James Marshall Posted September 23 Posted September 23 (edited) 11 minutes ago, pt 2.0 said: Naglasak u mom pitanju je bio na to da je to taktika, odnosno da bi žena igrala (as in: to umela i mogla da uradi) drugačije da je preko puta neko drugi... Odgovorio si mi i na to (da nisi načisto), thnx. Pa uvijek je to pitanje koliko tasova na vagi staviti na jednu stranu, ali u ovom konkretnom slučaju kada prekoputa imaš čovjeka koji je takav napadan ali i autodestruktivan (mnogo više nego u prvoj kampanji) sigurno da su prilagodili toj činjenici da Tramp izaziva toliko visok nivo negativnih emocija kod velikog broja birača pa su ga pustili da on radi svoje a da ona vraća riterne. Da je prekoputa Kamale neko ko je isto kao Kamala, neko je više bland, neupečatljiv, vjerovatno bi dali gas i zauzeli aktivniju poziciju. Edited September 23 by James Marshall 1
Leia Posted September 23 Posted September 23 Politics is the entertainment division of the military industrial complex A Kamala tačno i izgleda kao zamena za glavnog glumca koji se šlogirao dan pred premijeru 4 1 1
Patty Lee Posted September 23 Posted September 23 39 minutes ago, pt 2.0 said: Imam pitanje vezano za bold: da li si pomislio na to da je njen način upravo i odabran imajući u vidu ko joj je protivnik, odnosno zato što to u ovom slučaju radi posao, a da bi način mogao biti i drugačiji da je preko puta drugačiji oponent? Na osnovu onoga koliko si pogledao. Nije taktika, Kamala je bila ovakva i kad se kandidovala 2020. 3 2
Jimmy Kowalski Posted September 23 Posted September 23 4 minutes ago, Patty Lee said: Nije taktika, Kamala je bila ovakva i kad se kandidovala 2020. Kamalin javni nastupi danas su neuporedivo bolji u odnosu na pre 4 godine. Onda joj je to bilo u neku ruku vatreno krstenje na nacionalnom nivou gde se nije snasla pa je brzo okoncala kampanju, ali je radila dosta da popravi utisak. Jedna bitna stvar vezana za debate, Kamala je dosla dan ili dva ranije, lepo se pripremila i naspavala, dok je Trumpara sleteo u 19h, tj, 2 sata pre pocetka debate. I to je bitan razlog sto je ostavila mnogo bolji utisak od ridjeg (koji je opet prethodno bio neuporedivo bolji od izlapelog Joa). Naravno, kao nekadasnji tuzilac, njoj je law and justice forte sto bi rekli, tu se ona najbolje snalazi. Kada treba da govori o ekonomiji, tu nabifla ono sto su joj rekli i tu bi je protivkandidat koji zna znanje relativno lako predriblao. Ali i Trump je omatorio i sto bi reko Nele u losoj je formi. 3 1
Patty Lee Posted September 23 Posted September 23 (edited) 1 hour ago, Jimmy Kowalski said: Kamalin javni nastupi danas su neuporedivo bolji u odnosu na pre 4 godine. Pa... Well... Meni je sad na DNC-ju njen govor bio najbolji, u deliveryju, da ne ulazimo u sadržinu. Ali stvar je u tome što su svi ostali bili aktivno nepodnošljivi, od onih od kojih nisam to očekivala, tipa Elizabet Voren koja se nešto budalesala, pa do onih od kojih ne očekuješ ništa pa taman toliko i dobiješ (to već kontam da jeste taktika i da su jasno bile podeljene uloge, prvo svi ostali treba da bring the joy, a onda na kraju dođe Kamala i bude u let's get serious modu pa ostavi utisak najnormalnije osobe). Pri tom, ona koliko vidim važi za talentovanog oratora među demokratama!? Od izlapelog Džoa je nesumnjivo bolja, ali on je jednom nogom u grobu. A ovako mi je isti utisak kao i Džejmsu, kad se drži scenarija malo deluje kao AI, čim malo skrene napravi neki sumanuti word salad jer neće da da definitivan odgovor a evidentno ne ume uverljivo da improvizuje. Šta znam, mislim da nije nerealno očekivati više od nekoga ko se bavi politikom na tako visokom nivou, još u USA + ja bukvano ne mogu da zamislim scenario u kom se u startu znalo da se Bajden neće ponovo kandidovati nego se organizuju unutarstranački izbori i ona tu izgura 8, 9 ili koliko već meseci i osvoji primaries fair & square a ne zato što je Bajden osustao u poslednjoj sekundi. Edited September 23 by Patty Lee hehe osustao, nije otišao nego se osušio... typo and it stays 1
