Jump to content
IGNORED

USA izbori 2024 - prognoze & play by play

braca

USA izbori 2024 - prognoze  

188 members have voted

1. 1. Vaš favorit :

This poll is closed to new votes

• Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 11/05/24 at 23:00

Recommended Posts

Posted
44 minutes ago, vememah said:

Ekonomist sad ceni da Tramp ima 54% šanse za pobedu. Pre 6 dana Kamala je imala 54%, dakle zamenili su mesta.

https://www.economist.com/interactive/us-2024-election/prediction-model/president

Odlična ilustracija teze da je čitavo to cinculiranje sa anketama sviranje penisu.

Najbolji im je summary iznad grafikona na kom kažu da KH ima "about a 1 in 2 chance", dok DT ima "about a 1 in 2 chance" :D  

Kad se sve što možeš da kažeš svodi na činjenicu da će od dva kandidata verovatno pobediti jedan, možda je bolje ne reći ništa.

• +1 4
Posted

Tako je nekako, horse race

”Aha, previše doomsteriramo Kamalu, nu eve jedan silver lining za nju!”

Posted
30 minutes ago, Roger Sanchez said:

Halal joj lajning, proći će nešto bolje nego Bajden kod neobrazovanih belaca, koje Tramp ionako komotno dobija :D 

Posted
3 hours ago, Roger Sanchez said:

Imalo bi smisla samo ja apsolutno sumnjam u to. Ako je Bajden na izborima koje je dobio dosta ubedljivo 4,5% uspeo za 2% samo da se pomeri među ovim glasačima i to zato što je jebiga Joe from Scranton, ja ne vidim kako bi ova teorija mogla biti tačna, ipak su ovo pollovi gde pojedinačne grupe imaju veliku marginu greške. Ne verujem u ovo dok ne vidim u rezultatima, ali ako je tačno onda će Tramp izgubiti jer njegov problem zapravo su college educated white voters a ne ovi bez diplome. Tu će da padne još više ako može a ova grupa mislim da može samo na gore da ide u odnosu na Bajdena. Ne vidim koji tu Kamala može da ima appeal. 

Posted

Danas je inače prvi dan kada može da se glasa na Floridi in person za razliku od mail ballota. Republikanci su za jedan nepun dan uspeli da nadoknade oko 75000 glasova više koliko su imale Demokrate pred današnji dan. Florida će verovatno biti landslide teritorija za Trampa na nivou sličnom De Santisu. 

Kada kažem glasova mislim da party registraciju. Taj raspon je bio solidan pokazatelj konačnih rezultata izbora tamo. Već je glasalo 1600000 ljudi. 

• +1 1
Posted (edited)

Evo još malo diskusije o tome i linka s tabelom pomoću koje se može sve pratiti iz dana u dan.

The Republican margin for day #1 was 24.88%, a strong number that is likely to rise further in the next few days.

All 19 counties left to open are high Republican margin EV counties, and tomorrow, Clay, Sumter, and Jackson will combine for a +55% margin to sprinkle on top of today's.

I'm not posting daily updates here on FL because it's as interesting as Illinois, but you can follow along on the FL Sheet; the state updates are available every morning no later than 8:30 a.m. ET.

There are 13 days of early voting remaining.

Remember, friends don't let friends say Florida is in play.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1vljDXB4r8YFNi6oWKdtEWkZ_lDEjM1BT/edit?pli=1&gid=226105095#gid=226105095https://1vljDXB4r8YFNi6oWKdtEWkZ_lDEjM1BT/edit?gid=226105095#gid=226105095

Ili kumulativno ovde:

https://flvoicenews.com/florida-ge-live-data/

Edited by vememah
Posted (edited)

Edited by vememah
Posted

MIslim to sa Liz Cheney je wtf momenat.

Cerka McCain-a, Mita Romni, sve to ima nekog smisla ali Liz...

Posted

Inače se ne obazirem na jedan poll nego na prosek ali postoje neki gold standardi, a za GA je ovaj

Džordžija je realno uz Arizonu ceo ciklus najslabija država za Demokrate. Mislim da na osnovu svega što sam video Tramp sigurno uzima sunbelt, GA + AZ + early vote u NV za sada izgleda jako dobro za njega. 

Međutim, dva dana je u kampanji u NC što samo po sebi pokazuje nešto i ostaje da mora da uzme nešto severno, tamo Kamala faktički kampuje ovih dana. 

Posted

Ako Tramp uzme Arizonu, Džordžiju i Nevadu (najneizvesnije), dovljna mu je i "samo" Pensilvanija, može da izgubi S. Karolinu, Mičigen i Viskonsin.

Tako da je PA od must win za R, praktično postala neophodna za D.

• Create New...