Ratamahatta Posted September 6 Posted September 6 Egoista u milimetar opisuje sve zene u kojima sam ikad bio Lesson learned, hvala Boro 1
svashtabezneshto Posted September 6 Posted September 6 neko je spomenuo olivera, kad je umro, bošnjaci su negodovali zbog sveopšte žalosti tad sam saznala (nisam ga pratila, prepatetično mi je bilo oduvek, tim arsen za komšije uvek) da je imao posmu posvećenu hvo koja je ratovala u herceg bosni (mislim da je to praljkova ekipa), mislim da se srbima nije bavio nikad Zanimljiva i lijepa pjesma je izvadjena iz naftalina i postavljena na youtube. Olivera Dragojevića pjesma iz 90tih posvećena vojnicima topnicima HVO-a koji su branili Široki Brijeg i HercegBosnu. Azimut, daljinar i mjesna sprava su ciljnički dijelovi topa, spomenuti u refrenu pjesme. Pjesma je preuzeta sa oštećene radio-kasete, no to joj još više daje jednu emotivnu dimenziju. Uživajte! http://youtu.be/QjU9OyFtg7U Tekst: Topnik sam ljuti sa Širokog Brijega i branim hrabro ja kamen svoj ali i na te ja mislim draga vraćam se skoro u zagrljaj tvoj (2x) -ref (2x): Azimut draga imam za tebe daljinar uzmem iz srca svog uz mjesnu spravu doć ću do tebe pronaći pravi put do srca tvog Ja sliku držim na topu svom gledajući tebe ja bijem boj spreman sam uvijek braniti dom za Široki dati i život svoj (2x) https://poskok.info/oliver-sirokom-i-hercegbosni-hvala-oliver/ ne znam ima li i ova pesma neke veze sa ratom: Split i Mostar, obadva Oliver Dragojevic Za svu ljubav i slobodu nek’ nam zlatna Buna sja Herceg-Bosna i Split bili dva bisera, obadva Galebi smo i poskoci smo kada zove zemlja ova kroz nevere i kroz bure rodnoj grudi, obadva Ref. Proslavljena Dalmacijo zemljo sunca, sesna sva pa uz behar ti uz rame Split i Mostar, obadva Dicni Marjan, gordi Hum krsni kamen i obala plavi Jadran, modra rijeka ruka ruci, obadva https://tekstovi.eu/split-i-mostar-obadva-oliver-dragojevic/ 1 1
bradilko Posted September 6 Posted September 6 pa nije napala hrvatska srbiju no obratno. ne mozemo nezadovoljstvom ustava i 1974-e pravdati napad na hrvatske gradove. nemojmo se zajebavati oko toga. 1 2 2
Babu Bhatt Posted September 6 Posted September 6 1 hour ago, Milosh76 said: Jedna od meni dražih Džindžerovih solaža, koju vratim bar 2,3 puta kad god slušam ovu stvar. Još imam kući ploču 8.nervni slom
bradilko Posted September 6 Posted September 6 meni je najjaca diferencijacija glede bore djordjevica. koliko malogradjanskih upisa o cistoti & pravovernosti. suzdzite sa bar. ne morate u svakom trenutku biti vernici
Budja Posted September 6 Posted September 6 Juce kazem zeni, umro Bora onaj sto peva "Andjele" (voli supruga tu pesmu). Ajde, da napravimo jedan in memoriam. Odslusasmo uz veceru Buvlju Pijacu, i onda seli da joj pokazem neke slike i krenuli muzikom od Suncokreta, pa Kost u Grlu, pa Pokvarena masta... i Mrtva priroda. Ajde, prevedi sta kaze. I tako... Jebote, da se nadovezem na Moonwalker, cini mi se, Bora bi danas ladno bio kenselovan. Ono, mizoginija kao takva, prototip Petersonovog nedozrelog, "slabog muskarca", samo cekas da ubije zenu, tipa Kuduz, i da svi jadni saosecaju ("zasluzila je"), takav neki vajb. 3 1
Budja Posted September 6 Posted September 6 A nakon toga, dosao do Cole, i gledam Wikipediu, nisam znao da je pisao reci za tu, meni omiljenu, Colinu pesmu. https://www.youtube.com/watch?v=abtcYIaUuHw 3