Jimmy Kowalski Posted September 23 Posted September 23 Moguce da ona ne bi izasla kao pobednik unutarstranackih izbora, ali u ovom slucaju po Demokrate to sto nije bilo primaries je ispalo mnogo bolje po njih. Nuzda je zahtevala da se svi brzo skupe i ujedine oko jednog kandidata, otuda ta vrlo pozitivna reakcija clanstva i brzo prikupljanje para. A ona vec ima dovoljno politickog iskustva da iznese relativno kratku kampanju koja mora da bude efikasna. Ono sto joj najvise nedostaje su upravo debate i pojavljivanje na nacionalnim TV mrezama. Jedna debata vredi ko 20 skupova, zato Trumpara i ne zeli da joj da tu pokrivenost..
Patty Lee Posted September 23 Posted September 23 Ispalo je dobro i što su u roku od odmah SVI zaboravili na atentat na Trampa (prvi), a tada je ceo internet bio u fazonu tjt Tramp dobija u novembru, move along nothing to see here. 3
Sammael Posted September 23 Posted September 23 Mene čudi da Tramp ne jaše više na toj priči, pošto je OBJEKTIVNO veliki propust Secret Service-a (do nivoa da deluje skoro namerno) a pod vaktom direktorke koju je Džo postavio.
borris_ Posted September 23 Posted September 23 Dosao covjek da dokaze inflaciju, kako kutija od 12 jaja kosta 4$ a cijena 2,99$ Jaja duplo jeftinija nego u fr (zavisi od kvaliteta jaja) 1
Ayatollah Posted September 23 Posted September 23 3 hours ago, pt 2.0 said: Nisam je puno gledala, ne pratim te izbore. Ali ti verujem da je neharizmatična, brljiva u javnim nastupima i da samo gleda da izbegne sranje. Samo - meni su to sve plusevi (da ne kažem pluščine). Mislim da je SAD toliko u sranju (mislim da je ceo svet u sranju) da je trik samo ne produbljivati to sranje. Takva Kamala ga neće produbiti. Pa gledanje da se samo izbegne sranje baš i nije neka pozitivna osobina za profesionalnog političara, kome je u opisu posla da preuzima odgovornost za teške odluke. Takav političar će onda stalno da beži od odgovornosti i teških odluka da bi izbegao posledice takvih odluka, i pustiće da se stvari kreću po inerciji, a kada je loša inercija kao sada zaglavi se u još dubljoj jami nego što je trenutno. Baš ti takvi političari koji samo gledaju kako da se izvuku od neke odgovornosti su i doveli svet u ovo jadno stanje u kome se sada nalazi. 2
pt 2.0 Posted September 23 Posted September 23 2 minutes ago, Ayatollah said: Pa gledanje da se samo izbegne sranje baš i nije neka pozitivna osobina za profesionalnog političara, kome je u opisu posla da preuzima odgovornost za teške odluke. Takav političar će onda stalno da beži od odgovornosti i teških odluka da bi izbegao posledice takvih odluka, i pustiće da se stvari kreću po inerciji, a kada je loša inercija kao sada zaglavi se u još dubljoj jami nego što je trenutno. Baš ti takvi političari koji samo gledaju kako da se izvuku od neke odgovornosti su i doveli svet u ovo jadno stanje u kome se sada nalazi. Ja tu osobinu uopšte ne gledam tako (ne znam na osnovu čega si nedvosmisleno izvukao ovo što stoji u boldu). Meni je ulaganje napora da se izbegne sranje jednako mudrost balansiranja, uz mnogo spoljnih parametara, u traženju optimuma koji donosi održivo rešenje (posebno u globalnoj politici), i ne vidim nikakvu direktnu vezu između toga i izbegavanja odgovornosti. Ti kao političar svakako donosiš odluke (posebno kao predsednik SAD je to neminovnost), to se ne može izbeći. A bogami ni odgovornost za (ne)povučene poteze ne gine. Naravno, ovo je moj zaključak na osnovu stila kampanje (koju sam preuzela kao datost, prezentovanu od strane Džejmsa, jer sama nisam gledala njene nastupe u dovoljnoj meri da bilo šta zaključim), i uopšte ne mogu da tvrdim da se stil kampanje može preslikati na sve što ona radi.
