kralj Posted September 7 Posted September 7 8 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: na bajoneta je išla i mira marković Hide contents ne pitajte kako znam Pa on je bio JUL valjda. Sad mi se vrzma i Slavko Banjac po tim Bajone-Baša sećanjima.
ragasto Posted September 7 Posted September 7 Bora je bio i vakav i nakav, ali Bajonea na topiku nije zaslužio, aman. U to ime 3 1
kud u maglu Simoviću Posted September 7 Posted September 7 naravno da bajoneu nije mesto evo nešto borino, al za druge interpretatore glasom mikija manojlovića iz soka od šljiva - iiiiiii šabaaaan https://youtu.be/IyfBwBPJQlQ?si=JGNsPfIip8RynKEG 1
kralj Posted September 7 Posted September 7 9 minutes ago, ragasto said: Bora je bio i vakav i nakav, ali Bajonea na topiku nije zaslužio, aman. U to ime Nije zaslužio da ga se ovde pominje, a zaslužio boli me boli doktore mrak.
Popular Post John Coltrane Posted September 7 Popular Post Posted September 7 Vest o smrti me zatiče na poslu, u standardnoj gužvi i uopšte joj nisam pridao značaja. Supruga mi je poslala SMS, a to znači da je nešto bitno - na viber možda i nisam dostupan, ali SMS, hej, to će čuti i videti odmah. Iskren da budem, toliko mi se ogadio zadnjih 20 godina da me nije dotaklo ni to da je u bolnici i da je u jako lošem stanju. Svo ono srbovanje, kokarde, ravna gora grbovi i ostali bedževi, sav taj folklor koji se pojavio početkom 90tih. O potonjom ljubavlji sa Koštunicom, bolje da ne počinjem. A onda sam pustio par pesama i kao da sam upao u neki teleport, tačno sam mogao da se setim svakog detalja vezano za tekstove i muziku i koliko mi je sve to značilo. Moj prvi album je Priča o ljubavi obično ugnjavi, nikako nisam mogao da shvatim kako su momak i devojka stali u štipaljku, ali sam na "muvopiču" svirao Džindžerove solaže i urlao Avionu slomiću ti krila. I dok sam pokušavao da dokučim šta su "zaslužni pitomci" i šta je to "izmedju nogu" kao i zašto je bolje da "sedim i da duvam" umesto da se "čuva otadžbina" trudio sam se da što pre naučim ceo tekst pesme Oko mene vodeći računa da ne promašim nijednu reč. Ta kaseta je prenošena iz kućnog kasetofona u ćaletovu Zastavu gde god krenuli. Sledeće godine tata nas je vodio u halu Zorka u Šapcu na koncert. Iako sam bio balavac od 6 godina i dalje imam jasne slike te večeri. 12 godina kasnije ću "menjati" epsko finale Real-Bajer Leverkuzen za koncert u toj istoj hali Zorka, ali njega se nešto slabije sećam. Veliki autor, jednostavnog stila ali nikako banalnog (osim ako mu nije namera), čiji stihovi lako ulaze u uši i ne izlaze više nikada. Vezujem se za mnogo toga, - da li koncert sa Arsenom ili epohalno izvodjenje Andjela sa horom u Sava centru, možda radost kad sam savladao gitarski uvod iz Dva dinara druže, intervju za TV Beograd pred polazak u Bari na finale Kupa Šampiona, ili kako odavno ne smem da gledam film Tamna je noć jer znam da bih se raspao u suzama - njegova Tom Vaitsovska izvedba, ili onaj period kad je udario po Baba Juli i Diktatoru, ili zapanjujuću odlučnost u Jedino moje,... U osnovnoj školi sam išao na privatne časove matematike, a drugar sa kojim sam išao je znao svaku pesmu pa smo se takmičili ko će sledeći put "doneti" neku koju ovaj drugi neće znati. Tako sam saznao za Milvoja vatrogasca, a on od mene za Lupa bubanj, zveči zvečka (inače odličan bongo na kraju pesme), pa sledeći put on meni Da to sam ja, malo sam se promenila...on mi je otkrio Zvezdu potkrovlja i suterena (zvuk ZZ Top lagano) .. U srednjoj školi sam u busu, na eksurziji, pevao Ostani djubre do kraja našoj razrednoj jer se nije borila za nas i to u onim godinama štrajkova pred peti oktobar, Kad sam upisao faks i preselio se u Beograd, imao sam priliku da ga redovno srećem u kladionici Lavovi u lokalu koji je bio u suterenu, a pored studenstkog doma Vera Blagojević u 27. marta u kom je stanovala moja sestra. Tamo je sedeo veći deo dana, pijuckao tek izašlu Fantu limun i kladio se na ženski tenis. Nikad mu nisam pričao ni o čemu što sad vama pišem, naša konverzacij se zadržavala na uobičajenim komentarima koji se odnose na rezultate i gubitne tikete. Nekako mi je delovao oronulo i propalo, sa svim tim "znamenjima" koje je nosio kao pokretna reklama za srpstvo, I posle toga uopšte nisam sllušao Riblju Čorbu i uopšte me nije zanimalo šta radi i pljuvanjem koga se bavi. Ako sam i čuo negde neku pesmu to je bio tudji izbor. Sinoć je pala kiša, posle sto godina, bar ovde kod nas u Šapcu, i to ona letnja koja mnogo pljušti i odmah sam pustio ovu stvar i setio se da me mesecima u nazad opisuju ovi stihovi.... nažalost. I bilo mi je žao što je umro Bora.. Oči uoči sa svojom bedom, ja pravdam sebe i mrzim sve redom, priča o ljubavi obično ugnjavi, ćutim i grize me čir. 19 2
ragasto Posted September 7 Posted September 7 2 hours ago, kralj said: Nije zaslužio da ga se ovde pominje, a zaslužio boli me boli doktore mrak. Kad si već nju pomenuo, ta saradnja je još i podnošljiva. Iako je sa BMKom lestvica saradnji baš spuštena, ali ipak.
kipo Posted September 8 Posted September 8 Izvinite, zaista. ne mogu vas citati a i mnogo toga je nezgrapno napisano. Anyhow... Izvnite ako je bilo, 2
Moća Posted September 9 Posted September 9 Ne mogu da provalim gde se nalazi zgrada, za Sinišin mural znam gde je.
cedo Posted September 10 Posted September 10 mozda nekome bude interesantno, iz '84 zasto-je-bora-izbacio-bajagu-i-rajka 1 1
cedo Posted September 10 Posted September 10 i ovo, suncokret, iz '80 grupa-suncokret-bata-sokic-zasto-smo-se-raspali 1
ubibobi Posted September 10 Posted September 10 On 9. 9. 2024. at 12:54, onamonamo said: ima malo "majmunska" usta na ovom grafitu Pomalo i nos...pa i oči
Recommended Posts