Peter Fan Posted September 23 Posted September 23 8 minutes ago, James Marshall said: Na početku rata u Bosni na čelu GOP je bio GHWB. Ako za pocetak rata smatras april '92, onda nije. Tad je vec Bubba Clinton bio POTUS, a Bob Dole vodeci republikanac. 1
ObiW Posted September 23 Posted September 23 5 minutes ago, Peter Fan said: Ako za pocetak rata smatras april '92, onda nije. Tad je vec Bubba Clinton bio POTUS, a Bob Dole vodeci republikanac. Saberi se. 2
Moonwalker Posted September 23 Posted September 23 (edited) 16 minutes ago, James Marshall said: Na početku rata u Bosni na čelu GOP je bio GHWB. Ja ti ne pricam o tome, pricam ti o profilu glasaca koji su kao radnicka glasa kojoj treba ponuditi bolji zivot. Da, ako im ponudi neko ko lici na njihovu facu u ogledalu. Zena nema prostor da ga otrese za sve sto treba jer ce sa napravi gore. Btw u to neko vreme pocinje ludjenje evangelista. Edited September 23 by Moonwalker
James Marshall Posted September 23 Posted September 23 6 minutes ago, Moonwalker said: Ja ti ne pricam o tome, pricam ti o profilu glasaca koji su kao radnicka glasa kojoj treba ponuditi bolji zivot. Da, ako im ponudi neko ko lici na njihovu facu u ogledalu. Zena nema prostor da ga otrese za sve sto treba jer ce sa napravi gore. Btw u to neko vreme pocinje ludjenje evangelista. Ja pričam. Ti mene sve vrijeme želiš da odvedeš u priču koja nema veze sa mojom početnom tezom, da bih raspravljao o nečemu o čemu uopšte nisam imao namjeru da raspravljam niti po tom pitanju imam nešto drastično različito mišljenje. 1
copkillah Posted September 23 Posted September 23 7 minutes ago, James Marshall said: Ja pričam. Ti mene sve vrijeme želiš da odvedeš u priču koja nema veze sa mojom početnom tezom, da bih raspravljao o nečemu o čemu uopšte nisam imao namjeru da raspravljam niti po tom pitanju imam nešto drastično različito mišljenje. Nešto kao njihova mezimica, mogu samo naučene fraze, a sve van toga je terra incognita.
Peter Fan Posted September 23 Posted September 23 16 minutes ago, ObiW said: Saberi se. Da, jebote. Memorija sjecanja me jebe, plus nesto vaznijim stvarima sam se bavio tada. Hvala na ispravci. 1
Sammael Posted September 23 Posted September 23 @copkillah hajmo jedan misaoni eksperiment: ti si kandidat za POTUSa, nebitno koje stranke. Imaš oko 50% šanse da pobediš. Da li misliš da bi ti javna deklaracija o genocidu u Palestini (i tome da ćeš sve učiniti da ga sprečiš): a) povećala šanse da postaneš POTUS b) smanjila šanse da postaneš POTUS Uopšte ne ulazim o to šta privatno misliš, samo kakvog misliš da bi to imalo uticaja na izbore.
Amos Posted September 23 Posted September 23 2 minutes ago, Sammael said: @copkillah hajmo jedan misaoni eksperiment: ti si kandidat za POTUSa, nebitno koje stranke. Imaš oko 50% šanse da pobediš. Da li misliš da bi ti javna deklaracija o genocidu u Palestini (i tome da ćeš sve učiniti da ga sprečiš): a) povećala šanse da postaneš POTUS b) smanjila šanse da postaneš POTUS Uopšte ne ulazim o to šta privatno misliš, samo kakvog misliš da bi to imalo uticaja na izbore. Dakle ne treba pominjati genocid u Srebrenici i da je to trebalo sprečiti ako se zbog toga mogu izgubiti izbori? Interesantno. 1
Sammael Posted September 23 Posted September 23 1 minute ago, Amos said: Dakle ne treba pominjati genocid u Srebrenici i da je to trebalo sprečiti ako se zbog toga mogu izgubiti izbori? Interesantno. Ne sećam se da je 5. oktobra ikome tema bio genocid u Srebrenici.
