JohnnyD Posted September 4 Posted September 4 (edited) 4 minutes ago, Micko8 said: Cvrcak i Marvi su keva ali da ne idemo u off Vidi, cale mi je bio osnivac Elipsa, tako da sam (hteo, ne hteo ) upoznat sa 60ima i pocecima rocka kod nas, bilo je tu sjajnih bendova (Siluete, Zlatni Decaci itd...) Edited September 4 by JohnnyD 1
harper lee Posted September 4 Posted September 4 1 minute ago, JohnnyD said: Vidi, cale mi je bio osnivac Elipsa, tako da sam (hteo, ne hteo ) upoznat sa 60ima i pocecima rocka kod nas, bilo je tu sjajnih bendova (Siluete, Zlatni Decaci itd...) Znaci cale ti je bio pionir. 1
giuseppe Posted September 4 Posted September 4 Gledao Čorbu samo jednom, u Elemiru 2003, kad su napravili koncert povodom 25 godina rada - prva svirka održana baš tamo 1978. Voleo kao klinac, posle zabatalio. 'Muzičari' su mi omiljena ploča i jedina koju sada imam (stvarno jako dobro CR reizdanje, i svira i izgleda fenomenalno) - ali, to je trećina mladi Bajagić, i uopšte važi za atipičnu Čorbu. No, tamo je i 'Ravnodušan prema plaču', pesma koja mi je nekako uvek bila 100% Bora. E da, i 'Tesna koža' soundtrack, početak filma sa 'U dva će čistači odneti đubre' - zauvek se pamti. 3
napadaj Posted September 4 Posted September 4 (edited) I ja sam bio na tom koncertu u Elemiru, to mi je prvi koncert u životu. Rambov post je toliko emotivan i pažljiv, da mi se čini da je neko sekao crni luk u mom stanu dok nisam bio kod kuće. Edited September 4 by napadaj 8
Popular Post Кристофер Лумумбо Posted September 4 Popular Post Posted September 4 Pre 30ak godina spremam se da spavam, ujutru skola, i upada cale u kucu i kao “aj oblaci se, vodim te da upoznas Boru Corbu”. Odlazimo u kafanu, Bora je iz nekog razloga dolazio dole povremeno, nije , ali kada je bio u prolazu stao bi da popije sa lokalnom ekipom. Ulazim tamo, cale me upoznaje sa njim, Bora krece nesto da me ispituje, da se zajebava, i vadi neku sliku na kojoj su svi clanovi benda i na poledjini napise “za mog druga Lumumba od Bore” i nacrta onaj znak benda. Ja pruzim ruku da uzmem, on kaze “e, ne moze, moras i ti meni da se potpises”. Cale mi pokaze da ga sacekam, ode kuci, donese moju sliku i ja napisem “za mog druga Boru od Lumumba”. On odusevljen, ili bar ja to tako pamtim, zagrli me i stavi sliku u dzep. Stoji mi dole, moracu da donesem sliku u BG. Inace, Corbu nisam slusao, ali to je bio znacajan dogadjaj posto smo dole retko mogli da sretnemo nekog poznatog, ja sam upoznao samo njega i Vucinu Draskovica. 20 4 1
đorđe geprat Posted September 4 Posted September 4 ja potpuno razdvajam muzičko i pesničko delo bore đorđevića od njegove ličnosti, ponašanja............ on, balašević, štulić i dedić bili su ono što sam voleo da slušam. što je imalo smisla. manite sve izvan onoga što je bilo na pločama. onim starinskim vinilima. RIP boro 8
đorđe geprat Posted September 4 Posted September 4 (edited) mayall. RIP majstore Edited September 4 by đorđe geprat
Popular Post kud u maglu Simoviću Posted September 4 Popular Post Posted September 4 2 minutes ago, Sludge Factory said: Bacite tog Ramba ovde, pliz, namam FB. Quote Jedna suza za Boru Dragi Boro, za tebe i tvoj “Rokenrol za kućni savjet“ sam znao davno prije našeg susreta u kancelariji PGP-a, davne 1988., dok su urednici vijećali šta da rade, zatečeni mojim materijalom za prvu ploču. Tad si bio u naponu snage, na vrhuncu karijere, velika, prava zvijezda, a ponašao si se kao dječak, neposredno i blagonaklono, baš kao da smo stari drugari. Kad si čuo materijal, pokazao si neskriveno oduševljenje pred zaprepaštenim urednicima, sjećam se kako si rekao "Dajte ovom momku reklamu, gurajte ga na TV, ovaj će da bude zvezda, luđi je od mene! " Zvao sam te bojažljivo godinu dana kasnije, davne 1989., da mi gostuješ na ploči, ne bih li malo avanzovao na račun tvoje velike popularnosti. Objeručke si