pt 2.0 Posted September 11 Posted September 11 On 7. 9. 2024. at 0:27, Budja said: Njegovi tekstovi su rezignacija i mirenje sa sudbinom, ne poziv na ustanak. Kao neka propaganda ponosa u socijali. To je to (što me je odvojilo). Hvala ti. 1
Milosh76 Posted September 11 Posted September 11 Na današnji dan 1979. godine, objavljen je prvi album Riblje Čorbe, legendarne beogradske i jugoslovenske rok grupe. Album “Kost u grlu” nije bio samo početak karijere jednog od najuticajnijih bendova domaće muzike, već je postao simbol provokacije i sirovog rokenrol zvuka koji je brzo osvojio publiku širom tadašnje Jugoslavije. 3 1
Nikodije Posted September 12 Posted September 12 (edited) Mnogi stranci su pokrali Čorbu, a tek Bregovića... Edited September 12 by Nikodije 5 1
napadaj Posted September 12 Posted September 12 Čorba je u svim bukletima potpisala originalne izvođače. Imam skoro sve njihove albume na originalima i u svakom piše čija je muzika uzeta za neku pesmu. 6
Milosh76 Posted September 12 Posted September 12 28 minutes ago, napadaj said: Čorba je u svim bukletima potpisala originalne izvođače. Imam skoro sve njihove albume na originalima i u svakom piše čija je muzika uzeta za neku pesmu. A jednu od najlepsih balada "Rekla je" je pravio muziku Enco Lesic, producent i klavijaturista. I to je jedina pesma gde je muziku radio neko van benda, a da nije obrada. 4
slepa živana Posted September 13 Posted September 13 ne znam da li je ovaj cvičeći zvuk usna harmonika... ali to je prva muzika riblje čorbe koju pamtim 4 1
wayfaring stranger Posted September 13 Posted September 13 1 hour ago, slepa živana said: ne znam da li je ovaj cvičeći zvuk usna harmonika... ali to je prva muzika riblje čorbe koju pamtim Sto bi rekli u Leskovac: Ja sam se složio sa tebe. 1 1
Milosh76 Posted September 13 Posted September 13 (edited) 2 hours ago, slepa živana said: ne znam da li je ovaj cvičeći zvuk usna harmonika... ali to je prva muzika riblje čorbe koju pamtim Druga najbolja Bajagina pesma ikada. A ima jos jedna vrhunska, samo sto Bajaga nikad ne bi umeo da napravi ovako dobar tekst. Edited September 13 by Milosh76 1
Recommended Posts