Garda i idemo da branimo srpsku nejač od ustaša”.

Ne sećam se tačno šta smo slagali da bi nestali sa tog mesta, ali znam da nikad više u životu nisam naručio sladoled od kokosa sa čokoladom.

Kako se ono kaže danas kad neko umre, RIP?

23 minutes ago, Eleniko said:

Mali čoveče, ne zaslužuješ odgovor ni na ove ni na druge gadosti.

ajd sad skini mi se sa kurca

cuj ti nekom kazes da pise gadosti nakon ovog gore pitanja o arkanu i one splacine od posta u kom tvoj drugar svestenik spc toboz  prepricava dogadjaje iz detinjstva

Posted

želim da verujem da ljudi koji prođu veliku ljudsku traumu

obično na kraju postanu bolji nego što su bili

stotine srba, sirijaca i drugih su mi to rekli a i sam sam video

ali dobro.

inače ću se rado izviniti što nisam došao upomoć narodu RSK te 1991.

svakome ko misli  da sam pogrešio.

Posted
8 minutes ago, Eleniko said:

želim da verujem da ljudi koji prođu veliku ljudsku traumu

obično na kraju postanu bolji nego što su bili

stotine srba, sirijaca i drugih su mi to rekli a i sam sam video

ali dobro.

inače ću se rado izviniti što nisam došao upomoć narodu RSK te 1991.

svakome ko misli  da sam pogrešio.

ko smatra da si pogresio sto nisi dosao u rsk 1991?

takvo podmetanje ne moze da prodje ni kod trogodisnjaka

jel sirijce izbeglice priupitas dal su uzivali po stadionima za vreme asadovog terora?

jel im pricas pricu koju ti je pricao drugar visoki islamski duznosnik kako ih ocevi prevaspitavaju kaisima?

bukvalno ne znas gde udaras

Posted (edited)

I Yolo reče poslastičaru: Sad me zoveš na front a gde si bio da nazoveš za trojku sa Doris Dragović?:fantom:

Edited by ubibobi
  • Haha 2
  • Vojvodo,serdare 1
Posted (edited)

ajde dosta trovanja ovde, nije tema.

imaš svoju temu na sportiću, ovde odavno više ne pišeš o kkcz ako ikada i jesi

nabijaš nepotreban posao valkiri a žena ima pametnije stvari u životu od ovog đubreta

što se tiče pravoslavnih batina, ako ne veruješ možeš proveriti lično kod episkopa slavonskog jovana

on ima i fb profil, verujem da će ti rado odgovoriti.

Edited by Eleniko
Posted
2 hours ago, Eleniko said:

što se tiče pravoslavnih batina, ako ne veruješ možeš proveriti lično kod episkopa slavonskog jovana

on ima i fb profil, verujem da će ti rado odgovoriti.

Zar nije Culibrk iz Zenice?

Posted
1 minute ago, MiddleClass said:

Zar nije Culibrk iz Zenice?

nemam pojma, ja ga znam iz zagreba

• Hvala 1