prihvatio, bez ikakvih potpitanja, nisi čak tražio ni jedno slovo od teksta da se mijenja, obzirno poštujući moj “pjesnički” rukopis. Treći put sam te sreo na zajednikom koncertu na Tašu, ti si bio zvijezda večeri, ja sam nastupao na početku, kao jedna od mnogih predgrupa. Taš je bio pun, od silne treme mi je pripalo loše, prućio sam na pod, Ti i Gaga ste prvi skočili, prišli, masirali me, donosili vodu sa šećerom, zabrinuti, vrlo nježni, kao da sam vam rod rodjeni, uspjeli ste da me povratite i osposobite za nastup. Odmah zatim, to je bilo devedesetih, početkom rata u Bosni, našeg zajedničkog poznanika i menadžera, uhapsila je u Mostaru JNA . Zbog gorostasnog izgleda i osornog ponašanja, kombinovanog sa bošnjačkim imenom i prezimenom, tako ogroman i osoran, uz “sumnjivo” ime i prezime, u to histerično vrijeme naš drugar nije imao mnogo šansi da dokaže svoju nevinost. Da ne davim s detaljima, našeg druga su na lično Tvoju intervenciju pustili istog dana popodne, zauzeo si se u to gadno i opasno vrijeme za " nekog tamo, s one strane". To smo do danas znali samo ti i ja, i naš oslobodjeni drugar. Mislim da je sasvim umjesno da od danas to zna i još po neko. Boro, ja te pamtim kao vrlo nježnog i dobrog čovjeka, a da si vrhunski pjesnik u šoumen, to znaju svi. Na žalost, nIkom nisi znao da kažeš ne, pa si tako tvoj benigni kafanski nacionalni zanos trapavo prenio u javni prostor. Zgodno za zloupotrebe svih vrsta, nema šta. Godinama poslije toga nosio si taj nametnuti teret na svojim pjesničkim plećima. Ali , onako dostojanstven, ćutao si, bilo ti je ispod pojasa da se “vadiš”. Znam iz prve ruke da nisi bio u stanju ni mrava da zgaziš, a kamo li da nekog mrziš. Za razliku od mnogih, koji su vješto žonglirali svojim nacionalnim zanosom i u javnosti ga sasvim oprezno dozirali na kašičicu, tek da se čupne neka korist a da se ne napravi dugoročna šteta na tržištu koje će se neminovno otvoriti za koju godinu, vješto okrećući ćurak tačno u trenutku kad će mediji novonastalih država početi da obraćaju pažnju na estradu - “onih tamo” . NIsu ti Boro ti svatovi ni do koljena. Počivaj u miru druže, Za mene si od prvog susreta bio legenda, i ostaćeš legenda za vijek i vjekov.Jer si prije svega bio nježan, skroman i dobar, uglavnom na svoju štetu. Na poslijetku Tvoj veliki, grandiozni stih sve lijepo kaže, onom ko zna da sluša; “ A sebe bih na poklon dao bilo kome, jer niko od vas ne zna moje brodolome” 9 8
Popular Post napadaj Posted September 4 Popular Post Posted September 4 https://www.facebook.com/ramboamadeus/posts/pfbid02GqsnBYoT4bSoLahU3Ciiq7Tu3rjVARLppg4EdwRKLYwvFMNT7bUH5oXDG52uEFgol Rambo Amadeus Sdpoosenrt96c32552m9g0hi29miiu26i032amf16gt3gg2mtifl5h64m2gh · Jedna suza za Boru Dragi Boro, za tebe i tvoj “Rokenrol za kućni savjet“ sam znao davno prije našeg susreta u kancelariji PGP-a, davne 1988., dok su urednici vijećali šta da rade, zatečeni mojim materijalom za prvu ploču. Tad si bio u naponu snage, na vrhuncu karijere, velika, prava zvijezda, a ponašao si se kao dječak, neposredno i blagonaklono, baš kao da smo stari drugari. Kad si čuo materijal, pokazao si neskriveno oduševljenje pred zaprepaštenim urednicima, sjećam se kako si rekao "Dajte ovom momku reklamu, gurajte ga na TV, ovaj će da bude zvezda, luđi je od mene! " Zvao sam te bojažljivo godinu dana kasnije, davne 1989., da mi gostuješ na ploči, ne bih li malo avanzovao na račun tvoje velike popularnosti. Objeručke si prihvatio, bez ikakvih potpitanja, nisi čak tražio ni jedno slovo od teksta da se mijenja, obzirno poštujući moj “pjesnički” rukopis. Treći put sam te sreo na zajednikom koncertu na Tašu, ti si bio zvijezda večeri, ja sam nastupao na početku, kao jedna od mnogih predgrupa. Taš je bio pun, od silne treme mi je pripalo loše, prućio sam na pod, Ti i Gaga ste prvi skočili, prišli, masirali me, donosili vodu sa