Ayatollah Posted September 23 Posted September 23 22 minutes ago, pt 2.0 said: Ja tu osobinu uopšte ne gledam tako (ne znam na osnovu čega si nedvosmisleno izvukao ovo što stoji u boldu). Meni je ulaganje napora da se izbegne sranje jednako mudrost balansiranja, uz mnogo spoljnih parametara, u traženju optimuma koji donosi održivo rešenje (posebno u globalnoj politici), i ne vidim nikakvu direktnu vezu između toga i izbegavanja odgovornosti. Ti kao političar svakako donosiš odluke (posebno kao predsednik SAD je to neminovnost), to se ne može izbeći. A bogami ni odgovornost za (ne)povučene poteze ne gine. Naravno, ovo je moj zaključak na osnovu stila kampanje (koju sam preuzela kao datost, prezentovanu od strane Džejmsa, jer sama nisam gledala njene nastupe u dovoljnoj meri da bilo šta zaključim), i uopšte ne mogu da tvrdim da se stil kampanje može preslikati na sve što ona radi. Zato što ti i ja pojam sranja očigledno tumačimo na različiti način. Ti pod tim podrazumevaš osobinu da se vodi izblansirana politika izbegavanja konflikata, lomova i ekstremnih rešenja (što i jeste najracionalnija politika u redovnim okolnostima) i što može uključivati i donošenje teških i nepopularnih odluka, dok ja podrazumevam da osobinu da pojedinac političar izbegava ulazak u rešavanje teških problema i donošenje teških odluka da se ne bi lično kompromitovao i bio odgovoran za eventualne neuspehe, već ih uglavnom gura pod tepih. Otud i nerazumevanje. Inače, kad smo već kod toga, nisam baš siguran ni da je neki kandidat kontinuiteta u SAD baš najoptimalnije rešenje u situaciji kada je njihovo društvo prilično podeljeno po raznim osnovama, i imajući u vidu i druge izazove (npr. gore pominjani javni dug), te imam sumnju da će takav kandidat rešiti makar i jedan od tih problema, ili da će ih makar ublažiti. Ono što je po meni žalosno u celoj priči je to što mi i Tramp i Kamala oboje deluju baš kao ti kandidati kontinuiteta, i da će, ko god pobedio, na kraju svog mandata ostaviti veće probleme nego što ih je zatekao. 2 1
pt 2.0 Posted September 23 Posted September 23 26 minutes ago, Ayatollah said: Zato što ti i ja pojam sranja očigledno tumačimo na različiti način. Ti pod tim podrazumevaš osobinu da se vodi izblansirana politika izbegavanja konflikata, lomova i ekstremnih rešenja (što i jeste najracionalnija politika u redovnim okolnostima) i što može uključivati i donošenje teških i nepopularnih odluka, dok ja podrazumevam da osobinu da pojedinac političar izbegava ulazak u rešavanje teških problema i donošenje teških odluka da se ne bi lično kompromitovao i bio odgovoran za eventualne neuspehe, već ih uglavnom gura pod tepih. Otud i nerazumevanje. It was a pleasure discussing with you, sir 1
Recommended Posts