Jump to content
IGNORED

USA izbori 2024 - prognoze & play by play

braca

USA izbori 2024 - prognoze  

188 members have voted

1. 1. Vaš favorit :

This poll is closed to new votes

• Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 11/05/24 at 23:00

Recommended Posts

Posted
15 minutes ago, Milošica said:

Zavisi koliko para imaš

Dosta 

• Wub 2
Posted
7 minutes ago, Gandalf said:

čista demokratska propaganda/paranoja. sem JD Vensa, u užem krugu oko Trampa nema nekih izrazitih religioznih konzervativaca. pri tome Vens vuče na katoličku stranu, nije jevanđelista.

Na internetu kruži teorija (zavere) da je JD trojanski konj, tj. s obzirom da je Trump vidno senilan i u fazi raspada, da ga u slučaju pobede prompto gepekuje 25. amandmanom...  I onda sprovodi upravo najreakcionarniji mogući program...

Inače ukidanje Roe v Wade je unazadilo Američke žene 50+ godina, skoro svaki dan umre po neka zbog komplikacija u trudnoći. Šuška se da je sledeće na redu IVF, pa onda i kontracepcija... Texas tuži zdravstvo da im dostave podatke trudnih žena da bi mogali da ih kažnjavaju u slučaju da abortiraju u drugoj državi gde je dozvoljeno... itd itd

Baš propaganda i paranoja...

• +1 4
  • Hvala 1
Posted (edited)

Kakva bre paranoja? Ko je postavio one sudije u Vrhovni sud? U vezi sa najkonzervativnijim katolickim organizacijama koje su se zapatile na Balkanu.

Sta treba da moze da se izjavi u javnosti, pa da je preko granice. Zasto se i izlije, pa onda posle kao pa to je zajebancija?

Je li vec bilo smrtnih slucajeva od sepse kod spontanog zbog neukazane pomoci Teksasu?

Sta misliti o tome sta ce kome i raditi  konzervtivci kad imas oportunista koliko volis? Pedera koji se slikaju sa fiktivnim familijama da glume «porodicnr» ljude.  Tog Vensa je do mesta sentora finansirao Thiel homoseksualac odrastao u fundamentalistickoj porodici. 

Je li bilo nekada da se neka zene kandiduje pa da kaze da ce stavi sve one stvari na panj pa da dobije  da vodi odred izvidjaca?

Ta muska indolentnost i ocigledno bioloski sebicluk prema ovakvim stvarima je bukvalno iritantna. I verovatno tacno to i moze da izvuce i one koji se ne bi inace cimali.

Edited by Moonwalker
  • +1 6
  • Hvala 2
Posted

Paranoja : 64,000 Pregnancies Caused by Rape Have Occurred in States with a Total Abortion Ban, New Study Estimates

After the U.S. Supreme Court overturned Roe v. Wade in Dobbs v. Jackson Women’s Health Organization in 2022, total abortion bans went into effect in 14 states. Nine of these have no exceptions for rape. Now researchers have attempted to quantify the number of pregnancies that have resulted from rapes in states with a total ban—and the numbers they came up with are staggering.

A new study estimates that more than 64,000 pregnancies resulted from rape between July 1, 2022, and January 1, 2024, in states where abortion has been banned throughout pregnancy in all or most cases. Of these, just more than 5,500 are estimated to have occurred in states with rape exceptions—and nearly 59,000 are estimated for states without exceptions. The authors calculate that more than 26,000 rape-caused pregnancies may have taken place in Texas alone. The findings were published on Wednesday in JAMA Internal Medicine.

• Hvala 2
Posted
53 minutes ago, Moonwalker said:

Ta muska indolentnost i ocigledno bioloski sebicluk prema ovakvim stvarima je bukvalno iritantna. I verovatno tacno to i moze da izvuce i one koji se ne bi inace cimali.

Problem je sto su drustva svuda patrijarhalna. To je recimo komunizam solidnije hendlovao nego druga drustva, zapad u sledecem koraku, ali ni oni nisu po mojoj meri kad se radi o nepovredivosti prava zene da odlucuje sta ce sa sobom i svojim reproduktivnim organima. Ovo ostalo verovatno ne treba ni pominjati.

• +1 1
Posted

Francuzi su 8. marta 2024. ubacili pravo na abortus u Ustav. 

