theanswer Posted October 17 Posted October 17 9 minutes ago, VoodooDerina said: Pokazuju broj registrovanih glasača R i D koji su glasali. OK, možemo da pretpostavimo da su R masovno sada glasali za Haris, ali mislim da je logičnije da su i jedni i drugi ogromnom većinom glasali za one za koje su registrovani. Tako se i dolazi do tih podataka. Takođe popular vote istraživanja pokazuju da je prednost Haris tu mnogo manja (svega par poena) nego što bi trebalo da bude potrebno za pobedu. Što se tiče istraživanja više i ne mora da se uzima taj bias kontra Trampa u obzir, evo je najsvežija mapa na osnovu poslednjih istraživanja, bez ikakvog tilta, ovo apsolutno nismo imali ni u jednom trenutku pred 2016. ili 2020, pogotovo ne manje od 20 dana pred izbore. https://www.270towin.com/maps/harris-trump-polling-no-tossups Uh, odakle da počnem. Koji D/R odnos govoriš u kojoj državi da je u korist Republikanaca?? Apsolutno ne postoje takve brojke, mislim da nisi dobro informisan. Zapravo je obrnuto jer demokrate uvek glasaju više poštom a to je bio dominantan način glasanja do sada. U Pensilvaniji je recimo do sada glasalo 600k ljudi, od kojih su 67% Demokrate. Ne znam o kojim državama pričam, podatke za koje znam a znam za sve države nemaju prednost Republikanaca, daj neki link, daj neki podatak. Što se tiče ovog 270 to win linka, u pitanju je samo prosti agregator pollova, znači nije news site, nije analitičan sajt, samo ima mapu i daje sve što je ikada izašlo uključujući internalse i svakakve gluposti koji se ne mogu nazvati pollovima. Evo prosek pollova od Silvera koji je najtačniji https://www.natesilver.net/p/nate-silver-2024-president-election-polls-model Ako bi recimo ovako bilo to je 276 Heris. Evo od NYT https://www.nytimes.com/interactive/2024/us/elections/polls-president.html Ovo je 291 Heris jer imaju NC Heris. Sve je to ispod 1% ali nije prednost Tramp opet. RCP average istina ima Trampa da vodi za 0,3% u Mičigenu i nešto slično u Pensilvaniji ali to je isto mnogo daleko od landslide teritorije. I to je zato što uključuju svakakve GOP polstere.
VoodooDerina Posted October 17 Posted October 17 Demokrate neuporedivo više glasaju poštom i onda na osnovu toga koliko ih je glasalo može da se nagovesti trend i njihova izlaznost. Što se tiče istraživanja takođe ih uporediš sa prethodna dva ciklusa (ta ista kako šarlatanska, tako i ozbiljna) i opet vidiš koliko se strelica pomerila ka crvenom. Uostalom pisaćemo ovde 6. novembra i videćemo šta će se desiti, kako trenutno stvari stoje, ako ne bude nekih vanrednih događaja do tada, naravno, nisam 100% uveren, ali očekujem pobedu Trampa.
