Filozof manijak Posted September 4 Posted September 4 11 minutes ago, Svemir Zeka said: Odvratno oduvek. Meni su i kao klinki pesme mahom bile krindž, zbog: 2
kud u maglu Simoviću Posted September 4 Posted September 4 prva objavljena singlica lutka sa naslovne strane, a poslednja objavljena pesma sa albuma da nije tebe, paz sad ivica dačić od “svi vole tvoje idealne mere trpećeš staračke ruke na sebi ali to je deo tvoje karijere pa zašto onda otrpela ne bi” do ”nema tog šiptara s kosova koji mu nešto ne opsova al ga ipak najviše voli lažni ministar bedžet pecoli” kako brate slatki da ti neko ne kaže stani, ne moraš sve što ti padne na um da napišeš Spoiler 2 3 1
Popular Post raskopcani Posted September 4 Popular Post Posted September 4 Moj prvi koncert na koji sam isao bez pratnje, mrtva priroda. Tada su zgazili u stampedu onu curu u zg. Mama ne pusta, stari kaze samo se podigni na prste pa neka te masa nosi gore na rukama. Prvi solo koji sam skinuo je uz sympathy for the devil bio rnr za kucni savjet. Inace za Rajka mislim da je najpodcjenjeniji nas gitarista, a bio je luuudo dobar. Nikada necu zaboraviti miris tek kupljenog vinila mrtve prirode i u ime naroda, uz popis svake vukojebine gdje su nastupali... Primjecujem da nitko nije naveo album Istina, bili su vec otpisani nesto kao kad je umro Bon Scot...back in black na yu nacin. Đinđer i Cutura su pomeli...tek tu ima zadataka za muzicare.. Davno sam ih napustio, prestao slusati. Sve poslje me nije interesiralo. Bio sam i na promociji te njegove knjige stihova, mislim da se zvala Bora pise( cita) gluposti ili tako nesto...pazi sad: u narodnom kazalistu Bilo je shvaceno vise zabavno nego nacionalno potpirivacki, kao i predstave u to vrijeme, ne mogu se sjetiti imena (mozda sovinisticka farsa) U međuvremenu se jednom i upoznao s Đinđerom. I sada krajem marta kaze mi prijateljica, ajmo na Corbu u Sloveniji. Prvo se nasmijao ne vidjevsi se uopce na tako necemu. Zatim me nagovorili i odgledao zadnji ili jedan od zadnjih koncerata... Svirali sve sto sam slusao prije ravno 40 godina, besprjekoran zvuk , izvedba, cak je i Bora odstajao 90% koncerta...najezio se... Danas sam tuzan, otisao je covjek koji me je na svoj nacin uveo u nacin zivota koji i danas postujem... Pekar, lekar , apotekar ali.... 17 1
Popular Post adam Posted September 4 Popular Post Posted September 4 @gospa buba napisala kad je umro balasevic - ko ne razume boru, taj ne razume jugoslaviju. ne djoleta, bash boru. bora je jedno iz gluposti bacheno sve. jebiga.... 10 4
Bojan Posted September 4 Posted September 4 Najbolje producentski doteran album je "Mrtva priroda", ali je svakako autorski jak i "Pokvarena mašta i prljave strasti". Nekako mi se više dopadao jer je tu dominirala akustika i izvesna sirovost. Sami aranžmani jesu jednostavni ali i pitki i prijatni. "Kost u grlu", prvi album ima neku svoju čar. Po jedna pesma sa sva tri albuma Evo i jedna dobra stvar sa "Buvlje pijace" Osamdesetih sam bio na nekoliko koncerata. Svirali su odlično i davali sve od sebe, bilo da je pred 700 ili 10.000 ljudi. Bora je bio izuzetan čovek. 6
bradilko Posted September 4 Posted September 4 imao je bora corba malo bukovskog u sebi. ne znam. nisam se nalazio posebno. valda generacijski jaz. umeo da odusevi nekim stihom, pesmom, albumom i onda da se sroza. nije mi bio u fokusu, mozda nekoliko puta jebiga ipak zao mi je. mozda i sto sam sam mator. vidjao sam ga i pre nego sto se olupao a i posle ga vidjao u kalenicu kako spava za stolom mrtav majci, sede kose, uvek pomislio sto se ne osisa jebote, izgleda ko strasilo. 4
Popular Post slepa živana Posted September 4 Popular Post Posted September 4 1 minute ago, bradilko said: izgleda ko strasilo. kad je skroz osedeo, moja majka je jednom rekla, izgleda kao indijanska baba sad ćete svi sve da mu oprostite a kladim se da sam samo ja bila na njegovom koncertu ispred skupštine 2019. 2 1 12
