Popular Post Tinman Posted September 4 Popular Post Posted September 4 Legendarni roker i frontmen grupe "Riblja čorba" preminuo je u bolnici u Ljubljani. Legendarni Bora Đorđević preminuo je nakon teške bolesti, potvrdili su iz „Riblje čorbe“. 19
Popular Post Roger Sanchez Posted September 4 Popular Post Posted September 4 Zanimljivo da je umro kao Tito kojeg je toliko cijenio, u Ljubljani. 1 8 1
booyaka Posted September 4 Posted September 4 Što neko reče, ušao je u legendu za života i izašao iz nje. Pamtiću ga najviše po dočeku Nove godine kad sam bio treći, četvrti razred osnovne škole na kojem smo slušali 90% Riblju Čorbu. 4
J-♣ Posted September 4 Posted September 4 Retko vickast čovek gde god se pojavi i van scene. Prilično su me zasmejavali improvizovani stihovi koje je "u dahu" pisao za indeksovo radio pozorište. Počivaju u miru muzička legendo i zezaj gore nebeski kućni savet. 2
Popular Post *edited by mod Posted September 4 Popular Post Posted September 4 Bora Čorba je davno umro još u prošlom veku. Ovo danas je umro neki Borisav iz Čačka sa prebivalištem u Ljubljani. Ostalo je za njim ono što je valjalo a to je taj prvi deo karijere i što više vremena bude prolazilo ima nade da će se zaboraviti sve to sto je usledilo od 90ih pa do samog kraja, mada koliko se trudio, možda i neće. 41 1
napadaj Posted September 4 Posted September 4 (edited) Ćao, Boro :( Prvi koncert, prve kasete kupovane na ekskurzijama i slušanje do besvesti u vreme bombardovanja kad sam imao svega tri komada, penjanje na binu i pevanje "Jedino moje" zajedno sa njim poslednjeg dana treće godine gimnazije... Baš imam lepe uspomene koje ne mogu da pokvare njegove poslednje godine. Edited September 4 by napadaj 7
Popular Post Filozof manijak Posted September 4 Popular Post Posted September 4 (edited) Jbg, jeste zasrao sve u drugom delu karijere, ali opet mi žao čoveka. Za ono što je uradio kao mladac, RIPčina U to ime, putuj, Borisave Edited September 4 by Filozof manijak 12
Milosh76 Posted September 4 Posted September 4 Treba ga pamtiti po muzici, koncertima, a ne po politickim stavovima. Corba je kreativno i muzicki "umrla" sredinom 80ih, a definitivno kad je umro Misa Aleksic. Bora je bio showman, dobar pevac, odlican tekstopisac... RIP Majstore 5
Popular Post kralj Posted September 4 Popular Post Posted September 4 (edited) Pišete kao da je pod stare dane zastranio. Njega je virus nacionalizma bespovratno inficirao još početkom '90-ih, kad je jedva 40 imao. Ne kažem, i sam sam išao na koncerte (poslednji na tašu beše 1997. za oslobođene gradove), ali i baba JULa koncept, ma kako delovao na prvi pogled ispravno, zapravo je napadao miloševićizam iz potpuno sumanutih motiva. Istih onih koje su baštinili radikali. Na stranu što bukvalno prezirem nivo humora 'sedi mara na kamičku'. Ipak, talenat mu niko i ništa ne može osporiti, pa i to što je meni uspeo da ga zgadi. Edited September 4 by kralj 16
Filozof manijak Posted September 4 Posted September 4 Ja bih pre rekao da je on bio na liniji SPO-a čestitoga Vuka, a ne u radikalskom vagonu. Opet, bez obzira na njegove nacoške političke stavove, pesme koje je ispevao su mi obeležile detinjstvo. 4
Popular Post *edited by mod Posted September 4 Popular Post Posted September 4 Nije to, bar kod mene, bilo pitanje godina pa kao prolupao pod stare dane. Više je bilo sa kojih se visina strmopizdio u kaljugu i rešio da je bolje da se tu doživotno valja i rimuje na prvu u fazonu poštar-kurac oštar. Jednostavno imao je odakle da padne a realno nije morao, jer je lagano mogao da jaše u leru kao npr Bajaga ili Čola. Svakako je Balkan muzički mnogi bogatiji zbog toga što je Bora postojao i bavio se muzikom. Za ostala njegova delovanja se ne može baš reći da je imao neki značajniji uticaj sem tog urušavanja sopstvenog lika i dela. Pala bi Baba JULa i bez njegovih pesama, ratovalo bi se i bez druga zagrebackog, kao što bi Vučić danas jahao sve i da nije Bora bio na mitingu. 15
Popular Post Milosh76 Posted September 4 Popular Post Posted September 4 Da je snimio samo Andjela, Djubre, 2 dinara druze... usao bi u besmrtne muzicare. On je uradio mnogo vise od toga. 10
mackenzie Posted September 4 Posted September 4 RIP Hvala mu za odrastanje i što je kao umjetnik bio bliže narodu tokom 90ih, a nije morao. On se opredelio kao nacionalista, a spomenutog Bajagu koji se držao po strani svakako pljuju da je četnik kada dođe u Hrvatsku. Ako ništa barem se nije pravdao poput Tereze, Josipe, Gobca, Dvornika i ostalih. 4
Zli Gli Posted September 4 Posted September 4 (edited) Nikad nisam muzici pridavao veliki znacaj, uvek sam vise bio sportski tip, ali Boru smo svi u drustvu obozavali od malih nogu i zbog hitova i zbog harizme. Onim pojavljivanjem na mitingu SNS se nekako bas muski popisao na sve, to mu nikako nije trebalo, malo sam ga tad i zamrzeo. Neka pociva u miru, svakako. Edited September 4 by Zli Gli 3
Recommended Posts