Posted (edited)

Ne bavim se drustvom, bavim se pojedinacnim neshvatanjem ovoga. Pa neka glasaju dok imaju prava i dok im ne uzmu kreditnu karticu opet. Bog te jebo, pa oni se malo kurvaju, a oni iza ni ne kriju sta bi.

Par zena im je vec umrlo od trovanja zbog sepse kod spontanog pobacaja. Kao i Poljakinja pre dve godine.

Koliko mislis da i obrazovani ovo razumeju ili ih uopste interesuje ? Jbg shit happens. Da vidimo koliko je ostalo u dzepu.

U izboru ustede za porez ili glave na ramenima za sebe ili sebi drage, vecina zena prosecne inteligencije i iole cistih u glavu bez licne pizme prema drugima ce izabrati drugo.  
Porez ce ustedeti drugom prilikom.

Ovo kod njih vise nije ni ideolosko, organizovani su referendumi u skroz republikanskim drzavama. 

Ovo sto stoji iza ovog retarda kome se smeju je varvarizam koji predvode njihovi milijarderi jer je zafalilo bele sirotinje. 

Edited by Moonwalker
Posted
17 hours ago, Roger Sanchez said:

ratfuck grifterice, da

image.thumb.jpeg.d0a083b56db13ad186851f79cd7f9986.jpeg

• +1 2
  • Haha 1
Posted

Tačno je i jedno i drugo.

Posted (edited)

Jedan od razloga zašto me američka politika toliko zanima i zašto mislim da bi Trump bio katastrofa na globalnom (svetskom) nivou : 

Edited by braca
  • Haha 3
Posted
3 minutes ago, Moonwalker said:

koji predvode njihovi milijarderi jer je zafalilo bele sirotinje. 

Jer su sociopati koji su prodali dusu djavolu.

Ja samo kazem da je i ovo sto postoji jedva osvojeno i nije ni osvojeno do kraja, zenska prava sa kojima sam ja odrasla u komunistickoj SFRJ su dosta nedostizna za veci deo zapada a u padu i u danasnjoj Srbiji.

Uopste ne polemisem sa idejom da bi svako u americi ko ima dva grama mozga u glavi morao jako da se bori da mu se ne uzme pravo (ili njegovoj zeni kakogod) na abortus, to mi je onako podrazumevajuce.

• +1 1
Posted (edited)
4 minutes ago, Mel said:

Ja samo kazem da je i ovo sto postoji jedva osvojeno i nije ni osvojeno do kraja, zenska prava sa kojima sam ja odrasla u komunistickoj SFRJ su dosta nedostizna za veci deo zapada a u padu i u danasnjoj Srbiji.

Pa i nije nesto, niti smo za primer u poredjenju sa drugim zemljama.
Brzo se vratilo, pardon strmoglavilo na druga podesenja, a nema koji belosvetski dziber ili autokrata da se ne kotira visoko ili bar kao «saljivdzija». 

Edited by Moonwalker
Posted
1 hour ago, Moonwalker said:

Kakva bre paranoja? Ko je postavio one sudije u Vrhovni sud? U vezi sa najkonzervativnijim katolickim organizacijama koje su se zapatile na Balkanu.

Demokrate/GOP dobiju izbore -> postave sudije koje su njima po volji -> sudije donose odluke koje odgovaraju izbornim pobednicima -> gubitnici kukaju kako smo na pragu fašizma/komunizma kada god im neka odluka nije po volji. Rinse and repeat.

Reklo bi se da je Tramp uspeo da jedne i druge učini za koju dužinu luđim.

• +1 1
Posted
5 minutes ago, copkillah said:

image.thumb.jpeg.d0a083b56db13ad186851f79cd7f9986.jpeg

vidimo i sad a i ranije da taj dvopartijski "savrseni" sistem i nije bas savrsen.

npr kad ne bi postojalo oranz govno ova kamala bi bila razapeta medj pristojnim ljudima.

bavim/ interesujem se usa izborima zbog njihove moci i uticajem na okolicu.

ne bih voleo da dobije oranz govno ali me pored svega sto znam o politici ubijaju ove " podrske" raznim bokasama, vucicima, djukanovicima, gadafijevima, stresnerima, pinoceima i slicnima. pa cak i milosevic je imao potporu posle dejtona a i kad se razmontiravala sfrjot. samo je onaj ambasador usa izvalio.

cesto kazemo kako se vodimo na izborima manje zlo razlogu. zato kamala.

delije manje zlo. dugorocno je sve to kurac na biciklu

• Create New...