Popular Post Sludge Factory Posted September 4 Popular Post Posted September 4 (edited) Ima nekoliko pesama koje pamtim kao prve pesme koje sam u zivotu cuo, na tv ili radiju. To je onaj period kada otprilike pocnemo da pamtimo i stvaramo secanja i postajemo svesni sveta oko sebe, znaci oko druge, trece godine zivota, otprilike. Jedna od njih mi je 'Avione, slomicu ti krila'. To je sve sto cu reci i od mene dovoljno. RIP Edited September 4 by Sludge Factory 11
Popular Post kud u maglu Simoviću Posted September 4 Popular Post Posted September 4 prvu ploču koju su mi kupili, a na moje kukumavčenje bio je singl nazad u veliki prljavi grad/još jedan šugav dan. riblja čorba je bila riblja čorba dok su tamo bili bajaga i rajko posle njih to više nije bilo to, a bora je imao sve manje highlightsa u karijeri, da bi od ‘90 sve otišlo dođavola alkoholizam i velike lične tragedije su samo ubrzavale taj sunovrat deda je imao jednu uzrečicu, daj mi bože zdravlja do smrti, a ja dodajem i da ne prolupam kao bora neka ti je laka zemlja borisave đ. 16
Sandens Posted September 4 Posted September 4 1 hour ago, MeanM@ said: Zurke i igranke od sestog do osmog razreda i maturske veceri ce se pamtiti po Dva dinara druze, Lutka, Ostacu slobodan… ovo. koliko se slušala čorba po tim žurkama u kasnijim razredima osnovne kod mene u kraju... inače, pošto sam počeo da se interesujem za muziku tek u srednjoj preskočio sam to uobičajeno muzičko odrastanje na ribljoj čorbi tako da nisam nisam bio neki preveliki fan iste ali... ostaju neke zaista legendarne pesme tako da: počivao u miru, boro.
Popular Post goofs Posted September 4 Popular Post Posted September 4 47 minutes ago, Sludge Factory said: Ima nekoliko pesama koje pamtim kao prve pesme koje sam u zivotu cuo, na tv ili radiju. To je onaj period kada otprilike pocnemo da pamtimo i stvaramo secanja i postajemo svesni sveta oko sebe, znaci oko druge, trece godine zivota, otprilike. Jedna od njih mi je 'Avione, slomicu ti krila'. "AvionU, slomicu ti krila" je prva pesma koju pamtim, a da sam je zavoleo. Imao sam između 2 i 3 godine, matorci su imali gramofon i hrpu (uglavnom domaćih) ploča, a ova pesma me "radila", a i njima je bila zgodna jer bila prva na drugoj strani ploče, pa se lako puštala. Puno mu hvala za prvi deo karijere, ta muzika nas je sve obeležila hteli ili ne, Bajaga i Čorba su bili udarne mjuze u osnovnoj školi, malim maturama i tom klinačkom periodu. Za ovo posle 90te nemam šta lepo reći, nažalost upečatljiv mu je i taj deo života/karijere pa je teško pamtiti ga samo po jednom. Moram istaći da je i on bio ovisnik, i da je (po njegovim rečima) dugogodišnji alkoholizam zamenio dugogodišnjim kockanjem. Zašto je to tako bilo i zašto nije imao volju/podršku da se bolje izleči od toga - ne znam, ali takva osoba nema nikakve šanse u diljačkom društvu kao što je Srbija. Danas čitam da je umro u 71. godini, on meni već 15 godina izgleda kao da ima 70. RiP p.s. da nije bilo Čorbe ne bi bilo ni Bajage, a da nije bilo Bajage ne bi bilo ni Cukića, a bez Cukića ne bismo ispisali skoro 2000 postova jedne od boljih tema na ovom forumu. Hvala mu i na tome. 15
kralj Posted September 4 Posted September 4 15 minutes ago, Locust said: R.I.P. Kako je Arsenu tesno bez prostora za krupan kadar i dramsku pauzu. 1
simetrije Posted September 4 Posted September 4 Bez ikakve sumnje, raskošan pesnički talenat; jedan od najveštijih baratača rečima srpskog jezika (povremeno čak i vinaverovskog kova, uz urnebesno duhovite epizode); autor nekoliko najvažnijih i najuticajnijih pesama u istoriji domaće rock muzike. U isto vreme, nažalost, i čovek koji će ostati delimično upamćen i po tome što je skoro uspeo da strajba, sobali i proćerda impozantan legat koji je sam, za života, izgradio. Sve je, na kraju, uglavnom stvar pojedinačne percepcije, pa ako bi se neko prevario mene da pita rekao bih mu da bih najviše od svega voleo da ponovo doživim onu dečju čežnju s kojom sam gledao omote albuma "Mrtva priroda" i "Kost u grlu", kod drugara iz razreda, čija je starija sestra bila ponosni vlasnik oba vinila (u mint stanju). 2
Sludge Factory Posted September 4 Posted September 4 4 minutes ago, goofs said: "AvionU, slomicu ti krila" Dok sam pisao stao sam i razmisljam dal je avionU ili avionE i pevusim, pokusavam da se setim, nisam cuo pesmu ko zna koliko dugo. Pusticu sad.
goofs Posted September 4 Posted September 4 Da da, pride je to gramatički neispravno i zvuči čudnije, ali eto - Bora (nije uopšte isključeno da je i namerno tako napisao). 1
Sludge Factory Posted September 4 Posted September 4 1 minute ago, goofs said: Da da, pride je to gramatički neispravno i zvuči čudnije, ali eto - Bora (nije uopšte isključeno da je i namerno tako napisao). Pa sigurno, ne bi bio rokenrol da je gramaticki ispravno 2
kralj Posted September 4 Posted September 4 Sad me setiste nekog tog klinačkog rođendana, kada sam kod drugarice video pgp vinil neke kompilacije RČ. Beli cover, samo riblja kost nacrtana kao markerom. Ništa lepše do tad nisam video. 2
Recommended Posts