theanswer Posted October 17 Posted October 17 1 minute ago, VoodooDerina said: Demokrate neuporedivo više glasaju poštom i onda na osnovu toga koliko ih je glasalo može da se nagovesti trend i njihova izlaznost. Što se tiče istraživanja takođe ih uporediš sa prethodna dva ciklusa (ta ista kako šarlatanska, tako i ozbiljna) i opet vidiš koliko se strelica pomerila ka crvenom. Uostalom pisaćemo ovde 6. novembra i videćemo šta će se desiti, kako trenutno stvari stoje, ako ne bude nekih vanrednih događaja do tada, naravno, nisam 100% uveren, ali očekujem pobedu Trampa. Dobro, znači dopisivali smo se sat vremena da bi na kraju priznao da ne postoje nikakve činjenice nego samo pretpostavke opet na osnovu neproverenih podataka. Malopre si napisao da je većina republikanaca glasala do sada a sad pišeš ono što sam ja već pisao da nije tako nego da D neuporedivo više glasaju poštom. Ne može da se nagovesti trend i izlaznost iz nekoliko razloga: Prvi razlog je što je 2020. bila kovid godina. Tada je čini mi se 70% svih glasova bilo pre election day-a, onda su na election day-u republikanci imali veliku prednost, opet nedovoljnu jer je mail in bio vodeći način glasanja. Ove godine pretpostavke su da će procenat mail glasova i early vote zajedno biti malo više od pola ukupnih glasova. Tako da je u pitanju poređenje apples to oranges. Drugi razlog je što early voting u bitnim državama traje tek nedelju dana negde kao u PA, WI, MI, negde je faktički počeo juče kao u GA ili AZ, negde još nije ni počeo kao npr NC ili NV koji trenutno imaju samo mali broj pošte i ništa od EV jer nije ni počeo. Razmatrati trendove posle toliko malog uzorka je neozbiljno jako. Treći razlog, ako se npr u PA pomerio procenat Republikanaca koji je glasao trenutno poštom u odnosu na procenat Demokrata (a nije još uvek) to može biti iz x razloga. Mi apsolutno nemamo niakakv način da utvrdimo da li bi ti R glasali na dan izbora, da li će više D ove godine jer nije pandemija glasati na dan izbora itd. Četvrto čak i da sve od ova 3 znamo, mi ne znamo kako su ti ljudi zapravo glasali, kako su glasali Independenti koji su u ogromnom porastu po party registraciji u svakoj državi koja ima party ID. Zbog toga su svi podaci oko early votinga manje više beskorisni u smislu konačnog pobednika. Postoje možda 2 ili 3 države gde se na osnovu early votea može nešto zaključiti: Nevada, koja još nije počela EV i Florida gde je još rano i in person EV takođe nije počeo a i FL više nije swing state tako da manje više nebitno. I na kraju, mi možemo ovde da se nađemo šestog i ti da kažeš I told you so Tramp je dobio. Ali to je bezveze argument jer to sigurno neće biti zbog ovoga što si ti ovde naveo. Naravno da je moguće da Tramp pobedi, šta više i prilično realno ali ne zbog ovoga i trenutno nijedan data point kao što rekoh ne pokazuje landslide bilo koga. 1
VoodooDerina Posted October 17 Posted October 17 (edited) Pa sve zavisi od očekivanja. Ovo ipak još uvek nije Rusija, pa da je na izborni dan samo pitanje da li će Putin dobiti 99, 101 ili 220% glasova. Kažeš da je sasvim realno da Tramp pobedi, ne znam šta bi bile te činjenice koje bi te ubedile da će se to apsolutno sigurno desiti, jer one jednostavno ne postoje, nisu ni 2016. očigledno kada su indikatori pokazivali da je Klinton izraziti favorit, pa se desilo iznenađenje. U državama gde su izbori koliko-toliko slobodni i to se čak dešava. Dešava se, ali retko i zato se i zovu iznenađenja. Trenutno su indikatori na strani Trampa. Ni blizu kao za Klinton 2016 i nešto manje nego za Bajdena 2020, ali su tu i to se između ostalog oslikava čak i na kvotama kladionica koje su sada oko 1.6 za Trampa, što je na granici između blagog i solidnog favorita. Ako si se uhvatio za izraz landslide (preteran) što se tiče broja elektora koje će uzeti, ne, nisam na to mislio. već da prosto vrv neće odlučivati par hiljada glasova u PA samo, što se do skoro očekivalo, već će vrv biti solidnija pobeda. Edited October 17 by VoodooDerina
theanswer Posted October 17 Posted October 17 Ja ću samo da se složim da je činjenica da su mu veće šanse nego 2020. u izborima koje je izgubio. Ne slažem se da ti famozni neki indikatori pokazuju da je favorit. 50-50 u najboljem slučaju. Da li će indikatori da se pomere za 2,3 nedelje ne znam. Ali pretpostavka po kojoj pollovi potcenjuju Trampa nije nenormalna ali je i dalje pretpostavka.
askeladden Posted October 17 Posted October 17 A sta su Züti radili?Zasto me to pitate kada znate da su Zuti imali nameru..Znate vi vrlo dobro o kome se radi,a kao ne znate?
