Jump to content
IGNORED

USA izbori 2024 - prognoze & play by play

braca

USA izbori 2024 - prognoze  

188 members have voted

1. 1. Vaš favorit :

This poll is closed to new votes

• Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 11/05/24 at 23:00

Recommended Posts

Posted

Zamerila bi se, a sa druge strane ni to joj ne bi garantovalo pobedu. Mogla bi da uzme Mičigen, pa čak i Pensilvaniju i Nevadu i opet izgubi u nekom prilično realnom scenariju, npr:

image.png.990c2cef7914663b28ecaa2692ba14e0.png

Posted (edited)

Ovaj scenario osim Nevade, gde bi u ovom slučaju ipak favorizovao Trampa uopšte nije nerealan. 

Ali je po meni najrealnije da sve ove države u stvari odu na stranu Trampa ako on zaista pobedi. Premale su razlike između PA,WI, MI da bi se splitovalo. Nije nemoguće ali mislim da sve 3 države na kraju dana će da odu na istu stranu. 

Pričao sam da je Nevada najbolja država gde na osnovu early vote-a može da se pokuša da se predvidi pobednik. Postoji jako dobar track record da analitičari pogađaju pobednika iako postoji dosta nepoznatih i dalje. 

U ovom momentu možda skoro pa trećina očekivanog turnouta je već glasala. Republikanci statewide imaju prednost u odnosu na Demokrate od oko 11k glasova ako sam dobro video poslednji update pošto dolaze u raznim oblicima i mail i in person i različiti okruzi itd. Nikada od 2008. se to nije desilo. Demokrate će morati da se nadaju nekoj od ovih stvari: da postoji lag u mail glasovima ozbiljan, da će mail koji stigne na dan izbora biti jako veliki, da će others koji su većina u Nevadi jer te automatski registruju kao other biti pro Heris grupa (bili su Bajden +6 2020) veća od Bajdena i da Republikanci koji glasaju obično na dan izbora sad kanibalizuju svoje glasove unapred. Ali sve je to bio slučaj i ranije pa nismo do sada videli ovakve brojke. 

Takođe kompozicija biračkog tela trenutno u Džordžiji nije dobra za Demokrate. Tamo je glasalo već 1,8 miliona ljudi i procenat afroamerikanaca koji su glasali je ispod 27%. Obično se smatra da ude AA u biračkom telu treba da bude oko 30% da bi Demokrate imale šansu. Ali još je rano i ako se stvarno dešava shift da belci sada više podržavaju Heris a crnci Trampa, to ne mora ništa da znači naravno. 

Edited by theanswer
  • +1 2
  • Hvala 1
Posted

skoro sam siguran da bi joj bilo kakva ostrija osuda Izraela obezbedila pobedu. 

• +1 3
Posted
28 minutes ago, 3opge said:

Ono malo sto ja znam je da ima Amerikanca koji su ozbiljno pissed sto se ima para za 1 proxy i 1 Izraelov rat, a nema za teaching aid njihovog deteta u skoli. Sto znaci da dete malo ide pa malo ne moze da ide u skolu. Sto znaci da mama ne moze da ide na posao. Tramp im to svakako nece resavati ali ovakve ljude nisu ni demokrate ispostovale.

• Haha 1
Posted
1 hour ago, 3opge said:

Nije to tako lako, jedna izjava i odmah si oteo Trampu sve glasače koje žulja ta bedna servilnost prema Izraelu.

To bi moglo samo u sklopu šire kampanje koja bi argumentovala zašto sipanje oružja u Izrael u stvari ne služi američkim interesima, koliko su podmazani svi kongresmeni koji zastupaju Izrael, najavom ozbiljnog zakonodavnog obračuna sa lobistima en general, i sleganjem ramenima na optužbe za antisemitizam jer boli te kurac, ti služiš izabranom američkom a ne izrailjskom narodu.

Na žalost demokrata, taj America First angle je okupirao Tramp, a to što opušteno nastavlja da opslužuje Izrael neće izatvati kognitivnu disonancu u glavama njegovih glasača samo od sebe. Mora da se ponudi jasna alternativa, i onda da se ta alternativa gura godinama come hell or high water. Ne može ništa preko noći.

• +1 1
Posted

pa to se slazem, da bi u ovom trenutku sve bilo najverovatnije za Kamilu™ too little too late 

Posted

50 ljudi se otrovalo od McDonaldovog rojal čizburgera, jedna osoba je umrla, akcije pale oko 5%

Posted
3 hours ago, 3opge said:

Sta znam, mislim da je na 10 dana do izbora kasno. Nije kredibilno.

I pored opsteg uverenja, ne mislim da je prosecan birac sisao vesla.

Posted (edited)

Danas bolji polling dan za Heris, Monmouth je ima na +3, onaj TIPP tracker na +2, yougov koji btw ne cenim ništa ali isto na +3.. 

Cenim da bi nekih između 2,5% i 3% za Heris nacionalno bilo dovoljno da dobije 270:268.

Mislim da bi Tramp do kraja svog života napravio ličnu misiju da učini zlo svakom elected officialu u Nebraski. 

Edited by theanswer
  • +1 1
Posted
1 hour ago, Engineer said:

50 ljudi se otrovalo od McDonaldovog rojal čizburgera, jedna osoba je umrla, akcije pale oko 5%

jel tamo gde je trump sluzio

• Haha 1
Posted (edited)
15 minutes ago, theanswer said:

Monmouth je ima na +3

Tvrde da je čak na +5 kod onih najzagrejanijih za glasanje.

Edited by vememah
Posted

To je glup način da radiš poll ali onda mogu da kažu da nisu pogrešili. Extremely motivated se u stvari kad se radi poll prevodi u "certain to vote" ali tu fali kategorija "likely to vote" gde svaki pollster određuje određenu granicu između koja je to likely granica koju prihvata. Tako da bi rezultat valjalo tražiti između RV što je ovako blizu izbora besmisleno i ovoga extremely motivated. Pa glasaju i oni koji nisu extremely motivated, glupost. 

• +1 2
Posted (edited)
1 hour ago, theanswer said:

Cenim da bi nekih između 2,5% i 3% za Heris nacionalno bilo dovoljno da dobije 270:268.

Da, to je to otprilike, razlika tzv. država bojnih polja u odnosu na nacionalni nivo je upravo oko 3 procentna poena.

Galo63bXYActWLw?format=jpg&name=medium

Zanimljivo je da je obrt u odnosu na prošlu anketu iste agencije napravljenu neposredno nakon debate predsedničkih kandidata, dakle pre četrdesetak dana, čak 6 procentnih poena. Kamala je tada vodila +4, sad Tramp vodi +2.

Edited by vememah
Posted
8 hours ago, pt 2.0 said:

1 motivaciona, ko nije mnogo gadljiv na Tramparu.

Glasao bih ga!

• Haha 1
  • Create New...