*edited by mod Posted September 5 Posted September 5 32 minutes ago, Bambula said: Oliver Mandić se muvao po Ribljoj Čorbi početkom 90ih, posle je Mandić javno prozivao narod da dodje u Vukovar Uh to je tek priča za sebe. Da se nije raspala Jugoslavija bio bi SFRJ Bouvi. Ovako kada su krenule vesele 90te izmigoljili su razni koji su mu zamerali šta je radio tj kako se oblačio. I onda da bi ispao neka faca ili se odbranio napravio pun pivot u Arkanovce. Pri tom je tu najviše najebao Kosta Bunuševac koji ga je skoro pa izmislio. Ali dobro ne branim ga ni najmanje. Manji talenat, manje kvalitetnih proizvoda a jače i dublje je otisao i zlo u odnosu na Boru. Ko mu jebe mater... 2
Popular Post harper lee Posted September 5 Popular Post Posted September 5 (edited) 25 minutes ago, Milošica said: Bora je dao materijala za kritiku, ali to što je od "bečkih konjušara" došao do momenta da živi tamo, da u zadnjoj pesmi ima stih "u Ljubljani ostavite srce" može biti samo progres i nešto za pohvalu, pa makar došao do toga u "poznim" godinama, a nikako neka nedoslednost i licemerje. Bora je po dolasku u Sloveniju napravio konferenciju za stampu i izvinio se zbog toga sa "beckim konjusarima". Kao pametni i razumni ljudi koji shvataju koliko je sve to danas nebitno Slovenci su to prihvatili, okrenuli se drugim stvarima i nastavili neometano da uzivaju u Corbinim pesmama. Sto ti dovoljno govori o Teofilu i svim tim teofilovicima u delu srpske javnosti. Oni ne zele da se Bora izvini Slovencima vec njima, jer su ta njegova isprdjivanja doziveli kao napad na sebe a ne na Slovence. Zato oni to ne mogu da puste da pociva kao sto su pustili Slovenci nego ce da nastave i da zapisavaju Borin grob ako treba, ne samo njega. To je tuzan, jadan, poremecen svet koji je izgoreo i umro pre 25-30 godina ali im to jos niko nije rekao, kao Brus Vilis u "Sestom culu". Sve sto im je ostalo od zivota je svest o sebi kao hodajucem lesu pojedenog mrznjom. Edited September 5 by harper lee 10 1 1
Popular Post Moonwalker Posted September 5 Popular Post Posted September 5 (edited) 16 minutes ago, harper lee said: Bora je po dolasku u Sloveniju napravio konferenciju za stampu i izvinio se zbog toga sa "beckim konjusarima". Kao pametni i razumni ljudi koji shvataju koliko je sve to danas nebitno Slovenci su to prihvatili, okrenuli se drugim stvarima i nastavili neometano da uzivaju u Corbinim pesmama. Sto ti dovoljno govori o Teofilu i svim tim teofilovicima u delu srpske javnosti. Oni ne zele da se Bora izvini Slovencima vec njima, jer su ta njegova isprdjivanja doziveli kao napad na sebe a ne na Slovence. Zato oni to ne mogu da puste da pociva kao sto su pustili Slovenci nego ce da nastave i da zapisavaju Borin grob ako treba, ne samo njega. To je tuzan, jadan, poremecen svet koji je izgoreo i umro pre 25-30 godina ali im to jos niko nije rekao, kao Brus Vilis u "Sestom culu". Sve sto im je ostalo od zivota je svest o sebi kao hodajucem lesu pojedenog mrznjom. Izvinio se, pljuni pa polizi kad dotera do duvara. Po potrebi sta je vec od koristi u kom trenutku. Edited September 5 by Moonwalker 13