April Posted October 17 Posted October 17 3 hours ago, theanswer said: Evo prosek pollova od Silvera koji je najtačniji https://www.natesilver.net/p/nate-silver-2024-president-election-polls-model Ako bi recimo ovako bilo to je 276 Heris. Identičnu predikciju imaju i na https://map.jacksonjude.com/ koji ja pratim i ne menja se već jako dugo; sva je prilika da će ostati do 5.XI Mičigen i Viskonsin uopšte nisu pokazali tendenciju bitnog skretanja ka Trampu. Čini mi se da će ova kampanja biti test lojalnosti republikanaca iz mnogo razloga, najveći je svakako treći uzastopni angažman Trampa što se nikad ranije nije desilo, gubitnik se uvek slao u istoriju.
3opge Posted October 17 Posted October 17 9 hours ago, VoodooDerina said: Pa sve zavisi od očekivanja. Ovo ipak još uvek nije Rusija, pa da je na izborni dan samo pitanje da li će Putin dobiti 99, 101 ili 220% glasova. Kažeš da je sasvim realno da Tramp pobedi, ne znam šta bi bile te činjenice koje bi te ubedile da će se to apsolutno sigurno desiti, jer one jednostavno ne postoje, nisu ni 2016. očigledno kada su indikatori pokazivali da je Klinton izraziti favorit, pa se desilo iznenađenje. U državama gde su izbori koliko-toliko slobodni i to se čak dešava. Dešava se, ali retko i zato se i zovu iznenađenja. Trenutno su indikatori na strani Trampa. Ni blizu kao za Klinton 2016 i nešto manje nego za Bajdena 2020, ali su tu i to se između ostalog oslikava čak i na kvotama kladionica koje su sada oko 1.6 za Trampa, što je na granici između blagog i solidnog favorita. Ako si se uhvatio za izraz landslide (preteran) što se tiče broja elektora koje će uzeti, ne, nisam na to mislio. već da prosto vrv neće odlučivati par hiljada glasova u PA samo, što se do skoro očekivalo, već će vrv biti solidnija pobeda. cek, jel ti to pricas o srpskim kladionicama? kao pouzdanom indikatoru sta ce se desiti na americkim izborima. au jebote
vememah Posted October 17 Posted October 17 (edited) https://polymarket.com/event/presidential-election-winner-2024?tid=1729166052939 https://www.realclearpolling.com/betting-odds/2024/president Edited October 17 by vememah
mackenzie Posted October 17 Posted October 17 13 hours ago, VoodooDerina said: Ma ovo sad već ide u landslide... O jbt, koliki debil treba da budeš da uspeš da izgubiš od jebenog Trampa Boris Tadić level 1
VoodooDerina Posted October 17 Posted October 17 (edited) 2 hours ago, 3opge said: cek, jel ti to pricas o srpskim kladionicama? kao pouzdanom indikatoru sta ce se desiti na americkim izborima. au jebote Naravno da ne. Ne znam da li u Srbiji uopšte i postoji negde u ponudi. A ako i postoji oni samo prepisuju kvote svetskih kladionica. Edited October 17 by VoodooDerina
vememah Posted October 18 Posted October 18 (edited) Quote We Created a Monster: Trump Was a TV Fantasy Invented for 'The Apprentice' NBC’s former chief marketer regrets selling an illusion that has had dire consequences for the world. By John D. Miller, October 16, 2024 I want to apologize to America. I helped create a monster. For nearly 25 years, I led marketing at NBC and NBCUniversal. I led the team that marketed “The Apprentice,” the reality show that made Donald Trump a household name outside of New York City, where he was better known for overextending his empire and appearing in celebrity gossip columns. To sell the show, we created the narrative that Trump was a super-successful businessman who lived like royalty. That was the conceit of the show. At the very least, it was a substantial exaggeration; at worst, it created a false narrative by making him seem more successful than he was. In fact, Trump declared business bankruptcy four times before the show went into production, and at least twice more during his 14 seasons hosting. The imposing board room where he famously fired contestants was a set, because his real boardroom was too old and shabby for TV. Trump may have been the perfect choice to be the boss of this show, because more successful CEOs were too busy to get involved in reality TV and didn’t want to hire random game show winners onto their executive teams. Trump had no such concerns. He had plenty of time for filming, he loved the attention and it painted a