Peter Fan Posted September 23 Posted September 23 20 minutes ago, Moonwalker said: Ja ti ne pricam o tome, pricam ti o profilu glasaca koji su kao radnicka glasa kojoj treba ponuditi bolji zivot. Da, ako im ponudi neko ko lici na njihovu facu u ogledalu. Zena nema prostor da ga otrese za sve sto treba jer ce sa napravi gore. Ma daj, kako ce biti gore? Onoliki counties gdje je Trump dobio, Obama ladno uzeo. Da ne pricamo o Bidenu (ali on je bijel, pa se hadje to ne racuna) koji ih je preuzeo od Trumpa. Valjda je nesto i do samih kandidata. Valjda je moguce biti protiv Trumpa, i ujedno reci da je Kamala nakon Trumpa i uz W najslabiji predsjednicki kandidat u zadnjih 30 godina, ako ne i vise. Em je intelektualno tanka, em se nicim nije istakla tokom VP termina (da ne kazem nesto teze), te bez isprofilisane politike. Uopste nije preterano reci da je na trenutnu poziciju dosla radi "kljuca" i kao cajtnotom iznudjeni potez demokratske sive eminencije. Da su bili normalni primaries, ne bi usla ni u Top 3, kao sto nije ni prosli put. Sto sve ne znaci da na ovim izborima treba glasati za Trumpa. 2
copkillah Posted September 23 Posted September 23 1 minute ago, Sammael said: @copkillah hajmo jedan misaoni eksperiment: ti si kandidat za POTUSa, nebitno koje stranke. Imaš oko 50% šanse da pobediš. Da li misliš da bi ti javna deklaracija o genocidu u Palestini (i tome da ćeš sve učiniti da ga sprečiš): a) povećala šanse da postaneš POTUS b) smanjila šanse da postaneš POTUS Uopšte ne ulazim o to šta privatno misliš, samo kakvog misliš da bi to imalo uticaja na izbore. Apsolutno me ne zanima da izmišljam opravdanja zašto neko podržava genocid, čak ni u ciljlu "misaonog eksperimenta". Ako je cena "cilja koji opravdava sredstvo" tolika, onda takva osoba od mene može samo da dobije želje da crkne što sporije i što bolnije.
Sammael Posted September 23 Posted September 23 Just now, copkillah said: Apsolutno me ne zanima da izmišljam opravdanja zašto neko podržava genocid, čak ni u ciljlu "misaonog eksperimenta". Ako je cena "cilja koji opravdava sredstvo" tolika, onda takva osoba od mene može samo da dobije želje da crkne što sporije i što bolnije. Pošto je pomenuta Srebrenica gore, znači nisi glasao nikada ni za jednog političara koji je negirao da je Srebrenica genocid? Recimo za Koštunicu 24.9.2000?
copkillah Posted September 23 Posted September 23 1 minute ago, Sammael said: Pošto je pomenuta Srebrenica gore, znači nisi glasao nikada ni za jednog političara koji je negirao da je Srebrenica genocid? Recimo za Koštunicu 24.9.2000? 1. Srebrenica se nije dešavala u real timeu u to vreme 2. Srebrenica uopšte nije bila tema tih godina, nije bila prisutna u svesti kao što je postala u budućem periodu 3. Negiranje genocida nije baš u istoj ravni kao aktivno učestvovanje u istom, složićemo se 4. Amerikanci sada ne glasaju da oteraju nekoga ko ih je oterao u siromaštvo i ratove 2
Sammael Posted September 23 Posted September 23 Just now, copkillah said: 1. Srebrenica se nije dešavala u real timeu u to vreme 2. Srebrenica uopšte nije bila tema tih godina, nije bila prisutna u svesti kao što je postala u budućem periodu 3. Negiranje genocida nije baš u istoj ravni kao aktivno učestvovanje u istom, složićemo se 4. Amerikanci sada ne glasaju da oteraju nekoga ko ih je oterao u siromaštvo i ratove Sve stoji. I Gaza nije tema u SAD na način na koji ti to vidiš, pogotovo s obzirom na to da mediji s obe strane prilično podržavaju Izrael (ništa čudno s obzirom na vlasničku strukturu) i prosečan američki birač nema pojma šta se tamo dešava. Ali zna da je Izrael američki saveznik, plus to su neki Arapi koji su u njihovoj glavi verovatno odgovorni za 9/11 i WMD. E sad, uz takvu klimu, ja bih ćutao dok ne dođem u poziciju nešto da uradim.
copkillah Posted September 23 Posted September 23 Just now, Sammael said: Sve stoji. I Gaza nije tema u SAD na način na koji ti to vidiš, pogotovo s obzirom na to da mediji s obe strane prilično podržavaju Izrael (ništa čudno s obzirom na vlasničku strukturu) i prosečan američki birač nema pojma šta se tamo dešava. Ali zna da je Izrael američki saveznik, plus to su neki Arapi koji su u njihovoj glavi verovatno odgovorni za 9/11 i WMD. E sad, uz takvu klimu, ja bih ćutao dok ne dođem u poziciju nešto da uradim. Pa jasno je meni zašto oni to rade, ali to nije opravdanje, zaslužuju apsolutno svaki šitstorm koji dobijaju zbog toga. To je cena ulaska u visoku politiku, mada, da se ne lažemo, njih mrtvi ne dotiču, eventualno ako su njihova deca i to je to.
Recommended Posts