Popular Post kud u maglu Simoviću Posted September 5 Popular Post Posted September 5 bora jeste bio huškač, al onaj iz foldera dvorskih luda, kakve su mu i bile pesme iz tog perioda svako ko je bio svesno biće tada kada je prvi put recitovao bečke konjušare iz današnje vizure zna vrlo dobro šta je to, pogotovu što posle toga nije pala neka pesma tipa rimtukituki nego duet sa bajom malim knindžom ja mu to otpisujem na alkoholizam jbg potopile su ga devedesete 14
Milošica Posted September 5 Posted September 5 (edited) 20 minutes ago, Moonwalker said: Izvinio se, pljuni pa polizi kad dotera do duvara. Po potrebi sta je vec od koristi u kom trenutku. To je vrlo često život svih nas, i to je ljudski. Nisu javne ličnosti izuzete od toga, samo su prirodno njihove izjave sklonije tumačenju. Dobio je Bora svoju porciju kritika koju je zaslužio, ali nema potrebe da ovo tumačimo na taj način. Maliciozno je. Nije isto, ali malo vuče i na "glumci ne poštuju zemlju"...A to valjda nećemo. Kapa dole Bori što se izvinio. "U Ljubljani ostavite srce" Koju je korist imao tu pitam se, čak su naši nacionalisti mogli da ga napadnu zbog toga... Mora da je doteralo cara do duvara. Pije li Teofil "srpsko mleko" u ovom trenutku... Edited September 5 by Milošica
Milošica Posted September 5 Posted September 5 Just now, Moonwalker said: Ajde!? Još jedan veliki umetnik
Nikodije Posted September 5 Posted September 5 2 minutes ago, Milošica said: To je vrlo često život svih nas, i to je ljudski. Nisu javne ličnosti izuzete od toga, samo su prirodno njihove izjave sklonije tumačenju. Dobio je Bora svoju porciju kritika koju je zaslužio, ali nema potrebe da ovo tumačimo na taj način. Maliciozno je. Nije isto, ali malo vuče i na "glumci ne poštuju zemlju"...A to valjda nećemo. Kapa dole Bori što se izvinio. "U Ljubljani ostavite srce" Koju je korist imao tu pitam se, čak su naši nacionalisti mogli da ga napadnu zbog toga... Mora da je doteralo cara do duvara i bilo mu od koristi. Pije li Teofil "srpsko mleko" u ovom trenutku... Ja samo ne znam zašto se izvinio. Zbog verbalnog delikta? 1
Popular Post Jimmy Kowalski Posted September 5 Popular Post Posted September 5 3 minutes ago, Nikodije said: Ja samo ne znam zašto se izvinio. Zbog verbalnog delikta? Zato sto je picka. Trebalo je da im kaze "de ste konjusari, vozam vas na kari", ali zena zapretila da ce ga izbaciti i kao svaki papucar pognuo glavu i nesto promrljao sebi u bradu.. 3 7
Milošica Posted September 5 Posted September 5 Zanimljivo da moja tri omiljena domaća izvođača - Bora, Bajaga i Aca Lukas - navijaju za Zvezdu. 2 1
Nikodije Posted September 5 Posted September 5 (edited) 6 minutes ago, Jimmy Kowalski said: Zato sto je picka. Trebalo je da im kaze "de ste konjusari, vozam vas na kari", ali zena zapretila da ce ga izbaciti i kao svaki papucar pognuo glavu i nesto promrljao sebi u bradu.. Možda i jeste ga žena nagovorila, svi koji ga znaju kažu da on pogubi glavu kad se zaljubi. Svakako nije trebalo da se izvinjava, kao što treba pustiti na miru Selmu Bajrami, Merlina, Jadranku Barjaktarević, Severinu i ostale kojima se verbalni delikt stavlja na teret i zbog toga ih se progoni. Ovi što progone mrtvog Boru i ovi što progone živu Severinu su veoma slični nesrećnici. Edited September 5 by Nikodije 1 1