positive picture of him that wasn’t true. At NBC, we promoted the show relentlessly. Thousands of 30-second promo spots that spread the fantasy of Trump’s supposed business acumen were beamed over the airwaves to nearly every household in the country. The image of Trump that we promoted was highly exaggerated. In its own way, it was “fake news” that we spread over America like a heavy snowstorm. I never imagined that the picture we painted of Trump as a successful businessman would help catapult him to the White House. I discovered in my interactions with him over the years that he is manipulative, yet extraordinarily easy to manipulate. He has an unfillable compliment hole. No amount is too much. Flatter him and he is compliant. World leaders, including apparently Russian strongman Vladimir Putin and North Korean dictator Kim Jong Un, have discovered that too. I also found Trump remarkably thin-skinned. He aggressively goes after those who critique him and seeks retribution. That’s not very businesslike – and it’s certainly not presidential. This week, he threatened to use the National Guard against Americans who oppose him, calling them the “enemy from within.” I learned early on in my dealings with Trump that he thought he could simply say something over and over, and eventually people would believe it. He would say to me, “‘The Apprentice’ – America’s No. 1 TV show.” But it wasn’t. Not that week. Not that season. I had the ratings in front of me. He had seen and heard the ratings, but that didn’t matter. He just kept saying it was the “No. 1 show on television,” even after we corrected him. He repeated it on press tours too, knowing full well it was wrong. He didn’t like being fact-checked back then either. Exaggerating ratings is one thing, but spreading falsehoods about relief work of the Federal Emergency Management Agency, about immigrants eating cats and dogs, about the deadly COVID-19 pandemic, about him winning the 2020 election or countless other lies is far more dangerous. I also learned from working with him that he has questionable judgment. At the wrap party for “The Apprentice” season three, he pitched an idea for the upcoming season. He told me we should make a team of Black players compete against white players. My first thought was: WTF?! I tried to get through to him by speaking the language he understands: money. I explained that sponsors wouldn’t want to be associated with a show that pitted races against each other. But he could not understand why this was such a bad idea. (And, no, we did not use his idea.) While we were successful in marketing “The Apprentice,” we also did irreparable harm by creating the false image of Trump as a successful leader. I deeply regret that. And I regret that it has taken me so long to go public. Now America is facing a critical choice. Should this elderly, would-be emperor with no clothes, who is well known for stretching and abandoning the truth, be president again? I spent 50 years successfully promoting television magic, making mountains out of molehills every day. But I say now to my fellow Americans, without any promotional exaggeration: If you believe that Trump will be better for you or better for the country, that is an illusion, much like “The Apprentice” was. Even if you are a born-and-bred Republican, as I was, I strongly urge you to vote for Kamala Harris. The country will be better off and so will you. John D. Miller was the chief marketing officer for NBC and NBCUniversal, and retired as chair of the NBCUniversal Marketing Council. https://www.usnews.com/opinion/articles/2024-10-16/we-created-a-tv-illusion-for-the-apprentice-but-the-real-trump-threatens-america Edited October 18 by vememah
braca Posted October 18 Author Posted October 18 (edited) 21 hours ago, vememah said: https://www.meidasplus.com/p/the-problem-with-polymarket Quote Offshore betting markets like Polymarket mislead voters by substituting right-wing “vibes” for data. This website, funded by Silicon Valley billionaire Peter Thiel and advised by election pundit Nate Silver, allows users to bet on elections by trading shares tied to future outcomes. Edited October 18 by braca 2
Recommended Posts