Popular Post napadaj Posted September 4 Popular Post Posted September 4 (edited) Baš me nešto udario Rambov post. Tri godine stariji komšija je kupio kasetu Čorbe kod lokalnog pirata i naravno da sam i sedmogodišnji ja morao da je imam. Tako je počelo. Prljavo žuto-sivi omot, nakrcano 20+ najboljih pesama na TDK kasetu, na A strani poslednja bila Lud 100%. Vrteo sam je do besvesti i još je imam. Kasnije sam kad nije bilo struje sedeo kod ćaleta u Zastavi 128 i slušao Treći srpski ustanak i Njihove dane, imao sam 9-10 godina i mislio da sam neviđeno pametan zato što sam verovao da razumem o čemu se radi u tekstovima. Posle sam preko istog komšije otkrio metal, pa je Čorba pala u drugi plan, ali sam je i dalje slušao. Kraj trećeg gimnazije, Bora gostovao negde blizu sam, bez benda, ne može veća tezga da bude. Nije ni para za obezbeđenje bilo, nastupao je na nekoj skeli. Mi došli sa dva Juga spakovani kao sardine. Kad je krenula "Jedino moje", uspentrao sam se na binu i otpevao je u zagrljaju sa njim, iako ništa živo nisam video od alkohola. Onda se popeo i moj drugar, otpevali smo još jednu, ali nema šanse da se setim koju. Kažu pisao jednostavne tekstove. U jednostavnosti je suština i ona ne podrazumeva banalnost. Konobar, još jedna loza... Edited September 4 by napadaj 14
BraveMargot Posted September 4 Posted September 4 2 hours ago, mackenzie said: Evo jednog jakog teksta. Nije baš da se zabode igla u venu ili razbije pepeljara u kafani, ali ima li još jedna grupa koja je napisala pjesmu o gradskim čistačima. Nema. Ima, iz žanra fantastičnog realizma: čisticete ulice. 3
Jimmy Kowalski Posted September 4 Posted September 4 5 minutes ago, slepa živana said: kad je skroz osedeo, moja majka je jednom rekla, izgleda kao indijanska baba sad ćete svi sve da mu oprostite a kladim se da sam samo ja bila na njegovom koncertu ispred skupštine 2019. Jel bio dobar koncert?
bradilko Posted September 4 Posted September 4 5 minutes ago, slepa živana said: kad je skroz osedeo, moja majka je jednom rekla, izgleda kao indijanska baba sad ćete svi sve da mu oprostite a kladim se da sam samo ja bila na njegovom koncertu ispred skupštine 2019. ja napisem rip post a ti se smejes 😥 bio sam i ja na njegovom ( tj riblja corba) koncertu. mozda 11, 12 godina sam imao. jel moguce da je svirao dzindzer tad? a bukovski? jesam u pravu ili u krivu?
Micko8 Posted September 4 Posted September 4 (edited) Velicina Riblje Corbe kao benda je u tome sto u svom katalogu imaju 20+ pesama koje meni licno ne mogu nikada da dosade i uvek mogu da me oraspoloze. A pesme su im raznovrsnog sadrzaja ,ljubavne balade,socijala,politika itd. za svakoga po nesto, uz to sve i odlicno gitarsko przenje. Riblja Corba i Zabranjeno Pusenje, ono izvorno , uvek dobro uticu na moje raspolozenje Edited September 4 by Micko8 2
Popular Post slepa živana Posted September 4 Popular Post Posted September 4 5 minutes ago, Jimmy Kowalski said: Jel bio dobar koncert? nezahvalna publika varljivo prolećno sunce, svi vucaraju neke jakne po rukama, ljudi ucenjeni dovučeni, nikom nije bilo do rokenrola svirali su samo stare hitove, sve 5, ogromna bina, ludačko ozvučenje urlala sam i pevala sve pesme, kao iz nekog inata, imala sam osećaj da se otimam za nešto što je moje i nosila sam malu papirnatu zastavu srbije koju nam je podelio sns koordinator. i nisam bila sama, sa mnom je bila jedna forumašica 7 4 5
harper lee Posted September 4 Posted September 4 22 minutes ago, napadaj said: Baš me nešto udario Rambov post. Zato sto te podsetio na staru istinu da su najveca nemoralna govna ljudi koji pisu ode o moralu, gotovo uvek tudjem jer o svom radije ne bi. U crno-belom (no pun intended) svetu u kojem zive jednostavno je neizvodljivo da isti covek baljezga nacionalisticke gluposti u vreme kad to kao javna licnost ne smes nikako da radis cak i ako u te gluposti verujes jer mnogo klinaca slusa ono sto govoris ali takodje beskonacno dobar i nezan covek koji ce da zalegne za nekog koga uopste ne zna ako ni zbog cega drugog onda zbog toga sto mu je pogodjen osecaj za pravedno i ispravno. U normalnom i realnom svetu koji je odavno presao na full colour takvi ljudi su uobicajena pojava ili su makar bili, propadamo i u tom smislu. Takodje, u normalnom i realnom svetu se coveku koji pogresi pomogne da se uspravi i gresku ispravi, u crno-belom se greske nikad ne zaboravljaju i toliko zloupotrebljavaju da onaj ko je pogresio samo dalje srlja u sve vece greske, dok mu one ne postanu zivotna navika. Nekim ljudima je prosto isuvise vazno da postignu nemoguce, da budu u pravu, oni mrze greske kod drugih jer im stalno ponavljanje tih gresaka daje iluziju da su zapravo postigli nemoguce i da jesu u pravu. No, to je ipak samo jedna obicna i tuzna iluzija, to ce uvek i ostati. 7
Recommended Posts