kud u maglu Simoviću Posted September 5 Posted September 5 9 minutes ago, Nikodije said: Ja samo ne znam zašto se izvinio. Zbog verbalnog delikta? to je bio “uslov” da može da nastavi da tezgari u sloveniji pred prvo gostovanje u sloveniji, a posle raspada digla se velika buka tim povodom, radna dozvola i tako to ovaj se izvinio, ne dugo posle toga bio je i koncert u ljubljani… kao što je napisao dvadesetak godina ranije “budale ginu za ideale” 1
Nikodije Posted September 5 Posted September 5 Just now, kud u maglu Simoviću said: to je bio “uslov” da može da nastavi da tezgari u sloveniji pred prvo gostovanje u sloveniji, a posle raspada digla se velika buka tim povodom, radna dozvola i tako to ovaj se izvinio, ne dugo posle toga bio je i koncert u ljubljani… kao što je napisao dvadesetak godina ranije “budale ginu za ideale” Ne bih očekivao od Slovenaca da postavljaju takve uslove, ali ok, izgleda da ne postoji savršena zemlja. 1
bios Posted September 5 Posted September 5 Nikad nije bila moja šolja čaja, ali setih se danas nečega. Upoznao sam pre desetak i više godina preko drugarice momka iz Hrvatske koji je neko vreme proveo na ratištu. Ne dobrovoljno, nego su ga jedva punoletnog odvukli na ratište, a nekoliko godina nakon toga se lečio od heroinske zavisnosti. Dakle, život ga nikako nije nikako mazio, ali je sjajan tip. Elem, kad je bio u poseti u Beogradu, insistirao je da se ide u Čorba kafe, na šta sam ja reagovao sa nakon druga zagrebačkog i sličnih gluposti. Posle sam kroz razgovor shvatio kakav je sentiment u pitanju. Jbg na stranu muzički ukusi, ja sam ovo doživeo kao još jedan delić Jugoslavije koji je otisao. I to delić u kojem se nalazi i najbolje i najgore od nje. Jako lepe postove su napisali James i Harper. RIP 6
harper lee Posted September 5 Posted September 5 7 minutes ago, Milošica said: To je vrlo često život svih nas, i to je ljudski. Nisu javne ličnosti izuzete od toga, samo su prirodno njihove izjave sklonije tumačenju. Dobio je Bora svoju porciju kritika koju je zaslužio, ali nema potrebe da ovo tumačimo na taj način. Maliciozno je. Nije isto, ali malo vuče i na "glumci ne poštuju zemlju"...A to valjda nećemo. Kapa dole Bori što se izvinio. "U Ljubljani ostavite srce" Koju je korist imao tu pitam se, čak su naši nacionalisti mogli da ga napadnu zbog toga... Mora da je doteralo cara do duvara i bilo mu od koristi. Pije li Teofil "srpsko mleko" u ovom trenutku... O ovome ti pricam, ljudi koji misle da su uvek u pravu ne razumeju koncept izvinjenja jer, buduci da su uvek u pravu, misle da nemaju za sta da se izvinjavaju. To je mrtav svet, zarastao u samom sebi i iluzijama o sopstvenoj ispravnosti, nahereni, zardjali saobracajni znakovi na odavno napustenim putevima koji pokazuju pravac nikome i podsecaju na opasnosti na putu nikoga, u uzaludnoj nadi da ce jednog dana ipak proci neki auto i oni obnoviti svoju vaznu svrhu. Sta god da je Bora bio, bio je pre 20, 30, 40 godina, sada je nista vise od mrtvog pesnika koji je za sobom ostavio mnogo vaznih pesama. Slovenci su to razumeli, oprostili i ne bave se time odavno. Oni koji na drustvenim mrezama salju u pakao dolijalog cetnika su uglavnom bosnjacki, albanski, hrvatski sovinisti i ovi njihovi podrzavaoci po Srbiji. Tacno po tim stvarima mozes da povuces granicu izmedju normalnog sveta koji je nastavio da zivi i polusveta koji je ispao iz vinkla i vrti se u krug decenijama. Bora je kasno shvatio da je bolje biti konjusar, makar i becki, nego balkanska konjina. 2
Recommended Posts