Budja Posted September 6 Posted September 6 2 hours ago, April said: Umesto svih sranja, prvo jedna Cveletova(pozdrav za @foto) fotka koju nećete videti u Informeru i Kuriru: Drugo, briljantni logo Riblje čorbe uradio je Jugoslav Vlahović; vredi spomenuti ga jer su tih godina svet Bore Đorđevića oblikovali takvi jugoslavi, pa je i tadašnji Bora bio pesnik grada, Ateljea i Šumatovca. On je uradio i omot za prvi album koji me, ne znam zašto, asocira na Supertramp Breakfast in America(možda zbog insistiranja na facijalnoj ekspresiji). Meni je taj omot bolji i dinamičniji čak i od onih koje je radio Mirko Ilić(recimo prvi album Prljavog kazališta). Da sam na mestu Vlahovića, zabranio bih reprint, jer je u pitanju autentično autorsko delo koje ne bi smelo da se menja i zloupotrebljava. Kad su ga kidnapovali bećkovići i Francuska 7, sve im je bilo uzalud: on je već snimio i Kost u grlu i Pokvarenu maštu i evo već 40 godina im ne uspeva da izbrišu taj trag o talentovanom mudonji sa naših trotoara koji bolje piše, bolje zvuči i bolje izgleda od pijane babe koju su razvlačili po guslarskim večerima. A Boru doživljavam kao 5 puta više pank od ekipe sa zihernadlama, bedževima i martinkama. Isto kao što su kroz godine panka marširali i Motorhead, Phil Lynott ili Jam. Niko iz Terazijskog prolaza nije ostavio ovako nešto: Ako je pank neka asocijacija na buntovnistvo, onda mi je tesko da Boru povezem sa tim. Njegovi tekstovi su rezignacija i mirenje sa sudbinom, ne poziv na ustanak, Kao neka propaganda ponosa u socijali. 4 1
Locust Posted September 6 Posted September 6 11 minutes ago, Budja said: Ako je pank neka asocijacija na buntovnistvo, onda mi je tesko da Boru povezem sa tim. Njegovi tekstovi su rezignacija i mirenje sa sudbinom, ne poziv na ustanak, Kao neka propaganda ponosa u socijali. Sad mi je pred očima Miki Rurk u Barskoj mušici. Sličan senzibilitet, s tim što Bora nije bio asocijalan. 1
*edited by mod Posted September 7 Posted September 7 4 hours ago, Budja said: Juce kazem zeni, umro Bora onaj sto peva "Andjele" (voli supruga tu pesmu). Ajde, da napravimo jedan in memoriam. Odslusasmo uz veceru Buvlju Pijacu, i onda seli da joj pokazem neke slike i krenuli muzikom od Suncokreta, pa Kost u Grlu, pa Pokvarena masta... i Mrtva priroda. Ajde, prevedi sta kaze. I tako... Jebote, da se nadovezem na Moonwalker, cini mi se, Bora bi danas ladno bio kenselovan. Ono, mizoginija kao takva, prototip Petersonovog nedozrelog, "slabog muskarca", samo cekas da ubije zenu, tipa Kuduz, i da svi jadni saosecaju ("zasluzila je"), takav neki vajb. Stoji mada ne isključivo za Boru. Sve iz te generacije (globalno) bi u velikoj meri bilo kenselovano. Jednostavno takva su bila vremena...
Peter Fan Posted September 7 Posted September 7 Kroz maglu se sjecam da u nekom od filmova Zarka Lausevica ("Braca po materi'?) ima scena u kojoj se u pozadini cuje "Necu da ispadnem zivotinja". Zna ili neko ili mi se nesto pomantalo? 1
Tsai Posted September 7 Posted September 7 7 hours ago, Budja said: Juce kazem zeni, umro Bora onaj sto peva "Andjele" (voli supruga tu pesmu). Ajde, da napravimo jedan in memoriam. Odslusasmo uz veceru Buvlju Pijacu, i onda seli da joj pokazem neke slike i krenuli muzikom od Suncokreta, pa Kost u Grlu, pa Pokvarena masta... i Mrtva priroda. Ajde, prevedi sta kaze. I tako... Jebote, da se nadovezem na Moonwalker, cini mi se, Bora bi danas ladno bio kenselovan. Ono, mizoginija kao takva, prototip Petersonovog nedozrelog, "slabog muskarca", samo cekas da ubije zenu, tipa Kuduz, i da svi jadni saosecaju ("zasluzila je"), takav neki vajb. Quote Hey Joe, where you goin' with that gun of your hand? Hey Joe, I said, where you goin' with that gun in your hand? Oh I'm goin' down to shoot my old lady You know I caught her messin' 'round with another man, yeah I'm goin' down to shoot my old lady You know I caught her messin' 'round with another man Huh, and that ain't too cool Hey Joe, I heard you shot your mama down You shot her down now Hey Joe, I heard you shot your lady down You shot her down in the ground Yeah Yes, I did, I shot her You know I caught her messin' 'round, messin' 'round town Yes, I did, I shot her You know I caught my old lady messin' 'round town And I gave her the gun I shot her 4
Recommended Posts