šećerom, zabrinuti, vrlo nježni, kao da sam vam rod rodjeni, uspjeli ste da me povratite i osposobite za nastup. Odmah zatim, to je bilo devedesetih, početkom rata u Bosni, našeg zajedničkog poznanika i menadžera, uhapsila je u Mostaru JNA . Zbog gorostasnog izgleda i osornog ponašanja, kombinovanog sa bošnjačkim imenom i prezimenom, tako ogroman i osoran, uz “sumnjivo” ime i prezime, u to histerično vrijeme naš drugar nije imao mnogo šansi da dokaže svoju nevinost. Da ne davim s detaljima, našeg druga su na lično Tvoju intervenciju pustili istog dana popodne, zauzeo si se u to gadno i opasno vrijeme za " nekog tamo, s one strane". To smo do danas znali samo ti i ja, i naš oslobodjeni drugar. Mislim da je sasvim umjesno da od danas to zna i još po neko. Boro, ja te pamtim kao vrlo nježnog i dobrog čovjeka, a da si vrhunski pjesnik u šoumen, to znaju svi. Na žalost, nIkom nisi znao da kažeš ne, pa si tako tvoj benigni kafanski nacionalni zanos trapavo prenio u javni prostor. Zgodno za zloupotrebe svih vrsta, nema šta. Godinama poslije toga nosio si taj nametnuti teret na svojim pjesničkim plećima. Ali , onako dostojanstven, ćutao si, bilo ti je ispod pojasa da se “vadiš”. Znam iz prve ruke da nisi bio u stanju ni mrava da zgaziš, a kamo li da nekog mrziš. Za razliku od mnogih, koji su vješto žonglirali svojim nacionalnim zanosom i u javnosti ga sasvim oprezno dozirali na kašičicu, tek da se čupne neka korist a da se ne napravi dugoročna šteta na tržištu koje će se neminovno otvoriti za koju godinu, vješto okrećući ćurak tačno u trenutku kad će mediji novonastalih država početi da obraćaju pažnju na estradu - “onih tamo” . NIsu ti Boro ti svatovi ni do koljena. Počivaj u miru druže, Za mene si od prvog susreta bio legenda, i ostaćeš legenda za vijek i vjekov.Jer si prije svega bio nježan, skroman i dobar, uglavnom na svoju štetu. Na poslijetku Tvoj veliki, grandiozni stih sve lijepo kaže, onom ko zna da sluša; “ A sebe bih na poklon dao bilo kome, jer niko od vas ne zna moje brodolome” 2 1 8
zorglub Posted September 4 Posted September 4 1 hour ago, JohnnyD said: Corba spada u gornji dom kompleksnosti muzike i ritmike naseg rocka Zanimljivo, isto sam smatrao kao harper da su didulidadadu pesmice/kompozicije u pitanju. Ne da dobra pesma mora biti super komplikovana, naprotiv, ali me RČ ama baš nikada nije zanimala, a imam mnogo veće muzičke guilty pleasures da ispovedim. Šta je onda smak?
Nikodije Posted September 4 Posted September 4 To je istina, jer ovi tezgaroški bendovi po klubovima zapravo vrlo malo Čorbinih pesama sviraju, uglavnom Gde si u ovom glupom hotelu, malo drugih. 2
Arthur Kirkland Posted September 4 Posted September 4 Zvezda potkrovlja i suterena,Necu da ispadnem zivotinja, Pobeci negde... To je samo od onoga sto vidim da niste stavili a da je bilo grom. Riblja Corba do odlaska Rajka Kojica je bila fenomenalan bend, posle je Bori alkohol uz primese sovinizma pojeo mozak uz poneki bljesak i sve redje dobre pesme. Bio je majstor da napise musku baladu sa dozom cemera ili sarkazma. 5
Jimmy Kowalski Posted September 4 Posted September 4 5 minutes ago, napadaj said: Boro, ja te pamtim kao vrlo nježnog i dobrog čovjeka, a da si vrhunski pjesnik u šoumen, to znaju svi. Na žalost, nIkom nisi znao da kažeš ne, pa si tako tvoj benigni kafanski nacionalni zanos trapavo prenio u javni prostor. Zgodno za zloupotrebe svih vrsta, nema šta. Godinama poslije toga nosio si taj nametnuti teret na svojim pjesničkim plećima. Ali , onako dostojanstven, ćutao si, bilo ti je ispod pojasa da se “vadiš”. Znam iz prve ruke da nisi bio u stanju ni mrava da zgaziš, a kamo li da nekog mrziš. Jede govna Rambo. Ispade Bora neka nezna neshvacena dusica koja se eto malo nehajno nasalila, pa ispastala na pravdi boga.. Valjda Dezulovic nece podleci, pa napisati ovakav proliv.. 9 1
Recommended Posts